Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(Getter @ 2006 04 23, 16:32)
Labas užeik Va čia rasi daug patarimų... kaip nemušant ir su paskatinimais galima pakeisti vaiko elgesį  4u.gif

Ačiū už patarimą, bet jau seniai tai išbandžiau.Gal kokią savaitę jai visi tie žaidimai buvo įdomūs, bet po to atsibodo ir sako"Jei tu nori pati dėliok ir daryk, o man neįdomu jau atsibodo".Wat kaip.Jau daugiau nebežinau.
Atsakyti
QUOTE(KEKA @ 2006 04 23, 17:20)
Ačiū už patarimą, bet jau seniai tai išbandžiau.Gal kokią savaitę jai visi tie žaidimai buvo įdomūs, bet po to atsibodo ir sako"Jei tu nori pati dėliok ir daryk, o man neįdomu jau atsibodo".Wat kaip.Jau daugiau nebežinau.

Kokie butent jos kaprizai? Pvz "nenori rengtis" tai mergaite jau visa panele,gali ir nenoret butent tuo rubu rengtis mirksiukas.gif Ar as ne taip supratau?Gal reikia eit kazkur,o ji sedi is isvis atsisako rengtis?
Ji jau tokio amziaus,kad musimas nelabai ir padeda-tai tik suvokimas,kad kol kas tu fiziskai stipresne,ir daugiau be nuoskaudos ir pykcio, ji nelabai jaucia...
Pasakyk kokie butent jos kaprizai,gal ka is patirties pasakysiu,manoji pupa kaip tik tokio amziaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(luokė @ 2006 04 22, 12:24)
gal reikėjo įsiskaityt?  mirksiukas.gif  rašiau, kad viskas turi savo minusų, ir reikia išsirinkt mažiausią blogybę, pagal savo vaiką ir save. pas mus mažiausia blogybė ir mažiausiai traumuoja vaiką išvedimas į kitą kambarį. kitam tai gal bus tiek drastiška, kad vaikas naktim nemiegos.

reikia ne tik perskaityt, ką žmonės rašo, bet dar ir suprast  mirksiukas.gif

Supratau tave aiskiai. smile.gif Ir sutinku, kad yra minusu ir pliusu kievieno vaiko auklejime. Matau kad teveliai patys, nujaucia kaip geriausiai aukleti savo atzaleles. Visi myli savo vaikucius wub.gif ir daro, kad tik jiems viskas kuo geriausiai butu. Taciau negali zinoti jog ir pati maziausia blogybe netraumuos vaiko. g.gif

Kitas klausymas? Koks tavo supratimas apie vaiko traumavima? Kaip tu gali spresti, kad jis traumuojamas? Juk isvedimas i kita kambari ar idejimas i lovyte (as nekalbu apie salta dusa, nes jo tikrai netaikyciau) neatsitinka tik taip sovus i galva, o del vaikucio isteriju. Jam juk yra paasiskinama, kad taip negalima daryti ir kad geriau jis nusiramintu, nes bus nubaustas. Mano 20 men. vaikutis tikrai jau supranta, kad jis padare negerai. Jeigu visada jam buciau atlaidi (nors ir labai to kartais norisi) jis musu visai neklausytu. Tada jau tokiu atveju vaikas pasidaro tevu aukletojas,o ne atvirksciai doh.gif

Manau, kad kiekvienos pasisakiusio cia yra teisios savo vaikuciu auklejime. Tik mama geriausiai ir zino kaip myleti ir aukleti savo pupuliukus, niekas kitas negali jai to pasakyti. Is kitos puses, kiek zmoniu tiek ir nuomoniu, tarp kuriu gali ir pasimesti. Taigi geriausiai klausyti savo sirdies ir proto, nes mums teveliams vaikucius reikia uzauginti i gyvenima. Viskas priklauso tik nuo musu, kokie jie bus zmones ateityje thumbup.gif

