Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

Ar kas kepete kalakuto gabalus konvekcineje?
Idomu kiek laiko ir ant kokios temp reiktu kepti?
bijau sugadinti ax.gif
Atsakyti
na, aš kelis kartu kepiau pyragus, tai lyg ir iškepė smile.gif
paskutinį kartą kepiau štai tokį
pyragas

tikrai labai gerai iškepė, tiesa pradžioj tešlą be pudingo pakepiau 10-15 min, o paskui sukrėčiau pudingą ir dar 20 minučių nepilnai ir iškepė smile.gif

Šiaip konvekcinėj pyragą kai kepu, tai visada pradžioj žemą temperatūra nustatau, kad vidus pakeptų, o paskui palaipsniui keliu, kad nebūtų, kaip kažkuri mamytė rašė, jog vidus žalias, o kraštai juodi smile.gif

O dažniausiai ir geriausiai, ir greičiausiai man iškepa ir gaunasi keksiukai thumbup.gif Žinoma, vienu metu tik 6 iškepa, tai mums dviems užtenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2011 01 02, 12:09)
Ar kas kepete kalakuto gabalus konvekcineje?
Idomu kiek laiko ir ant kokios temp reiktu kepti?
bijau sugadinti ax.gif


Kalakuto neteko kepti bet šventėm kepiau antis. Pasinaudojau senoje tarpukario kulinarijos knygoje rastu patarimu: bet kokią paukštieną kepti 20 min kiekvieną 0,5 kg ir užbaigimui dar 20 min. Pvz.: antis buvo 1,8 kg t.y. 3x500g + 300 g. Laikas: 3x20 min +12 min =72 min ir dar 20 min. užbaigimui. Viso reikėtų kepti 1h 30 min. Orkaitėje visada taip ir kepu, konvekcinėje iškepė greičiau - per 1 h 20 min. Po 50 min apverčiau, kad apskrustų kita pusė. Temperatūra buvo 200 laipsnių. Antis buvo labai minkšta ir sultinga. Tiesa, į indo dugną įpyliau pusę stiklinės vandens.
Atsakyti
As anti taip pat kaledoms kepiau, bet as laisciau obuoliu sultimis, apacioje taip pat telksojo sultys. Dejau ant apatiniu grotu tokia stacia, o virsu paaukstinau ziedu. Kepiau 1valanda 30min 200 laipsniu. Iskepe nuostabiai, minksta sultinga. thumbup.gif
Atsakyti
As kepiau kalakuto sparna ant virsutiniu groteliu, o triusio kojeles ant apatiniu groteliu. Tai kapiau 150 temp. apie 1,5 val. Iskepe abu iskart, ir buvo laaabai skanu ir sultyyyynga biggrin.gif
Atsakyti
Mamytės kaip jum ta reklama kur taisonas ar kas ten toks kepa šaldytos mėsos gabalą, ir jis iškepa per 15 min iš ledo į kepsnį. Kai užmatau tą reklamą taip siutas paima, manoji lygiai tokia pati, tik kažkodėl be valandos to padaryt neimanoma schmoll.gif
Atsakyti
bandziau kept clatronice bulviu plokstaini nu siaubas, kepe 2 val, o vistiek neiskepe. kepiau ant 150 temp, paskui jau didinau po biksi, nu bet apacia vistiek zalia. doh.gif o storumas jo tebuvo apie 2-3 cm. Kaip iskept joje ji?
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2011 01 06, 16:25)
Mamytės kaip jum ta reklama kur taisonas ar kas ten toks kepa šaldytos mėsos gabalą, ir jis iškepa per 15 min iš ledo į kepsnį. Kai užmatau tą reklamą taip siutas paima, manoji lygiai tokia pati, tik kažkodėl be valandos to padaryt neimanoma  schmoll.gif


