Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

QUOTE(Taurė @ 2010 09 18, 19:06)

Aš taip sąžiningai neišdėstysiu tų minučių ir temperatūros.. bet pradėjau nuo 180.. tada palaipsniu iki 200 padidinau, kai jau mannepatiko toks ale apskrudimo vaizdelis, apverčiau, bet temperatūrą tik iki 190 sumažinau ir kepiau, poto vėl 200 užvariau.. ir dar kartkartėm palaisčiau kad neskrustų ir šita pusė. bet odą tokia kaip medžio žievė po kuria nieks neiškepę buvo schmoll.gif tad dar ilgai marinau ją kol bent šlauneles vaikui atgnybt ėjo..
Žodžiu labai sustresavau ir jau vidury jepimo nborėjau mest į orkaitę blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 18, 11:14)
Aš taip sąžiningai neišdėstysiu tų minučių ir temperatūros.. bet pradėjau nuo 180.. tada palaipsniu iki 200 padidinau, kai jau mannepatiko toks ale apskrudimo vaizdelis, apverčiau, bet temperatūrą tik iki 190 sumažinau ir kepiau, poto vėl 200 užvariau.. ir dar kartkartėm palaisčiau kad neskrustų ir šita pusė. bet odą tokia kaip medžio žievė po kuria nieks neiškepę buvo schmoll.gif  tad dar ilgai marinau ją kol bent šlauneles vaikui atgnybt ėjo..
Žodžiu labai sustresavau ir jau vidury jepimo nborėjau mest į orkaitę blush2.gif

Yra prie tavo krosneles dar extra metalinis žiedas kurį uždėjus gaunasi dangtis dar aukščiau ?
Arba gal višta perdidele. Pamegink kitą kartą mažą vištą kepti. Dar galvoju, kad galima pridengti su folija jei perdaug skrunda, o vidus nevisai iškepęs. Po pirmo kepimo, kai man perdaug priskrudo pagalvojau, kad galima pridengti kritines vietas folija, tik foliją reiktų prismeigti mediniais smegtukais, nes kitaip nuskris smile.gif

Tikrai nenusivilk krosnele. Bandyk sekantį kartą šlauneles kept ir dėk ant apatinių grotelių. šlauneles pradejau kepti ta vieta kur odos nėra į viršų. Tik po to perverčiau.
Atsakyti
Mano pirmasis kepinys su konvekcine krosnele Varškės pyragas, receptas pasiskolintas iš čia mama.lt/show-recipe/1691/Tobulas-varskes-pyragas
user posted image

Gavosi puikiai, tik žinau ką kitaip daryčiau kitą kartą - dabar pirmą padą kepiau apie 28 min. 150 l. temperatūroje, kitąsyk kepsiu kokį 40 min., 175 l., virsutini sluonsni kepiau apie 50 min. 130 l., bet kai išėmiau, pamačiau, kad apačiau dar trūkstaa kepimo, o kadangi kepiau silikonineje formoje, buvo visai nesunku apversti ja ir isemus pyraga ant lentutės jį paguldyti į forma apačia į viršų ir pakepti dar 20 min. 150 l.

Keksiukus bandziau dar, bet nelabai kokie gavosi, viršus apsvilo, o vidurys dar zalokas, kažką blogai dariau maatyt:hm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga654: 20 rugsėjo 2010 - 12:13
o as vakar tokioje krosneleje kepiau obuoliu pyraga. Ir patyriau visiska fiasko..... sad.gif obuoliai kaip buvo zali, taip ir liko, nors temperatura buvau nustacius 200 pyraga dejau ir ant zemu groteliu, ir aukstu.... virsus sudziuvo kazkaip....nu, zodziu nesigavo
Atsakyti
QUOTE(kaskada @ 2010 09 20, 13:24)
o as vakar tokioje krosneleje kepiau obuoliu pyraga. Ir patyriau visiska fiasko..... sad.gif  obuoliai kaip buvo zali, taip ir liko, nors temperatura buvau nustacius 200 pyraga dejau ir ant zemu groteliu, ir aukstu.... virsus sudziuvo kazkaip....nu, zodziu nesigavo


