Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

QUOTE(Draugiška @ 2010 12 09, 12:58)
as irgi sakau, kad letesnis vaikas, nedrasus ir tiek, o sakyti niekam nenoriu sakyti, tik patiems artimiausiems zmonems drinks_cheers.gif beje, kaip jusiskis darzelyje lieka? noriai? kaip su vaikais bendrauja?  4u.gif

vakar aukletoja sake, kad maniskis zaidzia tik su letesniais vaikucias, o vakar buvo taip, kad kiti labai isdykavo ir sukavo, begiojo ir jis kazkaip ju siautulingam rate atsidure, ta be galo issigando ir klykt pradejo.. bijau, kad labai atsiliepe, nes jau sianakt prastai miegojo, pavirkavo.. jis labai bijo judriu vaiku, bet kazkaip darzelyje to nebudavo, kad sitaip issigastu, jie sau, jis sau, arba su kai kuriais vaikuciais.... nes ir palikti ryte sunkiai sekesi, labai verke unsure.gif

na mes pradejom eiti si rudeni,tai idomiai taip,is pradziu ejo noriai,as pabudavau kartu,na bent netoliese,nauji zaislai aplinka,jam labai patiko thumbup.gif paskui pamate kad vedu jau ji kasdien,o ir palieku,pradejo asaroti rytais,bet sake aukletoja kad isejus man neverkia,nulekia pas vaikus.paskui apsirgo,nuejom po 2 savaiciu pertraukos,galvojau va tai bus sunku,o jis nuleke pats pirmas i grupe,ir nuo tada noriai pasilieka neverkia,na mes einam iki pietu kolkas..siaip sake kol adaptavosi,dabar jau uzduoteles kartu daro,ir vaiku nevengia,is pradziu buvo kad neprisileidzia norinciu kartu pazaisti,daba jau sake nebestumia,mokosi but kolektyve.. wub.gif
mums didesne beda kad nelabai valgyt nori darzely,visada suvalgo tik duona kisieliu jei buna kotletukai arba cepelinai..sriubu isvis nevalgo,salotu,vaisiu irgi.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2010 12 09, 16:04)
na mes pradejom eiti si rudeni,tai idomiai taip,is pradziu ejo noriai,as pabudavau kartu,na bent netoliese,nauji zaislai aplinka,jam labai patiko thumbup.gif  paskui pamate kad vedu jau ji kasdien,o ir palieku,pradejo asaroti rytais,bet sake aukletoja kad isejus man neverkia,nulekia pas vaikus.paskui apsirgo,nuejom po 2 savaiciu pertraukos,galvojau va tai bus sunku,o jis nuleke pats pirmas i grupe,ir nuo tada  noriai pasilieka neverkia,na mes einam iki pietu kolkas..siaip sake kol adaptavosi,dabar jau uzduoteles kartu daro,ir vaiku nevengia,is pradziu buvo kad neprisileidzia norinciu kartu pazaisti,daba jau sake nebestumia,mokosi but kolektyve.. wub.gif
mums didesne beda kad nelabai valgyt nori darzely,visada suvalgo tik duona kisieliu jei buna kotletukai arba cepelinai..sriubu isvis nevalgo,salotu,vaisiu irgi.. doh.gif

nu ir maniskis paverkdavo, tik kol esu, po to nurimdavo, o dabar priprato labiau, tai neverkia, nors buna dar pazyzia, kol rengiu rubinej smile.gif ilgai irgi budavo tik iki pietu, paskui gal po kokio 3 savaiciu jau palikdavau ir pietu miegui.. tai ir uzmiega, viskas gerai. tiek, kad domisi tais vaikuciais, bet i bendrus zaidimus nesijungia smile.gif o valgo kaip tik labai gerai, daznai net kartoja blush2.gif siaip tu nevalgiuku vaiku kaip tik daug labai buna, manau, cia viskas normalu 4u.gif man isvis atrodo, jog jusu vaikuciui tikrai nera probemu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Draugiška @ 2010 12 09, 20:35)
nu ir maniskis paverkdavo, tik kol esu, po to nurimdavo, o dabar priprato labiau, tai neverkia, nors buna dar pazyzia, kol rengiu rubinej smile.gif ilgai irgi budavo tik iki pietu, paskui gal po kokio 3 savaiciu jau palikdavau ir pietu miegui.. tai ir uzmiega, viskas gerai. tiek, kad domisi tais vaikuciais, bet i bendrus zaidimus nesijungia smile.gif o valgo kaip tik labai gerai, daznai net kartoja blush2.gif  siaip tu nevalgiuku vaiku kaip tik daug labai buna, manau, cia viskas normalu 4u.gif man isvis atrodo, jog jusu vaikuciui tikrai nera probemu mirksiukas.gif  4u.gif

