man nėštumo pradžioj buvo ši problema. Tai dariausi tokius pusryčius:
Iš vakaro šaltu virintu vandeniu užpildavau paprastų avižinių dribsnių. Ryte jie būdavo gerai išbrinkę. Jei likę šiek tiek vandens - nupilu. Įtarkuoju obuolį ir įdedu šaukštą medaus. Išmaišau. Galima dar šlakelį pieno ir graik. riešutų.
Beje tai grožio salotos. Ar jos, ar ka skitas, bet man padėjo. Irį labai skanu!
QUOTE(kiri111 @ 2006 09 21, 00:03)
Zinau, kad as truputeli ne i tema, bet visgi pabandysiu pasiulyti.
Tiesiog man atliko geras daiktas, ismesti gaila tai gal kam bus i nauda..
Man tai sis vaistas(DUPHALAC) gelbejo tiek per nestuma, tiek pagimdzius. O ypac po gimdymo, kai maitinau ir su maisto produktais negalejau pavarijuoti, tai to negalima, tai ano
....ejimas i tulika buvo siaubo valandele.
Tikrai geras vaistukas, jei manim netikit galit pasiklausti savo gydytojos.
Kainavo 22lt., tai noreciau ben 15lt.,galioja iki 2008.10, talpa 500ml.

Kainavo 22lt., tai noreciau ben 15lt.,galioja iki 2008.10, talpa 500ml.

Duphalac man tikrai patiko....
bet gal kas galit patarti, kaip greitai butu galima iseiti i WC, nes ryt tikriausiai i ligonine jau sius, o pilvas toks pilnas jau kelias dienas kankina uzkietejimas, net sunku vaikscioti.... SOS!
bet gal kas galit patarti, kaip greitai butu galima iseiti i WC, nes ryt tikriausiai i ligonine jau sius, o pilvas toks pilnas jau kelias dienas kankina uzkietejimas, net sunku vaikscioti.... SOS!

QUOTE(Garbanele @ 2006 09 24, 20:22)
Duphalac man tikrai patiko....

pabandyk klizmute pasidaryti, tik isispausi ir lauk kol gamta pakvies

beje sako geriausia paguleti iki tol kol suveik

QUOTE(Nerytė @ 2006 09 25, 16:40)

laba, yra tokios stebuklingos zvakutes , kur po 15 min palengveja, jos nekenkia , nes kai gulejau ligonineje jas man dave, o ir nebrangiai kainuoja 5zvakutes apie 4-5lt.bet tikrai stebuklingos

Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2006 09 25, 16:40)

QUOTE(astukas23 @ 2006 09 30, 22:33)
laba, yra tokios stebuklingos zvakutes , kur po 15 min palengveja, jos nekenkia , nes kai gulejau ligonineje jas man dave, o ir nebrangiai kainuoja 5zvakutes apie 4-5lt.bet tikrai stebuklingos
pavadinimas bisacodyl 10mg
Papildyta:

Papildyta:
Bisakodilio tai nepatarciau daznai vartoti, nes tai gana stiprus vaistas. Papiktnaudziavus galima po to be vaistu ir visai nesitustinti. Be to, del jo vartojimo

Geriau jau mikrolaxo klizmutes vienkartinai.
sveikos.turiu problemą,man užkietėja viduriai, nenueinu į tuoletą po 4-5 dienas.nemanau, kad tai gerai, nes gali pradėti spausti gimdą.gal žinot ką valgyti, kad nors dažniau nueičiau į tuoletą.

