Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

nu ka, mes po konsultacijos, uzregistravo konsultacijai pas logopeda ir psichologa raidos ivertinimui, bet ambulatoriskai, ne stacionare, lauksiu skambucio. gavau pagrindinius nurodymus kaip turiu elgtis isteriju metu, literaturos pasiskaitymui ir viskas.
tai cia dabar suprast, kad darys DISC testa? ar cia kazkokia pirmine konsultacija?
teisybe pasakius turejau begale klausimu, bet mazius kaip specialiai rode savo "charakteri" ant viso centro, visa patalpa skambejo verysad.gif
varksiukas vaziuodamas namo taip susimastes ziurejo pro langa, lyg ka suprasdamas, jog kazkoki pasikeitimai laukia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 23 rugsėjo 2011 - 16:16
ir dar norejau paklausti, kaip skatinti valgyti neblenderiuota maista ir valgyma paciam?
kaip jus skatinat? perskaiciau viska, ka dave, tai net nezinau, ar kazkokiu konkreciu patarimu radau g.gif nieko neradau doh.gif mano uzduotis dabar - valgyt neblenderiuota maista, bandyti valgyti paciam ir pratintis prie puodo. bet rezultatas toks, kad nuo 10 ryto koses viska, ka daviau, buvo ispjauta. ir zaidimais, ir pasakom, ir delionem doh.gif niekaip nenukalbinau valgyt - spjauna ir gana
Atsakyti
gal kur yra kita vieta, kur dalinates info?
mano mazius gal ir atsilikes kazkur, bet uzsispyres kaip nzn kas doh.gif

isterijos nemazeja, o dideja, bet tik del nauju musu reagciju i jas, bet matau - jis dabar jis reaguoja i savo varda thumbup.gif ir labai greitai thumbup.gif nezinau, kas bus, kai supras, bet pakolkas veikia.

tik su valgymu totalus kosmaras, leidau siandien valgyt, kur nori, bet netrinta maista, nes nevalgo visiskai. nu ir ka - pusryciai, priespieciai, pavakariai ir vakariene suejo neblenderiuota, bet pietus teko. tik, kaip sakiau - valge bet kur, nors grieztai liepe neleist, nu, bet negaliu vaika laikyt alkana 2 paras verysad.gif blogai padariau?

o kaip reikalai su ciulptuku? maziukui 2 metai, pas neurologe uzsimane miegot, issitrauke pats soske is mano rankines, nes ji visada ten yra, tai kaip gavom velniu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 25 rugsėjo 2011 - 00:15
QUOTE(Gegas @ 2011 09 25, 01:13)
mano mazius gal ir atsilikes kazkur, bet uzsispyres kaip nzn kas  doh.gif

isterijos nemazeja, o dideja, bet tik del nauju musu reagciju i jas, bet matau - jis dabar jis reaguoja i savo varda  thumbup.gif ir labai greitai  thumbup.gif nezinau, kas bus, kai supras, bet pakolkas veikia.

tik su valgymu totalus kosmaras, leidau siandien valgyt, kur nori, bet netrinta maista, nes nevalgo visiskai. nu ir ka - pusryciai, priespieciai, pavakariai ir vakariene suejo neblenderiuota, bet pietus teko. tik, kaip sakiau - valge bet kur, nors grieztai liepe neleist, nu, bet negaliu vaika laikyt alkana 2 paras  verysad.gif blogai padariau?

o kaip reikalai su ciulptuku? maziukui 2 metai, pas neurologe uzsimane miegot, issitrauke pats soske is mano rankines, nes ji visada ten yra, tai kaip gavom velniu  blink.gif

Jergau nu kokia nesamone su tom soskem. Suprasciau jei vaikas istisai soske isikandes vaiksciotu. Bet kai jis naudoja ja kaip migduka, kaip kitas meskiuka apsikabina, nu kas cia blogo?? Mano mazius 1.4 menesiu, tai uzmiega visad su soske. Kelios minuteles, veliau ja ismeta. Tikrai kol tik reikes tol jam duosiu, kad greit uzmigtu.
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2011 09 25, 01:13)
mano mazius gal ir atsilikes kazkur, bet uzsispyres kaip nzn kas  doh.gif

isterijos nemazeja, o dideja, bet tik del nauju musu reagciju i jas, bet matau - jis dabar jis reaguoja i savo varda  thumbup.gif ir labai greitai  thumbup.gif nezinau, kas bus, kai supras, bet pakolkas veikia.

