Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

Sveikutės, mergaites
Negalėjau sustoti skaitydama jūsų įdomias diskusijas.
Aš vaikučio nesusilaukiu jau 5 metai. Ir mane karts nuo karto kankina vienas klausimas - jei tikėsime, kad vaikutis pasirenka kada ir i kokia šeimą ateiti, tai kodėl jis nepasirenka jo laukiančios, pasiruošusios jį mylėti, juo rūpintis šeimos, o ateina pas alkoholikus, pas besidarančias abortus ir visai vaikučių nelaukiančias šeimas.
Taip pat kankina ir kitas klausimas. Kadangi gydytojai nerado mums jokios rimtos priežasties, bandė kabinetis prie smulkmenų - gal siek tiek hormonai ne į tą pusę, gal svorio per mažai, gal dar kas nors (na cia kaip pavyzdys). O tai ka - pas alkoholikus (atsiprašau, kad aš taip grubiai) hormonai idealūs, visa kita organizmo būklė geresnė ir labiau pasiruošusi vaikelio atėjimui?!
Taigi jaučiu didžiulę neteisybę, taip dar labiau save kankindama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mystique: 28 gruodžio 2010 - 22:59
Sveikutė,mystique, na tu kaip ir daugelis mūsų dar vis ieškai atsakymų, bet ... nereikia klausyti žmonių, kurie taip kalba. Nepyk ant savęs, mylėk save tokią kokia esi, tada viskas atrodys paprasčiau. Neleisk savęs skaudinti tokiomis kalbomis, taip labiau pasitikėsi savimi, daktarais, medicina, stebuklais ir t.t. ir nusišypsos laimė tavo kieme. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glamour: 29 gruodžio 2010 - 01:17
Mystique, 4u.gif , mesk i sona visus klausimus, nekankink pati saves, niekas nezino kodel taip neteisingai Dievas dalina... Tikiu, kad ir musu eile ateis, tuomet galesime savo maziesiems atiduoti visus pacius silciausius jausmus, susikaupusius mumyse per visa laukima... jie bus patys mylimiausi... ne, jie jau yra musu patys mylimiausi. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mystique @ 2010 12 28, 23:56)
Sveikutės, mergaites...

Sveika smile.gif
kaip Jūs atsakytumėt į savo klausimą, kodėl vaikutis nepasirenka Jūsų šeimos, taip laukiančios, pasiruošusios mylėti, juo rūpintis, o ateina pas alkoholikus ir kitus asocialius asmenis? Kokių Jūs turit minčių apie judviejų nevaisingumo priežastis? Surikiuokit visas visas, kad ir pačias keisčiausias mintis.

Iš tikrųjų, žmogus taip surėdytas, kad jam labai svarbu žinoti visa ko priežastis, veikimo mechanizmą, tada lyg atsiranda kontrolės, savotiškas saugumo jausmas. Bet kartu visokie įsivaizdavimai gali veikti kaip rankinis stabdis...
Žinoma neramu, kada gydytojai nieko konkretaus nepasako. Kita vertus, turėkit vilties, vadinasi nieko labai rimto ir apčiuopiamo šiai dienai ir nėra 4u.gif
Atsakyti
man nuo vaikystes yra skydliaukes padidejimas, daktarai sake kad isaugsiu.. kaip dabar yra nezinau. norejau paklausti kas apie tai zino ar yra patyrusios mano situacija., ar problemos su striuma nemazina vaisingumo? ar nieko blogo nevyks vaisiaus augimo eigoje? ar pns. mazdaug puse metu bandome pastoti bet nieko niseina... del to abu labai liudime. sad.gif
Atsakyti
Maimuce, tam yra net atskiros temos, tenai atrasite visus atsakymus ir bendramintes. 4u.gif Linkiu sekmes. 4u.gif

Tema - SKYDLIAUKE IR NEVAISINGUMAS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemyna_mėlynakė: 29 gruodžio 2010 - 14:21
QUOTE(maimuce @ 2010 12 29, 15:08)
...mazdaug puse metu bandome pastoti bet nieko niseina... del to abu labai liudime. sad.gif

