QUOTE(lotus9 @ 2010 10 14, 08:48)
O jums gydytojas konkrečiai paaiškino, kuris parametras rodo DS rizika?
Aš irgi iš pradžių maniau nieko nebesidaryti, nebekartoti tyrimų, bet ne dėl to, kad negalėčiau atsisakyti apsigimusio kūdikio, bet dėl to, kad jaučiu, jog viskas yra gerai ir šitie statistiniai skaičiukai kažkoks blefas. Bet.. save puikiai žinau, nerimas gali įgauti nenuspėjamas formas, bijau, kad tyliai viena bijočiau iki paskutinės minutės..
Paaiskino. Pirmas tyrimas rizikos padidintos nerode, bet hormono kiekkis buvo padidintas (kuris gali buti didesnis del DS). antro tyr. metu jau rizika pagal amziu padidinta gavosi ir hormonai 2 netinkamose ribose... Aisku, jie ir del kokiu nors ligu gali buti padideje ar sumazeje, bet kai umiu susirgimu nebuvo, tai ka cia zinosi...
Papildyta:
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 15, 13:48)
Man ginekologė aiškino, kad jei daromas Prisca I, tai Prisca II taip pat reikia darytis, tačiau kodėl taip reikia, aš nesiaiškinau, nes jau nebuvo prasmės.
Prisca tyrimas ir echoskopija turi būti daroma tą pačią dieną dėl to, kad tuomet rezultatai būna kiek įmanoma tikslesni.
Kadangi jūsų echoskopija buvo gera, tai jaudintis nelabai ir verta. Neabejoju, kad viskas bus gerai

Genetikė echoskopuodama beveik visuomet mato nukrypimus nuo normų.
Ele, man tyrė visą kariotipą, nes pagal echoskopiją nebuvo aišku kokia patologija. O jūsų echoskopijos rezultatai geri buvo?
Kazin ar gydytojai i kisene kas neideda uz tuos tyrimus, jei taip sako... jei pirmas geras, tai koks tikslas antra darytis ? Cia tik rekomendacija, del tos 3 ligos. O patikimumas I prisca apie 10 proc. didesnis, nei antrojo (ypac del DS)