Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Mes katik is poliklinikos. Nuveziau daktarei vaiko maitinimose sarasa (savaites) isbrauke beveik viska t.y., ko negaliam duot (ir ka mano vaikas tevalgo)... visokius javainius, musli batonelius, sausus pusrycius, tesloje keptas cukinijas, varskes surelius, kriauses ir pan. Svoris per 1,5 men pamazejo 100 gr. Sake is 50 vaiku jos pacientu nera ne vieno, kuris taip blogai valgytu ir gertu Ka patarti daktare nebeturi, nes visi tyrimai del ko gali buti toks nevalgymas padaryti... Dar prigasdino, kad jei toliau taip valgysim, tai vaikui prades trukti ne tik glezies, bet ir baltymu, kitu gyvybiskai svarbiu medziagu ir bus labai blogai. Nusistebejo, kad taip valgydamas vaikas visai gerai atrodo ir netgi svorio priaugti sugeba. Tada pasakiau, kad dar valgom mp ir didziam mano nustebimui pratare, kad visa laime... Ne tik, kad neapkaltino mp del vaiko nevalgumo, bet netgi atvirksciai pasake kadka teigiamo tuo klausimu. Nesuprantu kaip cia taip, nes visu spries tai buvusius kartus nuomon buvo kitokia. Gal kad kabinete ne viena si siki sedejo...

Zodziu, musu nevalgymo sprendimo nera, taigi toliau niamninsim mp iki nezinia kada smile.gif Jei naktim nemiegos, miegoti teks diena kartu, kad nebuciau pervargusi.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 16, 18:47)
Mes katik is poliklinikos. Nuveziau daktarei vaiko maitinimose sarasa (savaites) isbrauke beveik viska t.y., ko negaliam duot (ir ka mano vaikas tevalgo)... visokius javainius, musli batonelius, sausus pusrycius, tesloje keptas cukinijas, varskes surelius, kriauses ir pan. Svoris per 1,5 men pamazejo 100 gr. Sake is 50 vaiku jos pacientu nera ne vieno, kuris taip blogai valgytu ir gertu Ka patarti daktare nebeturi, nes visi tyrimai del ko gali buti toks nevalgymas padaryti... Dar prigasdino, kad jei toliau taip valgysim, tai vaikui prades trukti ne tik glezies, bet ir baltymu, kitu gyvybiskai svarbiu medziagu ir bus labai blogai. Nusistebejo, kad taip valgydamas vaikas visai gerai atrodo ir netgi svorio priaugti sugeba. Tada pasakiau, kad dar valgom mp ir didziam mano nustebimui pratare, kad visa laime...  Ne tik, kad neapkaltino mp del vaiko nevalgumo, bet netgi atvirksciai pasake kadka teigiamo tuo klausimu. Nesuprantu kaip cia taip, nes visu spries tai buvusius kartus nuomon buvo kitokia. Gal kad kabinete ne viena si siki sedejo...

Zodziu, musu nevalgymo sprendimo nera, taigi toliau niamninsim mp iki nezinia kada smile.gif Jei naktim nemiegos, miegoti teks diena kartu, kad nebuciau pervargusi.

Nu sorry, bet man plaukai pasisiause nuo tokio meniu blink.gif Vaikui iki 2 metu isvis nederetu duoti jokiu saldumynu. Kiek gi tokiam mazam reikia. Viena sureli suvalgo ir sotus vos ne visai dienai. Ar ne todel nieko kito ir nevalgo, kad laukia deserto?
Mums gydytoja nerekomenduoja jokiu importiniu vaisiu. Tik lietuviskus. O is lietuvisku ziema turime tik obuolius.
Is saldumynu leido tik savo uogiene kose arba varske pagardinti.
Atsakyti
kaip suprantu Luttuke butent ir duoda tuos ne itin gerus produktus vaikui todel, kad be ju tikriausiai nieko nevalgytu... nors as irgi galvoju, kad nepavalgytu kuri laika ir paskui pradetu gal, negaves tu saldumynu normalesni maista valgyt. nors sureli ir as duodu, bet tai buna koki karta arba du i menesi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 11 18, 00:08)
kaip suprantu Luttuke butent ir duoda tuos ne itin gerus produktus vaikui todel, kad be ju tikriausiai nieko nevalgytu... nors as irgi galvoju, kad nepavalgytu kuri laika ir paskui pradetu gal, negaves tu saldumynu normalesni maista valgyt. nors sureli ir as duodu, bet tai buna koki karta arba du i menesi rolleyes.gif

