Įkraunama...
Įkraunama...

Kepame konvekcinėje, cikloninėje krosnelėje

sveikos,turiu ir as si stebukla,na super dalykelis smile.gif skaniausia man joje kepta vistyte ir bulvytes,bet skanu ir zuvis ir mesa,net pyraga esu kepusi smile.gif ax.gif pirkome ja,kai neturejome orkaites taj man asmeniskai joje net skaniau ax.gif
Atsakyti
[quote=Taurė,2010 10 01, 17:30]
kepė 55-60 minučių. Kaitaliojau temperatūrą. Visų pirma padėjau vištą perpjauta puse į viršų ant 175, maždaug 10 minučių, po to pakėliau iki 200, tada dar kėliau iki 220. Reikia labai stebėti. Tada apverčiau ir kepiau 200, keldama iki 220, vėl nuleisdama į 200. Tik kepiau iįkėlus dangtį žiedu, kad nebūt kaitinimas perarti.
Pajaunu per nugarą, ne per priekį, kad krūtinėlė liktų sveika, nepjauta ir neišlestų sulčių. Krūtinėlė gaunasi nepakartojama 4u.gif
Tiesa, dar po oda sviesto prikišau. Labai noriu vėl, jaučiu kepsiu šiandien jei mb vištukę papirks gerą bigsmile.gif
Papildyta:

Kadangi atsakymo iki pietų nesulaukiau biggrin.gif tai kepiau taip-pusę valandos 250 vištą viniojau į foliją.Paskui išviniojau ir po 20min. 220 kepiau abi puses.Dėjau ir aš tą žiedą,tik vištos nepjoviau pusiau,o subadžiau šakute. rolleyes.gif Pirmą kart kepiau,bet liuks gavosi. thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau antytę, pagal receptą iš receptai su nuotrakomis temos 4u.gif

user posted image
user posted image

Dievinu krosnelę, man atrodo paukštienai idealesnio kepimo varijanto sukurti neįmanoma wub.gif Bent jau aš kolkas neradau, nors naudoju dažnai normalią orkaitę, 2 rūšių konvekcines ( puodas ir mini krosnelė), grilius anglinis ir dujinis, rukinyčia, bet paukštiena skanesnė nė mano dieviname puode niekur nesigavo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2010 10 05, 08:58)


Dievinu krosnelę, man atrodo paukštienai idealesnio kepimo varijanto sukurti neįmanoma  wub.gif Bent jau aš kolkas neradau, nors naudoju dažnai normalią orkaitę, 2 rūšių konvekcines ( puodas ir mini krosnelė), grilius anglinis ir dujinis, rukinyčia, bet paukštiena skanesnė nė mano dieviname puode niekur nesigavo  wub.gif

Nu super atrodo..isigijau ir as sita malonuma,bandymai prasides,norejau tik paklausti kai kepaat vista,kada sudedat bulves,kad taip graziai apskrusta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 10 05, 07:14)
Nu super atrodo..isigijau ir as sita malonuma,bandymai prasides,norejau tik paklausti kai kepaat vista,kada sudedat bulves,kad taip graziai apskrusta?  ax.gif

Bulves pirma vienas pakepu labai trumpai, kokias 5-8 minutes ant 200-220 temperatūros. Po to dedu jas ant apatinių grotelių, ant viršaus dedu virštą, o dangtį iškeliu su žiedu.
Kepimo eigoje iškeliu vištą, apverčiu bulvytes, vištą ir toliau kepu.

Vištą pjaukite per nugarą ir dėkite pirmiausia kepti pjautine puse į viršų 4u.gif Labai skanu po oda prikišti sviesto.
Papildyta:
nuotraukoje prie antytės, obuoliai, ne bulvės 4u.gif
Bulves prie vištos darau su lupena, pjaunu pusiau arba nepjaunu visai jei nedidelės 4u.gif Nepamirškite aptepti bulvyčiu aliejumi ir pakepkite pirma vienas, be vištos truputuką.
Atsakyti
Vakar kepiau triušieną - pamarinavau su prieskoniais ir apie 40 min kepiau 150 l. temperaturoje - neragavau, bet MB sakė kad labai skaniai gavosi bigsmile.gif