Sekmes visom mamytems thumbup.gif Kartais ir nera labai legva, taciau labai daug dziaugsmo auginant vaikucius 4u.gif
Atsakyti
Pas mus irgi daznokai pasitaiko isterikos, ypac pas berniuka. Kai pasakai "ne" arba "negalima", arba negauna ko uzsigeidzia, arba is jo seserimi atimamas koks zaislas, ar pan. - jis pradeda isterikuoti. doh.gif
Pastebejau, kad geriausiai pavyksta ji nuraminti pastacius ji i manieza, ijungus reklama per TV ir paciai isejus is kambario, kad manes nematytu, bet kai aprimsta as dar kuri laika neieinu i kambari, palaukiu truputi ilgiau ir jau tada tikslas pasiektas. Buna, kad visai dienai kazkoks jautresnis vaikas, tai as tada duodu valerjono tablete. Nezinau ar padeda ta tablete, ar gal bendravimas... bet truputeli oziukai apmazeja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 24 balandžio 2006 - 08:17
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 04 23, 18:27)
Kokie butent jos kaprizai? Pvz "nenori rengtis" tai mergaite jau visa panele,gali ir nenoret butent tuo rubu rengtis mirksiukas.gif Ar as ne taip supratau?Gal reikia eit kazkur,o ji sedi is isvis atsisako rengtis?
Ji jau tokio amziaus,kad musimas nelabai ir padeda-tai tik suvokimas,kad kol kas tu fiziskai stipresne,ir daugiau be nuoskaudos ir pykcio, ji nelabai jaucia...
Pasakyk kokie butent jos kaprizai,gal ka is patirties pasakysiu,manoji pupa kaip tik tokio amziaus drinks_cheers.gif

Taip supratai, bet juk neleisi mergaitės į darželį kaip kokios nzn.Na su jos mėgstamu, bet naminiu sijonu.Arba su naujomis basutėmis nors už lango šalta ir lija.Dažnai būna ir taip kadf jei neįjungi filmukų visai nesirengia.Dar problema tvarka verysad.gif Darželyje idealus vaikas:kaprizų retai būna, žaislus susitvarko, net lovą pasikloja doh.gif , pati šukuojasi, o namuose na nieko nenori daryti. blush2.gif
Išsimėto viską, o tvarkytis nereikia.Ir ko aš tik nedariau:ir žaislus slepiau, ir mečiau į šiukšles nieko.Aš jai aiškinu, o tai lyg ne jai būtų skirta.Gal aš kokia nenormali blush2.gif jau net nebežinau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(KEKA @ 2006 04 24, 17:07)
Taip supratai, bet juk neleisi mergaitės į darželį kaip kokios nzn.Na su jos mėgstamu, bet naminiu sijonu.Arba su naujomis basutėmis nors už lango šalta ir lija.Dažnai būna ir taip kadf jei neįjungi filmukų visai nesirengia.Dar problema tvarka verysad.gif Darželyje idealus vaikas:kaprizų retai būna, žaislus susitvarko, net lovą pasikloja doh.gif , pati šukuojasi, o namuose na nieko nenori daryti. blush2.gif
Išsimėto viską, o tvarkytis nereikia.Ir ko aš tik nedariau:ir žaislus slepiau, ir mečiau į šiukšles nieko.Aš jai aiškinu, o tai lyg ne jai būtų skirta.Gal aš kokia nenormali blush2.gif jau net nebežinau. verysad.gif

