QUOTE(Forgete @ 2010 12 22, 18:30)
Mano receptas:
600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui,
250gr.cukraus,
80gr.margarino arba sviesto,
70gr.aguonų,
40gr.mielių, druskos
200ml vandens,
200ml. pieno.
Mieles ištrinam su cukrumi, druska, margarinu, tada įpilam pašildytą (ne verdantį!) pieną+vandenį, maišant sudedam persijotus miltus ir aguonas. Pastatom šiltai, kad pakiltų. Porąkart kylančią tešlą permaišom.
Jūs juokaujate?

Čia ne kūčiukai, o bulkutės.

Sausas pasnikas, koks sviestas? Koks pienas? Reikia aliejų naudoti vietoj sviesto, o vietoj pieno - vandenį.
Nors girdėjau, kad žmonės per Kūčias mėsą valgo, tada pieno produktai kaip ir ne taip baisu, nors tris kart metuose katalikui (per Kūčias, Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį prieš Velykas) nėra taip jau sunku susilaikyti nuo mėsos ir pieno produktų. Atsiprašau, jei kam pasirodžiau labai kategoriška, bet manau tradicijas reikėtų puoselėti.