Duodu nesamones tada, kai nebelaiko nervai, kad vaikas nieko nevalgo apart pieno, o kai nieko kito nevalgo, mp reikia gerti labai daznai. Jei nevalgo normalaus maisto, tai sake daktare geriau duoti barankas, sausainius gaidelis ar dziuvesius. Bet visuose situose dalykuose t.p. yra cukraus, margarino ir vien tik kvieciu... O sausuose pusryciuose dar ir visokiu vitaminu prideta plius be kvieciu yra ryziu ir kukuruzu... Kazkaip man atrodo, kad daugiau kazko naudingo vaikas gauna...
Anksciau duodavai ryziu trapucius ir duoniukus, bet mazas velniukstis dabar labai retai teikiasi juos valgyti. Miusli batonelius perkam tuos Fit ekologiskus be cukraus, kurie saldus tik nuo dziovintu vaisiu. Ne tokie skanus ir kvepiantis kaip tie sintetiniai, bet mziukas visai skaniai kramsnoja juos.

Na, bandysim kazkaip grizti prie kosiu. Pvz siandien valge kukuruzu kose truputi pasaldinta salta supjaustyta gabaliukais.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 16, 18:47)
Mes katik is poliklinikos. Nuveziau daktarei vaiko maitinimose sarasa (savaites) isbrauke beveik viska t.y., ko negaliam duot (ir ka mano vaikas tevalgo)... visokius javainius, musli batonelius, sausus pusrycius, tesloje keptas cukinijas, varskes surelius, kriauses ir pan. Svoris per 1,5 men pamazejo 100 gr.

Teisybe pakuzdejus ir as labai drasiai ir nesivarzydama visa tai isbraukciau is dvimetinuko meniu 4u.gif
MP nepalyginamai geriau uz bet koki ne itin sveika uzkandi. mirksiukas.gif
Vaikuciai gudrus, jie labai gerai moka manipuliuoti mamos sazine ir kantrybe. Nemazas darbas yra sugebeti ta gudruma palenkti savo pusen. Stiprybes 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 18 lapkričio 2010 - 01:32
QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 18, 02:31)
MP nepalyginamai geriau uz bet koki ne itin sveika uzkandi.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

Atsakyti
Luttuke, pabandyk trintu uogyciu i kose det, as saviskiui dar razinu dedu ekologisku, paskanina kosyte neblogai smile.gif blynus jei megsta retkarciais galetum kept, as pvz kepu is pilno grudo ruginiu miltu su trupuciu trintu uogyciu. ant duoniuko ar trapucio, gali uztept nerafinuoto kokosu aliejaus - ir sveika, ir skanu mazyliui bus.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 11 18, 22:01)
Luttuke, pabandyk trintu uogyciu i kose det, as saviskiui dar razinu dedu ekologisku, paskanina kosyte neblogai smile.gif  blynus jei megsta retkarciais galetum kept, as pvz kepu is pilno grudo ruginiu miltu su trupuciu trintu uogyciu. ant duoniuko ar trapucio, gali uztept nerafinuoto kokosu aliejaus - ir sveika, ir skanu mazyliui bus.

Tai uogu as dedu, saldytu melyniu, braskiu arba virtos uogienes, obuoliu tyreles, bet kai jis nenori koses valgyt, niekas negelbsti. Pvz, jei ank toses uzbarstau melyniu, sunelis jas nurenka su pirstukais ir suvvlgo. Tokie fintai kaip uogyte saukstelye nebepraeina smile.gif Razinu anksciau dedavau i ryciu arba kukuruzu koses, bet dabar isigudrno velniukstis tik razinas isvalgyt (taip pat elgiasi su varskes apkepu ir netdi keksiuku - nukrapsto visa varske, miltus ir dedasi i burna tik svarias razinas).
O del to nerafinuoto kokosu aliejaus, tai tikrai reikia pabandyti (aisku pirmiausia reikia jo nusipirkti).
Blyniukus kepu. Paprastai is kukuruzu miltu sumaisytu su kvietiniais, bet tikrai reiks pabandyti is ruginiu.

O siaip ,kai dabar galvoju, tai perdaug as pasidaviau tevu, uosviu, seneliu, vyro,gydytooju itakai ir perdaug stengiausi maitinti maikui visokiu kosiu ir kitko, kai realiai jis noredavo tik mp... (tiesa budamas 5,5 men. labai reiske nora koses valgyt, bet paragaves matyt suprato, kad pienukas geriau).

Atsakyti
Del visokiu saldumynu ,tai as pastebejau toki dalyka is savo ir aplinkiniu,jei vaikai gauna nors kelis sausainius ar kazkokia nesamone, tai visa diena daugiau nieko normalaus ir nesuvalgys ir dar tai tampa kaip kokia priklausomybe kuo daugiau ir reikalauja, nuotaika buna irzli ir siutimas nenormalus....Siaip tai as vaikams duodu rytais vaisiu, paskui kose, uzpilam avizas vandenuku dukrai ar pienu sunui, dar pridedu kartais obuoliuku ar bananu, cinamono gaunasi skaniausi muslei, isverdu kiausinuku.Buna kartais sumustiniu balius doh.gif nieko kito neisiulysi, arba dabar jau kelios dienos praso lasiniu doh.gif Paskui kokia sriuba pietums ,kartais mesyte vistiena ar kalakutiena. ir vakarieniai vel arba kose , sriuba, ar kazkas dar nuo pietu, jei ko nevalge...O siaip i tarpus tai idedu i indukus razinu, ar kt dziovitu vaisiu, saulegrazu,kartais ziedadulkiu ir valgo jie sauniai. Geriam vandenuka ,kartais spaudziu sultis bet labai retai, labiau vertinu smudzius, idedu koki dilgeles lapeli ar kiaulpienes ir skanu ir sveika. Nu pati apetitu nesiskundziu, tai gal ir vaikus uzkreciu biggrin.gif o siaip jei maziau suvalgo nepergyvenu man daugiau lieka rolleyes.gif , niekad neesu skaiciavusi ml ar stebejusi kiek ten ko suvalgo, o vaikai siaip ir nestambus dukryte visai smulkute dabar jau 11kg "datrauke" MP vis dar valgo reguleriai be le kiek kartu per para biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 11 20, 00:11)
... dukryte visai smulkute dabar jau 11kg "datrauke" MP vis dar valgo reguleriai be le kiek kartu per para biggrin.gif

Nu ir coliuke auga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 11 21, 03:22)
Nu ir coliuke auga  wub.gif

mano mažytė panašios komplekcijos. Draugė kuri turi aštuonių mėn leliuką atidave savo daugk sauskelnės - sakė net nedėvejo, nes iš karto buvo maži smile.gif o aš jai iš bėdos galiu juos uždėt smile.gif labai plonas užpakaliukas pas mažylę
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 11 21, 11:47)
mano mažytė panašios komplekcijos. Draugė kuri turi aštuonių mėn leliuką atidave savo daugk sauskelnės - sakė net nedėvejo, nes iš karto buvo maži smile.gif o aš jai iš bėdos galiu juos uždėt smile.gif labai plonas užpakaliukas pas mažylę

O, Natuke pasirode thumbup.gif
Kaip jums ten visiems sekasi?
Atsakyti