Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

As sodinu savo 2.gif nuo 6men. ant puodo smile.gif Zinai kodel g.gif Todel kad tuo metu jis pradejo atsibudes rytais atsiseti ir kakoti. Gulint - niekaip. Man pasirode kvaila laikyti pasodinta vaika, kad jam butu patogiau kakoti, o paskui guldyti ir keisti sauskelne. Todel ir pradejau sodinti ant puodo. Ilgai sodindavau tik rytais(tada kai noredavo kakoti), jokiu laikymu per prievarta.
Dabar jam 1,1 m. ir jis jau kuris laikas pasipraso "a-a-a". Nuo to laiko, kai pradejo daryti i puoda, i sauskelnes padares yra tris kartus thumbup.gif
Nuo 9 men. pradejom gaudyti ir sisiu. Paprasciausiai buvo vasara, daug budavo pusnuogis, o ant berniuko labai gerai matosi kada jis nori sisiu, todel speji pasodinti kai jau reikia wink.gif
Dabar buna ir su sauskelnem, ir be. Zodziu sisiu vis dar "gaudom". Bet svarbiausia, kad jis nebijo puodelio ir zino kam jis skirtas smile.gif
Ir nematau as cia nieko blogo. Ir i dresura man tai nepanasu mad.gif
Kur kas baisiau atrodo 3-4 metu vaikai, darantys viska i sauskelnes ir bijantys puodo kaipvelnias kryziaus tongue.gif
Nu mes gi mokom vaikus daug dalyku: valgyti su saukstu, nesimusti, nesikeikti, padekoti. Zodziu, elgtis kaip priimtina visuomeneje. Sutinku kad nereiketu sodonti ant puodo kas 15 min ar laiyti pasodinto, kol ka nors padaro. Bet normaliai mokyti atlikti gamtinius reikalus i puoda yra normalu. O kada sprendzia mama, atsizvelgdamai savo vaika tongue.gif
Atsakyti
Na, o mes Medute ant puoduko sedeti pradejom pratinti nuo 6 menesiu. Is pradziu po valgio, ismiegojus. Pati nesiprase, bet ir nesipyko su puoduku. rolleyes.gif 1 metuku jau lyg ir pasiprasydavo ant puoduko, kita karta labiau noredavo i tikra tualeta. O dabar jau pora mesesiu vel, atrodo, piktybiskai nenori nieko daryti i poduka. sad.gif Buna ir taip, kad atsistoja nuo puoduko paeina i sali ir pasidaro i kelnytes. Kad blogai padare pati supranta: pati sau sako, kad padare "fu" ir negrasu, reikia kuo greiciau nusimauti kelnytes. Ateina kaip meskutis issizergusi, net juokas ima, bet ant puoduko nebenori sedeti. Bet vis tiek diena sauskelniu nededam, tik nakciai ir einant i svecius, kartais ir einant i lauka. Dabar tik savo zuikucius sodina ant poduko.
Tikiuosi, kad vel is naujo 2.gif greit ismoks sedeti ant puoduko.
Atsakyti
QUOTE (ragana @ 2004 11 03, 13:29)

. Paprasciausiai buvo vasara, daug budavo pusnuogis, o ant berniuko labai gerai matosi kada jis nori sisiu, todel speji pasodinti kai jau reikia wink.gif

Jau esu girdejus kad matosi, o kas matosi? Klausiau vyro - jis kazkaip susikuklino ir neatsake nieko doro... sad.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Sunku paaiskinti. Na truputi padideja ir pakyla. Nestipriai, bet kai igundi - pastebi vos aki uzmetus wink.gif
Atsakyti
Nu as ir zinau,kada vaikas mazdaug kaku dayrs, nes tai buna vos ne tuo paciu laiku kas dien, bet nu bandau sodiunt, cypia ir tiek sad.gif
Atsakyti
Maniškis irgi taip pat.Kai pavalgo, visuomet kaku daro, nu bet nesėda ant puoduko nors tu ką g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auriux's: 05 lapkričio 2004 - 03:53
Auriux's, cia ne i tema, bet leisk paklaust ka tu tokiu laiku prie kompo veikei? Juk zinute parasyta beveiki 4 ryto, g.gif umn.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (auriux's @ 2004 11 05, 04:53)
Maniškis irgi taip pat.Kai pavalgo, visuomet kaku daro, nu bet nesėda ant puoduko nors tu ką g.gif

Pas mane tas pats... o jeigu ir atsiseda - kencia uzraukes, bet i puoda "nepaleidzia"...
Atsakyti
... o mano vienos drauges vaikui buvo toks uzsispyrimas, kad kakuti darydavo tik stovedamas!! i puoduka padaro stovedamas sysi, ir kakiuka jam taip noredavosi daryti... blink.gif Ir ka tu jam padarysi?? JUk su kamopstuku neuzdarysi?? g.gif Atejo laikas ir vaikis susprato, kaip ir ka reikia daryti... wink.gif Manoji irgi nenori draugauti su puoduku.. unsure.gif Pasisako, kai padaro i pampersa. Na, galvojua, kad bent jau supranta, kad daro kazka... smile.gif Ateis laikas... Paprastai daznai vaikai nuo dvieju metu metuku buna samoningesni siuo poziuriu... smile.gif Ateina supratimas, svaros jausmas. Dziaugiuosi uz tas mamas, kurios sugeba, va, nuo 6 men. savo vaikucius pripratinti prie puoduko. thumbup.gif Sveikinu!!! biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, esu cia naujoke. bet ta problema su puoduku buvo ir man. labai nenorejo daryti i puoduka kaku ir mano sunelis. bet reikejo tik kantrybes. taip pat buvo kad vaikutis kencia tris dienas ir nedaro nei i kelnias, nei i pampersa. tada man gydytoja patare vaikuciui duoti laisvinanciu mazimis dozemis, kad per tas tris dienas neuzkietietu viduriai. nu ir ka -kai gerai uzspirdavo reikalas, taip ir po truputi ismokome daryti kaku i puoduka. mamytes jums kantrybes. clap_1.gif
Atsakyti
Na tikiuosi, kad ir maniske neuzilgo pribres kakojimui i tualeta... Kas idomiausia, kad jos viduriukai kuo normaliausi, o vat kakoja kas trecia diena... (na bent jau pampersu maziau reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nena: 05 lapkričio 2004 - 20:06
O aš pasigirsiu rolleyes.gif , mano vaikis 1.7 jau prašosi į puodelį, jei reikia, tai ir ant tualeto "atsisėda"(pasodinamas padaro biggrin.gif ). Tiesa naktį vis dar padaro, bet manau, kad gera pradžia- pusė darbo thumbup.gif .
Atsakyti