Ka reiskia naminiu sijonu ax.gif jeigu dar jo neismetei vadinasi jisai geras ,nemanau kad vaikai turi ispuosti i darzeli eiti ax.gif Ir vaikui butu lengviau jeigu spintoje liktu tik nesiojami drabuziai ,o ne visoki dieniniai ,vakariniai ,baliniai ir taip toliau ...
gal vaikas turi per daug daiktu ir jam per sunku juos ,patarciau kuriam laikus vienus zaisliukus paslepti ir zaislu maziau bus ir vaikas po pusmecio gaves zaislus dziaugsis.
jeigu vaikas nesirengia be televizoriaus tai ne vaiko ,o tevu problema kad leidziates taip sokdinami doh.gif patarciau vaikui paaiskinti ,kad televizoriui yra skirtos tam tikras laikas ir tik tuo metu yra ijungiamas ,o ne tada kaip sauna i galva .jeigu nepadeda patarciau vaika su pizama i darzeli nuvesti ,o nesileisti aplink pirsta vyniojamiems buti .
Atsakyti
drinks_cheers.gif Del "iseiginiu rubeliu,tai manoji man isaiskino,kad sestadienis ir sekmadienis taigi irgi iseigines g.gif biggrin.gif -kartais namie vaiksto naujais rubais,o po dienos,kitos kazkaip tas rubas tampa nebe naujas ir ramu)Rubelius rytdienai ji pati issirenka ir susideda is vakaro-nebeliko rytiniu erzeliu ka rengtis.Del to naminio sijono,tai nusileisciau ir negadinciau nervu nei sau,nei vaikui drinks_cheers.gif Kodel ji negali juo vilketi?Mylimiausias-vadinas,vaikui su juo patogu,tai ir tegu!zinociau,kad va tokio tipo rubelio jai reikia paieskot naujo,kad ir pagal mane butu "iseiginis" Del basuciu,tai "tartis" -manau,kad susalsi kojas,gausi sloga ir TIKRAI negalesi valgyt ledu.Bet gali basutes pasiimt i darzeli ir snd vaiksciot grupej.Ji nesiauna ju tam,kad panervint tave-yra kitos priezastys-mate kazka grupej,jos manymu,jos tinka prie jos sijono ir pan...Taigi,pirmiausia klaust-kodel nori jas autis?
Del tvarkos,tai galiu pasakyt,kad mano,ir mano vyro suvokimas apie tvarka skirias kardinaliai blink.gif ,o ka jau kalbrt apie vaika...Ji nesuvokia "tvarkos"taip, kaip tu 4u.gif tai geriausia padaryt taip,kad kiekvienas daiktas turetu savo vieta,lengvai surandama vaikui.Ir duot vaikui kampa,kur jis galetu daryt balagana(mamu akimis),na,o vakare viska kartu sutvarkyt."Susitvarkyk zaislus"-tokie zodziai ne tai,kad pro viena ausi ieina ir pro kita iseina,bet neiena visai! Tiesiog pasiulymas-gal jau reiktu zaisliukus tvarkyt?Ir einam ABI...
Ir svarbiausia-ji jau nera tik tavo vaikas-ji tau jau drauge friends.gif .Taigi,jau ir kalbetis reiktu kaip su drauge.nekalbeti tokiu tonu,kaip nekalbetum su drauge,nesakyti prie jos to,ko nepasakytum apie drauge prie jos(pvz kaimynei,kokia mano dukra netvarkinga cray.gif) Kartu issivirti arbatos,pakalbeti papasakot dazniau,kokia ji buvo maza wub.gif Po tokiu pasakojimu,kaip ji megdavo viska tvarkyt ir "plaudavo indus lotuliukas.gif ,ji kelias dienas buna super tvarkinga-tada ja laaabai giriu biggrin.gif Visi vaikai nori but geri thumbup.gif
Del televizoriaus,tai sakyciau,jei jums tas ziurejimas kelia problemu,tada ivesti taisykle-rytais,mes tv neziurim.Nes-1,2,3(kodel?trugdo pysryciaut,todel veluojat it t.t.) o jei netrugdo...tai ...kame problema?Bet taisykles vaikui yra gerai-tik ne tokia-tai galioja,tai ne unsure.gif
friends.gif Kiekviena mama yra pati geriausia savo vaikui friends.gif nepasiduot provokacijoms ir gudrumu juos,gudrumu lotuliukas.gif friends.gif
Pazadek sau,kad jos nemusi-savaite,dvi,kazkiek.(po to,pati dek tas pupas,ir vel pratesk dar savaite,nesijuokit,bet panasiai dariau doh.gif eini,kaip vezys raudona is pykcio,pasiimi stiklaini,paskaiciuoji,kiek dienu "mama gera",nugis azartas apima mirksiukas.gif )Kai jau kantrybe ant ribos,kartok sau-as taves nemusiu,as zinau,kad tave labai myliu,kokia betvarke bebutu namie,kuo tu beapsivilktum,vistiek tave myliu... wub.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa_uoga: 24 balandžio 2006 - 23:52
QUOTE(KEKA @ 2006 04 24, 19:07)
su naujomis basutėmis nors už lango šalta ir lija.