Dar didelis sitos krosneles pliusas - labai skanu joje keptos darzoves - ant viršutinių grotelių sudedu sparnelius ar kulšeles, ant apatinių supjaustytą papriką, cukiniją, baklažaną, nei sausi nebūna, nei per riebūs, nes kliūna truputis riebaliukų, nuvarvančių nuo mėsos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga654 @ 2010 10 08, 01:23)
Vakar kepiau triušieną - pamarinavau su prieskoniais ir apie 40 min kepiau 150 l. temperaturoje - neragavau, bet MB sakė kad labai skaniai gavosi  bigsmile.gif

Dar didelis sitos krosneles pliusas - labai skanu joje keptos darzoves - ant viršutinių grotelių sudedu sparnelius ar kulšeles, ant apatinių supjaustytą papriką, cukiniją, baklažaną, nei sausi nebūna, nei per riebūs, nes kliūna truputis riebaliukų, nuvarvančių nuo mėsos rolleyes.gif

šiandien kepiau vištą ant viršutinių grotų. Ant apatinių sudėjau stambiai pjaustytą cukiniją. Kapiau kartu su višta, gavosi ideliai 4u.gif
Atsakyti
na va,ir aš isigijau šį stebūklingą irengimą,džiaugiuosi šiuo pirkiniu kaip mažas vaikas gavęs saldainį assa.gif
norėčiau paklausti-o kaip jūs marinuojate pauštiena,kokių dedate prieskoniukų,o gal majoneze marinuojate?nu taip skaniai ir gražiai atrodo jūsų keptos vištukės... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2010 10 07, 21:41)
Bulves pirma vienas pakepu labai trumpai, kokias 5-8 minutes ant 200-220 temperatūros. Po to dedu jas ant apatinių grotelių, ant viršaus dedu virštą, o dangtį iškeliu su žiedu.
Kepimo eigoje iškeliu vištą, apverčiu bulvytes, vištą ir toliau kepu.




apie koki zieda jus cia kalbat mergaites nesuprantu? ax.gif

tai virsutines groteles skirtos mesai ne darzovem,o raso atvirksciai kad apacioj mesa kept? g.gif

bandysiu siandien biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 10 11, 03:38)
apie koki zieda jus cia kalbat mergaites nesuprantu?  ax.gif

tai virsutines groteles skirtos mesai ne darzovem,o raso atvirksciai kad apacioj mesa kept?  g.gif

bandysiu siandien  biggrin.gif


žiedas
user posted image

Kepant be šio žiedo, viršutinės grotelės gal ir per arti prie dangčio.
Atsakyti
SVeikos merginos 4u.gif

Jau senai, turėjau slaptą mintį, nusipirkti šią krosnelę. Šiandien pagaliau tai padariau biggrin.gif
Pirkau tokia, gal kas turėtų kokių komentarų:

KROSNELE 4u.gif 4u.gif

Labai įdomu paskaityti šią temą, tikiuosi ir aš greit sulauksiu savojo pirkinio, ir galėsiu receptais dalintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 10 16, 07:40)
SVeikos merginos  4u.gif

Jau senai, turėjau slaptą mintį, nusipirkti šią krosnelę. Šiandien pagaliau tai padariau  biggrin.gif
Pirkau tokia, gal kas turėtų kokių komentarų:

KROSNELE  4u.gif  4u.gif

Labai įdomu paskaityti šią temą, tikiuosi ir aš greit sulauksiu savojo pirkinio, ir galėsiu receptais dalintis  4u.gif

Gal jau gavai ?
Aš tai nebežinau kaip gyvenau be savosios doh.gif Dar galvoju specialiais jai blėkutes susipirkti.

Vakar naudojau vietoje keptuvės. Reikėjo pakepinti vištieną, kad vėliau sumaižyti su daržovėm ir patroškinti. Tai daržoves kepiau keptuvėje, o vištieną smulkiai pjaustytą sumečiau ant dugno, be grotų. Taip ir pakelpiau kelis kartus pamaišydama.
Atsakyti