Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(kristute.u @ 2006 04 25, 23:07)
Pastebejau, kad mano dukrytems geriausias vaistas ignoravimas. Nekreipiu demesio. Parekia, parekia, o tada prieina prie manes ir iesko paguodos. Apkabinu ir po keliu akimirku visos isterijos dingsta.

g.gif Na nzn maniskis cypia iki melynavimo niekas jo neveikia, NIEKAS! doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,noreciau jusu patarimo kaip jus susitvarkote su vaiko isterikavimu.Lauke,kai nenori eiti dar namo,o jau buna laikas.Mano sunus pradeda tada rekti ,klykti griuti ant zemes,tysiotis nesinori su vaiku kazkaip prie visu zmoniu,kartais suduodi per uzpakali,bet vel gi jis i tai nelabai reaguoja,viena karta paemiau rykste ,galiu pasakyti,kad padejo,nes po to pasakydavau,kad gausi rykste ar dirza tai suklusdavo ir klausydavo,arba kol nepamatydavo rykstes tai ir neklausydavo.Arba parduotuveje buna kai uzsimanys ko nors, tai nors tu ka nori ta daryk,bet turi pirkti,na zinoma as to kartais nedarau.buna verkimo dienos nei is sio nei is to ir vel is kantrybes isveda,nenoredama uzreki vaikas tada dar labaiu prdeda verkti.Kai vaikscioji po miesta prdeda lakstyti kur akys mato,bijau,kad nepalystu po masina,lekiu paskui ji,o jis juokdamasis lekia nuo manes ir vos po masina nepalindi tada labai issigandau,vel gi gavo pylos nuo manes per uzpakali.Tada jau uztakdavo zodzio ir klauso,kad nelystu i gatve.Su miegu vel turiu problema,kol nepagrasini,nepabari tai nemiega,nes pradeda lovoje maltis dukti ir t.t neuzmiega.Ir kartais namie zyzia pats nezino ko nori,pasakai ramiai,tai pradeda mane tampyti i isterijas pulti.Ar jus visalaika bunat tokios geros ir ramiai issiaiskinat su 2.5 metu vaiku,mano vaikui tas kaip ramumas kaip zirniai i siena,o demesio nekreipimas nepadeda.Mano kantrybe tikrai kartais neatlaiko tai gauna geros pylos.Ar jus visalaika susitvardot,ka jus darote.Man labai reikia jusu patarimu,nes zinau,kad as pati vaika jautru padarysiu,o gal jau ir padariau,nes kai tik pakeli balsa tai jis is karto dengiasi,kad negautu.Aciu jums uz patarimus is anksto
Atsakyti
jei isterija lauke - tiesiog paimu po pažasčia be ceremonijų ir nusinešu. o jei namie - ignoruoju. tiesiog jo "nematom", dar geriau - išeinam iš kambario. voliokis, klyk jei tau taip gerai smile.gif iškart suveikia - kai niekas nekreipia dėmesio, neverta vargintis ir isterikuoti thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus lygiai tas pats doh.gif lauke manęs visiškai neklauso,tiesiog negirdi,tai jei nesusitari graziuoju,tai zviegiancią parsinesu namo, o namuose tai stengiuos nekreipt dėmesio.Bet ji taip daro tik su manim,vyro klauso,mociutės taip pat,tai kai pasakai ką ji isdarinėja, kai būna su manim,tai nieks netiki.
Atsakyti
Elgiuosi visai kaip Rucelie, tikrai veiksminga. Namuose išeinu i kt. kambarį arba liepiu vaikui keliauti į savąjį ir nepareiti kol nenusiramins. Vaikai tikrai greitai pajaučia, kada ir kokiui būdu tėvams ant galvos galima užlipti. doh.gif
Beje esu skaičiusi,kad isterikuoti nebijo stiprios asmenybės, jos tikslo siekia bet kokia kaina ir visais būdais, taigis mamytės stiprybės smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Maniškė irgi "mėgsta" paisterikuot doh.gif doh.gif
Kartą iš ryto kažko užsiožiavo, griuvo ant žemės, klykė.... Prisisėmiau kantrybės ir suvaidinau, kad nekreipiu dėmesio, nors oi kaip sunku buvo... Tai klykė apie 20 min, paskui atsikėlė ir atėjo pas mane. Aš net neįsivaizduoju, ių kur pas ją tiek užsispyrimo doh.gif doh.gif
O paskutiniai kaprizai būna pastaruoju metu parduotuvėj, kai neperku jai "čiupa čiupsų" doh.gif doh.gif
Namie dar galima ignoruot tokį elgesį, bet ką daryt viešoj vietoj, tai aš irgi nežinau.... g.gif Taigi gėda žmonių ax.gif
Atsakyti
pas manąja isterijos priepolis būna irgi lauke, kai pamato pas kitą vaiką kokį žaislą, tai ji irgi užsimano doh.gif , nuuuuu tada visa gerklę......., bet po pažastim ir namo, o jei namie, tai stengiuosi nekreipti dėmesio, pasakau eik į kambarį-savo lovytę, išsiverk, o paskui ateik, tai ji taip ir padaro.
O parduotuvėje, stengiamės jos neimt-paliekam pas tėvus, nes kitaip doh.gif (visko nori)
Atsakyti
O mums su Martyna tebuvo vienintelis kartas, kai jai buvo apie 3 metus. Nugriuvo parduotuvėje, kai kažko nenupirkome. Tiesiog atsisukusi paklausiau ar eina su manim ir pradėjau eiti tolyn. Aišku, pačiai turbūt už ją baisiau buvo, kad gali paklysti. Tačiau paėjau vos keletą žingsnių, o Martyna jau stovėjo šalia.
O dėl to, kad parduotuvėje norisi visko - leidžiam pasirinkti vieną ar du norimus daiktus. Dabar jau išmokom.... thumbup.gif
Atsakyti
oj brangiosios mamytės vargas mums.....mano mažiukas kaip aš kartais sakau isterikas ne ką mažesnis už isterika lotuliukas.gif
JAU KUR Į PARDUOTUVE TAI EINU DREBĖDAMA,KAD TIK BŪTŲ RAMUS.Kieme kartais tas pats būna,nors galiu sakyt laaabai retai,o va namie doh.gif doh.gif
Mums kažkada taip pat ignoravimas padėdavo,bet tai jau praeiti,nes ir tai nebepadeda
Atsakyti
kaip matau daug čia mūsų kariaujančių su mažaisiais teroristais.
pas mus panaši situacija biggrin.gif bet pastebėjau ignoravimas geras vaistas tik va ir kur tėvam tos kantrybės nusipirkti...
namuose kai užsiisterikuoja eina į kitą kambarį ir jau suprato kad pareis tik tada kai nustos rėkti ir nervintis.tiesa kai pareina būtinai susitaikom apsikabinam ir pasibučiuojam ir pasakom kad daugiau tokios piktos nebebūsim. lauke.... (čia sunkiau dėl aplinkinių žmonių ) bet laikomės tos pačios taktikos. tarkim ožys

