Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas

QUOTE(Gabii__ @ 2009 09 28, 16:25)
o mane jau uzknisti pradejo.viena gydytoja sako tuos miltelius gerti, kita grieztai ne.siandien nuvaziavau pas savo gydytoja, buvo tik akusesre..pasakiau kad geriu, liepe iskart nutraukt, tipo negerai juos gerti.tai ir nesuprasi, kaip sitikro... doh.gif

nu kad visai juos negerai gerti tai gal ir nesąmonė doh.gif Mano gydytojas sako, kad nereikia nuolat, visus tuos papildus reikia periodiškai, nepersistengiant ax.gif Tik žinau jau iš ne vieno šaltinio, kad magnį reikia nutraukti gėrus į pabaigą nėštumo, ypač paskutinė mėnesį, nes jo vartojimas lyg kietina gimdos kaklelį ir po to gali sunkiau atsivėrinėti ar kažkas tokio g.gif Tai aš šiandien ryte savo paskutinį miltuką sugėriau ir daugiau nepirksiu
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2009 09 29, 10:47)
Tik žinau jau iš ne vieno šaltinio, kad magnį reikia nutraukti gėrus į pabaigą nėštumo, ypač paskutinė mėnesį, nes jo vartojimas lyg kietina gimdos kaklelį ir po to gali sunkiau atsivėrinėti ar kažkas tokio  g.gif

Man gydytoja lygiai tą patį sakė, todėl nuo 7 mėnesio nebevartojau, nebent labai spazmuodavo gimdą, tada išgerdavau.
Atsakyti
na man atrodo, kad is visgi tesiu jo vartojima..o tai viena gydytoja pries, bet argumentu normaliu nepasake.
Atsakyti
na ir as jungiuosi prie sios temeles nestuke.gif man 19 savaiciu, ir mano viduriai taip pat uzkieteje, as su ta mintim kaip ir susitaikiusi, nes jau keli metai sitaip, viskas isbandyta ir zinoma ax.gif bet man pirmas nestumas, o pilvas snd toks kietas , kad negaliu, prisigalvoju visko, ar cia pas gydytoja vaziuot ryt, ar cia tik viduriai, ne gimda, nieko neskauda, bet toks jausmas kad gimda spazmuojasi, net nezinau, o nakti niekam nepaskambinsi schmoll.gif gal kam yra taip buve? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kapishonas @ 2009 07 23, 22:36)
sveikos,

man tai sviezi ananasai labai veikia. jei viduriai normalus, tai net baisu valgyt, nes per penkiolika min paleidzia. ax.gif tai ir uzkietejusius turetu suminkstinti.

o as girdejau kad ananasai negerai nestukei g.gif
Atsakyti
zinok jei nesupranti, ar gimda ar viduriai, manau viduriai smile.gif kai susitrauks gimda iskart pamatysi skirtuma...anksciau net neisivaizdvau pagal pasakojima koks tas susitraukimas, bet veliau kai pajauciu tai skirtumas didziulis.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2009 09 29, 20:53)
zinok jei nesupranti, ar gimda ar viduriai, manau viduriai smile.gif kai susitrauks gimda iskart pamatysi skirtuma...anksciau net neisivaizdvau pagal pasakojima koks tas susitraukimas, bet veliau kai pajauciu tai skirtumas didziulis.

na lb tikiuosi mirksiukas.gif aciux Gabii kad taip greit man i mano abejones atsakei 4u.gif bet buvo taip , kad atsiguliau ant nugaros ir kai keliausi, toks vaizdas, kad pilvas trikampis pasidare g.gif bet as gal cia per daug prisigalvoju verysad.gif o kada ta susitraukima realiausia pajausti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nike***: 29 rugsėjo 2009 - 20:01
QUOTE(Nike*** @ 2009 09 29, 20:50)
na ir as jungiuosi prie sios temeles  nestuke.gif man 19 savaiciu, ir mano viduriai taip pat uzkieteje, as su ta mintim kaip ir susitaikiusi, nes jau keli metai sitaip, viskas isbandyta ir zinoma  ax.gif bet man pirmas nestumas, o pilvas snd toks kietas , kad negaliu, prisigalvoju visko, ar cia pas gydytoja vaziuot ryt, ar cia tik viduriai, ne gimda, nieko neskauda, bet toks jausmas kad gimda spazmuojasi, net nezinau, o nakti niekam nepaskambinsi  schmoll.gif gal kam yra taip buve?  blush2.gif

