Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas

QUOTE(rasiux- @ 2010 11 04, 21:10)
Iki  nestuke.gif  leidausi Humalog Basal po 20, 2 kartus ir paprastą Humalog po 10-14 vv po valgio. Dabar esu su pompa, tai naudoju tik trumpą Humalog. Dozelės jau nerealios- parai sunaudoju iki 90vv  doh.gif

Po gimdymo vėl grįšiu prie įprastinių penų su ilgu ir trumpu insulinu.

o as kai gimdziau dar jokiu pompu nebuvo, ir net gimdyti neleisdavo:)kas bus ar mergaite ar berniukas?
Atsakyti
[quote=madmuazele,2010 11 04, 11:19]
Dar sakė, kad jei planuoji pastoti ar laukiesi - jokiu būdu nerekomenduoja schmoll.gif Gali įtakoti vaiko genams.

cia apie kuri kalba eina? apie levemir? ar novorapid? g.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tepaluota @ 2010 11 04, 09:51)

as nzn kuri, ar ju keletas yra? g.gif zinau kad yra humalog basal, bet tai cia ilgo veikimo, tai ne sitas, as leidziu trumpo veikimo humalog, jis veikt pradeda kazkur po pusvalandzio:) pries valgi susileidziu, tai labai gerai man cukrai su juo reguliuojasi smile.gif
Atsakyti
Jauniute, kalbu apie Lantus'a smile.gif
Atsakyti
na genai jau ir taip yra, nemanau ar cia pridetu dar koks insulinas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2010 11 04, 23:38)
as nzn kuri, ar ju keletas yra? g.gif  zinau kad yra humalog basal, bet tai cia ilgo veikimo, tai ne sitas, as leidziu trumpo veikimo humalog, jis veikt pradeda kazkur po pusvalandzio:) pries valgi susileidziu, tai labai gerai man cukrai su juo reguliuojasi smile.gif

Jei nemaišau, tai yra basalis ir mixai unsure.gif O koks trumpo veikimo, kokia jo veikimo kreivė? Gal internete kur pasiskaityt apie jį yra, įmestum nuorodą ax.gif
Aš pašolvoninsiu lauk Novorapidą ir, ko gero, protofaną taip pat cool.gif Svoris auga, cukrai kosmose, nakum doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 11 05, 10:57)

Aš pašolvoninsiu lauk Novorapidą ir, ko gero, protofaną taip pat  cool.gif Svoris auga, cukrai kosmose, nakum  doh.gif

Protofanu tai senai atsikraciau, o tada profesorius Norkus paskyre Lantusa ir novorapida, as nesiskundziu, ir gliukuotas 7(galetu aisku dar mazesnis buti)ir novorapidas veikia iskart po susileidimo, taip kad pavalgau, ir susileidziu , tik reikia apytiksliai paskaiciuoti ka suvalgau ir vienetukus insulino, kitaip gali greitai su juo uzhipuoti
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 05, 08:54)
na genai jau ir taip yra, nemanau ar cia pridetu dar koks insulinas smile.gif

Kai pačiame insuline genai yra pakeisti, modifikuoti, - taip smile.gif

QUOTE(Tepaluota @ 2010 11 05, 08:57)
Jei nemaišau, tai yra basalis ir mixai  unsure.gif O koks trumpo veikimo, kokia jo veikimo kreivė? Gal internete kur pasiskaityt apie jį yra, įmestum nuorodą  ax.gif
Aš pašolvoninsiu lauk Novorapidą ir, ko gero, protofaną taip pat  cool.gif Svoris auga, cukrai kosmose, nakum  doh.gif

Yra Humalog Man jį pakeitė į Levemir. Pastarąjį ir aš mesiu laukt - jokių hipų man su juo nėra ir daugiau leistis reikia.
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 04, 20:50)
o as kai gimdziau dar jokiu pompu nebuvo, ir net gimdyti neleisdavo:)kas bus ar mergaite ar berniukas?

neleisdavo????? blink.gif taip kaip tau pasisekė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 05, 09:08)
Protofanu tai senai atsikraciau, o tada profesorius Norkus paskyre Lantusa ir novorapida

Lantuso kol kas nebandysiu, a vdrug nestuke.gif Kad paskui nereiktų vėl kaitaliot. Man NvRpd netinka visai schmoll.gif , pirmiau su trumpu reik susitvarkyt, o paski jau ilgą žiūrėsiu.
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 05, 09:27)
Man jį pakeitė į Levemir. Pastarąjį ir aš mesiu laukt - jokių hipų man su juo nėra ir daugiau leistis reikia.

Į ką keisi? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(monetuxe @ 2010 11 05, 11:51)
neleisdavo????? blink.gif taip kaip tau pasisekė?  ax.gif

o buvo taip: iki 5 men nestumo as neprasitariau nei tevams, nei pas daktarus ejau,paskui mane gasdino kad vaikas gali buti apsigimes , nesveikas, pati galiu numirti doh.gif , na tada kaip pagulde i klinikas tai jau iki pat kol gime dukra, tais laikais kaip kalejime, lankytojai galejo ateiti ne kiekviena diena, ir tai tik po kelias valandas smile.gif , na ir ka laiminga pabaiga, uzaugo ji pas mane sveika 4u.gif , siemet jau suejo 18-ka
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 05, 10:56)
o buvo taip: iki 5 men nestumo as neprasitariau nei tevams, nei pas daktarus ejau,paskui mane gasdino kad vaikas gali buti apsigimes , nesveikas, pati galiu  numirti doh.gif , na tada kaip pagulde i klinikas tai jau iki pat kol gime dukra, tais laikais kaip kalejime, lankytojai galejo ateiti ne kiekviena diena, ir tai tik po kelias valandas smile.gif , na ir ka laiminga pabaiga, uzaugo ji pas mane sveika 4u.gif , siemet jau suejo 18-ka

o ligos koks stažas buvo tada jau? o pačiai nebuvo baisu?

tai toks jausmas, kad ir dabar ne daug kas pasikeitę - gąsdina kaip tik išmano, daro didžiausią ligonį, o vaikučiai - gražūs ir sveikučiai... o kai pagalvoji, kad ir neturinčiom CD visko būna....
Atsakyti
QUOTE(monetuxe @ 2010 11 05, 13:17)
o ligos koks stažas buvo tada jau? o pačiai nebuvo baisu?

tai toks jausmas, kad ir dabar ne daug kas pasikeitę - gąsdina kaip tik išmano, daro didžiausią ligonį, o vaikučiai - gražūs ir sveikučiai... o kai pagalvoji, kad ir neturinčiom CD visko būna....

na tada ligos stazas buvo apie 5metus, na dabar kai teko susidurti su jaunom mamytem, tai jos pagimdo ir po keletu vaikuciu, ir sveiku ir graziu:)as daugiau nerizikavau smile.gif
Atsakyti