QUOTE(Helenee @ 2010 11 19, 22:15)
Visi6kai nebutina 5-6 vaisiu ivairiu viename kokteilyje maisyt, galima sukombinuoti 2 vaisius, jei taip jau sio garbingo daktaro zodziai uzkabino
"Granatai - sveika, virti raudonieji burokėliai - sveika, bet šios daržovės turi ir be galo daug agresyvių medžiagų, o jos jungiasi su kitų daržovių ar vaisių sultyse esančiomis medžiagomis, sudaro naujus, kartais ir žalingus, junginius."

Mesa su makaronais ir ket4upu ar rukyti gaminiai ant duonos riekes, kaip suprantu, jokiu agresyviu medziagu savyje neturi ir jokiu junginiu nesudaro.. ?? Kaip miela!
Rasma, ar tikrai tau atrodo, kad jis susake "issamiai ir aiskiai"? As kazkaip pasigedau argumentu ir faktu, man tai panasu tik i kazkieno "asmenine nuomone"..
O kodėl populiarų žurnalą reik paversti mokslo leidiniu?
Taip, jis susakė mokslu pagrįstus dalykus, tad tie, kuriuos ši inf-ja bent kiek užkabino galėtų domėtis ir argumentus bei faktus patys susirasti.
Išvis atpraskit nuo to, kad skaitant (net ir profesionalų) straipsnius gyvenimo būdo žurnaluose, jums būtų pateikiama krūvos mokslinių šaltinių ir pan. (kaip, beje, žaliavalgių straipsniuose irgi nemačiau išnašų į mokslinius straipsnius, argumentus ar faktus

Bet aš suprantu, kad skaitau ne mokslinę literatūrą). Norint domėtis faktais, reik atitinkamą literatūrą ir skaityt, o ne kitus versti kažką įrodyti.
Fitoterapijoje, gaminant vaistažolių mišinius, gydomąsias arbatas, aromaterapijoje renkantis eterinių aliejų derinius ar plakant sveikatingumo kokteilius - t.y. derinant kelis 'produktus', labai svarbu žinoti sinergizmo, emerdžizmo ir antagonizmo principus, o ne purkštauti ir viską neigti..
Su ironija jūs hiperbolizuojat, bet aš jus suprantu, tiesiog, kai tiki vienu, labai sunku priimti kažką kitą. Jeigu tikite, kad burokėlis yra labai sveika ir agresyvių junginių sudaryt negali, tai būtų kvaila muštis į krūtinę ir bandyti jus įtikinti kitaip.
Nemačiau, kad būtų kalbama apie rūkytą mėsą ar kečupą straipsnyje

Aš skaitau kitaip: Tarp kitų susirgimų vėžys ten yra 26 vietoje. Koks jų maisto racionas? Vienas penktadalis mėsos, keturi penktadaliai - daržovių, kruopų, vaisių. Sulčių jie negeria, užtat valgo daug vaisių. Suraskite bent pusę Lietuvos gyventojų, kad valgytų, laikydamiesi principo: kąsnis daržovių, kąsnis mėsos. Jei šeimininkės šitaip nemaitina namiškių, jos pačios vykdo šeimos genocidą"