Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Labri_ @ 2011 01 07, 20:43)
O kokia Jusu krosnele?

vat tokia

pavadinimo ant jos jokio nerašo g.gif

nusivyliau vėl verysad.gif kepiau pyragą, su pudingu, anam puslapy mamytė kažkuri receptą buvo įdėjusi 4u.gif nieko nesigavo, pakepiau 20 min ant 175 paskui sudėjau pudingą ir persikus, padidinau iki 200, bet nekepė ir tiek, tešla do tešla, viršus apkepė ir viskas, susinervinau tą visą stiklinį puodą įkišau į orkaitę ir per 20 min iškepė superinio skonio pyragas 4u.gif gal būtų iškepę jei būčiau dėjusi su formele ant grotelių, bet man geriau tarnauja orkaitė, ji pas mane elektrinė ir tokio pat principo kaip ta cikloninė krosnelė, kogero ir elektros ne ką daugiau suvalgo.

Vakar kepiau blauzdeles su bulvėm, jos gavosi labai skanios, kepė kogero apie 60 min. porą syk apverčiau, gavosi tikrai skaniai, tik vis mąstau kodėl man taip ilgai kepa g.gif kokie jūsų krosnelių galingumai?? manoji 1300W, rodos nemažai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikusedo @ 2011 01 09, 16:18)
vat tokia

pavadinimo ant jos jokio nerašo  g.gif 

nusivyliau vėl  verysad.gif  kepiau pyragą, su pudingu, anam puslapy mamytė kažkuri receptą buvo įdėjusi  4u.gif  nieko nesigavo, pakepiau 20 min ant 175 paskui sudėjau pudingą ir persikus, padidinau iki 200, bet nekepė ir tiek, tešla do tešla, viršus apkepė ir viskas, susinervinau tą visą stiklinį puodą įkišau į orkaitę ir per 20 min iškepė superinio skonio pyragas 4u.gif  gal būtų iškepę jei būčiau dėjusi su formele ant grotelių, bet man geriau tarnauja orkaitė, ji pas mane elektrinė ir tokio pat principo kaip ta cikloninė krosnelė, kogero ir elektros ne ką daugiau suvalgo.

Vakar kepiau blauzdeles su bulvėm, jos gavosi labai skanios, kepė kogero apie 60 min. porą syk apverčiau, gavosi tikrai skaniai, tik vis mąstau kodėl man taip ilgai kepa  g.gif  kokie jūsų krosnelių galingumai?? manoji 1300W, rodos nemažai  g.gif

o ka jus naudojat pyrago kepimui? labai svarbu kad oras cirkuliuotu, t.y. tarp blekutes stiklo sieneliu butu tarpai, taip pat kad butu pakelta nuo apacios.
Atsakyti
Aš irgi turiu konvekcinę krosnelę. Išbandžiau kept daržoves, kiaulieną, vištieną, sluoksniuotos tešlos pyragėlius ir kugelį. Man viskas išėjo thumbup.gif Kugelį kepiau sudėjus į formą, ant apatinių grotelių, viskas iškepė. Aišku, viršus buvo kiek sausesnis, labiau apskrudęs, bet ir vidus gerai iškepė.
Atsakyti
QUOTE(Kristina! @ 2011 01 12, 11:43)
Aš irgi turiu konvekcinę krosnelę. Išbandžiau kept daržoves, kiaulieną, vištieną, sluoksniuotos tešlos pyragėlius ir kugelį. Man viskas išėjo thumbup.gif  Kugelį kepiau sudėjus į formą, ant apatinių grotelių, viskas iškepė. Aišku, viršus buvo kiek sausesnis, labiau apskrudęs, bet ir vidus gerai iškepė.


