Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Egluotė @ 2011 03 29, 18:10)
Ar konvekcinėje krosnelėje galima naudoti foliją g.gif ?
kažin nebūtų tokios reakcijos kaip mikrobangų krosnelėje... doh.gif


Galima, bet kiek žinau, ji trukdo cirkuliuoti orą g.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2011 03 22, 08:23)
Man atrodo ši krosnelė nėra tinkama kepti pyragams ar plošktiniams. Ji skirta mėsai, mažesniems pyragėliams ir daržovėms, žuviai. Tiesiog nepakankamai galinga sunkiems patiekalams.


Aš, prieinu lygiai tokios pat išvados drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 03 29, 19:16)
Galima, bet kiek žinau, ji trukdo cirkuliuoti orą  g.gif
Papildyta:

Aš, prieinu lygiai tokios pat išvados  drinks_cheers.gif


Jei daug pridesi, tiksliau nepaliksi tarpu oro cirkuliavimui-taip.... apacia nekeps.
Bet siaip....siltas oras apsisuka ir ikaitina viska vienodai ir folijos viduje viskas puikiausiai iskepa thumbup.gif

O del pyragu kepimo, taip, pritariu. Man taip pat nesigavo keksas verysad.gif blynas gavosi verysad.gif
Atsakyti
Pabandziau ir as konvekcine krosnele, tik nesigavo visiskai verysad.gif vyras parageves net valgyt atsisake schmoll.gif kepiau mesa (kulnine), tai gavosi tokia kieta, kaip guma, virsuj per daug apskrudo, apacia beveik neiskepe, vidus toks pusiau keptas gavos unsure.gif kazka matyt ne taip dariau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silvuke @ 2011 03 31, 21:49)
Pabandziau ir as konvekcine krosnele, tik nesigavo visiskai verysad.gif  vyras parageves net valgyt atsisake schmoll.gif  kepiau mesa (kulnine), tai gavosi tokia kieta, kaip guma, virsuj per daug apskrudo, apacia beveik neiskepe, vidus toks pusiau keptas gavos unsure.gif kazka matyt ne taip dariau blush2.gif

Nenusimink, pabandyk dar kartą. būtinai dėk paaukštinimą, kad karščio šaltinis būtų toliau, įpilk pusę stiklinės vandens į kepimo indą, nustatyk mažesnį karštį, pusę laiko pakepus, apversk. Nusiteik ilgam kepimui. Keps nuo 1 valandos iki 2 g.gif , priklausomai nuo karkos dydžio. Mano vyras labai mėgsta keptą kulninę, tai retkarčiais palepinu. ax.gif
Atsakyti
Nusipirkau ir aš ta stebukla,prisiskaičiusi čia . vistiena ,bulves, žuvis nupasaka. idėjau savo namine dešra ,šaldyta ,tai iškepe per 20min.kad galėčiau fotke idėt,kaip skanu.....
Atsakyti
Nu va pasigyriau doh.gif Šiand jau koki 5 karta kepiau vištiena ir susprogo stiklas bekepant. skambinau i garantini sake nekeis. Galkas susidūre su šia situatcija. O gal tu bliudu yra kur pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyte8 @ 2011 04 05, 18:37)
Nu va pasigyriau doh.gif Šiand jau koki 5 karta kepiau vištiena ir susprogo stiklas bekepant. skambinau i garantini sake nekeis. Galkas susidūre su šia situatcija. O gal tu bliudu yra kur pirkti g.gif


Nieko sau???? siaip, bekepant ? Niekas nestuktelejo, neaptaske saltu vandeniu ikaitusio? ( nors sis stiklas neruretu tokio dalyko bijoti, bet...) ir kodel gi nekeis? Reiketu pasidometi daugiau apie si stikla....ir jei pavyktu irodyti, kad tai nekokybiska preke... Kokybes inspekcija turiu mintyje.
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 03 30, 09:50)
Jei daug pridesi, tiksliau nepaliksi tarpu oro cirkuliavimui-taip.... apacia nekeps.
Bet siaip....siltas oras apsisuka ir  ikaitina viska vienodai ir folijos viduje viskas puikiausiai iskepa  thumbup.gif

