Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(-barsyle- @ 2010 10 16, 20:41)
laba vakara visoms 4u.gif

senosios sio forumo dalyves tikriausiai mane mirksiukas.gif ,man buvo nustatyta vaikeliui kaklo rauksle 2,7mm,dariausi ir as tos PRISCA tyrimus,nors jie buvo zymiau ribos,tik amziaus virsijo,toliau jokiu tyrimu nebedariau,tai va 10.05 susilaukem sveiko savo sunelio,visoms stiprybes ir ko maziau jaudulio,nes tikrai visa nestuma su baime sirdyje vaiksciojau unsure.gif

Kaip gera skaityti tokias žinias bigsmile.gif
Sveikinu jus su sūnelio gimimu, aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugelė @ 2010 10 16, 10:05)
Mums 17 sav.

Mergaites 4u.gif  O kaip istiesu su ta persileidimo rizika? Ka jums gydytojai sako?Mane labai ramina, sako, jei persileidzia, tai tik tos moterys, kurio ir taip butu persileide.Dabar geriu po 2 tabletes magnio 3 kart dienoj, gimda kaip ir rami, nespazmuoja...Bet taip neramu...

Sveikos,

Pagaliauatejo ta ilgai laukta diena, kada darys vandenu tyrima... kazkaip kuo toliau, tuo labiau jaudinuosi unsure.gif , kiek suprantu proc4edura laukia nemaloni, bet teks iskesti, as irgi geriu magni 3kart po 2 tabletes ir po proceduros dar reikes savaitele pagert...
baisi procedura, o dar baisiau laukti atsakymo, vakar suzinojau kad drauge pagimde sveikia suneli, ji jokiu tyrimu nesidare bigsmile.gif , linkiu visiems to paties, o pati giliai sirdyje tikiuosi, kad irgi nesiuoju sveika kudikeli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2010 10 14, 08:48)
O jums gydytojas konkrečiai paaiškino, kuris parametras rodo DS rizika?
Aš irgi iš pradžių maniau nieko nebesidaryti, nebekartoti tyrimų, bet ne dėl to, kad negalėčiau atsisakyti apsigimusio kūdikio, bet dėl to, kad jaučiu, jog viskas yra gerai ir šitie statistiniai skaičiukai kažkoks blefas. Bet.. save puikiai žinau, nerimas gali įgauti nenuspėjamas formas, bijau, kad tyliai viena bijočiau iki paskutinės minutės..

Paaiskino. Pirmas tyrimas rizikos padidintos nerode, bet hormono kiekkis buvo padidintas (kuris gali buti didesnis del DS). antro tyr. metu jau rizika pagal amziu padidinta gavosi ir hormonai 2 netinkamose ribose... Aisku, jie ir del kokiu nors ligu gali buti padideje ar sumazeje, bet kai umiu susirgimu nebuvo, tai ka cia zinosi...
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 15, 13:48)
Man ginekologė aiškino, kad jei daromas Prisca I, tai Prisca II taip pat reikia darytis, tačiau kodėl taip reikia, aš nesiaiškinau, nes jau nebuvo prasmės.
Prisca tyrimas ir echoskopija turi būti daroma tą pačią dieną dėl to, kad tuomet rezultatai būna kiek įmanoma tikslesni. 
Kadangi jūsų echoskopija buvo gera, tai jaudintis nelabai ir verta. Neabejoju, kad viskas bus gerai 4u.gif Genetikė echoskopuodama beveik visuomet mato nukrypimus nuo normų.

Ele, man tyrė visą kariotipą, nes pagal echoskopiją nebuvo aišku kokia patologija. O jūsų echoskopijos rezultatai geri buvo?

Kazin ar gydytojai i kisene kas neideda uz tuos tyrimus, jei taip sako... jei pirmas geras, tai koks tikslas antra darytis ? Cia tik rekomendacija, del tos 3 ligos. O patikimumas I prisca apie 10 proc. didesnis, nei antrojo (ypac del DS)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 18 spalio 2010 - 07:58
..jei nueiname i VIP priėmimą mes sumokame ligoninei daugiau, jei daktarė pasitaiko faina ir tolimesnius tyrimus pasiūlo už dyka, vistiek, juk apmoka ligonių kasos, nors mažiau, bet manau įkainiai nėra maži. bet..kai pats atsiduri šioj situacijoj nebelabai galvoji apie pinigus..
dar iškilo klausimas. tarkim jei nustato DS, juk jis suderinamas tiek su motinos gyvybe, tiek paties vaiko, ar daro nėštumo nutraukimą? ar čia vadinasi-"štai jums laikas susitaikymui" tie geri 5 mėn.??
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 10 18, 08:55)
Kazin ar  gydytojai i kisene kas neideda uz tuos tyrimus, jei taip sako... jei pirmas geras, tai koks tikslas antra darytis ? Cia tik rekomendacija, del tos 3 ligos. O patikimumas I prisca apie 10 proc. didesnis, nei antrojo (ypac del DS)

Itariu, kad neideda nieko, nes toje klinikoje, kur lankausi - Prisca tyrimai neatliekami. Klaipedoje yra dvi privacios laboratorijos, tad gydytojai nera lengva nuspeti, kuria is ju paciente pasirinks. O ir savo gydytojos kompetencija bei zmogiskumu esu isitikinusi nekart, tad pasitikiu jos rekomendacijomis.
Kai laukiausi sunaus, dariausi Prisca tyrima abu kartus. Tam tikrose srityje esu linkusi netaupyti pinigu.
Papildyta:
QUOTE(lotus9 @ 2010 10 18, 10:59)
dar iškilo klausimas. tarkim jei nustato DS, juk jis suderinamas tiek su motinos gyvybe, tiek paties vaiko, ar daro nėštumo nutraukimą? ar čia vadinasi-"štai jums laikas susitaikymui" tie geri 5 mėn.??

