Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(pirmaargenta @ 2010 12 16, 08:29)
doh.gif o aš bandžiau iškepti varškės pyragą ant viršutinių grotelių, tai viršus jau degti pradėjo, o prapjovus apačią, pasirodė visiškai neiškepus verysad.gif Tai užkūriau orkaitę ir įdėjau dar pakepti, kadangi mano orkaitė dugną vis prisvilina, tai apačia kaip mat iškepė. Rezultatas buvo pusėtinas, pyrago per vakarą neliko.  4u.gif
Gal kas kepėte pyragą cikloninėje? Kokią temperatūrą nustatote ir kiek laiko kepate?

Ir dar noriu padėkoti už bulvių receptą su prieskoniais. Išbandžiau - visa šeima buvome sužavėti.  thumbup.gif

Man atrodo ši krosnelė nėra tinkama kepti pyragams ar plošktiniams. Ji skirta mėsai, mažesniems pyragėliams ir daržovėms, žuviai. Tiesiog nepakankamai galinga sunkiems patiekalams.

Toliau sėkmingai naudoju savo krosnelę. Nebemėgstu keptos vištienos paprastoje orkeitėje. kk žymiai skaniau gaunasi wub.gif O žuvytė ... wub.gif
Jokios tešlos ten nekepu, tam yra paprasta orkaitė, ja ir naudojuosi arba duonkepė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norejau paklausti kaip jus kepat.Ar pilat i puoda vandens?Kepiau vistienos slaunekes su bulvemis,vistiena iskepe gerai,gavosi sultinga o bulves gavosi seip sau,kai kurios iskepusios kai kurios ne.Ir dar jei pili vandeni i puoda tai cia gal jau garinimas skaitosi o ne kepimas?Zodziu,kolkas nelabai turiu kuo dziaugtis.
Atsakyti
QUOTE(ametistas @ 2011 03 23, 14:03)
Sveikos 4u.gif
Norejau paklausti kaip jus kepat.Ar pilat i puoda vandens?Kepiau vistienos slaunekes su bulvemis,vistiena iskepe gerai,gavosi sultinga o bulves gavosi seip sau,kai kurios iskepusios kai kurios ne.Ir dar jei pili vandeni i puoda tai cia gal jau garinimas skaitosi o ne kepimas?Zodziu,kolkas nelabai turiu kuo dziaugtis.



Na, bent jau aš į konvencinę vandens niekada nepilu. O bulvės man ilgiau kepa nei vištiena, todėl pradžioj pakepu bulves, po kokių 15-20 min jas apverčiu ir šalia sudedu vištieną. ir tada dar panašiai tiek kepu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ametistas @ 2011 03 23, 12:03)
Sveikos 4u.gif
Norejau paklausti kaip jus kepat.Ar pilat i puoda vandens?Kepiau vistienos slaunekes su bulvemis,vistiena iskepe gerai,gavosi sultinga o bulves gavosi seip sau,kai kurios iskepusios kai kurios ne.Ir dar jei pili vandeni i puoda tai cia gal jau garinimas skaitosi o ne kepimas?Zodziu,kolkas nelabai turiu kuo dziaugtis.


visada pilu vandens, maistas ne taip sudžiūna. Pabaigoj labiau užkaitinu, jei noriu kad apskrustų labiau.
Bulves dedu kokias 5 min apvirtas arba smulkiau supjaustytas.
Atsakyti
QUOTE(ametistas @ 2011 03 23, 05:03)
Sveikos 4u.gif
Norejau paklausti kaip jus kepat.Ar pilat i puoda vandens?Kepiau vistienos slaunekes su bulvemis,vistiena iskepe gerai,gavosi sultinga o bulves gavosi seip sau,kai kurios iskepusios kai kurios ne.Ir dar jei pili vandeni i puoda tai cia gal jau garinimas skaitosi o ne kepimas?Zodziu,kolkas nelabai turiu kuo dziaugtis.

niekada nepilu. Bulvės kepa ilgiau, jas pirmas reikia pakepti, po to dėti mėsą smile.gif
Atsakyti
Kepiau ir su vandeniu ir be,bet skirtumo nepajutau.O kaip kepate darzoves tokias kaip brokolis,paprika?Man viskas sudziusta ir pradeda degti,nesuprantu ka darau blogai. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

jungiuosi prie jūsų ir dalinuosi šiam kartui vienu kepiniu konvekcinėje krosnelėje.

Šiandien kepiau "Rožytes"

Patiekalo idėją paėmiau iš:

http://skanusgyvenim.....os patiekalai

Tešlą ir įdarą dariau taip kaip rekomenduojama šiam puslapyje, tik padažą padariau savo ir kai jau iškepė rožytės tiesiog jas apipiliau.

Rezultatas čia:

http://public.fotki....a/keptos-royts/

Kepiau ant apatiniu ir ant viršutiniu grotelių, dėjau ir žiedą (kad per greit neskrustų viršutinės rožytės). Pirmas 20 min. kepiau ant 150 l. temperatūros, tada apverčiau ir dar truputį pakepus pakėliau temperatūrą iki 200 l. Kai pakankamai apskrudo ištraukiau.

Patarimas: nedėti rožyčių tiesiai ant grotelių.

Padažas:

Baltas grietinėlės padažas
Ingredientai:
• Sviestas, 40 gramų
• Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
• Sultinys, 0.5 litro
• Grietinėlė, 250 gramų
• Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
• Petražolės, truputį
• Krapai, truputį
• Krienai, truputį
• Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Svieste miltus, kol truputį paruduos. Po truputį, kad nebūtų gumulų, maišydami karštą sultinį ir grietinėlę. Virkite 10 min. Išvirę užpilkite ant išplaktų kiaušinių trynių. Pasūdę, įberkite susmulkintų petražolių ir krapų lapelių, krieno.

Gavosi labai skanu bigsmile.gif
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(llalla @ 2011 03 27, 20:23)
Sveikos  smile.gif

jungiuosi prie jūsų ir dalinuosi šiam kartui vienu kepiniu konvekcinėje krosnelėje.

Šiandien kepiau "Rožytes"





Oj, pritariu thumbup.gif Šitos rožytės ir man gavosi super thumbup.gif
Atsakyti
Ar konvekcinėje krosnelėje galima naudoti foliją g.gif ?
kažin nebūtų tokios reakcijos kaip mikrobangų krosnelėje... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2011 03 29, 18:10)
Ar konvekcinėje krosnelėje galima naudoti foliją g.gif ?
kažin nebūtų tokios reakcijos kaip mikrobangų krosnelėje... doh.gif

galima
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2011 03 29, 19:10)
Ar konvekcinėje krosnelėje galima naudoti foliją g.gif ?
kažin nebūtų tokios reakcijos kaip mikrobangų krosnelėje... doh.gif


Aš esu kepus žuvį su daržovėm folijoj ir nieko nenutiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 03 29, 18:52)

Ačiū už skubų atsakymą 4u.gif . Bėgu gaminti vakarienę mirksiukas.gif
Atsakyti