Per auksta temperatura, manyciau, nes as kepiau 125 l., tai gerai gavosi. Man atrodo geriau pakepti ilgiau ant zemesnes temperaturos, kad ir vidus spetu iskept, o paskui nustatyt aukstesne, kad virsus apskrustu, vat sitai man su pyragu pasiteisino, o su keksiukais ne, sukleko jie man, bet įtariu, kad tesla prasta padariau, nes ziuriu ir apacia iskepus, tik vidurys toks tižaliukas doh.gif
Atsakyti
Katik iškepė bemielės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Kepintas svogūnas, dešra kubeliais, šviežias krapas, petražolė, pora sutarkuotų česnako skiltelių, kečupas, viskas sumaišyta ir įsukta į tešlos lakštą (kaip vyniotinis), po to supjaustyta 2 cm storio riekutėmis. Būtų gavęsi labai gerai, jei ne viena klaidelė - sudėjau riekutes į silikoninę formą, į kurią kepant subėgo skystis (tomatas su aliejum, kuriame kepiau svogūnus) ir apačios labai negražiai patižo, kitąkart dėsiu tiesiai ant grotelių thumbup.gif (kepiau apie 20 min. 150 l.)
user posted image
user posted image
Atsakyti
aš konvekcinėj krosnelėj irgi labai daug ką gaminu. Buvo laikas, kai neturėjau virtuvės, tai tik ši krosnelė ir gelbėjo mane smile.gif Kepu mėsą, žuvį, bulves, kotletus ( ant grotelių dedu folgą ir tada sudedu kotletukus), esu kepus ir obuolių pyragą.
Atsakyti
sveikutes, ir as turiu krosnele bet dar nieko neruosiau (perskaiciau jusu pastebejimus tai bandysiu arba zuvi arba vista kepti o kaip gausis matysiu) labai gerai kad dalinates savo patirtim nes jei pirma karta kepant nepavyksta tai nebesinori ilga laika ka nors gaminti su ja. Aciu biggrin.gif
Atsakyti
Vakar valgėm, greit ir skanu:

user posted image

Bulvės keptos kartu su kalakutienos kotletais konvekcinėje krosnelėje. Kotletukus dėjau tiesiai ant grotų, o bilves suklojau ant paties dugno., Geriausia bulves pirma vienas pakept kokių 10 minučių, tada dėti kotletus, nes jiems mažiau laiko reikia. Bulvių neverčiau, kotletus verčiau 1 kartą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jaginta @ 2010 09 20, 07:18)
sveikutes, ir as turiu krosnele bet dar nieko neruosiau (perskaiciau jusu pastebejimus tai bandysiu arba zuvi arba vista kepti o kaip gausis matysiu) labai gerai kad dalinates savo patirtim nes jei pirma karta kepant nepavyksta tai nebesinori ilga laika ka nors gaminti su ja. Aciu  biggrin.gif

pirmam kartui geriau nekepkite visos vištos. Pradėkite nuo gabaliukų 4u.gif
Atsakyti
Taure o sitos prie tu paciu priskiriamos krosneles, ar as ci ane i tema, convection oven?
user posted image
nes jei sita tinkama i si sarasa tai as joje labaaaiii daug gaminu visko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2010 09 14, 10:09)
Neseniai įsigyjau ir aš šį stebuklą  bigsmile.gif

user posted image


Kas cia do stebuklas, nei neisivaizduoju biggrin.gif garintuvas koks?
Atsakyti
Turiu ir tokią kaip tavo lotuliukas.gif Tik joje kitaip iškepa nei puode., Joje tikrai gerai iškeptų pyragas, o puode nemanau.

Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2010 09 20, 19:55)
Turiu ir tokią kaip tavo  lotuliukas.gif  Tik joje kitaip iškepa nei puode., Joje tikrai gerai iškeptų pyragas, o puode nemanau.


Iškepė puode man pyragas ir dar koks skanus essen.gif

Aš kepiau vakar sparnelius su bulvėm, sparniukai labai skaniai, minkštai iškepė, o bulvės va apsitraukė tokia kieta skūra išorė, o vidus kaip tešla minkštas toks (bulves pjausciau i keturias dalis) verysad.gif
Atsakyti