Jei jau labai užkietėjo viduriai, kas tikrai nėra gerai, aš vietoj tavęs panaudočiau mixrolax klizmutę, nuo vieno karto tikrai nieko nebus (juk net ir kūdikiams galima), o tikrai palengvės. Aš savo mažylei vidurių užkietėjimą išgydžiau tik su avižų košę, kiekvieną rytą duodavau, jau po savaitės pasimatė poveikis. Jei nesi jai alergiška, gal ir tau padės smile.gif
Atsakyti
zinok ivairiai, paga literatura kiek skaitau apie 23 savaitele prasideda gimdos susitraukimai, tie nepiktybiniai, pasiruosiamieji...siaip neskauda, bet pilvas kaip akmuo pasidaro..labai neilgam.buna dar kad vaikas intensyviai spardosi ir gimda sureguoja ir susitraukia, bet irgi greit atleidzia....sunku paaiskinti.siaip kad atskirti, tai skirtumas tas, kad pilvas naturaiai vienoks buna, ir vienu metu pasidaro toks kaip kamuoliukas ir kietas...siaip neturi skaudeti.ir tokiu susitraukimu normalu, kad gai buti iki 10 kart per diena.jei susitraukineja daznai, skausmingai tada reikia butinai kreiptis i gydytoja, nes tai gai buti prieslaikinio gimdymo simtomas.o tokiu kartkartemis ir neskausmingu bijot nereiktu..bet reiktu pastebet, ar ne perdaznai kartojasi.
man dabar buna susitraukia kai abai uzaikau ir igai nenueinu i tuoleta, kai spaudzia pusle...va to reiktu irgi vengti.
o del to tustinimosi, gal pasikonsultuok su gydytoju, gal vaistuku paskirs, nes ir paciai diskomfortas ir organizmui nera gerai.

Kamėja_Mėja - o kose laisvina vidurius?kada reiktu valgyti ir kokais kiekiais?beje...cia jau reiktu ta naturalia virti, ne greit paruosiama, ar visos veikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabii__: 29 rugsėjo 2009 - 20:34
QUOTE(Gabii__ @ 2009 09 29, 21:32)
Kamėja_Mėja - o kose laisvina vidurius?kada reiktu valgyti ir kokais kiekiais?beje...cia jau reiktu ta naturalia virti, ne greit paruosiama, ar visos veikia?

Taip, tą natūralią, greitai paruošiamose nėra tiek daug skaidulų. Aš virdavau pusryčiams, paskanindavau uogiene, galima įvairias vaisiais. Dėl kiekio manau, kad tiek, kiek nori, kol pasijunti sotus. Su laiku žinai, kokį kiekį reikia virti. Beje, ją reikia pavartoti bent kelias savaites, nuo 2 ar 4 kartų tikrai nesijaus poveikio. Kol dukrą maitinau avižų koše, vargo neturėjome su viduriais.
Ir dar labai svarbu yra gerti daug skysčių, ypatingai nėščioms. Man gydytoja sakė, jei negersime daug vandens, tai niekas mums nepadės su užkietėjusiais viduriais. Bet tai turbūt žino kiekvienas smile.gif

Ir dar vienas receptas, kuris mane gelbėjo nėštumo metu smile.gif paimdavau kelis kivius, obuolius, vynuogių kekę, vieną bananą, apelsinų - viską supjaustydavau, užpildavau jogurtu, išmaišydavau ir valgydavau. Man padėdavo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja_Mėja: 29 rugsėjo 2009 - 21:01
dekui:)reiks pusrycius pakeisti ir kosytes pavartoti, nes viduriai kaip kada, reiktu susinormalizuoti. 4u.gif
Atsakyti
Kamėja_Mėja, Gabii__
aciux mamytes 4u.gif
man microlax klizmutes mazai padeda, bet truputi padeda vistiek, kaip tik vakar viena panaudojau blush2.gif o del aviziniu kosiu Kameja_Meja visiskai teisi, jos padeda, bet as jau viska isbandziusi, tas kosytes irgi valgau ir lepicol naudoju, man padeda pradzioje, o po to pilvas tik puciasi ir nepatogumo jausmas, sakiau as ginei, tai irgi tik lepicol patare, o mazylio gimddymo namuose gydytoja sake, tos klizmutes ir senos lapu arbata, tik aisku nepiktnaudziaut g.gif as anksciau visa ta naudojau ir kol nesilaukiau. issityriau kame problemos, tai proktologas nustate zarnos per ilgos , ir jau nieko db nepadarysi, per jauna kad trumpint schmoll.gif ir be liuosuojanciu neapsieisiu verysad.gif tai jei nesilaukciau ir nepergyvenciau, db tik man nepatinka kai tas pilvukas toks kietas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike*** @ 2009 09 30, 10:21)
issityriau kame problemos, tai proktologas nustate zarnos per ilgos , ir jau nieko db nepadarysi, per jauna kad trumpint  schmoll.gif ir be liuosuojanciu neapsieisiu  verysad.gif tai jei nesilaukciau ir nepergyvenciau, db tik man nepatinka kai tas pilvukas toks kietas  verysad.gif

Taip, čia jau fiziologinė problema, kitiems jau vaikystėje nustato šią problemą, kartais vaikai ją išauga, kartais ne. Dabar svarbiausia nesinervinti ir išlaukti smile.gif O ką gydytojai sako dėl duphalac? Man jis labai padėjo po gimdymo, kai turėjau labai didelių problemų su vidurių užkietėjimu. Po dviejų didelių pakuočių panaudojimo, viskas susitvarkė, į tualetą eidavau kiekvieną dieną, gyvenimas tarsi prašviesėjo smile.gif
Atsakyti