Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(Marzde @ 2010 11 09, 17:23)
Man nesiseka būti žaliavalge nors 90%. Nesugalvoju ką gamintis. Jei susirandu receptų, tai to neturiu, tai ano. O kai turiu ir pasigaminu, suvalgau labai nedaug, daugiau nelenda, o jaučiuos alkana. Ta pojūtis, kad jei nesuvalgau mėsos, jaučiuos alkana.. sad.gif
Gal ką patarsite? Norėčiau, kad bent puse raciono būtų raw.

oi tai tu pradziai nors 30 proc buk raw, tai iskart reta kuri pereina prie 100 proc zaliavalgystes?
man su produktais lygiai tas pats, tik uzmatau koki norsn tai visad kazko neturiu, manau reiktu tiesiog susirasyti ko nori ir nusipirkti, tada beliks tik pasigaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 11 09, 18:23)
Man nesiseka būti žaliavalge nors 90%. Nesugalvoju ką gamintis. Jei susirandu receptų, tai to neturiu, tai ano. O kai turiu ir pasigaminu, suvalgau labai nedaug, daugiau nelenda, o jaučiuos alkana. Ta pojūtis, kad jei nesuvalgau mėsos, jaučiuos alkana.. sad.gif
Gal ką patarsite? Norėčiau, kad bent puse raciono būtų raw.

Sveikos, žaliavalgės 4u.gif
Aš jau šeštas mėnuo kaip bandau ja būti. Sunkiausia tai, kad nežinai ką valgyti...
Buvau savaitgalį kursuose SuSaulium-buvo labai įdomu ir naudinga-buvo tema ir apie maitinimąsi. Kai tokia maisto kokybė-jau nieko ir nebelieka, kaip buti žaliavalgiu...ir maisto iš tikrųjų reikia netiek daug žmogui...
Aš ryte valgau košę-užpilu iš vakaro grikius, arba ryte avižinius dribsnius su sėklytėm, per pietus bananų, obuolių, kartais ant duoneles užsitepu avokado, o vakare blenderiu pagaminu padažą iš vis kitokių daržovių ir užpilu pjaustytas daržoves, dar pridėdama sėklyčių. Be duonos neišsiverčiu, o iki vakardienos dar ir kavą gėriau ir šokolado suvalgydavau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 11 09, 16:51)
oi tai tu pradziai nors 30 proc buk raw, tai iskart reta kuri pereina  prie 100 proc zaliavalgystes?
man su produktais lygiai tas pats, tik uzmatau koki norsn tai visad kazko neturiu, manau reiktu tiesiog susirasyti ko nori ir nusipirkti, tada beliks tik pasigaminti ax.gif


Nesakau, kad iškart pereit, bet, akd nesigauna ir tų 30%. Na noriu valgyt.. turiu tą aną.. mąstau ką pasigamint.. noris šilto, normalaus maisto (įprotis), viską į puodą ir sriuba padaryta doh.gif o kai nemoku mintinai tų receptų kaskart ilgai užtrunka kol randu ką pasigamint su turimais produktais, o noris valgyt dabar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 11 09, 16:23)
Man nesiseka būti žaliavalge nors 90%. Nesugalvoju ką gamintis. Jei susirandu receptų, tai to neturiu, tai ano. O kai turiu ir pasigaminu, suvalgau labai nedaug, daugiau nelenda, o jaučiuos alkana. Ta pojūtis, kad jei nesuvalgau mėsos, jaučiuos alkana.. sad.gif
Gal ką patarsite? Norėčiau, kad bent puse raciono būtų raw.

Na aš taip pat nesu šimtaprocentinė smile.gif Tik stengiuosi kad kiekvienam valgyme būtų didžioji dalis žalėsio arba ir visas toks valgymėlis. Man labai padeda atstatyti skonio pojūčius, pajusti paprasto maisto skanumą iškrovos dienos - stengiuosi papasninkauti su vandenuku kas savaitę po 24-36 val. Pradžioje išbandžiau su šviežiomis sultimis kelias dienas. KItą kart jau vien su vandeniu bandžiau-na man sunkoka, kažkaip silpna daros, tai radau patarimą įsispausti citrinos sulčių ir medaus truputuką. Tokiu būdu parą visai paprasta leist kūnui pailsėti nuo virškinimo darbų.Tai po tokios iškrovėlės tarkuota morka su kopūstu apšlakstyti citrina taip skanu.
Atsakyti
Reikia Vilniuj susitikimo. Pamokytumėme viena kitą kokių receptų, šiaip paplepėtume smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 09 lapkričio 2010 - 17:13
QUOTE(faustluk @ 2010 11 09, 17:46)
UZBUCIUOT NEGYVAI TAVE REIKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wub.gif  wub.gif  wub.gif
Tik 20 d. keliauju i Vilniu! Net 3 terminai svarbus. O 21d. ziuriu cia dar minima. MAno mergina universali, gali miegot savo 40 min bet kur ir bet kada. TAd laika jau priderinciau prie Taves pacios. GAlim planuot 12 val...Ateiciau su abiem merginom, jei tetis negales nors dickes priziuret. O mazoji tik siek tiek vyresne uz Tavaji (mes irgi 2009. tik menesiu anksciau) O kur tie sveciai? Dar Silwer kaip ir prie kaunieciu, o daugiau ir nezinau...Jei ka, galim ir dviese su vaikais? NAmu adresa prasom per AZ


Super!
Tada orientuokimes i 21 diena, i vidurdieni.

