Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas

QUOTE(oksy @ 2010 11 02, 10:46)
matosi kad pagrinde pilvas auga, gal todėl kad leidžiasi vakare į pilvą???

Tikrai ne laugh.gif
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 03, 09:09)
Nesuprantu unsure.gif 

Jei ryte aukštas - neužtenka vakarinio ilgo. Taip pat gali būti per mažai vakarinio trumpo ir ilgas jo nebepadengia. Ir ryte, kai cukrai būna aukšti, neužtenka 9vv, reik kokius 12vv varyt.
QUOTE(rasiux- @ 2010 11 03, 11:10)
o va Humalogai tinka labiau

Neužfiksavau, kokius leidiesi? Kokiomis dozėmis? Jie vienkartiniuose penuose ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 02, 20:47)
del hipo , tai ir man valgymo priepoliai smile.gif ir dar nakty smile.gif bet ryte tai i maista paziureti nenoriu, susitvarko cukriukas ir vel lyg ir normaliai,grizau is uzsienio, veiksmo truksta, tai dazniau ir saldytuva varstau:)))o vakare kokio tu leidies trumpo veikimo?ir dar 18vv? humolo mix leidziasi atrodo tik su 2 diabeto tipo, ar as klystu?

ryte ir vakare ilgo veikimo humolog mixsą, tai kad per pietus trumpo nelabai ir verta leistis, pakenčiamas tas cukrus. O ką ir kuriam tipui duoda tai dar neisikertam, išrašė ir tiek ir pasodinau vyrą ant adatos blush2.gif
Dabar skaitynėjuos, bet spėkit ar suprantu blush2.gif , gal kuri paprastais žodžiais gali paaiškint kas yra Glikemijos indeksas. Kaip jis nustatomas, nes paguglinus radau "dieta pagal glikemijos nideksą".
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 11 03, 12:27)
per pietus trumpo nelabai ir verta leistis, pakenčiamas tas cukrus

Ne nelabai verta, o REIKIA!!! Jis ką, šventa dvasia per pietus minta? Komplikacijų greičiau norite? Pykstu už tokius cirkus su sveikata.

Glikemijos indeksas rodo suvalgyto maisto įtaką cukraus kiekiui kraujyje po valgio. Daug angliavandenių turinčių, greitai virškinamų produktų glikemijos indeksas yra aukštas, tokie produktai tuoj pat kelia cukriukus.
Atsakyti
Sveiki, turiu dukryte keturiu metuku noriu leisti i darzeli, bet priimti labai bijo, gal kas galetu parasyti kokie darzeliai Kaune ar Kauno rajone tokius vaikus priima, kad musu direktore galetu pasisemti gerosios patirties. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 11 03, 13:41)
Ne nelabai verta, o REIKIA!!! Jis ką, šventa dvasia per pietus minta? Komplikacijų greičiau norite? Pykstu už tokius cirkus su sveikata.

Glikemijos indeksas rodo suvalgyto maisto įtaką cukraus kiekiui kraujyje po valgio. Daug angliavandenių turinčių, greitai virškinamų produktų glikemijos indeksas yra aukštas, tokie produktai tuoj pat kelia cukriukus.

Prašau nepyk tepaluotoja cray.gif Net pagalvot bijau apie komplikacijas, bandysiu saviški kalbint kad leistus trumpą per pietus. Makaluojamės mes su tais insulinais ir dozėm, itariu kad visų metų prireiks kad išmokt.
Pvz kaip leidžiamės: pasimatuoja prieš vakariene rodo 7,1, vyras pasišaukia mane ir svarstom kiek jam susileist 14vv ar 16 vv, apsvarstom taip koki 10 min. susileidžia 16vv ir tuomet vakarienę eina valgyt doh.gif Stogas jau važiuoja nuo tų svarstymų.
Atsakyti
QUOTE(inge37 @ 2010 11 03, 10:02)
gal siaip kokia kita problemele turi, kad cukriukas aukstas, gal tai ir kelia, o endokrinologas tik pasakys maziau valgyk, arba del cukriuko kad aukstas , tai padidink insulina, ka daugiau jie pasakys:)o kodel Lantuso nenori, as rytais atsikeliu neblogais cukriukais, netgi per mazais kartais, bet turiu siek tiek didesniu nueiti miegoti, pvz apie 10, o atsikeliu su 3, bet  tikrai buna visko, ir neaisku kas ir kaip g.gif

O kaži kas gali dar įtakoti g.gif Nu nesuprantu to CD, nemoku susigyventi su juo sad.gif
Lantusas nėra iki galo ištirtas, ir gydytojai atsargiai jį skiria. Sako, kad skatina vėžinių ląstelių dauginimąsi g.gif O pas endo reikia keliauti, kad insuliną pakeistų - gal tas Novorapid man netinka. Šeimos gydytoja nepadarys to.