tik su valgymu totalus kosmaras, leidau siandien valgyt, kur nori, bet netrinta maista, nes nevalgo visiskai. nu ir ka - pusryciai, priespieciai, pavakariai ir vakariene suejo neblenderiuota, bet pietus teko. tik, kaip sakiau - valge bet kur, nors grieztai liepe neleist, nu, bet negaliu vaika laikyt alkana 2 paras  verysad.gif blogai padariau?

o kaip reikalai su ciulptuku? maziukui 2 metai, pas neurologe uzsimane miegot, issitrauke pats soske is mano rankines, nes ji visada ten yra, tai kaip gavom velniu  blink.gif

pas mus irgi isteriju siuo metu daugiau,bet tai lemia itempta situacija namie,ne vaikas,tai tikiuosi viskas susitvarkys...maniskis siaip ramuolis,budavo isteriju kol prie darzelio priprato,kai kazkur i nauja vieta vaziuodavom,pvz sanatorija,bet siaip tarkim kirpykloj,ar ligoninej su juo nera bedu kazkur palaukti..maziuka galedavau po 4 valandas veziotis lauke tik dairydavosi visur jokiu verksmu..
ciulptuko mes atsisakem 1.7m kai dygo dantukai,jis ji tiesiog nukando,nukramte,liko tik mazas galiukas,kurio jau nebeisejo ciulpti,tada ir nusprendziau nebepirkti naujos,pirmas kelias dienas gal buvo neramesnis,paskui matyt atprato,nes po keliu savaiciu leliuka buvom sutike ir jis isspjove ciulptuka savo,maniskis prisoko,galvoju jau atims,bet ziuriu kisa atgal i burnyte biggrin.gif

mano maziui ryt jau ketveri,tai ryte nusimato jam darzely karaliaut,nunesiu sakoti,tegu per priespiecius pasedi prie arbateles su vaikais,nes torto negalima.o pavakary namie dar laukia nedidelis party,ir kruva dovanu kurias mama supirko,paslepe,o sias dienas pati nekantrauju greiciau duoti ir vos tvardaus neistraukus anksciau blush2.gif
Atsakyti
Laba diena,
noriu, kad ir mane priimtumėt į savo būrį, auginu sūnų, jam dabar 3,5 metukų, prieš metus buvo nustatytas mišrus raidos sutrikimas. Pradžioj lankėme paprastą darželį, dabar perėjom į logopedinį, dar norėtumėm susirasti spec pedagogę privačiai, gal kas iš Jūsų žino kokią gerą spec pedagogę, kuri dirbtų privačiai Vilniuje. Dar būtų idomu sužinoti kaip Jūs ugdote savo vaikučius, gal taikote ABA terapiją. Ačiū.
Atsakyti
laguna, maziuka su tortadieniu 4u.gif

mes pakolkas negavom dar programos, nes kaip ir sakiau, uzrase ambulatoriskai pas psichologa ir logopeda. pagal duotas lenteles neatitinka tai, ka turi daryti, bet is kitos puses psichologes straipsnis vienas mane nuteike optimistiskai.

mano berniukui 2 metai, tai iki pietu po tiek, kiek nori darom tokius darbelius:
- kol laukia pusryciu zaidzia su garsiniais zaisliukais
- pusryciu metu ir kol susitvarkau - varsto varstukus, plastilinu zaidzia
- piesia su flamkais
- skaitom knygeles, bet pasirenka pats, as cia valios savo primest negaliu
- pagal galimybe piesia su tais dazais, kur rankom teplioti reikia

aisku buna dienu, kai nenori kazko, tai ir neverciu, pasiulau kazka kita, atsisakius visko, leidziu su masinom zaist arba tiesiog einam i lauka

po pietu miegelio laukas ir grizus seimynai - dukimai, tada nieko nebedaro

kaip vyksta tas raidos nustatymas ambulatoriskai?

o del vardo, tai siandien irgi atkreipia demesi, bet esant nestresinei situaciai tik tada, kai nori, esant stresinei - atrinkus atitinkama mano balso tona (toki LABAI griezta, bet nepikta, nemoku as taip kalbet, tai man labai sunku paciai). tik aisku reaguoa negraziai verysad.gif pasiziuri i mane ir pradeda bliaut, bet nors pasiziuri
Atsakyti
Labas,

Mums diagnozę nustatė raidos centre Vilniuje, galima atsigulti porai savaičių tada jie stebi kaip vaikas elgiasi per užsiėmimus, su juo užsiima logopedas, spec pedagoge ir psichologė, kuri ir padaro DISK testą pagal kurį ir nustato kokiį amžių atitinka vaikutis, jo stambioji ir smulkioji motorika, bei protiniai sugebėjimai, tada jie visi pasitaria ir parašo diagnozę, galima ir nesigulti, bet tada mažiau užsiėmimų būną.
Atsakyti
o ka nors, kam dare ta testa, pasake, kad atitinka amziu?

