Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Niu ka galiu pasakyt "lietuviskai" dziaugiuos, kad musiskis ne vienas tok pieninukas-nevalgiukas doh.gif
Atsakyti
mamos, o pamenat, paskaitelese apie zindyma vis akcentuojami augimo suoliai? Kai mamos nusigasta kad pienuko sumazejo, o is tiesu tai viako poreikis staiga isauga, nes jam augimo suolis. Tai zinokit manau kad velesniame amziuje tas pats galioja. Maniskiai ziurek kokia savaite kerta net ausys linksta, o kita - neaisku kuo gyvi.
Ir nuo MP gerimo/negerimo tai nepriklauso. Man bent jau, jie vienodai valge tiek kai gaudavo MP tiek dabar.
Nu pagasdinsiu - buna dienu kai sukerta po du cepelinus vienu prisedimu. PO DU normalaus dydzio cepelinus blink.gif o sako vaiko skrandis iki mokyklos yra apie 200 ml smile.gif
o va siandien pvz vienas tik ryte keptuve blynu sukirto, paskui visa diena nieko...du kasnius bulvinio blyno su mesa...viena duoniuka...na dabar lauke, gris tikiuosi valgys mano varskes apkepa. Ir lygiai taip pat jie valge ir gaudami MP. Man atrodo cia nuo vaiko priklauso. Vienam daugiau kitam maziau reik.
Papildyta:
QUOTE(kisulia @ 2010 11 14, 12:56)
Niu ka galiu pasakyt "lietuviskai" dziaugiuos, kad musiskis ne vienas tok pieninukas-nevalgiukas  doh.gif

jo...tai as cia tada lietuviskai pasigyriau apie tuos du cepelinus....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 11 14, 20:23)
mamos, o pamenat, paskaitelese apie zindyma vis akcentuojami augimo suoliai? Kai mamos nusigasta kad pienuko sumazejo, o is tiesu tai viako poreikis staiga isauga, nes jam augimo suolis. Tai zinokit manau kad velesniame amziuje tas pats galioja. Maniskiai ziurek kokia savaite kerta net ausys linksta, o kita - neaisku kuo gyvi.
Ir nuo MP gerimo/negerimo tai nepriklauso. Man bent jau, jie vienodai valge tiek kai gaudavo MP tiek dabar.

Va sitas mane ir neramina, kad kai nebemaitinsiu kas tada bus... Yra maza viltis, kad gal geriau valgys, bet... ji labai jau maza...

Nevalgiuku mamytes, o kaip su gerimu? Ar tada kai nevalgo bent geria? Nes manasis tokiom dienom ir negeria praktiskai nieko... Jei maziau mp pavalgo, tai buna, kad sysina tik r5 k per para ir po nedaug (sysius labai ryskiai geltonas) ... Labai man tas nepatinka. Siulau gerti is ivairiu indu, bet purto galva, o jei bandau prie burnos kist gertuje, rankom mojuoja, net musasi... Lupos isdziuve buna, o negeria... Tas pats buna, jei palieku vyrui kokias 6 val. Per ta laika isgeria 30 ml...
Papildyta:
QUOTE(Juknele @ 2010 11 13, 23:31)
Musu amzius vienodas, bet maniskiai dantuku turi tik po 8  biggrin.gif 
Sios dienos maistelis:
Pusryciai: Lovoj MP.
Rugines koses net neragavo. Atsikando po 1 kasniuka mano sumustinio (juoda duona+suris). Vienas ta kasniuka nurijo, kitas isspjove. Gavo dar po gabaleli buoliuko, tas, kuris suvalge kasni sumustinio, obuoli sukramte, isspjove, kitas puse obuolio skilteles suvalge.
Pietus: Sriubos paragavo, bet nevalge nei vienas. Vienas suvalge pue kukuruzo! Tada MP.
Pavakariai: kukuruzu koses paragavo po 1 sauksteli. Viskas. Po to suvalge 1 maza jogurto indeli per abu. MP.
Vakarienei rinko bulviu trupinukus is musu leksciu. MP. Jau miega. Bet mazdaug kas valanda reikia MP.

Buna geresniu dienu, kai per abu suvalgo 100g ryziu ar grikiu koses.
Labai raunasi ant rukytos desros, "slapiankes". Bet neduodam. Virtos mesytes ar kukulio paragauja ir spjauna. Esam pora kartu dave rukyto lasinuko. Vienas labai valge, kitas - ne. Sausainiu, duoninuku nevalgo.

Bet vaikai tikrai neperkare, laimingi, tai nepergyvenu.

Na cia gerokas nevalgadienis... Ant tiek, kad nevalgytu nebuna labai daznai. Gal tiesiog randu ka paduoti, kad suvalgytu. O bandet sausus pusrycius? Juose chemijos maziau pridetal o skoniai geri. Ypac skanus tokie braskiniai kvadrateliai smile.gif

Maniskis siaip perkares neatrodo, bet ugis dabar turetu buti 80 cm su trupuciu o svoris kaip 9, taip 9...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 14 lapkričio 2010 - 20:01
QUOTE(meya @ 2010 11 13, 23:31)
Maniske taip pat- atrodo, kuo didyn, tuo prasciau naktim miega  doh.gif Zinda irgi kokias 5 min., sakau, viskas jau miegokim, tada paleidzia, giliai atsidusta, atrodo su tokia palaima veidelyje, ir tuoj pat uzmiega vel. Atrodo, kad jai labiau reikia isitikinti, kad mama salia ir nedingo, nei pienuko, kurio turbut nelabai ir daug turiu, ypac, kai taip daznai keliasi. O dienom tai tik pries pietu miega, dazniau jau senokai nepraso. Noreciau, kad iseitu susitart kazkaip del to naktinio kelimosi, bet kad ji net nepabudus is miegu praso, o jei bandau tartis- klykia tiesiog, niekaip nenuraminsi. Tai gaila ir vaiko, ir kaimynu. Vis tikiuosi, kad iseis graziuoju atpratint.
Bet va turim kita problema- nevalgi baisiai, visai nevalgo vaisiu, darzoviu, uogu, sulciu grynu negeria. Rezultatas- zemas hemoglobinas  doh.gif Gyd. tiesiai i akis isreze, kad cia del to, kad ilgai maitinau pati (na, as nutylejau, kad vis dar maitinu 2,2 m. vaika). Taiva, lyg ir laikas jau butu nujunkyt, gal ir apetitas atsirastu.  4u.gif

Jo maniskis ir taip pat darydavo keldavo mane kas valanda pieno siurbt smile.gif ir as kantriai laukiau, kada naktim atpras valgyt, bet kuo didyn tuo dazniau keltis pradejo:Ir va pries tris savaites angina susirgom pats visa savaite beveik neeme pienuko i burna, buvo labai sunku spiege istisai, turbut ir skaumas ir stresas vargsiukui verysad.gif bet kaip pasveikom nusprendziau, jai jau savaite gyveno naktim be pieno, tai daugiau nakti ir neduosiu,tai rezultatas kol kas toks keliasi kokius tris kartus mane apmusa, paverkia koki pusvalandi ir vel uzmiega, o man jo taip gaila wub.gif wub.gif wub.gif bet kol kas laikausi, duodu pienuka tik ryte ir pries pietu,ir vakaro miegelius wub.gif
O del valgymo tai maniskis iki anginos isvis valgydavo tik kose ryte,ir tai kokius 5 saukstus, o visa kita mano pienas buvo, neimdavo net saldainiu, jau nesneku apie normalu maista, bet kaip atsisakem dieniniu ir naktiniu maitinimu tai valgo tris kart per diena kol kas viska ka paduodu, mes su vyru, net pasakyt kam bijom,kad valgo, kad per anksti neprisigirtumem lotuliukas.gif tiesa diena jis manes nesantazuoja ir nepraso pienuko thumbup.gif o vat naktim duoda mum kaip reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pajus: 14 lapkričio 2010 - 23:43
QUOTE(AusraR @ 2010 11 14, 20:23)
Nu pagasdinsiu - buna dienu kai sukerta po du cepelinus vienu prisedimu. PO DU normalaus dydzio cepelinus  blink.gif o sako vaiko skrandis iki mokyklos yra apie 200 ml smile.gif
o va siandien pvz vienas tik ryte keptuve blynu sukirto, paskui visa diena nieko...du kasnius bulvinio blyno su mesa...viena duoniuka...na dabar lauke, gris tikiuosi valgys mano varskes apkepa.

Nrerealus apetitai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Saunuoliai berniukai, tikri vyrai thumbup.gif
Kaip tavo pilvukas auga? nestuke.gif Gal zinai, kas ten gyvena?

Luttuke, ir maniskiai beveik nieko kito negeria. Siulau vandenuka, arbatyte su svarainiu sirupu ar fruktoze + citrina. O sisiuko irgi nedaug. Keiciu pampersus 3k. dienoj, tai kartais buna tokie lengvi. Bet spalva - bespalviai.
Siandien kaip tycia nutvere vistienos vyniotini taip valge taip valge thumbup.gif
As jau metus laiko jiems verdu verdu verdu, su viltim, kad va siandien tai jau valgys. Recepturu milijonas isbandyta. O jie kaip nevalge, taip nevalgo. Viskas, nuo rytojaus nebevirsiu. Valgys musu maista.
Del ryskaus slapimo, tai man truputi nepatinka. Gal su gydytoja pasitark. Bet gi lieps baigto zindyti.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 11 15, 02:40)
Luttuke, ir maniskiai beveik nieko kito negeria. Siulau vandenuka, arbatyte su svarainiu sirupu ar fruktoze + citrina. O sisiuko irgi nedaug. Keiciu pampersus 3k. dienoj, tai kartais buna tokie lengvi. Bet spalva - bespalviai.
Siandien kaip tycia nutvere vistienos vyniotini taip valge taip valge  thumbup.gif
As jau metus laiko jiems verdu verdu verdu, su viltim, kad va siandien tai jau valgys. Recepturu milijonas isbandyta. O jie kaip nevalge, taip nevalgo. Viskas, nuo rytojaus nebevirsiu. Valgys musu maista.
Del ryskaus slapimo, tai man truputi nepatinka. Gal su gydytoja pasitark. Bet gi lieps baigto zindyti.... doh.gif  doh.gif  doh.gif

Na, mes tai be pamersu diena bunam, tai matosi koks sysius kaskart. Ne visada jis toks ryskus, tik nevalgadieniu metu. Priezasti as zinau - permazai skysciu, nes ir lupos buna sudziuve,o gerimu purtosi... Buna, kad ir pieno nenori. Pasiulau, pora gurksniu ir bega kazkur... Siaip del mp, tai pastebejau, kad daugiausiai niamnina vaikas kai namie mes . dviese smile.gif Tada jokie teciai neblasko demesio. Mano vyras kazkaip neigiamai pradejo ziureti i labai dazna vaiko valgyma, o kartais ir normaliai. Vadinam abu suneli naujagimui wub.gif
Nakti buna, kad daznai kelaisi, bet ne ka jis ten suvalgo, nes paprastai nakti net nesysina. O ryte puode ne visada buna daug sysiaus...
Vaikui as jau kuri laika specialiai nebeverdu (nebent koki blynuka ar omletuka iskepu).
Siandien ryte pvz., paragavo puse saukstuko mano koses, bet tik tiek, o su teciu puse mazo sumustinio suvalge.
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2010 11 15, 02:40)
Nrerealus apetitai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Saunuoliai berniukai, tikri vyrai  thumbup.gif
Kaip tavo pilvukas auga?  nestuke.gif  Gal zinai, kas ten gyvena?

Siandien kaip tycia nutvere vistienos vyniotini taip valge taip valge  thumbup.gif
Del ryskaus slapimo, tai man truputi nepatinka. Gal su gydytoja pasitark. Bet gi lieps baigto zindyti.... doh.gif  doh.gif  doh.gif

jo, tikrai buna dienu kai apetitas pas juos nesuvokiamas smile.gif o del to maisto...maniskiai kategoriskai nuo metuku nebevalge jiems skirto maisto. Sulindo i musu lekstes smile.gif tai sumazinau prieskoniu ir druskos ir visi sekmingai kartu valgom. Gal ir taviskiams tik to ir tereikia tongue.gif
del gerimo - kai nutraukiau MP, kasdien pirkdavom po tris litrus pieno. Mums su vyru likdavo po puodeli koki....dabar apsiramino, po koki litra isgeria tik. Vandens beveik negeria....jiems tik pienas arba sultys. Pati spaudziu obuoliu moliugu. Tai tu irgi nelieka 3 l stiklainio per pora dienu, bet cia jau ir as prisidedu nemazai smile.gif
Kas pilvuke gyvena dar nezinau. Visi laukia mergytes smile.gif Man tai vienodai kaip ir. Pripratau prie bernu, man gerai. Matysim. Dabr turbut negreit ir suzinosiu, nes echo negreit darys dabar jau....
Atsakyti
Labos,

ačiū už medalius, tik kad nėra už ką blush-anim-cl.gif.
Koją vis dar gydau- gerai, kad kaulai sveiki, blogai, kad blauzdikaulio sumušimai ilgai gyja.
QUOTE(letuciux @ 2010 11 11, 19:29)
Tiesiog įdomu, kad vegetarai, o mėsos duodat. Čia off topic, greit ir aš vegetarė pasidarysiu, nes mėsą valgom tik kas antrą kas trečią dieną, baigiu atprasti nuo skonio...

Ai, nėra ką čia ir pasakoti :irnesakyk. Visada buvau tos nuomonės, jai turėsiu vaikų, kad jiems neprimetinėsiu savo mitybos normų, nes tai nėra moralu ir etiška. Užaugs, pasiriks savo kelią. O jei nemėgs mėsos, kažką galvosim. Dabar vienas iš nedaugelio produktų, kas patinka (triušiena).
Maistą vaikui mes duodame tą patį ką ir mes valgom+ mėsą paruošiu atskirai. Neaiškių prieskonių mišinių ar maisto produktų privengiam, tad manau, jog maistas vaikui tinkamas.
Nevalgi kaip ir daugumos čia susirinkusių, bet yra sveika-žvali-guvi. Irgi, ne per didžiausia, smulki, bet ji maža ir gimė.
Atsakyti
Sveikos, noreciau pasiteirauti jusu kaip jusu vaikuciai valgo paprasta zmoniska maista ne jusu pienuka? 4u.gif mano pupai 11 menesiu o ji kerta tik mano pienuka iprasto maisto nepripazysta nei jei gaminamo nei is musu leksciu nzn kaip je pratinti , gal kam taip buo pasidalinkit patrirtimi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eggle20 @ 2010 11 15, 21:49)
Sveikos, noreciau pasiteirauti jusu kaip jusu vaikuciai valgo paprasta zmoniska maista ne jusu pienuka? 4u.gif mano pupai 11 menesiu o ji kerta tik mano pienuka iprasto maisto nepripazysta nei jei gaminamo nei is musu leksciu nzn kaip je pratinti ,  gal kam taip buo pasidalinkit patrirtimi blush2.gif

Pupa, tavo pupyte dar visai mazyte wub.gif
Mano vyrai jau pusantru metu, o as dar turiu ta pacia problema: blogai valgo.
Sveika istojusi i nevalganciu vaikiuku mamyciu kluba biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Del papildomu skysciu, tai maniskis irgi nera didelis gerikas kazko kito, ne mp. bet buna, kad per diena koki 250ml vandenuko isgurksnoja, buna, kad visai vos kelis laisukus. vvandenukas jam ranka pasiekiamas, pati pasiulau vis, bet jei nenori, gi neikisi per prievarta. kartais sulciu geria, bet irgi nepaskayciau kad sulciu isgertu daugiau nei vandens ar arbateles nesaldzios. zodziu, matyt jam uztenka, nes sisioja normaliai. atsigriebia su mp turbut hihihi.gif
Papildyta:
naktim mano vaikas irgi dazniau keltis pradejo ir butinai turi jaust, kad esu salia, iesko su rankytem. nes lovyte jo prie musu lovos su nuimtu sonu, tai kaip ir kartu miegam. anksciua nebuvo jo lovytes pastatytos, miegojo musu lovoj, paskui pastatem ir priprato savo lovytej miegot salia musu, dabar vel nebenosi saov lovytej, nors gi atrodo beveik kartu miegam kai saliai su nuimtu sonu, bet jis vis tiek kuiciasi tol, kol prie manes prisislenka. aisku, smagu wub.gif bet noretusi, kad ir savo lovytej miegotu. mums siokie tokie negalavimai inese sumaisties, kai truputi sirguliavo ir kelinejosi mp daug kartu per nakti, tad nebekeldavau i jo lovyte, uzmigdavau greiciau nei vaikas hihihi.gif

o dar nakti buna, kad valgo mp ir kai jau istraukiu, nebeduodu, tai per piemus pradeda sakyt 'baba baba baba', tipo neber pienuko hihihi.gif ir prabunda, jei issiblasko arba uzmiega kelis kartus pakalbejes...
Atsakyti
QUOTE(JaunasMamukas @ 2010 11 13, 22:57)
Pabandykit susitarti  smile.gif mes pavyzdziui pienuka atidavem zaisliukam  ax.gif  arbatytes pasiulykit gal ..maniskei patiko siltas vandenukas su citrina ir medum  smile.gif pirmas tris naktis pora kartu pasiprase atsigerti o dabar jau visai neblogai miega palyginus smile.gif

Bandom,bandom susitarti,bet kolkas nepavyksta,jei neduodu MP,tai taip verkt pradeda unsure.gif ,ir man gaila pasidaro.O dar dabar esam ne namuose,uzsieny,ir gyvenam ne vieni,tai tikrai nesigauna atpratint,nes prikelia visus namus smile.gif ,grysiu lietuvon,ir iskart bandysiu mazinti naktinius maitinimus,likoiki gryzimo1.5menesio,jau as tai tikrai labai laukiu,nes jau jauciuos pavargus.
Papildyta:
QUOTE(pajus @ 2010 11 15, 01:39)
Jo maniskis ir taip pat darydavo keldavo mane kas valanda pieno siurbt smile.gif  ir as kantriai laukiau, kada naktim atpras valgyt, bet kuo didyn tuo dazniau keltis pradejo:Ir va pries tris savaites angina susirgom pats visa savaite beveik neeme pienuko i burna, buvo labai sunku  spiege istisai, turbut ir skaumas ir stresas vargsiukui verysad.gif  bet kaip pasveikom nusprendziau, jai jau savaite gyveno naktim be pieno, tai daugiau nakti ir neduosiu,tai rezultatas kol kas toks keliasi kokius tris kartus mane apmusa, paverkia koki pusvalandi ir vel uzmiega, o man jo taip gaila wub.gif  wub.gif  wub.gif  bet kol kas laikausi, duodu pienuka tik ryte ir pries pietu,ir vakaro miegelius wub.gif
O del valgymo tai maniskis iki anginos isvis valgydavo tik kose ryte,ir tai kokius 5 saukstus, o visa kita mano pienas buvo, neimdavo net saldainiu, jau nesneku apie normalu maista, bet kaip atsisakem dieniniu ir naktiniu maitinimu tai valgo tris kart per diena kol kas viska ka paduodu, mes su vyru, net pasakyt kam bijom,kad valgo, kad per anksti neprisigirtumem lotuliukas.gif  tiesa diena jis manes nesantazuoja ir nepraso pienuko thumbup.gif  o vat naktim duoda mum  kaip reikalas rolleyes.gif

O pas mus atvirksciai,kai sirgom angina,tik MP ir gere,jau buvau nutraukus dienini maitinima,bet kadangi negere jokiu skysciu,tai ir diena,kai sirgo davinejau MP.
Kai pasveiko,vel pora dienu ,dienos metu pradejo prasyt Mp,bet sugebejau atsilaikyt,ir dabar vel viskas gerai,nepraso smile.gif
Atsakyti