QUOTE(rasiux- @ 2010 11 03, 11:10)
Madmuazele- su Novorapidu ir man tokių nesąmonių būdavo, o va Humalogai tinka labiau. Gal tikrai tau tas insulinas netinka  g.gif

Vat aš ir galvoju jį keisti.

QUOTE(Tepaluota @ 2010 11 03, 12:13)
Jei ryte aukštas - neužtenka vakarinio ilgo. Taip pat gali būti per mažai vakarinio trumpo ir ilgas jo nebepadengia. Ir ryte, kai cukrai būna aukšti, neužtenka 9vv, reik kokius 12vv varyt.

Bet kodėl to ilgojo prieš savaitę užteko (net 1 vv mažiau) g.gif Bet 12 vv sumuštiniui ir numušimui daug blink.gif Man sumuštiniui užtenka 4 vv, tai 5 vv papildomus leidau numušti unsure.gif Kai aptikau skaičių 20, tai susileidau 9 vv vėl, tai po 3 val. jokio hipo nebuvo - 6 rodė g.gif

Kaip jie mane nervuoja fool.gif fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 03 lapkričio 2010 - 13:46
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 03, 15:45)
O kaži kas gali dar įtakoti g.gif  Nu nesuprantu to CD, nemoku susigyventi su juo sad.gif
Lantusas nėra iki galo ištirtas, ir gydytojai atsargiai jį skiria. Sako, kad skatina vėžinių ląstelių dauginimąsi g.gif O pas endo reikia keliauti, kad insuliną pakeistų - gal tas Novorapid man netinka. Šeimos gydytoja nepadarys to.
Vat aš ir galvoju jį keisti.
Bet kodėl to ilgojo prieš savaitę užteko (net 1 vv mažiau) g.gif Bet 12 vv sumuštiniui ir numušimui daug blink.gif  Man sumuštiniui užtenka 4 vv, tai 5 vv papildomus leidau numušti unsure.gif  Kai aptikau skaičių 20, tai susileidau 9 vv vėl, tai po 3 val. jokio hipo nebuvo - 6 rodė g.gif

Kaip jie mane nervuoja fool.gif  fool.gif

Lantusas man gerai leidziuosi kokius jau 7 metus, o insulina turetu keisti endokrinokogas, nors jeigu tokia situacija, kad cukrai nesutvarkomi, duos siuntima i ligonine, o tada ten ziures ar ji keisti ar ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2010 11 03, 13:42)
Stogas jau važiuoja nuo tų svarstymų.

Pirma, nebliauk, aš ir pati bliaunu cool.gif Antra, aš niekaip nesuprantu nenoro atsigulti į klinikas, kad sureguliuotų dozes ir pamokytų kaip elgtis iškilus vienokiai ar kitokiai situacijai. Niekas ten ilgai nelaiko, max savaitę, bet nauda naujokams milžiniška.
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 03, 13:45)
Šeimos gydytoja nepadarys to.

Padarys, jei biškį pameluosi. Nekaltai, vardan sveikatos, škia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 03 lapkričio 2010 - 16:50
i klinikas verta,daug ko ismoksit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 03, 10:09)
Nesuprantu unsure.gif  Vėl mano cukrai durniuoja... atsikeliu tai su 11, 12, šiandien jau su 15,2. Ryte suvalgiau sumuštinį su varškės sūriu susileidau 9 vv. Tai dabar, po 2 val. 20 blink.gif  blink.gif Nesuprantu kas vyksta g.gif  Vėl pas endokrinologę reikia eiti jaučiu, nepavyksta susireguliuoti. Insuliną reikia keisti g.gif  Lantuso tai nenoriu schmoll.gif  Ir nesuprantu kuris čia - ilgasis ar trumpasis - taip neveikia g.gif

o tau irgi į klinikas ir išsamiai išsitirt mirksiukas.gif
Atsakyti
As vaziuociau, bet dabar ne tas laikas verysad.gif Pats darbymetis iki Naujuju pas mus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2010 11 03, 22:27)
As vaziuociau, bet dabar ne tas laikas verysad.gif  Pats darbymetis iki Naujuju pas mus verysad.gif

tada po nauju:) sveikata brangiau, o visu pinigu neuzdirbsi smile.gif
Atsakyti