Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Doviand @ 2012 07 31, 08:59)

  doh.gif ir puoliau kepti mielinį pyragą.... Ir nesigavo.... nežinau kodėl - kažkaip tai pats pyragas neiškilo - gal dėl to, kad naudojau sausas mieles.... o gal krosnelės kaltė.....kaip jūs kepate konvekcinėje krosnelėje duoną ir pyragus?



Nekepu as joje nei keksu nei pyragu. Nesigauna ir man. Pabandziau ir ...nutariau negadinti produktu. Bandeles, kibinus dar dar iskepu, bet jokio kepimo popieriaus apacioje per visas groteles. Pica, tai ji plona, tad nesudaro problemu, bet ir tai isigudrinau pirkti jau gatavus, saldytus padus ir rami galva.
Bandau mastyti logiskai g.gif Pyragai, ar kiti tokie didesni kepiniai taip uzdengia groteles, kad karstas oras necirkuliuoja. Gaunasi kepa is virsaus, o apacia-...... zalia tezla lieka. Gal todel nekyla, neiskepa ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2012 07 31, 07:59)
Labas rytas,

priskaičiusi jūsų receptukų, vakar ir aš šsitraukiau savo apdulkijusią - tik vieną kartą naudotą konvekcinę krosnelę  doh.gif ir puoliau kepti mielinį pyragą.... Ir nesigavo.... nežinau kodėl - kažkaip tai pats pyragas neiškilo - gal dėl to, kad naudojau sausas mieles.... o gal krosnelės kaltė.....kaip jūs kepate konvekcinėje krosnelėje duoną ir pyragus?

Naudojau šį receptuką:  verysad.gif http://vitossandeliu...h/label/Pyragai

MAn jokie pyragai nei bandelės neišeina schmoll.gif Daugiau ir nebandysiu, nes tikrai niekas neiškyla, apačia visada būna tešla, savo krosnelę naudoju tik vištienai, žuviai, mėsai ir bulvėms. Ai, dar kibinams ir kepiniams iš pirktinės sluoksniuotos tešlos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kepu tik vista ir bulves.
Atsakyti
o jum dažnai prireikia to paaukštinimo žiedo?
Ką kepant jį naudojat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NePastebima @ 2012 08 02, 22:16)
o jum dažnai prireikia to paaukštinimo žiedo?
Ką kepant jį naudojat?  blush2.gif

Aš naudoju kepdama didesnį kiekį. Pvz., jei vištienos dedu ant abiejų grotelių, tai būtinai reikia žiedo, nes ant viršutinių grotelių esanti mėsa labai greitai sudžiūtų ir sudegtų.
Atsakyti
QUOTE(NePastebima @ 2012 08 02, 23:16)
o jum dažnai prireikia to paaukštinimo žiedo?
Ką kepant jį naudojat?  blush2.gif


Jei kepu tarkim ciela vista. Man patinka ja ne guldyti, o statyti. Vista pasodinu ant kokio mazo Kubus buteliuko ir pastatau. Tada ji fantastiskai apskrunda is visu pusiu vienodai. Tik jei ilgiau pakepinant, tai kakla apkloju kokiu kopusto lapu, kad nesudegtu labai. Bandziau folija, tai ta atsikabina skraido, nervina zodziu.
O joje juk ne tik vista ir bulves kepa. Kartais net kotletukus kepu, karbonada, na bet kokius mesos gabaliukus, desreles, darzoves ( cukinija, paprika ar net sampinjonukus)
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2012 08 03, 13:52)
Jei kepu tarkim ciela vista. Man patinka ja ne guldyti, o statyti. Vista pasodinu ant kokio mazo Kubus buteliuko ir pastatau. Tada ji fantastiskai apskrunda is visu pusiu vienodai. Tik jei ilgiau pakepinant, tai kakla apkloju kokiu kopusto lapu, kad nesudegtu labai.  Bandziau folija, tai ta atsikabina skraido, nervina zodziu.
O joje juk ne tik vista ir bulves kepa. Kartais net kotletukus kepu, karbonada, na bet kokius mesos gabaliukus, desreles, darzoves ( cukinija, paprika ar net sampinjonukus)

O kaip daržoves kept, kad jos nesudegtų. Aš esu bandžiusi kept paprikos gabaliukus, morkas ir jei neklystu, žiedinius kopūstus, tai man niekas neiškepė, o tik išgaravo drėgmė, o paskui pradėjo juoduoti ir tapo nevalgomi, bet vis dar kieti ir neiškepę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina! @ 2012 08 03, 17:53)
O kaip daržoves kept, kad jos nesudegtų. Aš esu bandžiusi kept paprikos gabaliukus, morkas ir jei neklystu, žiedinius kopūstus, tai man niekas neiškepė, o tik išgaravo drėgmė, o paskui pradėjo juoduoti ir tapo nevalgomi, bet vis dar kieti ir neiškepę verysad.gif



Na sioje krosneleje reikia kepti panasiai kaip ant grilio. Morku, ziediniu, brokuliu as cia nekepu. Cukinija, baklazanus, paprikas, grybus, pomidorus, nebesugalvoju dabar daugiau ant greituko. Supjaustau, prieskoniuku, alyvuogiu aliejuku paslakstau ir kartais veriu ant iesmuku, kartais siaip ant groteliu isdelioju ir pradedu aukstesne temperatura, veliau pamazinu. ir tiesiog jas stebiu, ragauju. Niekad nesudege. Obuoliukus, kriauses kepu, niam niam niam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina! @ 2012 08 03, 08:23)
Aš naudoju kepdama didesnį kiekį.


QUOTE(1juraciukas @ 2012 08 03, 14:52)
Jei kepu tarkim ciela vista. Man patinka ja ne guldyti, o statyti.


Supratau, ačiū smile.gif
Greitu metu planuoju įsigyti konvekcinę ir tada jau bandysiu gamint essen.gif
Atsakyti
Savaitgalį kankinau savo krosnelę biggrin.gif Nuostabiai išėjo cukinijų laiveliai. O vakar prisikepiau obuolių wub.gif Šiandien darysiu vištienos troškinį moliniame inde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina! @ 2012 08 06, 09:52)
Savaitgalį kankinau savo krosnelę biggrin.gif  Nuostabiai išėjo cukinijų laiveliai. O vakar prisikepiau obuolių wub.gif Šiandien darysiu vištienos troškinį moliniame inde ax.gif



Na stai kaip saunu thumbup.gif
Fantazijos, nebijojimo eksperimentuoti ir fantastisku patiekalu galima pasigaminti. Ta pati produkta kitaip paruosta pateikti. Vienaip jis kepa keptuveje, kitaip orkaiteje, treciaip musu stebuklingoje krosneleje.
Atsakyti
Na, man iskepa keksiukai, iskepa plonesnis pyragas, biskvita kepu per kelis kartus. Pailgoj keksinej iskepa keksas (per valanda). Kazkada kepiau sliuoksniuota pyraga, tai apacia zalia tesla liko, teko isverts i keksiuku formeles. Vistiena, kotletai gaunasi labai skanus. O kaip su kibinais - iskepa pilnai?
Atsakyti