Nr.1 nenori duoti rankos- laikom už rankos ir vedam ledinį veidą nustatę (iš šalies gal žiauru atrodo bet po 6 tokių kartų šitos problemos nebėra pas mus) tiesiog jei jau nusprendėm kad taisyklė yra tokia tai nėra jokių išimčių. o va pas močiutę buvo tai ji savo viršų pasiėmė nors mamą įspėjau kad ji bandys savo tvarką įsivesti, bet ji argumentavo kad jau kai klykia žmonės žiūri, nu kaip čia tipo gėda ir tt..
ožys Nr 2- krentam ant žemės . namie visiškas ignoravimas (tada einam su tėveliu bučiuojamės juokiamės wub.gif tai užpavydi ji tos meilės ir pamiršta isterikas) lauke bent jau patraukiu į saugesnę vietą kad tarkim ant kokios gatvės negulėtų o toliau leidžiu išsigulėti iki soties o pati dar telefoną išsitraukiu ir (tipo )tetukui skambinu kalbuosi kaip niekur nieko, pasakoju kokia pikta mergaitė mūsų dabar yra .
ožys Nr.3 - pirksim nepirksim siaubūnė parduotuvė. va pasakau kad nepirksim ir neperkam nepaisant to kad prasideda arija (kenčia aplinkiniai ) o aš ramiu ramiu tonu jau aiškinu kad mes perkam nuonytę pienelį ir šykartą pinigų laisvų saldainiam nėra. otiesa čia turim tokias išimtis kad jau einant į vidų pasakau kad šiandien galėsi išsirinkti vieną saldumyną nes pas mamytę yra pinigų (ir tada tikrai leidžiu rinktis kokio tik širdis geidžia nesvarbu kad brangus ar dažytas ar dar koks man nepriimtinas.... tai yra jos diena ir jos valia)
va taip ir auklėjamės po truputį, tiesa ašarų ir garso būna daug ir varginančio bet žinot už tą kantrybę būna atlyginta su kaupu kai ji supranta kad gyvenime yra galina negalima, pirksim nepirksim ir ttt.