siaip, del idomumo g.gif

nes jeigu vaikas 2 metu nekalba trumpais sakinukais, jeigu nedaro i puoda, neapsirengia, tai jis jau kvailas ir bus kvailas per amziu amzius?

dabar pradejau klausineti visu, ka kalba, tai mase berniuku 2 metu kalba nedaug, praktiskai nei vienas neapsirengia, nebent nusirengia kazka...maniskis kojines nusiauna visada, nes patinka buti basam.

kas vyksta per tuos uzsiemimu?

mes irgi buvom raidos centre, bet sake, kad ambulatoriskai, kodel ne stacionariai - nezinau

ar tikrai neisaugama is to?

pas mus prasidejo priestaravimo stadija, priestarauja naujovems, ko pasekoje nuolatinis verkimas, rekimas, griuvimai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 25 rugsėjo 2011 - 22:28
QUOTE(Gegas @ 2011 09 25, 23:25)
o ka nors, kam dare ta testa, pasake, kad atitinka amziu?

siaip, del idomumo  g.gif

nes jeigu vaikas 2 metu nekalba trumpais sakinukais, jeigu nedaro i puoda, neapsirengia, tai jis jau kvailas ir bus kvailas per amziu amzius?

dabar pradejau klausineti visu, ka kalba, tai mase berniuku 2 metu kalba nedaug, praktiskai nei vienas neapsirengia, nebent nusirengia kazka...maniskis kojines nusiauna visada, nes patinka buti basam.

kas vyksta per tuos uzsiemimu?

mes irgi buvom raidos centre, bet sake, kad ambulatoriskai, kodel ne stacionariai - nezinau

ar tikrai neisaugama is to?

pas mus prasidejo priestaravimo stadija, priestarauja naujovems, ko pasekoje nuolatinis verkimas, rekimas, griuvimai  doh.gif

Kai mes gulejom raidos centre Kaune vienai mergaitei (ji buvo del negales pratesimo 3metuku) dare ta DISC ir pas ja beveik visur buvo 100 proc.

Manau kad tas atsilekimas bus visada, bet jis gali buti tik silpnas jai vaikuti lavinsim, o kiek jusu pazystamu turi ta silpna atsilekima jus net pati nezinote ir nepastebite.
O kiek jums tikslei metuku (noreciau paliginti su savo vaiku) mano suneliui 2 metukai suejo rugsejo 8 diena.
Atsakyti
Šiaip visaip ten būna, buvo ir beveik 100 procentų etitinka raida, bet tokių savaime aišku nedaug, nes kai tavo vaikui viskas gerai tai ir neini į tokias įstaigas, buvo, kad tik kalba atsilieka, visa kita nirmos ribose, mano vaikui tai ir protinė raida ir kalba ir smulkioji motorika atsilieka, kažkas daugiau kažkas mažiau, dėl to ir yra mišrus raidos sutrikimas.
Atsakyti
kai dareme paskutini disko testa vasario men mums daug kur buvo per mazai procentu,kai kur vos 30% ta reiskia kad trimecio pvz kalba atitiko kone metuku kudikio..
bet siaip per vasara ir dabar pas mus nemaza pazanga tiek elgesy,tiek kalboj tiek savarankiskumas zymiai pagerejo,tualetu naudojasi pilnai pats,valgo,apsirengti reikia siek tiek padeti,nusirengti ne,ciauska daugiau,jau turi keleta samoningu zodziu pagaliau,ko labai labai laukiau thumbup.gif
darzely sake jokiu problemu,labai isryskejo pedantiskumas,viska pasideda visada,susitvarko,susilanksto,pristumia kedute,plaunasi rankytes..
per ziburelis.lt ijungiu jam lavinancius zaidimus tai matau kad neblogai skiria spalvas skaicius ir formas..zodziu gal ne taip sparciai kaip kiti,bet visgi judame i prieki,ir kadangi daug ka pasiekiame tik darbu,kas kitai mamai atrodo iprasta kad vaikas ismoko,mums tai dziaugsmas ir laimejimas.. wub.gif
mums du disko testus dare vietos ankstyvosios korekcijos centre,ten reikedavo kasdien vaziuoti kelias dienas po pusvalandi mazdaug..
o viena dare kai gulejome raidos centre..

Atsakyti