Atidžiai perskaičiau visą temą, prieš įsigydama konvekcinę krosnelę, radau daug naudingų patarimų ir receptų, tai ačiū visoms. O dabar grąžinsiu skolą labai skanių suktinukų receptu - čia lyg nemačiau tokio, gal kam pravers
Produktai:
Kiaulienos nugarinė (geriau su lašinukais), vienam valgytojui reikės apie 250 g, toliau kitus produktus nurodau 1 kilogramui mėsos;
Prieskonių, druskos, pora šaukštų aliejaus;
Didelis svogūnas;
Keli marinuoti ar rauginti agurkėliai;
Gabalėlis (apie 150 g) fermentinio sūrio;
Kupinas šaukštas majonezo.
Mėsą supjaustyti plonais griežiniais (odelę nupjauti, lašinukus palikti). Plonai išmušti, pabarstyti prieskoniais ir druska. Paruošti įdarą: smulkiai supjaustyti svogūną ir agurkus, įtarkuoti sūrį, viską sumaišyti su majonezu. (Aišku, įdaras gali būti ir visai kitoks - alyvuogės, špinatai, tarkuotos morkos, žali konservuoti žirneliai, grybai ir ką tik sugalvosit). Ant kiekvieno mėsos griežinėlio dėti kupiną šaukštelį įdaro, suvynioti. Paruoštus suktinukus patepti aliejumi, dėti ant viršutinės krosnelės lentynos ir kepti 20-25 min. 200 C temperatūroje. Jei kepu ir bulves, jas pirmiausia pakepu 30 min. ant viršutinės lentynos, tada perkraustau ant apatinės, o ant viršutinės sudedu suktinukus. Viskas iškepa kartu.