Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

Mociute virdavo vadinama "leistinuku" sriuba. Padaro skystos teslos is kiausinio, vandens ir miltu, na kaip lietiniams. Paima burokine tarka ir i verdanti piena per tarka pila ta tesla. Sriuba be proto skani budavo, tie teslos gabaliukai taip ir likdavo tokie ploni, minksti, panasiai kaip lakstiniai makaronai.
Atsakyti
O aš norėčiau gryžt į mokyklą ir ten tikrai užsisakyčiau bulvių plokštainio ir šnicelių essen.gif Na patys skaniausi patiekalai kurių pačiai taip skaniai pasigaminti deja nepavyksta ax.gif
Atsakyti
o as niekaip negaliu pamirsti keptu varskeciu ir mieliniu, labai storu, guminiu sklindziu patiekiamu su obuoliu marmaladu. Tiek varskecius, tiek sklindzius vis meginu issikepti, atrasti ta tikraji skoni - deja, varskeciai arba per kieti, arba per minksti, o sklindziai - ne tokie guminiai, stori, gaunas minksti kaip paprasti mieliniai blynai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 08 04, 16:40)
štai ir aš biggrin.gif  einu rašyti 4u.gif
Papildyta:
taigi,
200g grietinėlės,
~2 š. aguonų,
2 š. cukraus pudros,
2 š pieno,
1 kiaušinis,
20g želatinos.

Kiaušinio trynį ištriname su cukrumi, į jį pamažu supilam karštą pieną. Kaitiname karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilame išbrinkintą,ištirpintą želatiną, dar pakaitiname(bet neužverdame), vėliau masę ataušinam. Į masę suberiame gerai pašutintas aguonas.Grietinėlę išplakame su cukrumi, į ją sudedama aguonų masę, išmaišome. Atšaldome.Suvalgome smile.gif

geriausia viską maišyti šluotele,kad želatina gerai išsimaišytu.. 4u.gif manau kad kalba ėjo apie šį desertą 4u.gif  tik nepamenu jo pavadinimo tikrojo doh.gif

Man receptas panasus i Pauksciu pieno turbut g.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2011 08 25, 17:10)
Man receptas panasus i Pauksciu pieno turbut  g.gif

jis nebūna toks purus kaip paukščių pienas 4u.gif
Atsakyti
O as pamenu ledus rolleyes.gif mmm... tokie rudi kaviniai, dabar kur tik nusiperki kokiu rudu, tai visi sokolado skonio. Jeigu ir randi ale kavos skonio, bet ne tas, matyt per daug gerio prideta biggrin.gif . Nu jauciu ledams nostalgija ir tie neisvaizdziais popieriukais ant pagaliuko wub.gif tas popierius baltas, paprastas tik truputis kazkas su rudais uzrasais.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos biggrin.gif .
Atsakyti
o gal kas zino kotletuku recepta,ir padaziuka prie kotletuku buvo toks skanus. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 09 03, 07:11)
o gal kas zino kotletuku recepta,ir padaziuka prie kotletuku buvo toks skanus. rolleyes.gif

Ar ne tas "pieninis" kur pienas miltai ir sviestukas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2011 08 25, 22:05)
O as pamenu ledus  rolleyes.gif  mmm... tokie rudi kaviniai, dabar kur tik nusiperki kokiu rudu, tai visi sokolado skonio. Jeigu ir randi ale kavos skonio, bet ne tas, matyt per daug gerio prideta  biggrin.gif . Nu jauciu ledams nostalgija ir tie neisvaizdziais popieriukais ant pagaliuko  wub.gif  tas popierius baltas, paprastas tik truputis kazkas su rudais uzrasais.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos  biggrin.gif .

O aš dar atsimenu ant pagaliuko ir su geltonu glaistu kažkokiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 25, 07:08)
Mociute virdavo vadinama "leistinuku" sriuba. Padaro skystos teslos is kiausinio, vandens ir miltu, na kaip lietiniams. Paima burokine tarka ir i verdanti piena per tarka pila ta tesla. Sriuba be proto skani budavo, tie teslos gabaliukai taip ir likdavo tokie ploni, minksti, panasiai kaip lakstiniai makaronai.

MMM, mes sita sriuba vadinom ZACYRKA thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(bagyra9 @ 2011 07 17, 18:38)
Aš ir dabar dar issikepu "duonos su skyle". Man cia greitas maistas, kai tingisi ar neturiu laiko gaminti  blush2.gif

As irgi su duona kepu smile.gif tik ant virsaus dar surio dedu pasaka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Botanique @ 2011 09 03, 15:38)
Ar ne tas "pieninis" kur pienas miltai ir sviestukas?  g.gif

as dariau tik vandieni su miltais ir aliejum.su pienu nebandziau,gal ten tikrai pienas dar buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2011 09 03, 19:23)
as dariau tik vandieni su miltais ir aliejum.su pienu nebandziau,gal ten tikrai pienas dar buvo g.gif

Kiek žinau tikrai pienas, sviestas ir miltai (žiupsnelis dar druskos) Beje pienas riebesnis...
Atsakyti