Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

[QUOTE]Skaitau ir atrodo kad apie mano maziuka parasyta..Tik beda tame kad maniskis ir tecio neklauso..Neklauso nieko... zodzio "negalima"-nera...Jei ko uzsimano-zviegia,krenta ant zemes,jei bandau paimt ant ranku ir priglaust-gaunu per veida. Nepadeda jokie ignoravimai,jokie svelnus pamylavimai,niekas.. Aplamai jis labai judrus vaikas...Pradejom leist i darzeli,galvojom gal pabendraus su vaikasi,pamatys kad kiti taip nedaro,apsiramins...bet kai aukletoja pasako kad jusu vaikas perlipo per darzelio tvora ir leke kur akys mato,tai net nesmagu...Aukltojos sake kad tokio vaiko per 30 darbo metu dar neturejo..... Gydytoja irgi patare nuvest pas psihologa,bet nelabai tikiu kad po vizito kas pasikeistu....

Gal tavo mažiukas hiperaktyvus g.gif

Papildyta:
O aš irgi kovoju ignoravimu. Bet žiauriai daug kantrybės reikalauja. doh.gif Todėl kartais pasijuntu prasta mama, kad nesusitvarkau. schmoll.gif
Atsakyti
Mano sūneliui 1,3 mėn. Kaip ir dauguma vaiku, turime ožių pakankamai. Dauguma iš mamu rašė apie visišką vaiko ignoravimą, kai nukrenta ant žemės ar rėkia isteriškai. Aš taip pat elgiuosi. Vieną kartą buvo mama svečiuose, mažasis užsiožiavo, griuvo ant žemės ir rėkia. Mes išėjome į kitą kambarį, tai jis ateina, atsidaro duris ir vėl krenta, žiūrėkit į mane ir viskas!!! Ir taip gal 20 min vaikščiojom. Bet tada tiek užsiklykė kad visdėl to teko raminti. Bet kiek pastebėjau, nuo to karto žymiai lengvesnėj formoj nukrenta ant žemės. Šiaip manau kad vaikas turi turėti tam tikras taisykles, bet aš ne visada sugebu jas išlaikyti, o pvz. tėčio klauso labiau, nes žino, kad pasigailėjimo nebus, kaip pasake, taip ir darys iki galo. Na, o mušimas tai padeda gal būt laikinai, jei vaikutis mamai rėkiant jau dengiasi rankytėmis, tai bijau kad vėliau vaikas įsigis neapykanta mamos atžvilgiu. Bet aš ir pati turiu labai, tiesiog be galo judrų vaką, kartais ir per užpakalį gauna neskaudžiai, vienas formalumas, tačiau bliauna ne savo balsu, supranta kad ji jau čia nubaudė!!!! O kartais siuntame, per pliką užpakalį gauna žymiai skaudžiau, juokiasi. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolisa: 21 liepos 2006 - 16:20
taip musiskiui jau 2 metai, tai dabar visos problemes prasideda, nes ir brokliukas dvieju menesiu tik tai dar neasigauna, tikrai nezinau ka daryt, visai neklauso!!! sad.gif gal kokiu geru patarimu mamytes turit kaip mazuosius oziukus isvaryt? aciu ax.gif
Atsakyti
taigi,pas mus irgi ta pati problemele. dar lauke ar parduotuvej tai tfu tfu tfu retokai isterikuoja,bet vat namie... doh.gif nu nors imk motin ir nusisauk! visu klauso,o manes net negirdi.istisai! kalbet nekalba,viskas ko nori vadinasi vienu garsu,tai kai jo paprasau,kad man parodytu,ko jis nori,tada ir prasideda: krenta kryzium ant grindu ir klykia,taip pat daro ir kai jau man atsibosta buti istisai tampomai uz rankos is kambario i virtuve ir atgal,nesuprantant,kokiu tikslu jis tai daro doh.gif tai buna ivairiai,kartais ignoruoju jo isterijas,kartais pasijuokiu,kad vat kox negrazus vaikiukas cia ant grindu guli,kartais uzsaukiu,o kartais ir per uzpakali blynu gauna.o jei vyras namie,tai jo zodzio uztenka ir taip ramu buna... ax.gif
Atsakyti
Laba diena mamytes! jusu problemeles nesvetimos ir man verysad.gif turiu laabai ktyvia mergaite ir pati nesugebu su ja susitvarkyti, o viska pasunkina tevo demesys, nes kai pradedu ignoruoti ar ivedu griezta tvarka tuoj ateina tetis uztarejas doh.gif ir viska sugadina... na bet tecio problema baigiam ispresti, liko tik isvaryti oziukus doh.gif
kas liecia parduotuviu tai pastebejau viena dalyka, kad ji buna zymiai ramesne kai i parduotuve einam po to kai kokias 3 val pralaksto lauke ir nusilaksto... aisku tas nuovargis 10 min isbuna bet parduotuvej bent jau vezimuke issedi koki sulciu pakeli apsikabinus doh.gif
dar vietoj to kad musti vaika kartais as jai znybtelnu i subinyte blush2.gif tai yra siek tiek nemaloniau ir ji sutrinka ir nezino ka daryti ar cia juoktis ar cia ja baudzia, tai siek tiek nuramina, nu bet jau labai trumpam...
Atsakyti
sveikos mamytes, as taip pat turiu tokia 1 metu ir 1 menesio bedele. maniske, jau yra vadinama kiemo siaubu, net geda kai maziai ja pamate ima verkt blush2.gif ,namuose nezino zodzio negalima, viska vercia aukstyn kojom, lauzo, kandzioja ir musasi.musu isterija pasireiskia "koju netekimu" (parpuola ir zviegia lyg skerdziama kiaule)jai mato, kad nekreipiame demesio pati pribega ir musa, vienu zodziu demesio nekreipti negaliu verysad.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE(JDA @ 2006 07 07, 10:07)
pas mus ir jei nenori namo eiti, tai tiesiog sustoja ir neina, tada mes pasakom ate ir po poros sekundziu jau pats atbega

