QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 00:38)
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar?
bulvių piršteliai

dažnai kepu savo mažyliui..
Prisimenu, kad labai jausdavosi morkos. Tiesiog lyg iš tarkių būtų sulipdyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 17:34)
šiaip į skrylius nededa tikrai kiaušinių,tačiau yra darželių,kuriuose skrylių tešlą daro tik iš miltų ir kiaušinių
taip pat su ežiukais,vienur nededama jokių kiaušinių,kitur miltai,kiaušiniai,varškė..
Mano gimtinėj skryliai ir ežiukai būdavo ruošiami tik iš miltų ir vandens. O pyragaičių, kiti vadina virtinukais, tešlai mušdavo porą kiaušinių.
Ai, dar mano amžinatilsį močiutė labai skanius naminius makaronus gamindavo. Imdavo miltų, vandens ir mušdavo daug kaimiškų kiaušinių. Tada iškočiodavo tešlą, susukdavo į ritinį, supjaustydavo plonai - gaudavosi tokie ilgi makaronai- ir virdavo pienišką sriubą. Įdėdavo į sriubą naminio sviesto, cukraus ir valgydavom su batonu. Kaip prisimenu, tai apsirydavom nuo tos sriubos