Niu ir laukiame dar merginu prisijungianciu.

Ka nors galesime ir vietoje pasigaminti, as galesiu atsivezti savo ekologisku darzoviu ir obuoliu..
Manau, kad arciau tos Datos visus niuansus isiaiskinsime. As, tai yra mano mama, gyvena Kaune salia Didziosios Maximos Savanoriu pr. , adresa dar patikslinsiu.
Zaliavalgiai- vienikimes:))))
Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2010 11 09, 18:44)
Super!
Tada orientuokimes i 21 diena, i vidurdieni.

Niu ir laukiame dar merginu prisijungianciu.

Ka nors galesime ir vietoje pasigaminti, as galesiu atsivezti savo ekologisku darzoviu ir obuoliu..
Manau, kad arciau tos Datos visus niuansus isiaiskinsime. As, tai yra mano mama, gyvena Kaune salia Didziosios Maximos Savanoriu pr. , adresa dar patikslinsiu.
Zaliavalgiai- vienikimes:))))


VIENIKIMES!!!!!! assa.gif assa.gif assa.gif assa.gif assa.gif
Man iki tos Maximos 10 min, nes gyvenu prie kitos maximos cool.gif Baziu rajone verysad.gif As kokias salotcikes pacieckuociau, nes desertai mano tai very simple: mixeriuoju ir jokio ten dizaino leksteje. Saldu ir tiek. A salotcikes sukrovus i grazesnes taures- apetitas ir atsiranda sokiai.gif
Atsakyti
Aš taip pat į paprastumą esu linkusi. Tačiau dabar va klausausi vienos žaliavalgės interviu, tai ji sako, kad kiekvienas turėtų visgi "disponuoti" kelias sudėtingais gerais receptais, nes būna dienų (tikrai būna:) kai bet koks įprastas valgis atrodo visai neįdomus, norisi ko nors visiškai kitokio, neįprasto, tiesiog pasmaguriauti. Be to, ir tokiais įdomesniais patiekalais yra rekomenduojama savo šeimos narius prisivilioti "į teisingą kelią". Manau, ji yra teisi. Bet mano fantazijos užtenka tik mano daržovėms su užtepėlę- tiesiog ant daržovių riekelių užtepu tirštai sumaltas blenderyje daržoves. Na, duoniukai dar taip pat prie 'sudėtingų" receptų priskirti. Dar bandžiau sau sūrį pasigaminti iš saulėgrąžų išmirkytų, sumaltų ir per naktų paliktų fermentuotis.. suvalgiau, bet kažkaip eksperimento nebepakartojau, nes turiu šiokų tokų nusistatymą prieš fermentuotus produktus.. visgi jie negyvi. Dar labai norėtųsi iš fermentuotos tešlos duoniukus pagaminti, niekad neragavau.

Na ką gi, neprisijungs niekas daugiau, tai pačios puotausime:) Ir labai smagu, kad yra labai svarbi bendra tema- vaikai.
Atsakyti
Sveikos, lyg kazkur maciau, kad darotes anakardziu uzpila salotoms. Gal pasidalintumete, kaip ji darot? Niekaip neatrandu, kur maciau, o aliejus ir citrina ant salotu jau atsibodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2010 11 10, 01:10)
Sveikos, lyg kazkur maciau, kad darotes anakardziu uzpila salotoms. Gal pasidalintumete, kaip ji darot? Niekaip neatrandu, kur maciau, o aliejus ir citrina ant salotu jau atsibodo  ax.gif

Labai neblogas užpilas-avokadas, smulkintas česnakas, citinos sultys ir truputis alyvuogių aliejaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2010 11 09, 16:29)
Merginos- kaunietės,

už savaitės savaitgalį busiu Kaune, noriu pakviesti į svečius.. lapkričio 20-21d.d.

paplepėsim, pasidalinsim patirtimi ir papietausime kartu..



aš tai ir iš Vilniaus atlėkčiau.... blush2.gif bet kaip tik šį savaitgalį planuojam važiuot anytą su gimtadieniu sveikinti....
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 11 09, 10:47)
ir man ilgai nekrtito, ir dabar po truputi nes bananu be skaiciaus suvalgau, tik ju sumazinu ir pajuda
o su pleiskanom vargau 3 menesius, dabar jau apamazejo


bananai vienas is pagrindiniu produktu i smoocius ir koteilius, tai kaip ju mazinti- neisivaizduoju.

O del pleiskanu tai nebejuokinga, 3 men. labai daug. manau cia jau problema -issauseja viskas.

Pastebejau ir as kad labai issausejo oda, net rauksles ant veido tokios pastebimesnes tapo.

ech..
Atsakyti