Mamyte,taigi NAUJOS BASUTES!!!!! doh.gif na,nesakykit,kad ka nors nusipirke nenorit kuo greiciau isbandyt? nail.gif yahoo.gif As-taip flirt.gif assa.gif
Mano galva,mastau.gif,tai pirmiausiai paklausiu saves:ar tikrai NEGALIMA,daryt taip,kaip nori ji?-vien todel,kad automatiskai neissprustu- NE .Ir jei tai niekam nekenkia(mano baime"ka zmones pasakys"nesiskaito tongue.gif ),tai nematau prasmes gincytis irnesakyk.gif O jei tikrai negalima,tai jau vyksta "debatai" Pvz: nori eit su basutem per lietu.Tai-
-man labai grazios sitos pedkelnes ir nei vienos kitos taip netinka prie sito sijono ax.gif
- blink.gif
-na,jei eisi su basutem,suslapsi kojas,reiks mautis kitas pedkelnes ir taaaaaaaip graziai jau neatrodys.. verysad.gif
Arba kad suslapusios nubluks,gali atsiklijuoti,issitampys-juk ji supras 4u.gif mirksiukas.gif o tuo atveju ji galejo jomis avet grupej?Arba jei negalima,nusinest jas,pasilaikyt spintelej,parodyt draugem gossip.gif
Dabar maniske GRIEZTAI BAUDZIAMA TIK UZ NEPAGARBA KITAM.Piktai atreze,tycia uzgavo ir pan.
O buvo visko,ir lupimo,ir zaislu ismetimu,visko... verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Bremen @ 2006 04 24, 23:34)
Ka reiskia naminiu sijonu  ax.gif jeigu dar jo neismetei vadinasi jisai geras ,nemanau kad vaikai turi ispuosti i darzeli eiti ax.gif Ir vaikui butu lengviau jeigu spintoje liktu tik nesiojami drabuziai ,o ne visoki dieniniai ,vakariniai ,baliniai ir taip toliau ...
gal vaikas turi per daug daiktu ir jam per sunku juos ,patarciau kuriam laikus vienus zaisliukus paslepti ir zaislu maziau bus ir vaikas po pusmecio gaves zaislus dziaugsis.
/:::::::/
.jeigu nepadeda patarciau vaika su pizama i darzeli nuvesti /......./

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
ax.gif atsiprasau,kad isijauciau,bet labai pazistama situacija blush2.gif
Atsakyti
Pastebejau, kad mano dukrytems geriausias vaistas ignoravimas. Nekreipiu demesio. Parekia, parekia, o tada prieina prie manes ir iesko paguodos. Apkabinu ir po keliu akimirku visos isterijos dingsta.
Atsakyti
Valerjono neduociau schmoll.gif O del salto vandens, tai sitas budas skirtas ne oziukams, o girtiems iki samones netekimo prablaivinti, nemaisikit! Nieko nekritikoju, bet savo mazites ne uz ka taip neskriausciau. Ir is vis kaip sirdis neskauda vaikui kazka skaudaus daryti? Niu ir manoji oziojasi, bet as suvokiu, kad jinai dar nesupranta nei fizikos desniu, nei etiketo. Daugiausiai ka sau liadziu tai nestipriai pliaukstelt karteli per uzpakaliuka.
Atsakyti
mano zvirblis jau 1.4m ir turi oi kokius oziukus,bet as tiesiog nekreipiu demesio ir tiek.Nori rekti rek,jis negana kad rekia bet puola ant zemes.Tai palieku jy ant zemes kol pats ateina.Nes baandyt dirziuka man sirdis neleidzia. smile.gif
Atsakyti