Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš vaikystės

QUOTE(Papugele @ 2011 05 13, 14:58)
O kiausiniu i juos nereikia?  mirksiukas.gif

ne, aš nededu smile.gif

nežinau kaip ten juos darželyje darydavo ( darželio nelankiau) bet dabartinių skrylių receptą būtent taip įvardino mūsų darželio auklėtojos ( buvo įpareigotos paklaust virtuvėj) smile.gif
Atsakyti
šiaip į skrylius nededa tikrai kiaušinių,tačiau yra darželių,kuriuose skrylių tešlą daro tik iš miltų ir kiaušinių ax.gif

taip pat su ežiukais,vienur nededama jokių kiaušinių,kitur miltai,kiaušiniai,varškė.. ax.gif

man tai daržely labai patikdavo virtinukai su varške,bet jie būdavo saldoki,su grietinės-sviesto padažu,močiutė darželio virėja buvo,tai jie man dvigubai skanesni būdavo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 00:38)
o morkų blyneliai būdavo vien iš morkų ar su tešla dar? g.gif

bulvių piršteliai bigsmile.gif  dažnai kepu savo mažyliui.. wub.gif

Prisimenu, kad labai jausdavosi morkos. Tiesiog lyg iš tarkių būtų sulipdyti unsure.gif

QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 17:34)
šiaip į skrylius nededa tikrai kiaušinių,tačiau yra darželių,kuriuose skrylių tešlą daro tik iš miltų ir kiaušinių ax.gif

taip pat su ežiukais,vienur nededama jokių kiaušinių,kitur miltai,kiaušiniai,varškė.. ax.gif

Mano gimtinėj skryliai ir ežiukai būdavo ruošiami tik iš miltų ir vandens. O pyragaičių, kiti vadina virtinukais, tešlai mušdavo porą kiaušinių.
Ai, dar mano amžinatilsį močiutė labai skanius naminius makaronus gamindavo. Imdavo miltų, vandens ir mušdavo daug kaimiškų kiaušinių. Tada iškočiodavo tešlą, susukdavo į ritinį, supjaustydavo plonai - gaudavosi tokie ilgi makaronai- ir virdavo pienišką sriubą. Įdėdavo į sriubą naminio sviesto, cukraus ir valgydavom su batonu. Kaip prisimenu, tai apsirydavom nuo tos sriubos blush2.gif
Atsakyti
o gal kas zino darzoviu troskini?duodavo darzelyje vakare?ir dar atsimenu tokius kietus zalius pomidorus.gal kas gali pasakyt ar ten marinuoti jie budavo ar kaip?
Atsakyti
Troškinio neatsimenu,bet tie kieti,žali pomidorai tikrai marinuoti būdavo. Man jie irgi patikdavo smile.gif
Atsakyti
dėl morkų blynų tai greičiausiai i labai mažą tešlos kiekį dėdavo morkų tarkius..tik va ar jie būdavo žali ar šutinti neaišku g.gif va radau kažką tokio bigsmile.gif

http://www.forellesr...morku-blyneliai

dėl daržovių troškinio,tai dedamos eilinės daržovės:bulvės,morkos,kopūstai,svogūno,žirnelių pabaigoj kitur deda,verda nedideliam vandens kieky,ir gale užpila pieno padažu į kurį būna įdėta nedaug pomidorų padažo.bent jau aš tokį atsimenu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 17, 17:34)
man tai daržely labai patikdavo virtinukai su varške,bet jie būdavo saldoki,su grietinės-sviesto padažu,močiutė darželio virėja buvo,tai jie man dvigubai skanesni būdavo biggrin.gif biggrin.gif


Va šitie man būdavo patys patys skaniausi darželyje thumbup.gif . Jie tokie dideli, apvalūs, subliuškę, minkšti ir saldūs. Gal žinai, ar jie kaip nors ypatingai gaminami ar ne. Nes tokių, kokie buvo darželyje, niekad nepavyksta pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(Daredi @ 2011 05 20, 14:24)
Va šitie man būdavo patys patys skaniausi darželyje thumbup.gif . Jie tokie dideli, apvalūs, subliuškę, minkšti  ir saldūs. Gal žinai, ar jie kaip nors ypatingai gaminami ar ne. Nes tokių, kokie buvo darželyje, niekad nepavyksta pasigaminti.


žinau kad į varškę dedasi cukrus ir peletrūno lapeliai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 05 18, 08:12)
dėl  morkų blynų tai greičiausiai i labai mažą tešlos kiekį dėdavo morkų tarkius..tik va ar jie būdavo žali ar šutinti neaišku g.gif  va radau kažką tokio bigsmile.gif

http://www.forellesr...morku-blyneliai

reikės pabandyti, ačiū. Bet pagal aprašymą neatrodo, kad būtų TIE blyneliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 20, 23:52)
reikės pabandyti, ačiū. Bet pagal aprašymą neatrodo, kad būtų TIE blyneliai  g.gif


o gal tai tiesiog kaip būna kopūstų kotletai,morkų kotletai,tai tik plonesni g.gif
Atsakyti
o as atsimenu sriubas is mokyklos laiku thumbup.gif oi kaip as megdavau, o darzelio is vis nepamenu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 05 17, 22:34)

Ai, dar mano amžinatilsį močiutė labai skanius naminius makaronus gamindavo. Imdavo miltų, vandens ir mušdavo daug kaimiškų kiaušinių. Tada iškočiodavo tešlą, susukdavo į ritinį, supjaustydavo plonai - gaudavosi tokie ilgi makaronai- ir virdavo pienišką sriubą. Įdėdavo į sriubą naminio sviesto, cukraus ir valgydavom su batonu. Kaip prisimenu, tai apsirydavom nuo tos sriubos  blush2.gif

pamenu ir aš tokį dalyką wub.gif
Atsakyti