Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(Kulturininke @ 2010 11 15, 21:16)
Mergaitės, o gal žinote kur galima įsigyti tų lakmuso juostelių? Norim su šeima patikrinti savo augintas daržoves dėl tų visų nuodų...

versit 4-5-8 psl atgal. Po pirmosios laidos jau mes cia diskutavom. Buvo nuoroda tos imones
Atsakyti
Pasidalinkim kur perkam sveikus vaisius ir darzoves, ta prasme pas kokius ukininkus Vilniuje ar Vilniaus rajone. Juk ir mums bus gerai ir ukininkams gerai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 11 16, 09:36)
Pasidalinkim kur perkam sveikus vaisius ir darzoves, ta prasme pas kokius ukininkus Vilniuje ar Vilniaus rajone. Juk ir mums bus gerai ir ukininkams gerai.  4u.gif

Aga, telika ziurejom bigsmile.gif Gera mintis, tik kauno raj. dar paminekit!!
Man kol kas neprireike jokio ukio, nes is viskiu giminaiciu susivezam. Bulviu nevalgo ir mano nezaliavalgiai. 3 kg visai ziemai. Per metus 5 kg is uosvienes lysviu. Kopustai, cukinijos, morkos, burokeliai- is uosvienytes. Pradedu galvot, kad kaimiska vista, kiaulike kartas nuo karto, ezere pagauta zuvis- nebus jau toks didelis griekas, jei ir suvalgysi. Zinai, ka valgysi. Ir jei ne giminaiciu darzoves (vienas kitas pomidoras su agurkeliu is turgaus), tai zaliavalgia buti nelabai jau ir pavyktu..
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 11 16, 09:36)
Pasidalinkim kur perkam sveikus vaisius ir darzoves, ta prasme pas kokius ukininkus Vilniuje ar Vilniaus rajone. Juk ir mums bus gerai ir ukininkams gerai.  4u.gif

Aš tai Vilniuje perku Tymo turguje ketvirtadieniais. Geriausios daržovės pas biržiečius rolleyes.gif Ir dar kas antrą šeštadienį Tatulos mugė būna mokykloje prie Mindaugo g. Maximos. Šiaip ir daugiau jų turgelių būna, galima pasižiūrėti www.organic.lt Čia visur patys ūkininkai pardavinėja ax.gif O tiesiai iš ūkininkų ūkių neteko pirkti... Nelabai turėčiau kur didesnį kiekį ir laikyti...

Beje, apie grūdus - neseniai atradau fainą dalyką - džiovinti daiginti pjaustyti rugiai (yra ir kviečiai, bet nebandžiau). Rašo, kad džiovinti 40 laipsnių temperatūroje bigsmile.gif Pamirkius galima dėti į sriubas, kokteilius ar salotas, man visai skanu ir nemirkytus su kuo nors pakramsnoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzintariukas: 16 lapkričio 2010 - 13:51
Neklausta, bet atsakysiu (su geriausiais ketinimais).
Labai -labai visos kruopos sustabdo organizmo detoksa, nes del ju atsiranda nemazai gleiviu. Cia as ir skaiciau, ir puikiai is savo praktikos matau. Net jei valgau gudus as, o vaikas -zindukas mano nevalgo, vistiek pas ji gleives atsiranda, pradeda is nosies begti, jei pravirksta, tarkim. Be grudu- jokiu gleiviu. Galbut rugiai maziau gleiviu duos uz kviecius, bet visgi visi grudai tokia tendencija turi.

Jei imanoma raciona subalansuoti be grudu tai taip ir reikia daryt, bent jau pradzioje. IMHO, karta i savaite ar net gerokai reciau valgyciau grudus.. Seklos- aguonos, lynai, saulegrazos yra geras ir koncentruotas vitaminu ir mineralu saltinis, jie neduoda gleiviu. Tik, aisku, butina, butina ismirkyt pries valgant. As visas seklas malu blenderyje iki tirstos koses ir valgau su medumi. Galima tokia tirsta kose seklu be medaus naudot kaip "padaza" salotoms, jei, tarkim, saulegrazas sumalti su cesnakais ir petrazolemis. Labai skanu i morkyciu salotas maltus lynus berti- sotu ir labai sis derinys skanus.

