eikit sau, ismuse is veziu ta laida. Cia agitacija - valgyt kuo daugiau svieziu vaisiu ir darzoviu, ciut ne zaliaede pasidariau, dar vaikui vakarais po morka nuskuti, grausk tu tik - o dabar kas gavosi. Vaikas vakar rekia : noriu morkos!, bandau atkalbet, sakau vaikeli, gal kopusta pagrauzk

juokas juokais, bet labai nesmagu, juolab kad morkos viena is pagrindiniu darzoviu mano racione, kaip ir bananas - pagrindinis vaisius ir kokteiliuose visokiuose. Nezinau is kur pirkti, jokiu saltiniu neturiu, esu miestiete gryna. Turgeliuose kazkada perejau tai nieko gero, optam parduoda matosi trestos darzoves. Gal ir yra sazininku ukininku, bet gi neprivazinesi i ukius, sodus, juolab kad pirkti daugiau reikia, o as neturiu kur laikyti visko. Man persasi toks dalyks, kad miestieciui bui zaliavalgiu (t.y. pirkti viska is PC) gali buti kenksminga, o vaikams ir pavojinga. O verdant darzoves kelis kartus (nupilant vandeni vel uzvirti, vel nupilti - tai jau zaidimas gaunasi.
p.s. o siaip prisiminiau viena dalyka, dar kai mazius tik prie darzoviu pratinamas buvo, vaziavau i kalvariju turgu pirkti ekologiksu darzoviu. Pagal rekomendacijas is keliu zmoniu pirkau vis skirtingas. Bet labiausiai uzstrigo, kad nusipirkua morku. Atsiveziau ir taip su vyru sviezumo uzsimanem, issispaudem morku sulciu, dar morku salotu privalgem - tikrai labai labai daug. Ir po kurio laiko labai supykino vyra, man atsimenu galva skaudejo. Tai mes nusprendem , kad per daug vitaminu matyt is karto gavom, todel taip ir nutiko