dar viena prisiminiau visai neseniai baigėsi mūsų pergale. vakare atsigulus į lovą dainuoja garsiai kalba, vaikšto po ją ...tai pradžioj vis užeidavau ir sudrausmindavau kad gulkis ir miegok, bet greitai pamačiau kad tai išauga į savotiką žaidimą ir ji pradeda manęs laukti kol aš ateisiu su ja pakalbėt doh.gif tai pakeičiau veiksmų planą ir pradėjau nebeiti visai...tai pirmą vakarą tokiu rėkimų prisiklausiau na neverkimo bet tyčia tokių garsu kalba dainuoja tris kart garsiau nei įprastai doh.gif bet kentėjau dantis sukandus, salione net tėliko nesigirdi per jos kalbas ir dainas. tai va tas žaidinas beveik dvi savaites užtruko bet dabar užmiegam per kokia 10-15 minučių nes jau žino kad niekas neateis ir nebebumbės kad laikas miegoti lotuliukas.gif

ai kažkaip galvoju kiekviena mama randa savo priėjimą prie vaiko, bet pas mus kol kas veiksmingiauias yra šis...laukiam kol galėsim daugiau susišnekėti ir susitarti bet kai ji pasakyti nedaug moka bet kas jai sakoma supranta tai šis būdas neblogas mirksiukas.gif
Atsakyti

Mūsų Mažei, tuoj bus 9 m..
O jau matosi kad auga tikra lepunėle. doh.gif Bandom auklėt, pasakom kažka pykčiau, ji juokiasi, arba pyksta ir paleidžia dudas, jau atrodo ne tokia mažute, kažka tikrai supranta... o tas žodis niu niu ir negalima jai kelia juoka smile.gif o kad palikt manieže ir nueit trumpami virtuve tai iš vis nėr kalbos... doh.gif ir kruvos žaislu nepadeda...
Tai noriu pklaust mamyčiu, gal kam panaši situacija buvo ir kaip jus susitvarkot ir auklėjat savo mažylius? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Taip,geriausia yra ignoruoti vaiko oziukus,pvz.maniske,jau nuo metuku buvo isigudrinusi savo reikalavimus reiksti atsigulusi ant zemes,taciau nekreipdavau i tai demesio ir greit viskas praeidavo.
Namuose kitaip,nes ji cia drasesne ir gali vaiksciodama is paskos zirzti.Blogiausia,kad nei grazus prasymai apsiraminti,nei barimai nepadeda,tenka uzdaryti viena kambaryja.O tai labai padeda,tik ir vel gi gaila,kad trumpam verysad.gif
Atsakyti