Sveikos
jungiuosi prie jūsų ir dalinuosi šiam kartui vienu kepiniu konvekcinėje krosnelėje.
Šiandien kepiau "Rožytes"
Patiekalo idėją paėmiau iš:
http://skanusgyvenim.....os patiekalaiTešlą ir įdarą dariau taip kaip rekomenduojama šiam puslapyje, tik padažą padariau savo ir kai jau iškepė rožytės tiesiog jas apipiliau.
Rezultatas čia:
http://public.fotki....a/keptos-royts/Kepiau ant apatiniu ir ant viršutiniu grotelių, dėjau ir žiedą (kad per greit neskrustų viršutinės rožytės). Pirmas 20 min. kepiau ant 150 l. temperatūros, tada apverčiau ir dar truputį pakepus pakėliau temperatūrą iki 200 l. Kai pakankamai apskrudo ištraukiau.
Patarimas: nedėti rožyčių tiesiai ant grotelių.
Padažas:
Baltas grietinėlės padažas
Ingredientai:
Sviestas, 40 gramų
Kvietiniai miltai, 3 šaukštai
Sultinys, 0.5 litro
Grietinėlė, 250 gramų
Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
Petražolės, truputį
Krapai, truputį
Krienai, truputį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Svieste miltus, kol truputį paruduos. Po truputį, kad nebūtų gumulų, maišydami karštą sultinį ir grietinėlę. Virkite 10 min. Išvirę užpilkite ant išplaktų kiaušinių trynių. Pasūdę, įberkite susmulkintų petražolių ir krapų lapelių, krieno.
Gavosi labai skanu