maimuce, šaunu, kad rūpinatės savo sveikata, bet dar anksti nerimauti. Turbūt dar kokius pusę metų ramiai galite plepėti "planuojančių nėštumą" temoje ir nesukti galvos dėl nevaisingumo. Nebent amžius spaudžia, tada taip, laikas skaičiuojasi truputį kitaip...
Kas liečia skydliaukę, taip, yra manoma kad sutrikusi skydliaukės veikla įtakoja vaisingumuą. Bet žiūrint plačiąja prasme, vaisingumą įtakoja viskas - ir širdies, ir kraujagyslių, nervų sistemos, inkstų veikla, imunitetas ir t.t. ir pan. Jeigu pakalbintumėt moteris, kurios augina vaikus, ne viena turbūt pasakytų, kad turi problemų su skydliauke. Turbūt svarbu ne tik tai, kuo sergate, bet ir tai, kuo tikite. Jei bijot, kad skydliaukė Jums trukdo pastoti, vadinasi taip ir yra. Tiesiog pasidarykite išsamius skydliaukės hormonų tyrimus, bus aiškiau. Kalbant ir apie bendrą sveikatą svarbu, kad skydliaukė funkcionuotų gerai.
Atsakyti
QUOTE(mystique @ 2010 12 28, 16:56)
Sveikutės, mergaites
Negalėjau sustoti skaitydama jūsų įdomias diskusijas.
Aš vaikučio nesusilaukiu jau 5 metai. Ir mane karts nuo karto kankina vienas klausimas - jei tikėsime, kad vaikutis pasirenka kada ir i kokia šeimą ateiti, tai kodėl jis nepasirenka jo laukiančios, pasiruošusios jį mylėti, juo rūpintis šeimos, o ateina pas alkoholikus, pas besidarančias abortus ir visai vaikučių nelaukiančias šeimas.
Taip pat kankina ir kitas klausimas. Kadangi gydytojai nerado mums jokios rimtos priežasties, bandė kabinetis prie smulkmenų - gal siek tiek hormonai ne į tą pusę, gal svorio per mažai, gal dar kas nors (na cia kaip pavyzdys). O tai ka - pas alkoholikus (atsiprašau, kad aš taip grubiai) hormonai idealūs, visa kita organizmo būklė geresnė ir labiau pasiruošusi vaikelio atėjimui?!

O kodel pas vienus yra inkstu akmenlige, pas kitus ne,,,,vieni suserga veziu, kiti ne,,,vieni vyrai gali myletis visa nakti, kiti ne,,,vienos moterys kudos kitos ne,,,Yra kaip yra ir zmones sako daug ir ivairiu dalyku paguosti ar pasiguosti,,,As pvz neturiu tokios nuomones, kad vaikelis renkasi kada ir pas ka ateiti, tik ne visiems lemta buti mama/teciu. Vienintelis dalykas, ka galime daryti - nenustoti bandyti, ieskoti pagalbos ir priemoniu,,,Ir nebuk pikta, nes alkoholizmas tokia pat liga kaip ir nevaisingumas ir tiesa sakant as geriau jau busiu nevaisinga, nei alkoholike su 10 vaiku nuo skirtingu vyru...
Kitas dalykas, priklauso nuo to pas kokius gydytojus buvai,,,svoris turi itakos (liesumas net labai),,,hormonai turi itakos, net ir mazas disbalansas,,,Linkiu atrasti save is naujo, susibalansuoti organizma ir tada vel bandyti.
Atsakyti
[quote=Hip,2010 12 30, 09:54]
,,,svoris turi itakos (liesumas net labai),,,hormonai turi itakos, net ir mazas disbalansas,,,

Bet yra, kad moterys numeta perteklinius kg ir pastoja. Aš galvoju liesumas turbūt susijęs su hormonais, nes man priaugti pavyko tik pradėjus naudoti hormoninius vaistus ir tai tik 5 kg, na bet turbūt vis dar per mažai. Va ta proga lekiu ką nors pavalgyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2010 12 30, 15:08)
Bet yra, kad moterys numeta perteklinius kg ir pastoja. Aš galvoju liesumas turbūt susijęs su hormonais, nes man priaugti pavyko tik pradėjus naudoti hormoninius vaistus ir tai tik 5 kg, na bet turbūt vis dar per mažai. Va ta proga lekiu ką nors pavalgyt wink.gif

be abejo svoris turi itakos hormonu balansui. viena galima problema - tai gyvulines kilmes produktu ribojimas ir vyrisku hormonu trukumas, ko pasekoje nera is ko gaminti moteriskiems hormonams. kita problema - per didelis kiekis vyrisku hormonu, kuris dazniausiai buna ne butinai esant dideliam kuno mases indeksui, o esant blogam liemens ir klubu santykiui (paprastai > negu 0.8). tuomet reiktu ne tiek numesdineti svori kiek stengtis sureguliuoti liemens/klubu santyki (sportuoti, pakeisti mityba, galbut vartoti maisto papildus ir panasiai)
Atsakyti
Testosterona spas mane berods normoj buvo, bet prolaktinas per didelis, o jis kiek žinau ir kitus hormonus įtakoja. Bet kiek save pamenu tiek šakalys buvau. Šiaip nieko prieš dar bent 5 kg priaugti, bet turbūt priaugti pavyks tik nėštumo metu kokius 12 kg. Priaugo svoris ir sustojo. Taip - dažnai kitoms užkliūna mano svoris, bet aš jau susigyvenau su savimi tokia, vyrams daugeliui patinku, MB toks pats šakalys, tai ir nekvaršinu sau galvos. Svarbiausia, kad nebadauju, valgau mėsos beveik kasdien kiaulienos, vištienos, lašinukų , naminio kepenėlių pašteto, bet vis tiek neauga tas svoris. Mano mama tokia pati buvo, tik du vaikus pagimdžiusi, pradėjusi vartoti hormonus nuo strumos, sustorėjo.
Atsakyti
Tarptautinės Nevaisingumo Asociacijos duomenimis, apie 12proc atvejų nevaisingumo priežastis yra svoris, per didelis arba per mažas.
Prisiminiau skaičiukus, atliepdama į Jūsų diskusiją.
Atsakyti