O del pyragu kepimo, taip, pritariu. Man taip pat nesigavo keksas  verysad.gif blynas gavosi  verysad.gif

Na nezinau,man ir pyragai ir plokstainiai ir apkepai, ir bandeles,viskas iskepa puikiai thumbup.gif kazka ne taip darot,arba per dideles formas naudojat... g.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2011 04 10, 15:39)
Na nezinau,man ir pyragai ir plokstainiai ir apkepai, ir bandeles,viskas iskepa puikiai thumbup.gif kazka ne taip darot,arba per dideles formas naudojat... g.gif

Gal galėtumėte plačiau, ką ir kaip kepate - kokia temperatūra, kiek laiko, kurios grotelės ir t.t. ax.gif
Atsakyti
Vakar kepiau karštus sumuštinius, taip skaniai išėjo, kad net šiandien skonį burnoj jaučiu smile.gif Kepiau su tarkuotu sūriu, kiaušiniu, česnaku ir majonezu. Duona tokia traški, ant viršaus sūrio plutelė, o viduj minkšta ir skanu rolleyes.gif Buvau pamiršusi tokį patiekalą kaip karšti sumuštiniai, reiks daugiau ir įvairesnių pasikept.
Atsakyti
QUOTE(Egluotė @ 2011 04 11, 08:54)
Gal galėtumėte plačiau, ką ir kaip kepate - kokia temperatūra, kiek laiko, kurios grotelės ir t.t. ax.gif

Pyragas: kepiau keksa,ir pyraga su kisielium.Kepiau taip pat.Apatines groteles, 170 temp pusvalandis mazdaug.Ziureti reikia, as vos nesudeginau kekso, biggrin.gif nes buvau nustacius ant 40 min atrodo.
Kugelis: 200 temp - 175 temp, apatines groteles.Laiko nepamenu blush2.gif bet dejau paaukstinima, kad nesuskrustu labai.Velgi ziureti reikia,pajausti kada temp sumazinti.
Bandeles ant virsutiniu groteliu,dejau i padekla troskinimui bandeles, 175 temp 10 - 15 min kazkur.
Apkepai kazkur apie valanda ant apatiniu groteliu, paaukstinimas (as darau stikliniam inde, uzdengtam) 175-200 temp
mesa kepu maise,valanda, ant apatiniu groteliu,be paaukstinimo,200 temp
Kas dar,net nzn...sumustiniai karsti ant virsutiniu groteliu, 250 temp 10-15 min.
Jei mesa kepu ne maise,tada dedu bulves ant virsutiniu groteliu, mesa ant apatiniu, 20-25 min ant 150-170 temp,paskui kai bulves apverciu, 200temp, dar kokios 15 min.Dedu paaukstinima.
Cia as kazkur apytiksliai,nes buna taip,kad uzstatau ir vis laikas nuo laiko einu paziuret,pareguliuot.Cia kazkaip intuicija gal,nzn smile.gif bet nebuvo man nieko,kas neiseitu.
Folija galima naudoti,bet turit tarpus palikt,kad oras cirkuliuotu,antraip bus negerai.Jei sudesit teisingai,keps ir ant apatiniu ir ant virsutiniu groteliu. Neapsigaukit, porcijos iseina mazdaug dviem,trim zmonem.jei reikia daugiau,tada reiktu kept atskirai mesa,atskirai bulves...nors as tai dazniausiai darau taip,mesa konvekcinej,bulves ar kruopos gariniam puode smile.gif sedi sau,girdi vienas zvankt, paskui kitas zvangt ir vadinasi einam vakarieniaut thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti