Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu- 2

QUOTE(Pekolis @ 2011 04 10, 15:47)
Hmmm..Mnau gal būtų nekorektiška į bendrą forumą  rašyti, taigi parašysiu asmeniškai. Na o užvakar ir vakar iš džiaugsmo kad geriau matysiu, verkiau be perstojo. Šiandien jau apsipratau su tuo džiaugsmu, taigi neverkiu. Bet dar viskas šiek tiek dvejinasi. Ypatingai labai smagu skaičiuoti pinigus  thumbup.gif . Beje aš nešiojau -3 ir -3,5 linzes, bet nustatė kad viena akis buvo -2,5 o kita -3,25.Sako jog stipresnės linzės buvo tam, jog kompensuoti astigmatizmą.
Prieš operaciją ir iškart po jos svaigau, kad galėčiau pats parvairuoti mašiną. Iškart pasakau -bullshit!!! Net neturėkit tokių minčių. Aišku parvažiuoti autobusu jokių problemų. Ryt važiuoju apžiūrai ir gydomųjų linzių nuėmimui.
Jei domina, aprašysiu ir tolesnius potyrius po operacijos.

Sveikinu 4u.gif o as pati iskarto parvairavau su masina, bet cia todel, kad po Lasik biggrin.gif
Atsakyti
Na taip. pamiršau paminėti jog su LASEK net nemėginkit vairuoti. Dėl LASIK nežinau ir manau kad neteks sužinoti biggrin.gif
O šiaip regėjimas pradeda taisytis valandomis. Pastebiu..Aišku monitoriuj raidės dar nėra ryškios, bet jau rašau...ir skaitau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pekolis: 10 balandžio 2011 - 15:22
Nagi,kaip sekasi po operaciju/?
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2011 04 22, 23:41)
Nagi,kaip sekasi po operaciju/?

mane vyras bando ikalbeti operacijai, sako akiniu nereiks. bet bijau labai ax.gif
minusas dar nedidelis abi akytes po -2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 23 balandžio 2011 - 07:33
QUOTE(audryta @ 2011 04 23, 08:33)
mane vyras bando ikalbeti operacijai, sako akiniu nereiks. bet bijau labai ax.gif
minusas dar nedidelis abi akytes po -2

o kaip bus 8 menesiu kleckiuku? g.gif kazin ir ar organizmas atsitates, o ir siaip korekcijos ar nebus sunkus tas pora dienu tvarkytis? g.gif o as jau pradedu abejoti ar sia vasara spesiu pasidaryti, a nenusikels viskas i rudeni unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodabagyra @ 2011 04 25, 22:35)
o kaip bus 8 menesiu kleckiuku? g.gif kazin ir ar organizmas atsitates, o ir siaip korekcijos ar nebus sunkus tas pora dienu tvarkytis? g.gif o as jau pradedu abejoti ar sia vasara spesiu pasidaryti, a nenusikels viskas i rudeni  unsure.gif

Labutis smile.gif

Jau po 6 mėnesių organizmas būna pakankamai atsistatęs, kad būtų galima daryti operaciją, tik klausimas ar nemaitini? nes manau, kad maitinimo metu nėra gerai daryti bet kokias intervencijas smile.gif
Šiaip porą dienų gali būti sunku tvarkytis su tokiu kleckiuku. Mano mažajai jau daugiau nei metukai, bet gydytoja iškart perspėjo, kad reiktų, jog kažkas padėtų pirmas dienas. Ir iš tikro tą dieną kai buvo operacija ir kitą dieną, tikrai nebūčiau galėjusi ja pasirūpinti. Vėliau, rėgėjimas buvo toks, kad nors ir nemalonu buvo pilnai nematyti, bet pasirūpinti vaiku tikrai galėjau smile.gif

Šiaip kaip tik šią savaitę buvau pas gydytoją (praėjo kažkur 5 savaitės), tai viena akis mato 1, o kita apie 0,8-0,9. Turi dar gerėti, nes man labai lėtai atsistatinėja regėjimas. Jei pradžioje labai džiaugiausi ir galėjau jau šiek tiek prie kompo prisėst, po to viskas laaaaaabai lėtai vyko. Iš esmės labai gerai, kad šiuo metu nedirbu, nes nei normaliai vairuot, nei normaliai kompu dirbt negalėjau beveik 4 savaites. Viskas dvigubinosi, gal tiksliau dubliavosi, tarsi kiekvienas daiktas susidarytų iš dviejų vienas ant kito sudėtų smile.gif Tai netrukdė artimam regėjimui (kiek reikia kambaryje), bet labai sudėtinga buvo įžiūrėti tolesnius daiktus, pvz. važiuojant kelio ženklus labai įdomiai matydavau, vietoj 100 greičio iš toli mačiau 1000 lotuliukas.gif
Pradžioje po dviejų savaičių net buvau išsigandusi, nes juk beveik visur ir Lt puslapiuose ir angliškuose rašo, kad po 2 savaičių regėjimas atsistato smile.gif Lėkiau pas gydytoją, bet ji mane ramino, kad tikrai viskas susitvarkys, tiesiog jau taip mano akys reaguoja... Tuo metu mano akys buvo 0,8 ir 0,5, plius dar dvejinosi doh.gif
na taip paprastai nebūna, bet... man dažnai būna ne taip kaip visiems lotuliukas.gif
Viskas dabar jau visai neblogai, dar šiek tiek trūksta regėjimo, nes akiniai mano buvo stipresni nei reikia, tai tikriausiai mačiau net daugiau nei 1 smile.gif Dvejinimasis kaip ir dingo smile.gif Tiesa dar trūksta regėjimo iš labai arti smile.gif Bet gydytoja užtikrino, kad tai dar tikrai keisis smile.gif
Bet kokiu atveju tikrai nesigailiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodabagyra @ 2011 04 25, 22:35)
o kaip bus 8 menesiu kleckiuku? g.gif kazin ir ar organizmas atsitates, o ir siaip korekcijos ar nebus sunkus tas pora dienu tvarkytis? g.gif o as jau pradedu abejoti ar sia vasara spesiu pasidaryti, a nenusikels viskas i rudeni  unsure.gif
oi, atsakymo nepamaciau doh.gif
na ja baigiu atpratinti nuo nesiojimo... bet yra dar dvi is kuriu viena praso kad pakelciau... bet nekeliu... didele juk jau doh.gif
del tu keliu dienu ir pati nezinau kas pedetu, seses toli ir joms i mokykla reikia. kaip nors isvesciau ir pati panas i darzeli, bet kaip suprantu negalima sunkiai kelti kuris laikas po operacijos, tai vel klausimas.... g.gif
o del organizmo.... po sio gimdymo praejus vos porai menesiu sustreikavo mano sirdele ir teko priimamajam pabuvoti su lasine

QUOTE(*Ievka* @ 2011 04 28, 12:11)
Labutis smile.gif

1. Jau po 6 mėnesių organizmas būna pakankamai atsistatęs, kad būtų galima daryti operaciją, tik klausimas ar nemaitini? nes manau, kad maitinimo metu nėra gerai daryti bet kokias intervencijas smile.gif
Šiaip porą dienų gali būti sunku tvarkytis su tokiu kleckiuku. Mano mažajai jau daugiau nei metukai, bet gydytoja iškart perspėjo, kad reiktų, jog kažkas padėtų pirmas dienas. Ir iš tikro tą dieną kai buvo operacija ir kitą dieną, tikrai nebūčiau galėjusi ja pasirūpinti. Vėliau, rėgėjimas buvo toks, kad nors ir nemalonu buvo pilnai nematyti, bet pasirūpinti vaiku tikrai galėjau smile.gif

2. Šiaip kaip tik šią savaitę buvau pas gydytoją (praėjo kažkur 5 savaitės), tai viena akis mato 1, o kita apie 0,8-0,9. Turi dar gerėti, nes man labai lėtai atsistatinėja regėjimas.
3. Bet kokiu atveju tikrai nesigailiu smile.gif
1. mazyle ismaitinau ilgiausiai is visu triju dukru, net pusantro menesio. ech, o jau norejau kuo ilgiau... unsure.gif
2. labai smagu bigsmile.gif
cia gal pasirodys ir durnas klausimas, bet ar su operuojama akim matai ka jai daro ar ne? ax.gif
kazkodel labai bijau tokiu operaciju unsure.gif
3. o va pas mane baimes pilnos kelnes doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 04 28, 12:11)
Jau po 6 mėnesių organizmas būna pakankamai atsistatęs, kad būtų galima daryti operaciją, tik klausimas ar nemaitini? nes manau, kad maitinimo metu nėra gerai daryti bet kokias intervencijas smile.gif

ui as jau savo atmaitinau pakankamai biggrin.gif be to maitinimo metu ne tik kad nerekomenduotu darytis korekcijos, bet ir neleistu schmoll.gif o man dabar yra kas pabutu su klecku, bet laiko nebera ir ant vasaros tokios saules nebesinori unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 04 28, 12:38)

cia gal pasirodys ir durnas klausimas, bet ar su operuojama akim matai ka jai daro ar ne?  ax.gif
kazkodel labai bijau tokiu operaciju  unsure.gif
3. o va pas mane baimes pilnos kelnes doh.gif  doh.gif

Visai ne durnas klausimas mirksiukas.gif Man taip pat jis buvo iškilęs. Iš esmės viską matai, tik, kad nelabai yra ką matyt smile.gif Visų pirma viskas laaaabai greit vyksta, pradžiai kol atkelia epitelį (čia Lasek) daug vandens pila, sunkiau matyt, po to tiesiog matai raudonas šviesas, pradžioje labai neryškiai, išskydusias (kelias sekundes) po to netikėtai pastebi, kad kiekviena švieselė ryškiai matosi ir... tai jau operacijos pabaiga biggrin.gif
Sunku papasakot, kaaaaaip aš bijojau smile.gif tikrai labai smile.gif tuo labiau, kad tiek daug prisiskaičiau smile.gif Net vyrui sakiau, kad jei ką eitų už manęs lipant laiptais į Liremą, nes galiu apsisukt ir pabėgt lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet didelis ačiū gydytojai Socevičienei, ji tikrai puikiai moka visas baimes paaiškint, o tai labai gerai nuramina. Be to prieš pat operaciją duoda raminamųjų tabletę, tai į operacinę įėjau tikrai rami kaip belgas lotuliukas.gif
del tu keliu dienu ir pati nezinau kas pedetu, seses toli ir joms i mokykla reikia. kaip nors isvesciau ir pati panas i darzeli, bet kaip suprantu negalima sunkiai kelti kuris laikas po operacijos, tai vel klausimas....

Po Lasek operacijos jokių apribojimų kėlimui nėra smile.gif Jau kitą dieną po operacijos ėmiau savo mažylę ant rankų, nes ji niekaip nesuprato, kodėl ta mama jau antrą dieną guli vis užsimerkus ir nebendrauja smile.gif

Tiesa, vienas perspėjimas toms mamoms, kurios visdėlto sugalvotų daryti Lasik operaciją. Po šios operacijos reikia vengti mechaninio poveikio akims, nes pvz., kad ir truputį sutrenkus gali atšokti lopelis smile.gif Nežinau, kaip kiti vaikai, bet mano mažoji, jau po 2 dienų po operacijos man sugebėjo naktį keletą kartų per akis "užvažiuot", tad labai džiaugiausi, kad pas mane ne Lasik ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ievka* @ 2011 04 28, 16:01)
1. Visai ne durnas klausimas  mirksiukas.gif Man taip pat jis buvo iškilęs. Iš esmės viską matai, tik, kad nelabai yra ką matyt  smile.gif Visų pirma viskas laaaabai greit vyksta, pradžiai kol atkelia epitelį (čia Lasek) daug vandens pila, sunkiau matyt, po to tiesiog matai raudonas šviesas, pradžioje labai neryškiai, išskydusias  (kelias sekundes) po to netikėtai pastebi, kad kiekviena švieselė ryškiai matosi ir... tai jau operacijos pabaiga  biggrin.gif
Sunku papasakot, kaaaaaip aš bijojau smile.gif tikrai labai smile.gif tuo labiau, kad tiek daug prisiskaičiau smile.gif Net vyrui sakiau, kad jei ką eitų už manęs lipant laiptais į Liremą, nes galiu apsisukt ir pabėgt  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet didelis ačiū gydytojai Socevičienei, ji tikrai puikiai moka visas baimes paaiškint, o tai labai gerai nuramina. Be to prieš pat operaciją duoda raminamųjų tabletę, tai į operacinę įėjau tikrai rami  kaip belgas  lotuliukas.gif

Po Lasek operacijos jokių apribojimų kėlimui nėra smile.gif Jau kitą dieną po operacijos ėmiau savo mažylę ant rankų, nes ji niekaip nesuprato, kodėl ta mama jau antrą dieną guli vis užsimerkus ir nebendrauja smile.gif

2. Tiesa, vienas perspėjimas toms mamoms, kurios visdėlto sugalvotų daryti Lasik operaciją. Po šios operacijos reikia vengti mechaninio poveikio akims, nes pvz., kad ir truputį sutrenkus gali atšokti lopelis smile.gif Nežinau, kaip kiti vaikai, bet mano mažoji, jau po 2 dienų po operacijos man sugebėjo naktį keletą kartų per akis "užvažiuot", tad labai džiaugiausi, kad pas mane ne Lasik  ax.gif

1. va tokio atsakymo ir laukiau visa sia tema thumbup.gif
na ar tikrai ten taip baisu ar ne. kiek skaiciau tai nieks ir neparaso ar mato su ta akima ar ne
va kiek draugam sakiau, kad vistik su ta akim matai ka darai tai jie netiki, vis mano kad zmogu uzmigdo visiskai biggrin.gif
2. mano vidurinele vis dar su manim miega unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2011 04 28, 16:26)
1. va tokio atsakymo ir laukiau visa sia tema thumbup.gif
na ar tikrai ten taip baisu ar ne. kiek skaiciau tai nieks ir neparaso ar mato su ta akima ar ne
va kiek draugam sakiau, kad vistik su ta akim matai ka darai tai jie netiki, vis mano kad zmogu uzmigdo visiskai biggrin.gif

Pagrindinis dalykas dėl kurio nustemba mano pažįstami, kai papasakoju apie operaciją - "Tai ką???? tavęs neužmigdė?????" mirksiukas.gif
Šiaip nebūtų ten laiko užmigdyt, man operacija vienai akiai truko 4-5, o gal net mažiau minučių smile.gif
Atsakyti
kažin kodėl tas operacijas atliekantys gydytojai patys vaikšto su akiniais biggrin.gif
Atsakyti