O taip, cia viena tu reklamu, kuri is koto isvercia. Sakyciau daugiau antireklama, nes jei jau taip gerai pagalvojus-toks greitas kepimas naturalumu nekvepia ir nepatikimai, itartinai atrodo. Nebent kokioje Amerikoje gal ir ....., bet ai, nesiplesiu. Galiu konstatuoti tik viena fakta, kad as sia krosnele isigijau tikrai ne sios reklamos itakota, O beje, dar ir gerokai anksciau nei ja pradejo rodyti lotuliukas.gif
Atsakyti
AS krosnele turiu jau labai seniai. Geriausiai ir skaniausiai iskepa vista, kiauliena labai isdziovina, lieka sausa.
Labai skanios pieniskops desreles ir tos parukytos man patinka, riebalai isbega ir liuks.
kugelis neiskepa, pyragai irgi, tik su tesla susukti suktinukai kokie su idaru ar bandeles iskepa.
Atsakyti
Vakar paeksperimentavau su tuo sušalusiu mėsos gabalu. Išėmiau iš šaldiklio apie 700g. kiaulienos kumpio su odele ir 1cm lašinuko. Įsukau į rankovę, ant to sušalusio mėsos gabalo užbarsčiau prieskonių, kelias skilteles česnako užmečiau, šlakelį aliejaus, pora riekelių rūkyto lašinuko. IŠKEPĖ. Valgyt galima. Bet kepe toli gražu ne 15 min. o 2 val.30 min. žaidžiau su temperatūra kol atisleido, paskui normaliai jau kept pradėjo sumečiau bulves, jos iškepė pasakiškai sknaniai, mėsa nors ir rankovėj bet buvo šiek tiek sausoka, nėra ko norėt iš ledo gabalo. Įmanoma, bet trunka ilgai- labai ilgai doh.gif padariau foto- kai netingėsiu įmesiu 4u.gif

kas dėl pyragų- dar nebandžiau. Gal nesigauna kitom, nes nekaitinat prieš kepant krosnelės? mano instrukcijoj rašo prieš bet ką kepant 5 min pakaitinti.

reiks kada ir pyragą pabandyt pakept ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2011 01 07, 15:03)
Vakar paeksperimentavau su tuo sušalusiu mėsos gabalu. Išėmiau iš šaldiklio apie 700g. kiaulienos kumpio su odele ir 1cm lašinuko. Įsukau į rankovę, ant to sušalusio mėsos gabalo užbarsčiau prieskonių, kelias skilteles česnako užmečiau, šlakelį aliejaus, pora riekelių rūkyto lašinuko. IŠKEPĖ. Valgyt galima. Bet kepe toli gražu ne 15 min. o 2 val.30 min. žaidžiau su temperatūra kol atisleido, paskui normaliai jau kept pradėjo sumečiau bulves, jos iškepė pasakiškai sknaniai, mėsa nors ir rankovėj bet buvo šiek tiek sausoka, nėra ko norėt iš ledo gabalo. Įmanoma, bet trunka ilgai- labai ilgai  doh.gif  padariau foto- kai netingėsiu įmesiu  4u.gif

kas dėl pyragų- dar nebandžiau. Gal nesigauna kitom, nes nekaitinat prieš kepant krosnelės?  mano instrukcijoj rašo prieš bet ką kepant 5 min pakaitinti.

reiks kada ir  pyragą pabandyt pakept  ax.gif


O kokia Jusu krosnele?
Atsakyti
Tokią krosnelę turiu nuo šių Kalėdų, patirties nedaug, bet kad kugelis iškeptų, nelabai tikiu. Neatstoja ta krosnelė orkaitės. Kiek skaičiau, net pyragų apačia kepimo formoje lieka šviesi, ko norėt iš tarkuotų bulvių...
Kepiau omletą, vištų sparnelius, koldūnus moliniuose indeliuose, šviežias dešreles, kotletukus.
Kotletų receptas imtas iš kažkurios temos SM:
1 kg maltos mėsos
kepintas svogūnas
druskos, mėgstamų prieskonių
pusė stiklinės vandens (pyliau šaltą iš čiaupo)
2 v.š. krakmolo

250 laipsnių, 30 min, po 20 min sukeičiau vietomis, dėjau apverstus (kepiau 2 aukštais).
Prieš baigiant kepti
user posted image
Atsakyti