na kaip dareme disko testa,tai veluoja jo raida lyginant su bendraamziais,ir kalbet maniskis nekalba,dazniau ima uz rankos ir veda parodyt ko nori..o siaip jis valgus vaikas,niekada nebuvo bedu su valgymu,tik va darzely atsirinkineja labai ka valgyt ko ne..pastebejau kad darzely ismoko zaisliukus graziai susitvarkyti,rubus lankstosi nusirenges,jis kopijuoja ka kiti daro,bet visgi demesi daznai sunkiai sukaupia..siaip sakau,apart nekalbejimo,niekas net nesupranta,ar bent jau nera sake,kad va jusu mazius kitoks..na mums jis vistiek mylimiausias,vienintelis toks,jis labai svelnus,megsta pasimyluoti,duoda buckius.pastebejau kad vengia kas garsiai kalba,arba rekauja,cia apie suaugusius kalbu,jei namie bent kiek pakelsim balsa,mazius bega i virtuve ir slepiasi,todel stengiuosi kad taip nebutu.darzely triuksmas jam netrukdo..
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2010 12 10, 15:35)
na kaip dareme disko testa,tai veluoja jo raida lyginant su bendraamziais,ir kalbet maniskis nekalba,dazniau ima uz rankos ir veda parodyt ko nori..o siaip jis valgus vaikas,niekada nebuvo bedu su valgymu,tik va darzely atsirinkineja labai ka valgyt ko ne..pastebejau kad darzely ismoko zaisliukus graziai susitvarkyti,rubus lankstosi nusirenges,jis kopijuoja ka kiti daro,bet visgi demesi daznai sunkiai sukaupia..siaip sakau,apart nekalbejimo,niekas net nesupranta,ar bent jau nera sake,kad va jusu mazius  kitoks..na mums jis vistiek mylimiausias,vienintelis toks,jis labai svelnus,megsta pasimyluoti,duoda buckius.pastebejau kad vengia kas garsiai kalba,arba rekauja,cia apie suaugusius kalbu,jei namie bent kiek pakelsim balsa,mazius bega i virtuve ir slepiasi,todel stengiuosi kad taip nebutu.darzely triuksmas jam netrukdo..

