sveikos,turiu ir as si stebukla,na super dalykelis
skaniausia man joje kepta vistyte ir bulvytes,bet skanu ir zuvis ir mesa,net pyraga esu kepusi
pirkome ja,kai neturejome orkaites taj man asmeniskai joje net skaniau
[quote=Taurė,2010 10 01, 17:30]
kepė 55-60 minučių. Kaitaliojau temperatūrą. Visų pirma padėjau vištą perpjauta puse į viršų ant 175, maždaug 10 minučių, po to pakėliau iki 200, tada dar kėliau iki 220. Reikia labai stebėti. Tada apverčiau ir kepiau 200, keldama iki 220, vėl nuleisdama į 200. Tik kepiau iįkėlus dangtį žiedu, kad nebūt kaitinimas perarti.
Pajaunu per nugarą, ne per priekį, kad krūtinėlė liktų sveika, nepjauta ir neišlestų sulčių. Krūtinėlė gaunasi nepakartojama
Tiesa, dar po oda sviesto prikišau. Labai noriu vėl, jaučiu kepsiu šiandien jei mb vištukę papirks gerą
Papildyta:
Kadangi atsakymo iki pietų nesulaukiau
tai kepiau taip-pusę valandos 250 vištą viniojau į foliją.Paskui išviniojau ir po 20min. 220 kepiau abi puses.Dėjau ir aš tą žiedą,tik vištos nepjoviau pusiau,o subadžiau šakute.
Pirmą kart kepiau,bet liuks gavosi.
kepė 55-60 minučių. Kaitaliojau temperatūrą. Visų pirma padėjau vištą perpjauta puse į viršų ant 175, maždaug 10 minučių, po to pakėliau iki 200, tada dar kėliau iki 220. Reikia labai stebėti. Tada apverčiau ir kepiau 200, keldama iki 220, vėl nuleisdama į 200. Tik kepiau iįkėlus dangtį žiedu, kad nebūt kaitinimas perarti.
Pajaunu per nugarą, ne per priekį, kad krūtinėlė liktų sveika, nepjauta ir neišlestų sulčių. Krūtinėlė gaunasi nepakartojama
Tiesa, dar po oda sviesto prikišau. Labai noriu vėl, jaučiu kepsiu šiandien jei mb vištukę papirks gerą
Papildyta:
Kadangi atsakymo iki pietų nesulaukiau
Kepiau antytę, pagal receptą iš receptai su nuotrakomis temos

Dievinu krosnelę, man atrodo paukštienai idealesnio kepimo varijanto sukurti neįmanoma
Bent jau aš kolkas neradau, nors naudoju dažnai normalią orkaitę, 2 rūšių konvekcines ( puodas ir mini krosnelė), grilius anglinis ir dujinis, rukinyčia, bet paukštiena skanesnė nė mano dieviname puode niekur nesigavo

Dievinu krosnelę, man atrodo paukštienai idealesnio kepimo varijanto sukurti neįmanoma
QUOTE(Taurė @ 2010 10 05, 08:58)
Nu super atrodo..isigijau ir as sita malonuma,bandymai prasides,norejau tik paklausti kai kepaat vista,kada sudedat bulves,kad taip graziai apskrusta?
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 10 05, 07:14)
Nu super atrodo..isigijau ir as sita malonuma,bandymai prasides,norejau tik paklausti kai kepaat vista,kada sudedat bulves,kad taip graziai apskrusta? 
Bulves pirma vienas pakepu labai trumpai, kokias 5-8 minutes ant 200-220 temperatūros. Po to dedu jas ant apatinių grotelių, ant viršaus dedu virštą, o dangtį iškeliu su žiedu.
Kepimo eigoje iškeliu vištą, apverčiu bulvytes, vištą ir toliau kepu.
Vištą pjaukite per nugarą ir dėkite pirmiausia kepti pjautine puse į viršų
Papildyta:
nuotraukoje prie antytės, obuoliai, ne bulvės
Bulves prie vištos darau su lupena, pjaunu pusiau arba nepjaunu visai jei nedidelės
Vakar kepiau triušieną - pamarinavau su prieskoniais ir apie 40 min kepiau 150 l. temperaturoje - neragavau, bet MB sakė kad labai skaniai gavosi
Dar didelis sitos krosneles pliusas - labai skanu joje keptos darzoves - ant viršutinių grotelių sudedu sparnelius ar kulšeles, ant apatinių supjaustytą papriką, cukiniją, baklažaną, nei sausi nebūna, nei per riebūs, nes kliūna truputis riebaliukų, nuvarvančių nuo mėsos
Dar didelis sitos krosneles pliusas - labai skanu joje keptos darzoves - ant viršutinių grotelių sudedu sparnelius ar kulšeles, ant apatinių supjaustytą papriką, cukiniją, baklažaną, nei sausi nebūna, nei per riebūs, nes kliūna truputis riebaliukų, nuvarvančių nuo mėsos
QUOTE(Inga654 @ 2010 10 08, 01:23)
Vakar kepiau triušieną - pamarinavau su prieskoniais ir apie 40 min kepiau 150 l. temperaturoje - neragavau, bet MB sakė kad labai skaniai gavosi
šiandien kepiau vištą ant viršutinių grotų. Ant apatinių sudėjau stambiai pjaustytą cukiniją. Kapiau kartu su višta, gavosi ideliai
QUOTE(Taurė @ 2010 10 07, 21:41)
Bulves pirma vienas pakepu labai trumpai, kokias 5-8 minutes ant 200-220 temperatūros. Po to dedu jas ant apatinių grotelių, ant viršaus dedu virštą, o dangtį iškeliu su žiedu.
apie koki zieda jus cia kalbat mergaites nesuprantu?
tai virsutines groteles skirtos mesai ne darzovem,o raso atvirksciai kad apacioj mesa kept?
bandysiu siandien
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 10 11, 03:38)
apie koki zieda jus cia kalbat mergaites nesuprantu?
tai virsutines groteles skirtos mesai ne darzovem,o raso atvirksciai kad apacioj mesa kept?
bandysiu siandien
bandysiu siandien
žiedas

Kepant be šio žiedo, viršutinės grotelės gal ir per arti prie dangčio.
QUOTE(Limcamca @ 2010 10 16, 07:40)
SVeikos merginos
Jau senai, turėjau slaptą mintį, nusipirkti šią krosnelę. Šiandien pagaliau tai padariau
Pirkau tokia, gal kas turėtų kokių komentarų:
KROSNELE
Labai įdomu paskaityti šią temą, tikiuosi ir aš greit sulauksiu savojo pirkinio, ir galėsiu receptais dalintis
Jau senai, turėjau slaptą mintį, nusipirkti šią krosnelę. Šiandien pagaliau tai padariau
Pirkau tokia, gal kas turėtų kokių komentarų:
KROSNELE
Labai įdomu paskaityti šią temą, tikiuosi ir aš greit sulauksiu savojo pirkinio, ir galėsiu receptais dalintis
Gal jau gavai ?
Aš tai nebežinau kaip gyvenau be savosios
Vakar naudojau vietoje keptuvės. Reikėjo pakepinti vištieną, kad vėliau sumaižyti su daržovėm ir patroškinti. Tai daržoves kepiau keptuvėje, o vištieną smulkiai pjaustytą sumečiau ant dugno, be grotų. Taip ir pakelpiau kelis kartus pamaišydama.