Del "iseiginiu rubeliu,tai manoji man isaiskino,kad sestadienis ir sekmadienis taigi irgi iseigines

-kartais namie vaiksto naujais rubais,o po dienos,kitos kazkaip tas rubas tampa nebe naujas ir ramu)Rubelius rytdienai ji pati issirenka ir susideda is vakaro-nebeliko rytiniu erzeliu ka rengtis.Del to naminio sijono,tai nusileisciau ir negadinciau nervu nei sau,nei vaikui

Kodel ji negali juo vilketi?Mylimiausias-vadinas,vaikui su juo patogu,tai ir tegu!zinociau,kad va tokio tipo rubelio jai reikia paieskot naujo,kad ir pagal mane butu "iseiginis" Del basuciu,tai "tartis" -manau,kad susalsi kojas,gausi sloga ir TIKRAI negalesi valgyt ledu.Bet gali basutes pasiimt i darzeli ir snd vaiksciot grupej.Ji nesiauna ju tam,kad panervint tave-yra kitos priezastys-mate kazka grupej,jos manymu,jos tinka prie jos sijono ir pan...Taigi,pirmiausia klaust-kodel nori jas autis?
Del tvarkos,tai galiu pasakyt,kad mano,ir mano vyro suvokimas apie tvarka skirias kardinaliai

,o ka jau kalbrt apie vaika...Ji nesuvokia "tvarkos"taip, kaip tu

tai geriausia padaryt taip,kad kiekvienas daiktas turetu savo vieta,lengvai surandama vaikui.Ir duot vaikui kampa,kur jis galetu daryt balagana(mamu akimis),na,o vakare viska kartu sutvarkyt."Susitvarkyk zaislus"-tokie zodziai ne tai,kad pro viena ausi ieina ir pro kita iseina,bet neiena visai! Tiesiog pasiulymas-gal jau reiktu zaisliukus tvarkyt?Ir einam ABI...
Ir svarbiausia-ji jau nera tik tavo vaikas-ji tau jau drauge

.Taigi,jau ir kalbetis reiktu kaip su drauge.nekalbeti tokiu tonu,kaip nekalbetum su drauge,nesakyti prie jos to,ko nepasakytum apie drauge prie jos(pvz kaimynei,kokia mano dukra netvarkinga

) Kartu issivirti arbatos,pakalbeti papasakot dazniau,kokia ji buvo maza

Po tokiu pasakojimu,kaip ji megdavo viska tvarkyt ir "plaudavo indus

,ji kelias dienas buna super tvarkinga-tada ja laaabai giriu

Visi vaikai nori but geri
Del televizoriaus,tai sakyciau,jei jums tas ziurejimas kelia problemu,tada ivesti taisykle-rytais,mes tv neziurim.Nes-1,2,3(kodel?trugdo pysryciaut,todel veluojat it t.t.) o jei netrugdo...tai ...kame problema?Bet taisykles vaikui yra gerai-tik ne tokia-tai galioja,tai ne

Kiekviena mama yra pati geriausia savo vaikui

nepasiduot provokacijoms ir gudrumu juos,gudrumu
Pazadek sau,kad jos nemusi-savaite,dvi,kazkiek.(po to,pati dek tas pupas,ir vel pratesk dar savaite,nesijuokit,bet panasiai dariau

eini,kaip vezys raudona is pykcio,pasiimi stiklaini,paskaiciuoji,kiek dienu "mama gera",nugis azartas apima

)Kai jau kantrybe ant ribos,kartok sau-as taves nemusiu,as zinau,kad tave labai myliu,kokia betvarke bebutu namie,kuo tu beapsivilktum,vistiek tave myliu...

...