QUOTE(Marzde @ 2010 09 25, 01:33)
Vis skaitau kaip vegetarai nevalgo mėsos, nes nežudykai ir t.t ir t.t., (su raw atsotvais tas pats) ir iškart kyla klausimas. Va tas kur turi kojas ir juda, jus gailėdami nevalgot, o augalo jus neskaitot, kad nužudot. Juk jis irgi gyvas, auga, bręsta, o čia rėžt peiliuku..

taip pat tie daiginami augalai.. juk specialiai juos verčiat augti dėl savo poreikių, jis tik užgimsta, stiebias, auga, o jus į blenderį ir valgot čepsėdami.
"Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja." Jus taip visur skelbiat, kad kokie jus geri (kartu su vegetarais), neskriaudžiat gyvuliukų, o va tie visi kiti-žudikai.
Ar valgot kiaušinius(vištų, putpelių,stručių..)? Jei ne, kodėl? Kodėl ta filosofija neleidžia valgyti tokių dalykų? Na tarkim pieno nevirškina, tvarkoj, o kaip dėl kitų, kodėl neįeina į racioną?
P.S. nesakau, kad aš čia už mėsą labai plėšaus, bet galima retkarčiais paskanauti, skanios, gerai pagamintos mėsytės. Juk galima pagaminti be kepimų ar virimų ir valgyti, bet va ta nauja mada rėkti, jog mėsa tai baisingas blogis.
Dar.. juk sūdytas lašiakas grynas raw

Marzde, man atrodo, kad jūs žaliavalgystę suplakat su vegetarizmu ir veganizmu
Kiek skaičiau ir domėjausi apie žaliavalgystę, tai joje nėra akcentuojamas principas 'neatimk gyvybės', bent ne ta prasme kuria jūs rašote
(Nors kai kurie žaliavalgiai dar yra ir vegetarai arba veganai, juk šiuo atveju įmanoma derinti skirtingas mitybos sistemas. Manau, kad tokio žaliavalgio vegano mintį ir pacitavot savo žinutėje

)
Žaliavalgystė siejama su paties maisto produkto str-ra, o dar tiksliau - fermentacijos procesais pačiame maiste ir valgančiojo org-me. Raw mitybos šalininkai siekia išvengti ne gyvūno/augalo žudymo, o fermentų pokyčių, kurie įvyksta maistą apdorojant karščiu (nes fermento pagrindas - baltymas, kuris aukštoje t-roje koaguliuoja, arba paprasta kalba sakant - suyra, dėl ko pats fermentas tampa nebeaktyviu. Nors turėčiau pastebėti ir tai jau rašiau, tai ne visai tikslu tikėti, kad visiems fermentams pavojinga t-ra aukštesnė nei 42 celsijaus laipsniai).
Yra žaliavalgystės receptų ir su šviežia žuvimi, mėsa, kiaušiniais, pati tikrai ne vieną skaičiau - tik tiek, kad maisto saugos atžvilgiu rekomenduojama kiaušinį prieš sudaužant 10 s., o šviežią žuvį 6 sekundėms panardinti į verdantį vandenį

Nežinau kodėl būtent tiek laiko, bet tokios rekomendacijos..O vartojant žalią mėsą rekomenduojama rinktis jautieną.
Bet kitas klausimas kiek raw šalininkų smagu tą žalią mėsą valgyti, tikrai ne visiems skanu...tad natūraliai rinkdamiesi atsisako to ko neskanu

Aš nesuprantu tų visų karpačio, sūdytų lašinių, sūdytų žuvų, ikrų..
turbūt apsivemčiau jei kas lieptų suvalgyt
, bet ne dėl to, kad neva valgau atimtą gyvybę, o dėl to, kad man elementariai šlykštu.
O vegetaras vegetarui irgi nelygu. Tikrai ne visi jais tampa dėl meilės gyvybei ir tikrai yra vegetarų neatsisakančių medaus, pieno produktų, kiaušinių, žuvies...
Veganai taip, jie žiūri griežtai, kad nebūtų jų mityboje ir aplinkoje (kosmetikos priemonėse, maisto papilduose ir t.t.) gyvūninės kilmės medžiagų, o dėl ko tampama veganu - turbūt irgi kiekvienas žmogus turi tam savų priežasčių. Bet čia to ir neišsiaiškinsime ar negaila veganams žirnius žudyti