Atsakyti
http://www.moteris.l...ti_ir_pakenkti/
geras straipsniukas, bet mane suglumino pasisakymas apie musu taip geriamus kokteilius, ka manot doh.gif
Atsakyti
Labai pritariu J. Ruoliai ax.gif
Dar mano studijų metais buvo labai akcentuojama, kad iškarto suaugęs žmogus neišgertų daugiau nei 40 ml. šviežiai spaustų sulių, nes kas išgeriama per daug - jau negerai, o jei dar pastovi šaldytuve doh.gif Išvis šviežiai spaustų sulčių net negalima laikyti.
O pas mus LT kaip geriama..stiklinėm..o kaip laikoma - išspaudžia porą kg. vaisių ar daržovių, susipila į 'bambalius' ir į šaldytuvą doh.gif unsure.gif

Džiaugiuosi, kad nors vienas žmogus viską susakė aiškiai ir išsamiai, o ne diletantiškai blevyzgoja.
Garsusis onkologas Borisovas (berods V. Putino asmeninis gyd., apie kurį galit perskaityti čia), kuris gydo net IV stadijos, nebeįveikiamus vėžius savo lazerio terapijoje pirma žmogui suleidžia chlorofilo. Ir kaip mokslininkas sako, pakitusios ląstelės (pvz. vėžio) - besotės, jos suryja visą tą augalinį chlorofilą doh.gif o tada reikia tiek nedaug - lazerio spindulių, kurių dėka chlorofilas ląstelėse ima skirti deguonį ir pakitusios ląstelės žūsta susprogdamos.
J. Ruolia labai gerai parašė apie želmenų sultis, nes jos labai turtingos chlorofilu ax.gif

Na ir kaip labai nedera 'raw' temoje pasakyti, kad žmogus geriausiai įsisavina daržoves apvirtas piene, bet ..tai tiesa, deja, prieštaraujanti visoms 'suardomų fermentų' teorijoms, nekalbant apie faktą, kad pienas neva irgi tik veršelių maistas.
Atsakyti
Visi6kai nebutina 5-6 vaisiu ivairiu viename kokteilyje maisyt, galima sukombinuoti 2 vaisius, jei taip jau sio garbingo daktaro zodziai uzkabino

"Granatai - sveika, virti raudonieji burokėliai - sveika, bet šios daržovės turi ir be galo daug agresyvių medžiagų, o jos jungiasi su kitų daržovių ar vaisių sultyse esančiomis medžiagomis, sudaro naujus, kartais ir žalingus, junginius."

blink.gif Mesa su makaronais ir ket4upu ar rukyti gaminiai ant duonos riekes, kaip suprantu, jokiu agresyviu medziagu savyje neturi ir jokiu junginiu nesudaro.. ?? Kaip miela!

Rasma, ar tikrai tau atrodo, kad jis susake "issamiai ir aiskiai"? As kazkaip pasigedau argumentu ir faktu, man tai panasu tik i kazkieno "asmenine nuomone"..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 19 lapkričio 2010 - 22:19
QUOTE(Helenee @ 2010 11 19, 22:15)
Visi6kai  nebutina 5-6 vaisiu ivairiu viename kokteilyje maisyt, galima sukombinuoti 2 vaisius, jei taip jau sio garbingo daktaro zodziai uzkabino

"Granatai - sveika, virti raudonieji burokėliai - sveika, bet šios daržovės turi ir be galo daug agresyvių medžiagų, o jos jungiasi su kitų daržovių ar vaisių sultyse esančiomis medžiagomis, sudaro naujus, kartais ir žalingus, junginius."

blink.gif Mesa su makaronais ir ket4upu ar rukyti gaminiai ant duonos riekes, kaip suprantu, jokiu agresyviu medziagu savyje neturi ir jokiu junginiu nesudaro.. ?? Kaip miela!

Rasma, ar tikrai tau atrodo, kad jis susake "issamiai ir aiskiai"? As kazkaip pasigedau argumentu ir faktu, man tai panasu tik i kazkieno "asmenine nuomone"..

O kodėl populiarų žurnalą reik paversti mokslo leidiniu?
Taip, jis susakė mokslu pagrįstus dalykus, tad tie, kuriuos ši inf-ja bent kiek užkabino galėtų domėtis ir argumentus bei faktus patys susirasti.
Išvis atpraskit nuo to, kad skaitant (net ir profesionalų) straipsnius gyvenimo būdo žurnaluose, jums būtų pateikiama krūvos mokslinių šaltinių ir pan. (kaip, beje, žaliavalgių straipsniuose irgi nemačiau išnašų į mokslinius straipsnius, argumentus ar faktus ax.gif Bet aš suprantu, kad skaitau ne mokslinę literatūrą). Norint domėtis faktais, reik atitinkamą literatūrą ir skaityt, o ne kitus versti kažką įrodyti.

