Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

o as noreciau zemaiciu blynu, mano drauges mama buvo vireja mokykloj, paprasyciau jos, bet kad nebedirba ji jau verysad.gif bet buvo fantastiniai blynai, apsivalgydavau visada thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(orchideja@ @ 2011 09 03, 21:43)
... bet kad nebedirba ji jau verysad.gif bet buvo fantastiniai blynai, apsivalgydavau visada thumbup.gif

Tai kas kad nebedirba, bet recepta tai zinos mirksiukas.gif . Pabandyk paklausti.
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2011 09 03, 17:01)
O aš dar atsimenu ant pagaliuko ir su geltonu glaistu kažkokiu smile.gif

wub.gif kur tokiu gaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2011 09 03, 17:01)
O aš dar atsimenu ant pagaliuko ir su geltonu glaistu kažkokiu smile.gif

drinks_cheers.gif turbūt skaniausi ledai thumbup.gif Gaila, kad tokių nebegamina.
O aš iš valgyklos laikų taip pat labai pasiilgau žemaičių blynų. Man namie niekaip neišeina tokių pasigamint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 08, 08:01)
as is vaikystes pamenu bulviu bandas valgytas pas teta dzukijoje, butent kepdavo peciui is bulviu o padas dziovinto kopusto lapas, juos budavo suvere ant virveles ir dziovina, kai sudziusta galima kepti bandas, skonis pasakiskas wub.gif aisku pabaigoje kepimo pasiruosdavo padaziuka is grietines, pieno ir spirguciu ir uzpildavo i bleka ant iskeptu bandu, tuomet jos suminkstedavo deja sio patiekalo jau nevalgiau turbut kokia 20 metu blush2.gif

Panos,valgaiu tas bendas pries savaite..pas mociute kaime..Visada ji bulviakasiui kepa..taip pat pora skardu kugelio ir pora skardu keptu obuoliu..Ir niekaip man nesuprantama,kaip jie nesutrukineja ten..Nei skylutes bado,nei rusi specialia obuoliu atrenka..Pasaka..kai pamatai pilna peciu tokiu skanestu,iskart isgaruoja visas bulviakasio nuovargis..
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 09 04, 15:00)
wub.gif kur tokiu gaut biggrin.gif
oi kaip noreciau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
O as kiek prisimenu, tai man fantastiska kiausiniene buvo kepta peciuje... net dabar burnoj jauciu skoni smile.gif mociute iskepdavo... ir bandas peciuj kepdavo... ech... sad.gif
Atsakyti
O aš dar prisiminiau, močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, plikyta turėtų būti. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais. wub.gif jau kas per stebuklas būdavo wub.gif Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niakaip ji jau jo nebegalėjo prisimint verysad.gif
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Būtų didelis AČIŪ 4u.gif
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif ir as pamenu tuos ledus su geltonu glaistu thumbup.gif ir mokyklos sniceli thumbup.gif man jis namie niekada toks neiseina. Vyras juokauja, kad duonos per mazai dedu, o mesos per daug lotuliukas.gif
Mes tais laikais neislepinti buvom. Neturedavom TOKIO asortimento kaip musu vaikai. Todel mums ir tie ledai tokie stebuklingai skanus atrode, ir ananasiniai saldainiai, ir nomedos saldainiai. Isilupdavau nomedos saldaini, o popieriukus pasilikdavom lotuliukas.gif oi kaip prisimenu lotuliukas.gif

Be to ir produktai gal budavo kiti, pvz ananasiniai saldainiai tikrai skanesni tarybu laikais budavo, gal maziau tu kvapykliu , dazykliu dedavo... g.gif
Atsakyti
manu kose darzelyje, bet pats skanumas, nes ji budavo su guzais, ta prasme neisimaisiusiom manu kruopom, mama kai klausdavo ka vakarienei, visad atsakydavom - manu kose, bet pridurdavom kad butinai su guziukais butu smile.gif
batonas su razinom, dar siltas (pardavinedavo be jokiu maiseliu ar popieriu) uzteptas storu sluoksniu sviesto ir paprasta juoda arbata su skiltele citrinos smile.gif
pieniska darzoviu sriuba irgi geris smile.gif
ai, dar paprasti sausainiai Gaidelis pertepti sviestu ir su siltu pienu smile.gif dabar turbut jau nebebutu taip skanu..
Atsakyti
QUOTE(Uga_ @ 2011 09 20, 18:05)
manu kose darzelyje, bet pats skanumas, nes ji budavo su guzais, ta prasme neisimaisiusiom manu kruopom, mama kai klausdavo ka vakarienei, visad atsakydavom - manu kose, bet pridurdavom kad butinai su guziukais butu smile.gif

Atsimenu, kad mus tai darzelyje isdurinedavo,kad manu kose, tai silti ledai lotuliukas.gif doh.gif fuuuuuuuuuuuuui
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 09 20, 18:28)
Atsimenu, kad mus tai darzelyje isdurinedavo,kad manu kose, tai silti ledai  lotuliukas.gif  doh.gif fuuuuuuuuuuuuui

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti