Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Juknele @ 2010 11 21, 23:07)
O, Natuke pasirode  thumbup.gif
Kaip jums ten visiems sekasi?

Kaip pilviukas? Kas jame gyvena? wub.gif Jau tiek nebedaug like...
Atsakyti
Lyg berniukas, gyvena neblogai smile.gif.
as cia pastoviai kartas nuo karto uzeinu paskaitinet wink.gif
Atsakyti
Vakar su drauge diskutavome apie vaiku maitinima mp ir isrankuma maistui. Anot jos, visi pazistami mp maitinami vaikai labai isrankus maistui, o misinukiniai viska valgo be problemu. AS pazistu tik viena vaikuti, kuris mp maitinamas turi l gera apetita ir mielais valgo visokias oses, tisa, pinuko mama ji maitino pagal grafika ne dugiau 6 k per diena (veliau tik 2).
Literaturoje kaip tik teigiama, kad mp maitinami vakai lengviau adaptujasi prie kieto maisto... Bet jau imu tuo abejoti... Kokia kitu mamyciu patirtis siuo klausimu?
Atsakyti
As maitinu MP, pradejus duoti normalu maista valgo noriai, yra atsisakes keleto patiekalu, ko nemegsta. Plataus maisto asortimento neturim, bandysiu ji plesti, kai sueis metai. Piena geria diena pries uzmiegant, jeigu miega pavakariu, tada irgi gauna pienuko (bet cia jau buna reta isimtis, kad miegotu 20 kartus), vakare migdant (kartais duodu misinuka, pagal situacija, nes nevisada tiek pieno prisigamina, o nakti valgo dar keleta kartu. Pries keleta dienu buvo sumastes nevalgyti kosiu, bet kai as jam idejau i lekstute, kad pats valgytu, tai zaide, bande ir valge noriai. Matyt atejo laikas jau paciam mokytis valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 25, 12:46)
Vakar su drauge diskutavome apie vaiku maitinima mp ir isrankuma maistui. Anot jos, visi pazistami mp maitinami vaikai labai isrankus maistui, o misinukiniai viska valgo be problemu. AS pazistu tik viena vaikuti, kuris mp maitinamas turi l gera apetita ir mielais valgo visokias oses, tisa, pinuko mama ji maitino pagal grafika ne dugiau 6 k per diena (veliau tik 2).
Literaturoje kaip tik teigiama, kad mp maitinami vakai lengviau adaptujasi prie kieto maisto... Bet jau imu tuo abejoti...  Kokia kitu mamyciu patirtis siuo klausimu?

cia kaip i ta isrankuma paziuresi. pastebejau, kad dauguma vaikuciu megsta valgyt viena ar kelis produktus, o ne makalyne. vadinasi, nuo mazens maitinasi sveikiau, neprisikemsa. maniskis pvz nera labai isrankus, ka jau megsta, ta valgo, bet niekada nevalgys kiek telpa ir jei nenori, nebeikisi jam, nors ir kelis saukstelius tebutu suvalges, jei jau parode kad nenori, vadinasi nenori. zodziu, gerai, kad yra saikas ir nevalgo kiek lenda smile.gif vadinasi, jam tiek uztenka. ir negrudu per prievarta, ir su lekste nebegioju paskui. aisku, gal lengva man kalbet kai vis tiek daugiau ar maziau bet valgo.
Atsakyti
Mano du jaunesni vaikai standartiškų košių/tyrelių tiesiog į burną neemė. Nespecialiai - kartais norėdavau įkišti ir suvalgydavau pati smile.gif Parinkdavau jiems mastą iš mūsų valgiaraščio - tai, ką jau galima šešių mėn kūdikiui. Aplamai, man atrodo, kad pati skystesnės tyrelės ideja atsirado, kai kūdikiai buvo primaitinami labaai anksti - o šešių mėn kūdikui jau duodavo visai kitokį maistą ir gabaliukai buvo jau nebeproblema g.gif.

Manyškiai pradžioje valgė su manim, net budavo, kad valgydavau sriubą, o dukrytę su šaukštu - iš mano lekštės, tada jai buvo apie metus. O kada pradėjo valgyt pati - neatsimenu. Ir kada Boriska pradėjo - nežinau, bet jis pusantrų jau tikrai valgė pats, viską, ką mes valgom dabar ir apetitu nesiskundė g.gif. Dabar kartais atrenka, nes nemėgsta pvz ryžių, o mes juos daug valgom... bet dėl to dvimetė valgo viską g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 26 lapkričio 2010 - 10:47
Man kartais ...juokinga, kai mamyte dejuoja, kad vaikas...nevalgo NIEKO, yra be galo isrankus maistui! O kai issiaiskini, pasirodo be MP gauna daug uzkandziu - vaisiu, duonos, baranku, razinu, kukuruzu, jogurtu, tyreliu ir dar begale visokiu dalyku... Vadinasi vaikas valgo, bet valgo ne tai, kas reikia...
Nevalgiukams pirmiausia vertetu isbraukti is meniu VISUS uzkandzius! Tada siulyti 'normalu' maista. Ir, be jokios abejones, jie turi valgyti patys smile.gif (kad ir su pirstais biggrin.gif , kaip megsta mano panele). Ir nelaukti kol peralks, siulyti tada, kai vaikas nera 'zveriskai' isalkes (nes tokiu atveju atsisakys bet kokio skanesto).
Maistas turi buti 'suprantamas' vaiko akims smile.gif, t.y. jokiu 'makaluzu' - mesytes ar zuvytes gabaliukai, darzoves, ryziai atskirai, o ne viename misinyje.
Nevalgo - jokios prievartos nereikia. Tiesiog kantriai pasiulyti vel ir vel. Ateis laikas - valgys. Bet nereikia tiketis, kad sukakus metukams vaikas ims valgyti viska nuo suaugusiuju stalo. Kad priprasti prie kitokios maisto strukturos ir ryskesnio skonio reikia laiko (ir mamytes kantrybes).
Misininiai vaikai nejaucia saiko, jie gali valgyti istisai, be pertrauku. Matyt jiems per pusmeti gerokai igrista tas pats bjaurus misinio skonis biggrin.gif , todel gave kazkoki nauja produkta - mielai ji priima. Tuo tarpu mamytes pieno prieskonis kaskart vis kitoks. Gal todel kitiems nera svarbu gauti kazko kitko.
Taigi - kantrybes ir pasitikejimo vaiku. Musu, mamu, pareiga - siulyti sveika ir amziu atitinkanti maista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 26 lapkričio 2010 - 16:18
Sveikos mamos!
As esu is tu mamu, kurios mano, kad nuo mp dazno valgymo tikrai vaiko apetitas nesikeicia, manau tai salygoja paveldetas vaiko apetitas. as kaip tik skaiciu, kad Mp maiinami vaikai turi labai gerai isugdyta saiko jausma, jie valgo tiek kiek jiems reikia, o misiniais maitinti, to saiko neturi, jiuk jei geria tiek kiek jiems duoda. todel daznai misinukais maitinti, vaikai valgo ne todel, kad jie nori, o todel, kad atejo laikas, kad tevai labaiu valgyti uz juos nori.
Aisku, kai mano sunui buvo apie 10 men, jis kazkur iki pusantru metu, valge super mazai, mane tai neramino.mano anyta pastoviai atejus, man reguliavo, kad jis mazai valgo, kad ji bet kokiu atveju reikia pamaitinti. Buvau naujai iskepta mama, todel pergyvenau-sustresavau, laksciau su saukstu, mano anyta visokiu zaislu pritempdavo, kad valgytu, ir ka jus galvojat?mano sunus jau 2,5 metu,o pats nevalgo, kisa sauksta ir sako pamaitink:( Dbr tai supratau, kad pati suklydau, suklydo ir tie, kurie mano sunu maitino zaisdami nes jie norejo, kad jis valgytu. O dbr didelis vyrukas isigudrino ir kam valgyti paciam jei ji pamaitins, o jis pazais:( Dbr pykstu ant saves ir kitu, kad padarem tookia meskos paslauga.
dbr mazius nenori ir nekisu, jis valgo manau tiek kiek jam reikia, o ir vyrukas yra ojojoj, vos panesu... Aisku mes dar Mp geriam tiek kiek jis nori. Seniau ir del jo pergyvenau, kad jis daznai zinda, cia vel mano anyta pasidarbavo pradejo aiskint, kad as per daznai vaikui kruti duodu, kad jam cukrini diabeta ivarysiu. O ji medike. medike kaip ir visi pas mum Lietuvoj:( tada emiau ir susiradau daug informacijos apie zindyma ir supratau vaikas to nori, jam reikia.Jis geriau zino, kas jam gerai.
Beje, dbr jis nuolatos kartoja, kai bus 3metai jam Mp nebereikes ir juokiasi:)
Dar mane stebina tai, kad jei vaika pries nakty gerai pamaitisnsi,jis nereikalaus MP. Manau cia netiesa, juk jau virs metu MP maitinamam vaikui ne valgio, o artumo, saugumo reikia.
Taigi, mamos atsipalaiduokit ir leiskit vaikui valgyti tiek kiek jis nori, tada jum bus geriau, maziau stresuosit jus ir vaikas. Valgymas- ne musio laukas ir ne zaidimu aikstele, tai turi buti malonus procesas. Deja, tai supratau po laiko, tikiuosi, kad kai bus kitas mazylis, jau busiu supratingesne. Mokykimes is svetimu klaidu
Atsakyti
SOS!
Reikalingas patarimas. Jau kelios dienos kaip man labai skauda danti. Liaudiskos priemones neveikia. Esu isgerusi puse tabletes Neocitramono. Padejo, bet paskaiciau, kad maitinancioms negalima jo vartoti.
Zinau, kad geriausia keliauti pas odontologa, bet siuo metu negaliu (mamytei labai blogai, neiseinu is namu). Patarkit.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 26, 16:16)
Man kartais ...juokinga, kai mamyte dejuoja, kad vaikas...nevalgo NIEKO, yra be galo isrankus maistui! O kai issiaiskini, pasirodo  be MP gauna daug uzkandziu - vaisiu, duonos, baranku, razinu, kukuruzu, jogurtu, tyreliu ir dar begale visokiu dalyku... Vadinasi vaikas valgo, bet valgo ne tai, kas reikia...

O vat ir ne tongue.gif Mano Tomas negauna jokių užkandžių. Pusryčiai apie 8val. obuolio ar banano griežinukai- 10val. 12val.- pietūs (jokių košių makalošių, viskas atskirais gabaliukais), apie 16 val. pavakariai- jogurtas , vakarienei grūdinė košė apie 19.30. Jokių baronkų, sausainių, razinų, saldainių, limonadų ir t.t. Vistiek, vaiko svorio kreivė per antrus gyvenimo metus visą laiką krito žemyn. Va, prieš keletą savaičių pirmą kartą per metus, vaikas priaugo svorio. Tuoj antrą gimtadienį švęs. Sveria 11,5 ir ūgio 86 yra.
Tiesa, MP gauna pilnu tempu: naktį kokius 10 kartų, dieną- 3-5.

Taigi, ne visada užkandžiai kalti dėl papinukų nevalgumo tongue.gif

P.S dėl vaiko svorio ir nevalgumo-nebepanikuoju.
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 11 28, 10:46)
SOS!
Reikalingas patarimas. Jau kelios dienos kaip man labai skauda danti. Liaudiskos priemones neveikia. Esu isgerusi puse tabletes Neocitramono. Padejo, bet paskaiciau, kad maitinancioms negalima jo vartoti.
Zinau, kad geriausia keliauti pas odontologa, bet siuo metu negaliu (mamytei labai blogai, neiseinu is namu). Patarkit.
Aciu  4u.gif

galima gerti ibuprofeną
žindant didelį vaiką ta viena tabletė manau neapnuodys
dėl užkandžių
Yra kitas variantas - pasirupinti, kad jie būtų sveiki - kartais mažiukai aplamai prie lekšties normaliai nevalgo, vienintelis išgelbėjimas taip vadinamieji "finger foods" - bet pasiulyti ne saldumynų, o pvz virintos mesytės gabaliukus, sveikus duonelius morkytės, brokoli žiedelius - čia kalbant apie nevalgiukus po metų. (Čia yra Searsų patarimas - iš jų jau pasenusios knygos wink.gif)

Atsakyti
Juknele, 4u.gif
Dėk gvazdikėlį visą (cielą ar dalelę) prie dantuko, šalia dantenos, ant dantuko ar į skylutę jei tokia atsiradus. (nežinau ar skalavimas pagelbėtų, bet bandymas nepakenks)
Laikykis 4u.gif
Atsakyti