Pagal musu istatymus, jei vaisiaus patologija suderinama su gyvybe, nestumo, kuris yra didesnis nei 12 sav, nutraukti negalima. Taciau medikai irgi zmones ir sprendimo teise palieka tevams... Aisku, tuomet jau tenka papurtyti kisenes cool.gif
Atsakyti
QUOTE(-barsyle- @ 2010 10 16, 18:41)

senosios sio forumo dalyves tikriausiai mane mirksiukas.gif ,man buvo nustatyta vaikeliui kaklo rauksle 2,7mm,dariausi ir as tos PRISCA tyrimus,nors jie buvo zymiau ribos,tik amziaus virsijo,toliau jokiu tyrimu nebedariau,tai va 10.05 susilaukem sveiko savo sunelio,visoms stiprybes ir ko maziau jaudulio,nes tikrai visa nestuma su baime sirdyje vaiksciojau unsure.gif

sveikinu susilaukus sveiko sunelio, aukit diduciai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Kai man buvo daromas vandenu tyrimas buvo 20 sav., kai gavau atsakyma penktadieni jau artejome prie 21 sav. Bet as is gydytojos (tiek savo ginekologes, kuri nusiunte pas genetikus, tiek genetikes) supratau, kad dar butu galima priimineti tam tikrus sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 18, 11:05)
Itariu, kad neideda nieko, nes toje klinikoje, kur lankausi - Prisca tyrimai neatliekami. Klaipedoje yra dvi privacios laboratorijos, tad gydytojai nera lengva nuspeti, kuria is ju paciente pasirinks.  O ir savo gydytojos kompetencija bei zmogiskumu esu isitikinusi nekart, tad pasitikiu jos rekomendacijomis.
Kai laukiausi sunaus, dariausi Prisca tyrima abu kartus. Tam tikrose srityje esu linkusi netaupyti pinigu.

Pagal musu istatymus, jei vaisiaus patologija suderinama su gyvybe, nestumo, kuris yra didesnis nei 12 sav, nutraukti negalima. Taciau medikai irgi zmones ir sprendimo teise palieka tevams... Aisku, tuomet jau tenka papurtyti kisenes cool.gif

Sutinku, bet ji neturi teises sakyt, kad jei jau pirma pasidarei, tai turi daryt ir antra... Galima tik rekomenduoti, pasiulyti ... o ne liepti.

Bet idomu, kokia is tiesu realybe g.gif . Mano gydyt. sake, kad nebera pasirinkimo, kai jau nemazas nestumas, gydyt. is nestumo patologijos skyriaus sake ta pati ,kad tik tada, kai nesuderinama su gyvybe. O genetike sake, kad daro...
Gal kam teko su tuo is tikruju susidurt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 18 spalio 2010 - 16:25
QUOTE(Natele @ 2010 10 18, 17:24)
Sutinku, bet ji neturi teises sakyt, kad jei jau pirma pasidarei, tai turi daryt ir antra... Galima tik rekomenduoti, pasiulyti ... o ne liepti.

Bet idomu, kokia is tiesu realybe  g.gif . Mano gydyt. sake, kad nebera pasirinkimo, kai jau nemazas nestumas, gydyt. is nestumo patologijos skyriaus sake ta pati ,kad tik tada, kai nesuderinama su gyvybe. O genetike sake, kad daro...
Gal kam teko su tuo is tikruju susidurt?

Man nei vienas gydytojas dar nera niekada nieko liepes smile.gif Galutini sprendima visuomet priiimu pati.

As susiduriau asmeniskai su istatymu netobulumu. Pasikartosiu: imanoma viskas, tik tai papildomai kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 19, 07:39)

As susiduriau asmeniskai su istatymu netobulumu. Pasikartosiu: imanoma viskas, tik tai papildomai kainuoja.

Kokia šiurpi neteisybė. Bet nors kažkiek ramiau, kad jei kas, įmanoma tai išspręsti,
Atsakyti
Man taip pat kilo toks klausimas, kas jei nustatys DS, o savaiciu tai jau kokios 16-17. Pagal istatymus, jei apsigimimas suderinamas su gyvybe (o DS - dazniausiai suderinamas), nieko padaryt lyg ir negali, nurtaukima galima daryt iki 12 savaites. Tada kyla klausimas, kokia prasme darytis tyrimus del DS, jei nieko jau nebepakeisi. Taciau, as jau buvau apgalvojusi visus variantus, ir yra legalus kelias - UK daromas nutraukimas iki berods 24 savaites jei neklystu. Internete yra kliniku adresai ir net kainos. Labai dziaugiuosi, kad man sios krastutines preimones neprireike.
Tomis, kurios apsisprendzia gimdyt ir apsigimusi vaikeli, as zaviuosi ir linkiu stiprybes. As, matyt esu ne tokia pasiaukojanti... Prasau manes nesmerkt.
Zinoma, kudikiui, dar negimusiam, ar jau gimusiam iskyla daug kitu ivairiu pavoju, galimi ir kitokie apsigimimai, kuriu nustatyti nestumo metu neimanoma, na bet, kaip sakoma, visu pagaveles nepasidesi... Reikia tiketis, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(-barsyle- @ 2010 10 16, 20:41)

Sveikinu yahoo.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 19 spalio 2010 - 09:52