Mociute virdavo vadinama "leistinuku" sriuba. Padaro skystos teslos is kiausinio, vandens ir miltu, na kaip lietiniams. Paima burokine tarka ir i verdanti piena per tarka pila ta tesla. Sriuba be proto skani budavo, tie teslos gabaliukai taip ir likdavo tokie ploni, minksti, panasiai kaip lakstiniai makaronai.
O aš norėčiau gryžt į mokyklą ir ten tikrai užsisakyčiau bulvių plokštainio ir šnicelių
Na patys skaniausi patiekalai kurių pačiai taip skaniai pasigaminti deja nepavyksta
o as niekaip negaliu pamirsti keptu varskeciu ir mieliniu, labai storu, guminiu sklindziu patiekiamu su obuoliu marmaladu. Tiek varskecius, tiek sklindzius vis meginu issikepti, atrasti ta tikraji skoni - deja, varskeciai arba per kieti, arba per minksti, o sklindziai - ne tokie guminiai, stori, gaunas minksti kaip paprasti mieliniai blynai
QUOTE(mmergyte @ 2011 08 04, 16:40)
štai ir aš
einu rašyti 
Papildyta:
taigi,
200g grietinėlės,
~2 š. aguonų,
2 š. cukraus pudros,
2 š pieno,
1 kiaušinis,
20g želatinos.
Kiaušinio trynį ištriname su cukrumi, į jį pamažu supilam karštą pieną. Kaitiname karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilame išbrinkintą,ištirpintą želatiną, dar pakaitiname(bet neužverdame), vėliau masę ataušinam. Į masę suberiame gerai pašutintas aguonas.Grietinėlę išplakame su cukrumi, į ją sudedama aguonų masę, išmaišome. Atšaldome.Suvalgome
geriausia viską maišyti šluotele,kad želatina gerai išsimaišytu..
manau kad kalba ėjo apie šį desertą
tik nepamenu jo pavadinimo tikrojo 
Papildyta:
taigi,
200g grietinėlės,
~2 š. aguonų,
2 š. cukraus pudros,
2 š pieno,
1 kiaušinis,
20g želatinos.
Kiaušinio trynį ištriname su cukrumi, į jį pamažu supilam karštą pieną. Kaitiname karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilame išbrinkintą,ištirpintą želatiną, dar pakaitiname(bet neužverdame), vėliau masę ataušinam. Į masę suberiame gerai pašutintas aguonas.Grietinėlę išplakame su cukrumi, į ją sudedama aguonų masę, išmaišome. Atšaldome.Suvalgome
geriausia viską maišyti šluotele,kad želatina gerai išsimaišytu..
Man receptas panasus i Pauksciu pieno turbut
QUOTE(DaivaVe @ 2011 08 25, 17:10)
jis nebūna toks purus kaip paukščių pienas
O as pamenu ledus
mmm... tokie rudi kaviniai, dabar kur tik nusiperki kokiu rudu, tai visi sokolado skonio. Jeigu ir randi ale kavos skonio, bet ne tas, matyt per daug gerio prideta
. Nu jauciu ledams nostalgija ir tie neisvaizdziais popieriukais ant pagaliuko
tas popierius baltas, paprastas tik truputis kazkas su rudais uzrasais.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos
.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos
o gal kas zino kotletuku recepta,ir padaziuka prie kotletuku buvo toks skanus.
QUOTE(rionka @ 2011 09 03, 07:11)
Ar ne tas "pieninis" kur pienas miltai ir sviestukas?
QUOTE(huga @ 2011 08 25, 22:05)
O as pamenu ledus
mmm... tokie rudi kaviniai, dabar kur tik nusiperki kokiu rudu, tai visi sokolado skonio. Jeigu ir randi ale kavos skonio, bet ne tas, matyt per daug gerio prideta
. Nu jauciu ledams nostalgija ir tie neisvaizdziais popieriukais ant pagaliuko
tas popierius baltas, paprastas tik truputis kazkas su rudais uzrasais.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos
.
O jau tarybines giros tai tikrai niekas neatstos
O aš dar atsimenu ant pagaliuko ir su geltonu glaistu kažkokiu
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 25, 07:08)
Mociute virdavo vadinama "leistinuku" sriuba. Padaro skystos teslos is kiausinio, vandens ir miltu, na kaip lietiniams. Paima burokine tarka ir i verdanti piena per tarka pila ta tesla. Sriuba be proto skani budavo, tie teslos gabaliukai taip ir likdavo tokie ploni, minksti, panasiai kaip lakstiniai makaronai.
MMM, mes sita sriuba vadinom ZACYRKA
Papildyta:
QUOTE(bagyra9 @ 2011 07 17, 18:38)
Aš ir dabar dar issikepu "duonos su skyle". Man cia greitas maistas, kai tingisi ar neturiu laiko gaminti 
As irgi su duona kepu
QUOTE(Botanique @ 2011 09 03, 15:38)
as dariau tik vandieni su miltais ir aliejum.su pienu nebandziau,gal ten tikrai pienas dar buvo
QUOTE(rionka @ 2011 09 03, 19:23)
as dariau tik vandieni su miltais ir aliejum.su pienu nebandziau,gal ten tikrai pienas dar buvo 
Kiek žinau tikrai pienas, sviestas ir miltai (žiupsnelis dar druskos) Beje pienas riebesnis...