Fitoterapijoje, gaminant vaistažolių mišinius, gydomąsias arbatas, aromaterapijoje renkantis eterinių aliejų derinius ar plakant sveikatingumo kokteilius - t.y. derinant kelis 'produktus', labai svarbu žinoti sinergizmo, emerdžizmo ir antagonizmo principus, o ne purkštauti ir viską neigti..

Su ironija jūs hiperbolizuojat, bet aš jus suprantu, tiesiog, kai tiki vienu, labai sunku priimti kažką kitą. Jeigu tikite, kad burokėlis yra labai sveika ir agresyvių junginių sudaryt negali, tai būtų kvaila muštis į krūtinę ir bandyti jus įtikinti kitaip.
Nemačiau, kad būtų kalbama apie rūkytą mėsą ar kečupą straipsnyje biggrin.gif
Aš skaitau kitaip: „Tarp kitų susirgimų vėžys ten yra 26 vietoje. Koks jų maisto racionas? Vienas penktadalis mėsos, keturi penktadaliai - daržovių, kruopų, vaisių. Sulčių jie negeria, užtat valgo daug vaisių. Suraskite bent pusę Lietuvos gyventojų, kad valgytų, laikydamiesi principo: kąsnis daržovių, kąsnis mėsos. Jei šeimininkės šitaip nemaitina namiškių, jos pačios vykdo šeimos genocidą"
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 11 20, 11:14)
kai tiki vienu, labai sunku priimti kažką kitą.

Sutinku su šiaip žodžiais. Ir grąžinu atgal smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2010 11 20, 10:52)
Sutinku su šiaip žodžiais. Ir grąžinu atgal smile.gif

Man nereikia grąžinti, nes aš viskuo domiuosi ir nesu įsikandusi nė vienos mitybos teorijos. Man įdomus mokslas ir naudingos bet kokios žinios, apie ką jos bebūtų - ar žaliavalgystę, ar kečupo ir rūkytų dešrų gamybą.
Savo gyvenime stengiuosi būti ne kažkieno pasekėja, o žmogumi, kuris pats renkasi - tuo viskas ir pasakyta.
Atsakyti
Na aš irgi neiškenčiu savo trigrašio neįkišus į diskusiją, ir nepasakius pastabėlės, kad, mano nuomone, kalbant apie gamtą ir jos dalį - žmogų, vaikytis ir pasikliauti mūsų laikų "dievu" - mokslu, "argumentais ir faktais", pernelyg nereikėtų... 2x2=4 būna tik matematikoj (ir tai tik mokyklinėj, nes yra jos sričių, kur ši formulė nebegalioja blink.gif), kalbant apie žmogų, 2x2 gali būt ir 5, ir 100, ir belekiek biggrin.gif . Nu niekas niekada nepateiks tos sveikatos formulės, kurios laikydamiesi būtume užtikrintai apsaugoti nuo vėžio, kitų ligų, turėtume ilgą gyvenimą... (o ir numirt vis tiek teks verysad.gif ). Labai patiko man tiek Rolios straipsnis, tiek Rasmos nurodytas straipsnis, juose abiejuose pabrėžiama, kad svarbiausia - nervinė būsena, vidinė ramybė, mintys - žodžiu, dvasia, dvasia, ir dar kartą dvasia doh.gif

Na o grįžtant prie temos, noriu užklaust poros klausimų, iškilusių iš Rolios straipsnio:
1. Keptame obuolyje ir morkoje, kuriuos jis siūlo ar kitose virtose daržovėse - kas juose belieka g.gif Šis klausimas,nors toks blondiniškas atrodo, bet man labai svarbus - mat, vis apsilankydama pas jus, stengiuosi daržovių "negadinti", t.y. termiškai neapdoroti. Pietums išverdu tik pvz. kelias bulvytes, o daugiau prikraunu pilną lėkštę žalių salotų. O dabar va ir susibalamūtijau blink.gif
2. Ar galima apskritai naudoti želmenis? Vėžiu kol kas nesergame, bet kas žino, ar jis mumyse netūno... tad gal želmenys jį gali iššaukti blink.gif O aš kaip tik planavau pasidaigint kvietukų ir pasiaugint želmenukų doh.gif
Atsakyti