Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Musu racionas dar skurdokas ir del to, kad teturim tik 5 dantukus. Visi priekyje, tai sukramtyt sunkoka.. Pavalgo ka nors nuo musu stalo ir jau matosi pamperse gabaliukai..
Vargstam vienu zodziu..
Ir laabai nenoriai nauja maista ragauja, vazuvies po siai dienai neiptatinu niekaip doh.gif
Atsakyti
Labos,

Kisulia, aš žuvies lig šiol neduodu dukrytei (15mėn.) schmoll.gif- kokybiškos nesumanom kur nupirkti, o, po tikrovei, nemanau, kad mirtinai jau dabar reikia. Manau, apie antrus metus bus pats tas. Žuvies taukų duodu.
Maniškė irgi silpna valgytoja. Nors, būna dienų, kad bent visko paragauja. Mėgsta mėsą (mikro porcijomis)- man keista, nes mes abu su vyru vegetarai ir makaronus įvairia paruoštus (pasta, canelioni, lazaniją).

Apie medikus anekdotas biggrin.gif. Savaitgalį susitraumavau koją, tad teko važiuoti į GPL, traumatologinį punktą. Žinoma, prirašė stiprių vaistų+ šoko skiepyti nuo stabligės. Aš sakau, jog žindau vaiką, nenoriu pakenkti. Kompetetingas gydytojas paklausia kiek vaikui amžiaus ir atsainiai numeta frazę, jog jau pats laikas liautis maitinti doh.gif wacko.gif.
Atsakiau jam taip pačiai grubiai blush-anim-cl.gif(gal ir gėda, kad taip, bet buvau išvargusi, o ir koją l. skaudėjo), kad ne pro šalį jam pasikelti kvalifikaciją....

Dar pagalvojau, Kisulia, o gal Jūsų mažyliui dygsta kiti dantys šiuo metu? Mano mergaitė, pvz., visiškai nieko apart pieno nevalgo kai daiginasi dantis. O paskui vėl kapsto savo mirko porcijas (tik pati, žinoma).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spengla: 11 lapkričio 2010 - 00:50
QUOTE(spengla @ 2010 11 11, 01:47)
Labos,
Atsakiau jam taip pačiai grubiai blush-anim-cl.gif(gal ir gėda, kad taip, bet buvau išvargusi, o ir koją l. skaudėjo), kad ne pro šalį jam pasikelti kvalifikaciją....

Saunuole! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 11 11, 00:47)

Medalis tau uz 'pastatyma i vieta' first.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar pagalvojau, Kisulia, o gal Jūsų mažyliui dygsta kiti dantys šiuo metu?

Aga, kaip su dantukais??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spengla @ 2010 11 11, 01:47)
Labos,

Maniškė irgi silpna valgytoja. Nors, būna dienų, kad bent visko paragauja. Mėgsta mėsą (mikro porcijomis)- man keista, nes mes abu su vyru vegetarai ir makaronus įvairia paruoštus (pasta, canelioni, lazaniją).

Tiesiog įdomu, kad vegetarai, o mėsos duodat. Čia off topic, greit ir aš vegetarė pasidarysiu, nes mėsą valgom tik kas antrą kas trečią dieną, baigiu atprasti nuo skonio...
Atsakyti
Labos,

Kisulia, aš žuvies lig šiol neduodu dukrytei (15mėn.)  schmoll.gif- kokybiškos nesumanom kur nupirkti, o, po tikrovei, nemanau, kad mirtinai jau dabar reikia. Manau, apie antrus metus bus pats tas.

Dar pagalvojau, Kisulia, o gal Jūsų mažyliui dygsta kiti dantys šiuo metu? Mano mergaitė, pvz., visiškai nieko apart pieno nevalgo kai daiginasi dantis. O paskui vėl kapsto savo mirko porcijas (tik pati, žinoma).

Dantukas vienas jau toks ant ribos, bet kiti lyg nesikala, bet Pas mus nuolat tas nevalgymas, ar dantys ar ne, mikroporcijos rimto maisto ir duok pieno tipo, dabar jei bandau nukalbet, net plesia bliuska doh.gif velniukstis

Bet dabar jau ramiai, pamaciau, kad ne musu vienu problema ir kad visai nebutina imtis tokiu drastisku priemoniu kaip patare pediatre, kaip leidimas pabadaut..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisulia: 12 lapkričio 2010 - 15:02
Mamos, ka patartume?
Mano dukra vel pradejo ziauriai prastai miegoti. Atsibunda kas 1.5 valandos. Gerai kad bent zinda tik po 5-10 minuciu ir lengvai paleidzia. Diena tai susitariame, ir daznai ir buna, kad valgo ryte ir vakare, bet kaip sumazinti tu naktiniu atsikelimu skaiciu? Gal turit kokiu patarimu?
Atsakyti
QUOTE(kisulia @ 2010 11 12, 16:00)
Dantukas vienas jau toks ant ribos, bet kiti lyg nesikala, bet Pas mus nuolat tas nevalgymas, ar dantys ar ne, mikroporcijos rimto maisto ir duok pieno tipo, dabar jei bandau nukalbet, net plesia bliuska  doh.gif  velniukstis

Bet dabar jau ramiai, pamaciau, kad ne musu vienu problema ir kad visai nebutina imtis tokiu drastisku priemoniu kaip patare pediatre, kaip leidimas pabadaut..

Mano taip pat valgo, tik vyresnis uz jusiski 5 men ir dantu turi 16 .. doh.gif

Netgi pradejau rasytis ka ir kiek per diena suvalgo. Bandau nebeduoti sausainiu (tik dziovintus vaisius, javainius sausus pusrycius), bet valguyymas negereja... Rimto normalaus maisto nevalgo lygiai taip pat sekmingai kaip ir anksciau. Raso mamos, kad buna nevalgadieniu, na, ju buna ir pas mus - tada apart pieno nevargo beveik nieko, pvz per visa diena: puse riekeles batono su suriu, 10 razinu, riekele panerio desros, razinos isrinktos ir maziuko gabaliuko varskes apkepo, 10 gr javainio, na ir MP, bet ir to ne super daug, nes sloguoja, nosis kemsasi ir negali normaliai zisti...
Eisim pas daktare kita sav, nes ilgokai sloguoja vaikas, plius liezuvis negraziai atrogo (kazkokios raudonos demes, gleivine pazeista), o kakuose vel buna nesuvirskinto maisto... ir mazylis labai irzlus, puola daznai i isterijas... nesuprantu skauda jam, baisu ar dar kas... Ir vel eilini karta dilema ka jai sakyti/ nesakyti del MP. Jei pasakysiu, kad nevalgo maisto, reikalauja pieno ir valgo ji bent 5 kartus per diena ir dar nakti, tai bijau, kad apreks ir del nevalgymo apkaltins mp davima, grafiku nebuvima ir t.t. Jei sakysiu, kad nemaitinu, ka tada sakyti apie piena - misinuka (tikrai pzaklaus) Nes realiai vaikas jokio kito pieno jokiu pavidalu net neragauja (iskaitant ir geriamus jogurtus, sojos gerimus ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 13 lapkričio 2010 - 16:23
QUOTE(Olkin @ 2010 11 13, 15:49)
Mamos, ka patartume?
Mano dukra vel pradejo ziauriai prastai miegoti. Atsibunda kas 1.5 valandos. Gerai kad bent zinda tik po 5-10 minuciu ir lengvai paleidzia. Diena tai susitariame, ir daznai ir buna, kad valgo ryte ir vakare, bet kaip sumazinti tu naktiniu atsikelimu skaiciu? Gal turit kokiu patarimu?

Pas mus lygiai tokia pati situacija,diena nevalgom MP,jau senai,o nakti,toks jausmas kuo toliau,tuodazniau praso.pokiekvienos nakties,vis sakau,nu viskas,uztenka,reikia bandyt atpratint,bet...,vis nesiryztu,taip norisi,kad pati atprastu.
Atsakyti
QUOTE(luli @ 2010 11 13, 16:25)
Pas mus lygiai tokia pati situacija,diena nevalgom MP,jau senai,o nakti,toks jausmas kuo toliau,tuodazniau praso.pokiekvienos nakties,vis sakau,nu viskas,uztenka,reikia bandyt atpratint,bet...,vis nesiryztu,taip norisi,kad pati atprastu.

Pabandykit susitarti smile.gif mes pavyzdziui pienuka atidavem zaisliukam ax.gif arbatytes pasiulykit gal ..maniskei patiko siltas vandenukas su citrina ir medum smile.gif pirmas tris naktis pora kartu pasiprase atsigerti o dabar jau visai neblogai miega palyginus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaunasMamukas: 13 lapkričio 2010 - 20:59
QUOTE(Olkin @ 2010 11 13, 11:49)
Mamos, ka patartume?

Maniske taip pat- atrodo, kuo didyn, tuo prasciau naktim miega doh.gif Zinda irgi kokias 5 min., sakau, viskas jau miegokim, tada paleidzia, giliai atsidusta, atrodo su tokia palaima veidelyje, ir tuoj pat uzmiega vel. Atrodo, kad jai labiau reikia isitikinti, kad mama salia ir nedingo, nei pienuko, kurio turbut nelabai ir daug turiu, ypac, kai taip daznai keliasi. O dienom tai tik pries pietu miega, dazniau jau senokai nepraso. Noreciau, kad iseitu susitart kazkaip del to naktinio kelimosi, bet kad ji net nepabudus is miegu praso, o jei bandau tartis- klykia tiesiog, niekaip nenuraminsi. Tai gaila ir vaiko, ir kaimynu. Vis tikiuosi, kad iseis graziuoju atpratint.
Bet va turim kita problema- nevalgi baisiai, visai nevalgo vaisiu, darzoviu, uogu, sulciu grynu negeria. Rezultatas- zemas hemoglobinas doh.gif Gyd. tiesiai i akis isreze, kad cia del to, kad ilgai maitinau pati (na, as nutylejau, kad vis dar maitinu 2,2 m. vaika). Taiva, lyg ir laikas jau butu nujunkyt, gal ir apetitas atsirastu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 13, 17:15)
Mano taip pat valgo, tik vyresnis uz jusiski 5 men ir dantu turi 16 ..  doh.gif
Netgi pradejau rasytis ka ir kiek per diena suvalgo.

Musu amzius vienodas, bet maniskiai dantuku turi tik po 8 biggrin.gif
Sios dienos maistelis:
Pusryciai: Lovoj MP.
Rugines koses net neragavo. Atsikando po 1 kasniuka mano sumustinio (juoda duona+suris). Vienas ta kasniuka nurijo, kitas isspjove. Gavo dar po gabaleli buoliuko, tas, kuris suvalge kasni sumustinio, obuoli sukramte, isspjove, kitas puse obuolio skilteles suvalge.
Pietus: Sriubos paragavo, bet nevalge nei vienas. Vienas suvalge pue kukuruzo! Tada MP.
Pavakariai: kukuruzu koses paragavo po 1 sauksteli. Viskas. Po to suvalge 1 maza jogurto indeli per abu. MP.
Vakarienei rinko bulviu trupinukus is musu leksciu. MP. Jau miega. Bet mazdaug kas valanda reikia MP.

Buna geresniu dienu, kai per abu suvalgo 100g ryziu ar grikiu koses.
Labai raunasi ant rukytos desros, "slapiankes". Bet neduodam. Virtos mesytes ar kukulio paragauja ir spjauna. Esam pora kartu dave rukyto lasinuko. Vienas labai valge, kitas - ne. Sausainiu, duoninuku nevalgo.

Bet vaikai tikrai neperkare, laimingi, tai nepergyvenu.
Atsakyti