Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

As ir pritariu,man daug kas jau pabrezia, kad vaikas ant puodo nesedi, bet ka dayt kad kai pabandau pasodint tai spiegia nesavu balsu, negi traumuosi vaika,manau ateis laikas ir padarys, o siaip tai priklauso nuo nuotaikos, kartais ateina ir sako aa, ir atsiseda pats ant puodo, nu nesvarbu kad beveik niekada nieko nepadaro, juk svarbiausia geri norai laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (murzinyte @ 2004 10 27, 12:08)
QUOTE (Viduliukas @ 2004 10 26, 09:38)
QUOTE (Martyna @ 2004 10 26, 06:29)
Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui...  sad.gif

Vat butent mad.gif ...
Toks jausmas, kad mama kazkokia blink.gif ..., o ir pats vaikutis tipo "atsilikes". Gal ir per grieztai pasakiau, bet taip iseina...
O kad neatsilikes, juk mamos kuo puikiausiai tai mato ir zino, ka jos daro ir ko ne. Tai ko cia kitiems teisti ar sneketi, ko nezino...
Net geriau ant sirdies pasidare... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

dar labai nervina kai kokia mociute pareiskia" oi musu laikais pampersu nebuvo tai mamytes ir netingejo ant puodo pratinti" doh.gif UCH...

Ka gi stiprybes ir kantrybes ir jums ir man wink.gif

mano uosve sakydavo: "jetau, toks didelis bernas, beveik dvieju metu, o dar su pamperiu ohmy.gif" mad.gif mad.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Sfinxute @ 2004 10 27, 12:20)
QUOTE (murzinyte @ 2004 10 27, 12:08)
QUOTE (Viduliukas @ 2004 10 26, 09:38)
QUOTE (Martyna @ 2004 10 26, 06:29)
Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui...  sad.gif

Vat butent mad.gif ...
Toks jausmas, kad mama kazkokia blink.gif ..., o ir pats vaikutis tipo "atsilikes". Gal ir per grieztai pasakiau, bet taip iseina...
O kad neatsilikes, juk mamos kuo puikiausiai tai mato ir zino, ka jos daro ir ko ne. Tai ko cia kitiems teisti ar sneketi, ko nezino...
Net geriau ant sirdies pasidare... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

dar labai nervina kai kokia mociute pareiskia" oi musu laikais pampersu nebuvo tai mamytes ir netingejo ant puodo pratinti" doh.gif UCH...

Ka gi stiprybes ir kantrybes ir jums ir man wink.gif

mano uosve sakydavo: "jetau, toks didelis bernas, beveik dvieju metu, o dar su pamperiu ohmy.gif" mad.gif mad.gif mad.gif

Man net geda prisipazint, bet assavo sesei kurios vaikas 2 metu ir taip bambedavau wub.gif , bet prisibambejau ir dabar suprantu, kad ne taip jau viskas lengva g.gif
Atsakyti
QUOTE (zuvilyte @ 2004 10 27, 10:26)
Man net geda prisipazint, bet assavo sesei kurios vaikas 2 metu ir taip bambedavau wub.gif , bet prisibambejau ir dabar suprantu, kad ne taip jau viskas lengva g.gif

hah.gif hah.gif hah.gif vat vat vat laugh.gif
Atsakyti
Didele uzuojauta jums mamytes, kai prisimenu, kad mano pyplys taip pat elgesi tai plaukai pestum stojasi doh.gif . Kantrybes jums dideles smile.gif
Atsakyti
QUOTE (haski @ 2004 10 28, 18:35)
Didele uzuojauta jums mamytes, kai prisimenu, kad mano pyplys taip pat elgesi tai plaukai pestum stojasi doh.gif . Kantrybes jums dideles smile.gif

O dabar jau i puoda?
Kokius metodus naudojot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (haski @ 2004 10 28, 15:35)

Kai mano biciukas jau prades prasytis ant puoduko, iskelsiu dideli baliu :sutinku laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Martyna @ 2004 10 26, 08:29)
Oj kaip as tave suprantu unsure.gif Kaip nervina tie kitu komentarai ir pabrezimai: 'mano tai jau nuo 11 men. niekada i kelnes nedare, o cia toks bernas ir su pampersu'. Fui... sad.gif

Maziau kreipkit demesio i tokias kalbas.Ateis laikas ir jusu vaikai susidraugaus su puoduku.Specialiai ir as vaiko nekankinu,nori atsiseda,nori ne.Bet varyt vaikui streso as nesiruosiu,per prievarta sodindama.Taigi sekmes pradedant draugyste!
Atsakyti
Tyciokis tyciokis Viduliuk laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
aHA, VISKAS ATRODO NIEKAI KAI JAU PASIEKTA... rolleyes.gif
Atsakyti
O pas mus tai puoduko problema - su modifikacijom. Sysiu mazoji visada pasipraso (net ir nakti sausa ismiega) ir daro i unitaza (su specialiu dangciu), o vat kaku - pasisako kad nori, bet jokiais budais neseda nei ant unitazo (pas mus tai vadinama - "sesim i sosta" smile.gif ) nei ant puodelio, nei i vonia nei kur kitur... tik pareiskia - noriu daryti kakuti i sauskelnyte ir jei neuzdesi - visai nedarys... taip ir vaikscios trypciodama ir uzpaklaliuka spausdama bet nedarys... ko tik nebandziau - ir graziuoju prasiau, ir ko nezadejau, ir puikiausius vaikuciu pavyzdzius vardinau, bet sestis ir viska tvarkingai padaryti - neprikalbesi - asaros ir sauksmai didziausi (tuo tarpu su sysiuku - jokiu problemu). Taip buna dvi tris dienas pralaukiam, galvojam kai jau labai reikalas prispirs - viska graziai padarys, bet niekaip... Taip i trecia ar ketvirta diena vaiko pagailsta - ir dedam sauskelne- ir tuoj prasideda KROVIMO darbai...

Taip ir gyvenam - su mazais reikaliukais pavyzdingai susitvarkom, o sutaupytas sauskelnes naudojam krovimo darbams...

Atsakyti
Tiesa pasakius, man tas ankstyvas vaiko sodinimas ant puodo (iki metuku, 6, 8 men. ir pan.) yra panashu i suniuko treniravima. Nu kur gi toks pyplys dar supras, ka jis daro ant to puodo. Dzhiaugiuosi uzh tas mamas, kurios sugeba pasodint tokio amzhiaus vaika ant puodo ir dar priverst ta vaika ten kazhka padaryt. Nuostabu, kad kazhkam tai pavyksta padaryt per pora menesiu, bet vistiek dauguma 'treniruojasi' po puse metu ir daugiau. Ash manau, kad kai vaikas pats samoningai pradeda suprast, ko ish jo norima, tai viskas vyksta zhymiai greichiau ir sklandzhiau, be nervu tevams ir vaikui.
Jau rashiau, atrodo, kad manishkes jokiu budu neuzhsodinom tarpe tarp metuku ir 18 men., o kai atsisedom 22 men, per du menesius susitvarkem ir gyvenom be avariju (tik nakti su sauskelnem).
Anot JAV pediatru, vidutinis vaikas pribresta tam mokymui budamas 18 men., o ishmoksta apie antraji gimtadieni.
Atsakyti