Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 6

QUOTE(adriu @ 2011 04 07, 18:21)
atsinešiau iš rūsio,nes labai jau ūglius pradėjo leist...
reiks matyt dienom išnešt balkonan,papratint..nes neturiu daugiau vėsios patalpos unsure.gif

Tada neskite i balkona diena, tik aisku ispradziu nestatyti ant tiesiogines saules, jeigu didelis minusas ineskite atgal, bet as bandyciau jau pratinti iki tiek kad kita savaite butu galima jau sodinti. Tik labai negerai, akd jau leidzia pumpurus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 04 07, 18:18)
pas mane beveik visos rozes is ju ir mamai pripirkus  rolleyes.gif ir turiu w shakespear rolleyes.gif tik mano tokia didele neisugo pirmete nes blogoj vietoj pasodinau jauciu ten niekam nepatinka augti doh.gif

As irgi jau pasiskambinau jiems, sake Abraham Darby ( butent ji nuotraukoj ir yra, uztat ir klausiu kiek ten galetu but ugliu, nes neapsisprendziu kiek man pirkt smile.gif ) ir dar Sekspyro uzsimaniau.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 07, 19:59)
As irgi jau pasiskambinau jiems, sake Abraham Darby ( butent ji nuotraukoj ir yra, uztat ir klausiu kiek ten galetu but ugliu, nes neapsisprendziu kiek man pirkt smile.gif ) ir dar Sekspyro uzsimaniau.. rolleyes.gif

Pirk abi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 07, 20:31)
Pirk abi  mirksiukas.gif

Tai taip ir bus biggrin.gif
tik neapsisprendziu del sodinuku kiekio, siaip p.Ricardas sake kad po viena ugli uztenka sodint..
Atsakyti
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 07, 15:59)

http://www.rosebook..../abraham-darby/
Čia labai aiškiai nupiešta, kokia yra Abraham Darby krūūmo forma. Aš tokios formos pievos vidury nesodinčiau. Arba tada sodinčiau ką nors žemo aplink ją, kad "plikas kojas" pridengtų.
Pievos viduryje rinkčiausi tokios formos krūmą:
http://www.rosebook....docteur-jamain/
o ir šiaip šita rožė yra praktiškai mano mylimiausia wub.gif Labai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 07, 21:31)
o ir šiaip šita rožė yra praktiškai mano mylimiausia  wub.gif Labai rekomenduoju  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Fantastine ir spalva ir kvapas ir viskas wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 07, 22:31)

Pievos viduryje rinkčiausi tokios formos krūmą:
http://www.rosebook....docteur-jamain/
o ir šiaip šita rožė yra praktiškai mano mylimiausia  wub.gif Labai rekomenduoju  4u.gif

jūsų nuorodoje rašo, kad ši rožė bijo lietaus, ir dėl to žiedai neišsiskleidžia. O kokie jūsų atsiliepimai dėl to
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 04 08, 05:42)
jūsų nuorodoje rašo, kad ši rožė bijo lietaus, ir dėl to žiedai neišsiskleidžia. O kokie jūsų atsiliepimai dėl to

Nepasakyčiau, kad labai bijo lietaus, esu mačiusi baisesnių variantų. Pvz. kai baltas rožes nuo lietaus raudonais taškais nusėja, žiedlapiai paruduoja ir sutęžta. Va tada tai šiaip sau vaizdelis. Nors vėlgi yra veislių, kurių privalumai (atsparumas ligoms, sodri ir tanki lapija, graži krūmo forma) tikrai atsveria šį minusą (tarkime Iceberg).

Souvenir buvo mano viena pirmųjų rožių, auginu ir atsidžiaugti negaliu biggrin.gif Nereali sodri vyno spalva, neišblunka nuo saulės ar lietaus. O kad neišsiskleidžia žiedai po lietaus, tikrai nepastebėjau. Gal kad žiedų daug ir vietoj neišsiskleidusių tuoj pat sprogsta nauji pumpurai unsure.gif Beje, patys žiedai tarsi aksominiai, labai malonu liesti ir uostyti wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 07, 18:21)
Tai taip ir bus  biggrin.gif
tik neapsisprendziu del sodinuku kiekio, siaip p.Ricardas sake kad po viena ugli uztenka sodint..

Tikrai pakanka sodinti vieną ūglį, bet... yra skirtingos kokybės sodinukų. Pvz. pas kauniečius rožininkus perki sodinuką su viena-dviem šakom, o pas Sibirką už tą pačią kainą nusiperki sodinuką su 3-4 šakom (t.y. vienais metais anksčiau susiformuoja tankus krūmas). Tik yra viena bėda, pas Sibirką dabar jau viskas išpirkta, tektų laikti rudeninio pardavimo lotuliukas.gif

Beje, ingapoc, jei dar nebuvai atradusi, užsuk į www.rozes.lt skiltį "rožyno dienoraštis". Gal kils daugiau minčių. Ir prieš priimant galutinį sprendimą dėl veislės tikrai rekomenduoju palaukti vasaros, kai pas Sibirką bus "atvirų durų dienos", ir pradžiai po jų sodą pasižvalgyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 08 balandžio 2011 - 08:26
sakykit, o nuo ko gali ant rožės žiedlapių atsirasti tokių šviesei rusvų dėmelių, prisimenu pernai, tai ant daugumos mačiau g.gif čia liga kažkokia, ar trūksta joms kažko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 04 08, 06:20)
sakykit, o nuo ko gali ant rožės žiedlapių atsirasti tokių šviesei rusvų dėmelių, prisimenu pernai, tai ant daugumos mačiau g.gif čia liga kažkokia, ar trūksta joms kažko? g.gif

Gali būti tiesiog neatsparios lietui (pernai lijo daug). Žiūrėkit šiemet ir jei dėmių atsiras vėl, kelkit foto - be vaizdinės medžiagos sunku diagnozuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 04 08, 10:20)
Pasižiūrėkit čia gal kas panašaus g.gif
http://www.rojaussod...ion=com_content
Atsakyti
Pasirašau po kiekvienu Kasiopėjos žodžiu biggrin.gif wink.gif
Atsakyti