maniškis tai ramiausiai pėdina savo keliu, galiu jam atia mojuoti kiek noriu ir į kitą pusę eit lotuliukas.gif
Atsakyti
Kiek esu pati studijavusi psicholigijoje ir ant savojo isbandzius, tai geriausia bausme yra izoliacija. Tai reiskiasi kai vaikas padaro kazka negero ji reikia tiesiog isvesti i kita kambari ir palikti kokiom 3-5 min viena. Vaikas aisku verks bet bent jau taip jus jam parodysite kas namuose seimininkauja, nes zidziais ar juolab uzdroziant antausi ju nesuvaldysite o ir lauke vaikas prades musti kitus, jei jam kas nepatiks. Taigi nerodykite blogu pavyzdziu. Aisku sis kelias sunkesnis, bet labai efektyvus ypac mazesniems su kuriais dar sunku susitarti ar visai neimanoma, bet bausmes turi buti reguliarios, negalima vaiko viena diena bausti uz tam tikra prazanga o kita jau- ne.
Sekmes man tai padejo 4u.gif
Atsakyti
Kad izoliacija yra gerai, tai aš nesiginčiju. Pati bandau tuom pasinaudot, bet ką daryt, kai klykiantį pipirą į kambarį nutįsi, tai nespėji net durų uždaryt, kad pirštų neprivert. Negi laikyt duris užrėmus. Gėda, bet ir tai išbandžiau, kai jau visai nesivaldžiau ir bijojau, kad įkirsiu į kailį labiau nei reikia. Ir ką, draskosi prie durų kol laikai, o kai tik pajunta, kad durys laisvos, vėl į akis puola...Niekaip nepriverčiu kambary pasėdėt... PAčiai žliumbt norisi iš to bejėgiškumo.
Atsakyti
as tai pati iseinu su maziuku i kita kambari doh.gif
Atsakyti
ir as isvedu i kita kambari kad issirektu bet ka daryti kai isterijos ar neklausymai uzeina parduotuvej ar siaip viesoje vietoje g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mums metukai ir beveik 3 menesiai. Anksciau jokiu isteriju nebuvo. vat kokia savaite pastebiu, kad jei vaikas ko nors negauna pradeda rekti. Man is pradziu pikta buvo. Ir bariau ji ir per uzpakaliuka daviau. Bet paskui pagalvojau taip negalima. Problemos taip neispresim. maziulis ant zemes dar nekrenta. kai pradeda rekti as prieinu ir visai ramiu balsu, neguosdama, nebardama bandau aiskinti, kad to ar to as jam negaliu duoti nes.... Pasisodinu ant keliu, pasiimam ta daikta, kurio jam imti negalima ir kalbam. Lyg nieko gaunasi. jeigu man ka nors skaudziai padaro ikanda pesa ar gnybia, as jam ta pati padarau ir skau ,,skauda, tai va zinok kad ir mamyteis skauda". Graziai be riksmu be izoliavimu ir be barniu. Mes daug kalbam, kalbam. maziulis zino kur jo oziukas gyvena. Turim tokia knygute, o ten nupiestas didelis ozys. Tai kai vaikas istirikuoja, stengiuosi nukreipti jo demesi ir puolu ieskoti jo oziuko jis suklusta ir padeda man eiskoti knygutes ir savo oziuko. Tada maziulis oziukui su pirsciukai rodo geda peleda. ir viskas praeina iki kito karto... lotuliukas.gif Taip ir kovojam.
Atsakyti