Taigi virsu galima uzdengti arba folija, arba sviestiniu popieriumi. 10-5 min. iki kepimo pabaigos nuimat, kad apskrustu plutele ir skanaus thumbup.gif
Atsakyti
O i kokia tiksliai formele dedat? ar apvali ar kvadratine pailga?? metaline ar silikonine? unsure.gif nes noriu pyraga koki pabandyti iskepti smile.gif
Atsakyti
Aš tai turiu kvadratinę metalinę, kur orkaitėj naudojamos paprastai būna, bet ir šitoj krosnelėj man gerai su ja.
Šiandien kepiau karpį gabaliukais, taip skaniai odelė apskrudo rolleyes.gif Vakare noriu pamalonint MB, tai bus bulvių puselės su lupena+prieskoniai+šoninės riekelės. Jis valgo su rūgpieniu, kasdien šis patiekalas galėtų būti, niekada nenusibosta biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena mielosios, aš irgi įsigijau konvekcinę krosnelę, taigi esu naujokė ir semiuosi informaciją. Sudomino receptukas keptos bulvytes su šoninuke (įdomu kokia žalia ar parūkyta)...
Atsakyti
Bulvės su lupena, perpjautos pusiau (čia kiekvienam pagal savo norus). Tada pabarstau druska, pipiriukais, kmynais, paprikos milteliais, krapais ar dar kuo nors, kas ką mėgsta. Tokias bulves perpjauta puse žemyn dedu 10 min. 175 laipsnių temperatūroj ir pakepu. Tada apverčiu, ant kiekvienos puselės dedu šaltai rūkytos šoninės griežinėlį ir prismeigiu smeigtuku (kitaip tirpdama šoninė nuslysta). Kepu apie pusvalandį, temperatūra nuo 175 iki 200. Galima bulves apšlakstyt aliejum, bet tikrai nebūtina, nes iš šoninės išsiskiria riebaliukai ir bulvės neapdžiūsta.
Va kaip smulkiai viską surašiau lotuliukas.gif
Atsakyti
ačiū, būtinai pabandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif.
Na tai ka..., turim tik antra diena, bet jau super skaniai iskepem jautienos kumpio 1 kg gabala, apdelioje darzovem..., krevetes su cesnakiuku aliejuj..., ir eriuko nugarines su kauliukais gabaliukus. Ka galiu pasakyti, reik bandyt 4u.gif, kepem ne pagal receptus, o "is akies", ir viskas laaabai skanu. Ant mesytes tik provanso zoles ir pipiriuku, kepem ant zemuju groteliu, ant 180 C, 40 min., bet megstam neperkepta mesyte, tad nelaukem kol apskrus.
Oj, kaip dabar dziaugiuosi, kai pries tai namie orkaites nebuvo. Dabar gilinsiuos SM kaip ir ka kepat mirksiukas.gif Aciu visoms, besidalinacioms patirtimi 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(Kristina! @ 2011 01 14, 14:35)
Bulvės su lupena, perpjautos pusiau (čia kiekvienam pagal savo norus). Tada pabarstau druska, pipiriukais, kmynais, paprikos milteliais, krapais ar dar kuo nors, kas ką mėgsta. Tokias bulves perpjauta puse žemyn dedu 10 min. 175 laipsnių temperatūroj ir pakepu. Tada apverčiu, ant kiekvienos puselės dedu šaltai rūkytos šoninės griežinėlį ir prismeigiu smeigtuku (kitaip tirpdama šoninė nuslysta). Kepu apie pusvalandį, temperatūra nuo 175 iki 200. Galima bulves apšlakstyt aliejum, bet tikrai nebūtina, nes iš šoninės išsiskiria riebaliukai ir bulvės neapdžiūsta.
Va kaip smulkiai viską surašiau lotuliukas.gif




aciu, isbandziau thumbup.gif genialu, kas paprasta
Atsakyti
Atidžiai perskaičiau visą temą, prieš įsigydama konvekcinę krosnelę, radau daug naudingų patarimų ir receptų, tai ačiū visoms. O dabar grąžinsiu skolą labai skanių suktinukų receptu - čia lyg nemačiau tokio, gal kam pravers bigsmile.gif
Produktai:
Kiaulienos nugarinė (geriau su lašinukais), vienam valgytojui reikės apie 250 g, toliau kitus produktus nurodau 1 kilogramui mėsos;
Prieskonių, druskos, pora šaukštų aliejaus;
Didelis svogūnas;
Keli marinuoti ar rauginti agurkėliai;
Gabalėlis (apie 150 g) fermentinio sūrio;
Kupinas šaukštas majonezo.
Mėsą supjaustyti plonais griežiniais (odelę nupjauti, lašinukus palikti). Plonai išmušti, pabarstyti prieskoniais ir druska. Paruošti įdarą: smulkiai supjaustyti svogūną ir agurkus, įtarkuoti sūrį, viską sumaišyti su majonezu. (Aišku, įdaras gali būti ir visai kitoks - alyvuogės, špinatai, tarkuotos morkos, žali konservuoti žirneliai, grybai ir ką tik sugalvosit). Ant kiekvieno mėsos griežinėlio dėti kupiną šaukštelį įdaro, suvynioti. Paruoštus suktinukus patepti aliejumi, dėti ant viršutinės krosnelės lentynos ir kepti 20-25 min. 200 C temperatūroje. Jei kepu ir bulves, jas pirmiausia pakepu 30 min. ant viršutinės lentynos, tada perkraustau ant apatinės, o ant viršutinės sudedu suktinukus. Viskas iškepa kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biologė: 29 sausio 2011 - 17:07