Nuo pat nestumo pradzios ir mane kamuoja si problemele.
Siaip stengiuos valgyt kuo daugiau vaisiu darzoviu, gerti vandens, bet kartais darzoves dar ir ispucia vidurius... Taip kad reikia labai stebeti, kas organizmui tinka.
O mano receptas toks: vakare pries miega suvalgau obuoli (aisku, po paskutinio valgymo turi ne maziau valanda but praejusi - kitaip ispus vidurius) ir ryte atsikelus isgeriu stikline vandens ir vel suvalgau obuoli, o po to jau pusryciai ir taip toliau. Jeigu turiu jogurto tai dar ir ji po obuolio "isimetu"
Vietoj obuolio galima valgyti kivius.
Kitas man padejes budas - aviziniu dribsniu kose virta su vandeniu ir pienu. Valgau pusryciams.
Siaip stengiuos valgyt kuo daugiau vaisiu darzoviu, gerti vandens, bet kartais darzoves dar ir ispucia vidurius... Taip kad reikia labai stebeti, kas organizmui tinka.
O mano receptas toks: vakare pries miega suvalgau obuoli (aisku, po paskutinio valgymo turi ne maziau valanda but praejusi - kitaip ispus vidurius) ir ryte atsikelus isgeriu stikline vandens ir vel suvalgau obuoli, o po to jau pusryciai ir taip toliau. Jeigu turiu jogurto tai dar ir ji po obuolio "isimetu"

Kitas man padejes budas - aviziniu dribsniu kose virta su vandeniu ir pienu. Valgau pusryciams.
Pradzioj meginau liaudiskas priemones:
daug kam padeda stikline vandens is ryto, nevalgius; arba dziovintos slyvos- po kelias kasdien.
Man nepadejo, tai meginau Lepicol preparata, bet irgi negelbejo.
Visa nestuma taip ir kankinuosi- kadangi nuolat del gimdos hipertonuso vartoju magni, tai kol ji geriu, tol geriau, kai tik nustoju gert-
vel bedos..
daug kam padeda stikline vandens is ryto, nevalgius; arba dziovintos slyvos- po kelias kasdien.
Man nepadejo, tai meginau Lepicol preparata, bet irgi negelbejo.

Visa nestuma taip ir kankinuosi- kadangi nuolat del gimdos hipertonuso vartoju magni, tai kol ji geriu, tol geriau, kai tik nustoju gert-

Labai gerai kivi, bent jau man ir aišku kuo daugiau daržovių, vaisių, krupų košių, duona su neskaldytais grūdais, rytais stiklinė šilto vandens su medumi ir citrina, jogurtai su gyvom bakterijom...

Mano didžioji nėštumo bėda, nuo pirmosios iki paskutinės minutės, todėl patirties turiu užtektinai.
Tai gi lengvesniais atvejais išvardintos aukščiau paminėtos priemonės. Sunkesniais atvejais, tikrai padeda, 2 valgomi šaukštai linų sėmenų sumaišyti su kefyru arba jogurtu (kas labiau ką mėgsta) ir tokią stiklinėlę ruošinio suvalgyti ryte "ant tuščio skrandžio" - ne taip bjauru, kaip gali pasirodyti.
Jei šitas būdas nepadeda, pridedam puodelį nešalto vandenuko su 1 šaukštu aliejaus ir gi ne taip bolgai, kaip skamba. Ir užbaigiam su puodeliu kefyro ir sėmenimis.
Jei nepadeda, tada "draugas, vaistukas" Lepicol'is.
Tai gi lengvesniais atvejais išvardintos aukščiau paminėtos priemonės. Sunkesniais atvejais, tikrai padeda, 2 valgomi šaukštai linų sėmenų sumaišyti su kefyru arba jogurtu (kas labiau ką mėgsta) ir tokią stiklinėlę ruošinio suvalgyti ryte "ant tuščio skrandžio" - ne taip bjauru, kaip gali pasirodyti.
Jei šitas būdas nepadeda, pridedam puodelį nešalto vandenuko su 1 šaukštu aliejaus ir gi ne taip bolgai, kaip skamba. Ir užbaigiam su puodeliu kefyro ir sėmenimis.
Jei nepadeda, tada "draugas, vaistukas" Lepicol'is.