ir maniskis labai meilus, buciuoklis didelis, mane ir vyra taip numyluoja wub.gif o siaip irgi vengia garsiu zmoniu, senu moteru (nezinau kodel) ir labai judriu vaiku.. namie, jei yra sveciu ir labai garsiai kalbanciu, tai guziasi, bet va mano tevai kai atvaziuoja i svecius, nebijo, nors tetis mano ypatingai garsiakalbis blush2.gif matyt priprato. darzelyje nebijo, jei jo neisuka i savo buri tie judrieji, tai jis sau zaidzia ir tiek smile.gif o siaip irgi ismoko zaisliukus sudet, butinai paemes, padeda atgal, tik kad rengtis dar nemoka, ale gal 2metuku dar neverta del to sunerimt? blush2.gif bet kaip ta demesi ismokint sutelkt, jau neisivaizduoju, jei piesiam, tai tuoj numeta, knugute pavarto vos kelis psl, vel meta, ima kita zaisla.. pastoviai tempai mus i savo kambari zaisti, vienas nenori but, bet gal cia tiesiog siaip smagu vaikuciui, kad salia tevai? smile.gif
Papildyta:
Laguna, o is kur jus? 4u.gif ar yra kaunieciu mamyciu cia? taip smagu butu pabendraut, susitikus pasivaiksciot blush2.gif siaip turim siek tiek, su kuo bendraut, bet kartais jauciuosi prastai, nes maniskis tada gaunasi, kad nieko nemokantis, kitu tiek puikiai viska moka, begioja, kalba, o jis letesnis verysad.gif tada sirdyje nesmagiai jauciuosi ir nesinori net i laukuti iseit.. o dar tie klausimai - nu, ar jau kalba ka? nu, ka naujo ismoko? - ir panasiai..
Atsakyti
QUOTE(Draugiška @ 2010 12 10, 16:53)
ir maniskis labai meilus, buciuoklis didelis, mane ir vyra taip numyluoja wub.gif o siaip irgi vengia garsiu zmoniu, senu moteru (nezinau kodel) ir labai judriu vaiku.. namie, jei yra sveciu ir labai garsiai kalbanciu, tai guziasi, bet va mano tevai kai atvaziuoja i svecius, nebijo, nors tetis mano ypatingai garsiakalbis blush2.gif matyt priprato. darzelyje nebijo, jei jo neisuka i savo buri tie judrieji, tai jis sau zaidzia ir tiek smile.gif  o siaip irgi ismoko zaisliukus sudet, butinai paemes, padeda atgal, tik kad rengtis dar nemoka, ale gal 2metuku dar neverta del to sunerimt? blush2.gif bet kaip ta demesi ismokint sutelkt, jau neisivaizduoju, jei piesiam, tai tuoj numeta, knugute pavarto vos kelis psl, vel meta, ima kita zaisla.. pastoviai tempai mus i savo kambari zaisti, vienas nenori but, bet gal cia tiesiog siaip smagu vaikuciui, kad salia tevai? smile.gif
Papildyta:
Laguna, o is kur jus? 4u.gif  ar yra kaunieciu mamyciu cia? taip smagu butu pabendraut, susitikus pasivaiksciot blush2.gif siaip turim siek tiek, su kuo bendraut, bet kartais jauciuosi prastai, nes maniskis tada gaunasi, kad nieko nemokantis, kitu tiek puikiai viska moka, begioja, kalba, o jis letesnis verysad.gif tada sirdyje nesmagiai jauciuosi ir nesinori net i laukuti iseit.. o dar tie klausimai - nu, ar jau kalba ka? nu, ka naujo ismoko? - ir panasiai..

na del rengimosi,maniskiui suejo 3 neseniai,jis nusirengia viska,daugmaz moka ir apsirengti,bet daznai pritingi,arba jei neiseina susinervina doh.gif
as irgi labai noreciau pabendrauti artimiau su mamytemis kurios susiduria su panasiais rupesciais,nes ne visada norisi kalbetis su draugemis ar mamytemis su sveikais vaikuciais,ta prasme neveluojancios raidos ax.gif del to ir sukuriau sita temele supermamu forume,,
Na mes nelabai toli,bet ne is Kauno,deja schmoll.gif jei noretum pabendrauti,ar siaip pasiklausti ko,gali man ir i skype parasyti,atsiusiu tau skype i AZ drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2010 12 10, 23:49)
Na mes nelabai toli,bet ne is Kauno,deja  schmoll.gif  jei noretum pabendrauti,ar siaip pasiklausti ko,gali man ir i skype parasyti,atsiusiu tau skype i AZ drinks_cheers.gif

na Kedainiai tikrai ne taip jau toli mirksiukas.gif man isvis atstumas istikruju nera svarbus, kai reikia, nuvairuoju ir i klaipeda pas drauge, zodziu no problem tongue.gif parasiau i skype 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Draugiška @ 2010 12 11, 15:01)
na Kedainiai tikrai ne taip jau toli mirksiukas.gif man isvis atstumas istikruju nera svarbus, kai reikia, nuvairuoju ir i klaipeda pas drauge, zodziu no problem tongue.gif parasiau i skype 4u.gif

