Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

QUOTE(gitapita @ 2011 08 03, 11:12)
mmergyte, nebandyk musu kantrybes, greiciau rasyk recepta 4u.gif

negaliu vieno failo,atidaryti,grįš vakare mb ir bandysim taisyti padėti..pati užsinorėjau to deserto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 08 03, 11:55)
negaliu vieno failo,atidaryti,grįš vakare mb ir bandysim taisyti padėti..pati užsinorėjau to deserto biggrin.gif

varvinu seile lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 08 03, 11:55)

Jei čia tai ko noriu.... rolleyes.gif ploja.gif Labai laukiam... 4u.gif
Atsakyti
štai ir aš biggrin.gif einu rašyti 4u.gif
Papildyta:
taigi,

200g grietinėlės,
~2 š. aguonų,
2 š. cukraus pudros,
2 š pieno,
1 kiaušinis,
20g želatinos.

Kiaušinio trynį ištriname su cukrumi, į jį pamažu supilam karštą pieną. Kaitiname karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilame išbrinkintą,ištirpintą želatiną, dar pakaitiname(bet neužverdame), vėliau masę ataušinam. Į masę suberiame gerai pašutintas aguonas.Grietinėlę išplakame su cukrumi, į ją sudedama aguonų masę, išmaišome. Atšaldome.Suvalgome smile.gif

geriausia viską maišyti šluotele,kad želatina gerai išsimaišytu.. 4u.gif manau kad kalba ėjo apie šį desertą 4u.gif tik nepamenu jo pavadinimo tikrojo doh.gif
Atsakyti
man vaikystę primena obuolių sūris 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 08 04, 16:40)

Ačiūū mirksiukas.gif Nepargavus, nepasakysiu, ar čia tai, apie ką galvoju.. bet labai vyliuosi ir būtinai išbandysiu šią savaitę thumbup.gif

QUOTE(Daivisima @ 2011 08 04, 18:08)
man vaikystę primena obuolių sūris 4u.gif

man irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 08, 07:01)
as is vaikystes pamenu bulviu bandas valgytas pas teta dzukijoje, butent kepdavo peciui is bulviu o padas dziovinto kopusto lapas, juos budavo suvere ant virveles ir dziovina, kai sudziusta galima kepti bandas, skonis pasakiskas wub.gif aisku pabaigoje kepimo pasiruosdavo padaziuka is grietines, pieno ir spirguciu ir uzpildavo i bleka ant iskeptu bandu, tuomet jos suminkstedavo deja sio patiekalo jau nevalgiau turbut kokia 20 metu blush2.gif

mano mama ir dabar dar kepa šy patiekala.....mes irgi vadinam bandom...mmmmm kaip skanu......
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 08 07, 03:05)
Ačiūū mirksiukas.gif Nepargavus, nepasakysiu, ar čia tai, apie ką galvoju.. bet labai vyliuosi ir būtinai išbandysiu šią savaitę thumbup.gif
man irgi drinks_cheers.gif

žiemą buvau nusipirkus turgelį, bet toks neskanus schmoll.gif daugiau nebepirksiu, gaminsiuos pati, dabar kaip tik artėja obuolių metas thumbup.gif
Atsakyti
kaip tik dabar kepu omletą, kur receptas įdėtas, jis man įsimintiniausias iš vaikystės, kai būdavau sanatorijoje ir rytais duodavo tokį gabalą burnoje tirpstančio, bet neištyžusio omleto. Tikiuosi gausis panašus.
Dar prisimenu iš vaikystės Kaune buvusią koldūninę ir eiles dideles, ir tą skonį fantastišką koldūnų. Neįsivaizduoju iš ko jie ten būdavo gaminami, bet kažkokie nerealūs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2011 08 07, 14:34)
mano mama ir dabar dar kepa šy patiekala.....mes irgi vadinam bandom...mmmmm kaip skanu......

MB dzūkelis, tai kai nuvarom pas uošvius dažnai anyta iškepa bandą drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pamenu vaikystėj močiutė virdavo iš kiaušinio sriubytę pusryčiams (bent mes taip vadindavom).
Proporcijų tikslių neparašysiu, nes močiutė jų neturėjo, tiesiog jei įpilama daugiau pieno, bus daugiau skysčių. Reikia:
į nedidelį puodą /katiliuką įpilti truputį vandens, idėti sviesto šaukštelį, įpilti pieno apie stiklinę ir kai pienas užkaista, bet neužverda įpilti išplaktą kiaušinį. Visą laiką maišyti, ir užvirus įdėti druskos pagal skonį. Valgydavom su duona. Kiaušinis buna tokiais gumuliukais sutrauktas, skonis kažkas panašaus į omletą. Skirtumas tas- kad dar yra ir skystukai, kaip sriuba smile.gif Čia vienam vaikui tokia porcija būdavo.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 08 23, 23:14)
Pamenu vaikystėj močiutė virdavo iš kiaušinio sriubytę pusryčiams (bent mes taip vadindavom).
Proporcijų tikslių neparašysiu, nes močiutė jų neturėjo, tiesiog jei įpilama daugiau pieno, bus daugiau skysčių. Reikia:
į nedidelį puodą /katiliuką įpilti truputį vandens, idėti sviesto šaukštelį, įpilti pieno apie stiklinę ir kai pienas užkaista, bet neužverda įpilti išplaktą kiaušinį. Visą laiką maišyti, ir užvirus įdėti druskos pagal skonį. Valgydavom su  duona. Kiaušinis buna tokiais gumuliukais sutrauktas, skonis kažkas panašaus į omletą. Skirtumas tas- kad dar yra ir skystukai, kaip sriuba smile.gif  Čia vienam vaikui tokia porcija būdavo.

Na aš panašia žinau, bet mes tiesiog išplakdavome kiaušinį su druskyte ir įpildavome pieno (viskas panašiai kaip omletui) Ir tada mažone keptuvėje ar dubenėlyje įdėdavome sviesto ir supildavome viską. Kai pradędavo kepri atsargiai su šaukštu maišai, galaliukai jei gaunasi apverti. Kuoilgiau kepi tuo daugiau skystimėlio išssiskiria 4u.gif
Atsakyti