o kokia tu saunuole thumbup.gif thumbup.gif niekaip tik neprisijungiam kad tuo paciu metu doh.gif
Atsakyti
Sveikutes. matau, kad niekas neatena i sia temuke. norejau pasakyti, jei atsiras kaunieciu nekalbiuku, butu malonu susipazinti, parasykit i az 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Draugiška: 07 sausio 2011 - 13:42
mes einam i iprasta darzeli bet su negalia iskart gavom ir logopede thumbup.gif
o del to kad daug vaiku tai pasakysiu jums taip, nors vaiku 20 pagal sarasa, bet ju ziema realiai eina iki 10, siuo metu jau pora men eina 5-6 , va teip. mums vrc rekomendavo eit i sveiku vaiku darzeli, kad vaikui butu is ko mokytis, ko siekti. kadangi musu grupej yra ir mazesniu vaikuciu, 2 metuku, tai jei kas jam neiseina nieks ir nesistebi. o kalbet jau beveik ismokom thumbup.gif beje kovo men vaziuojam i vrc gultis
Atsakyti
veiducka,o kiek laiko jus laukete eilej,kad gultis i stacionara?cia Vilniuj kaip supratau? na mums tai buvo tokia situacija,kad logopede sake eiti i paprasta darzeli,o neurologas i logopedini.nuejome i logopedini salia namu,grupeje 8 vaikai,bet ziema mazdaug puse buna,kasdien eina vaikas pas logopede,matau pokyciu,jei visokios slogos nekamuotu butu isvis thumbup.gif mano vaikas prie kitu zmoniu isvis tyli,nors ir siaip vos kelis zodzius teturi.o aukletoja pries keleta savaiciu atejus pasitikti vaiko atbego prie manes sako zinokit pagaliau isgirdau jusu vaikucio balsa wub.gif kai ejo i muzikos pamokele maniskis paeme jai uz rankos ir sako EIK bigsmile.gif tai labai aukletoja dziaugesi,tarsi jos pacios vaikas butu kazka prabiles,dziaugiuosi kad yra tokiu atsidavusiu aukletoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 01 24, 08:57)
veiducka,o kiek laiko jus laukete eilej,kad gultis i stacionara?cia Vilniuj kaip supratau? na mums tai buvo tokia situacija,kad logopede sake eiti i paprasta darzeli,o neurologas i logopedini.nuejome i logopedini salia namu,grupeje 8 vaikai,bet ziema mazdaug puse buna,kasdien eina vaikas pas logopede,matau pokyciu,jei visokios slogos nekamuotu butu isvis thumbup.gif  mano vaikas prie kitu zmoniu isvis tyli,nors ir siaip vos kelis zodzius teturi.o aukletoja pries keleta savaiciu atejus pasitikti vaiko atbego prie manes sako zinokit pagaliau isgirdau jusu vaikucio balsa wub.gif  kai ejo i muzikos pamokele maniskis paeme jai uz rankos ir sako EIK bigsmile.gif  tai labai aukletoja dziaugesi,tarsi jos pacios vaikas butu kazka prabiles,dziaugiuosi kad yra tokiu atsidavusiu aukletoju 4u.gif

mes apziurai buvom liepos menesi ir uzrase i eile i stacionara, o praejusia savaite paskambino ir pakviete, bet kad mums paumejimas astmos tai paklause kada mums geriau ir uzrase kovo menesiui.tai vel kovo men lauksim skambucio ir vaziuosim
Atsakyti
smile.gif sveikos visos mielos mamos,auginancios vaikus su raidos sutrikimu!! vakar tik prisijungiau prie jusu pokalbiu,nes vienai auginanciai toki vaika sunku norisi issiplepeti,pasitarti su staziuka turinciomis... smile.gif mano sunui tuoj bus 5metai jam misrus raidos sutrikimas,nebendrauja ir nekalba verysad.gif lankome darzelio spec.grupe...gauna logopedo,spec.pedagogo pagalba...vasario1d gulames iKMUK neuroligijos skyriu issamiems tyrimams,kaip nejaukiai jauciuos kaip viskas ten?ka reikia nusivezti tureti,kaip ten su maistu? unsure.gif gal kas galetu man patarti siuo klausimuku,lauksiu patarimu! o vasario18d iVRC konsultacija laukia...
Atsakyti