Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža

QUOTE(jurgutele @ 2006 05 29, 20:38)
Sveiki, ir aš turiu disko išvaržą, bet niekada nemaniau, kad čia taip baisu fear.gif
Dabar planuoju pastoti, o tai ką, gal bus sunkiau išnešioti? Gal kuri buvote nestuke.gif ir kaip sekėsi nešioti mažių?Gimdyti?

QUOTE(pinciuke @ 2006 08 04, 21:02)
(...) Dabar darausi tyrimus, itaria diskoze, siuncia darytis kompiuterine tomograma. Gal kas zinote, ar nugaros skausma gali sukelti pries 7 metus spinaline (i nugra) leista narkoze?
Bet gydytoja ispejo, kad po tyrimo negalima tris metus tureti vaikuciu... Zinokit visi.

QUOTE(staselė @ 2006 08 05, 18:55)
Man irgi darė kompiuterinę tomografiją, bet niekas neįspėjo, kad tris metus negalima vaikų turėti. Bet juk tokį dalyką kiekvienai moteriai būtinai turi pasakyti!
Esu girdėjusi, kad spinalinė narkozė nelabai gerai, gali būti, kad jei nelebai į gerą vietą pataikė, tai po to gali nugara skaudėti, bet konkrečiai tuo nesidomėjau.

Prieš tris metus (kaip tik buvo 2003 spalis) pradėjo skaudėti dešinę koją, sėdmenį, ilgai nesupratau, kas man yra, šeimos gydytoja du mėnesius gydė nuo radikulito, tik gruodžio mėnesį pasiuntė pas neurologą, sausio mėnesį man padarė kompiuterinę tomografiją ir rado tarpslankstelinio disko išvaržą.

Gruodį-sausį pragulėjau lovoje, nes buvo taip užspaustas nervas, jog prasidėjo nervų šaknelių uždegimas.
Nuo kelis mėnesius trunkančio skausmo buvau išsękusi. Neurologė liepė važiuoti į Klaipėdą ir operuotis pas neurochirurgus. Gydytojas pažiūrėjo mano komp. tomogr. nuotrauką ir pasakė, kad galiu ir nesidaryti operacijos, nes dar pavaikštau, koja netirpsta, nėra paralyžiuota, raumenis neatrofuojasi. Grįžau atgal pas savo neurologę, tačiau ji jau labai nenoriai tęsė biuletenį.

Nuėjau pas kitą neurologą, jis paguldė mane į ligoninę vienai savaitei, skyrė procedūras. Skausmo nebejaučiau (turbūt nuo vaistų), atsigavau ir atgavau viltį.
Vasario mėnesį grįžau į darbą. Sunkiai vaikščiojau, negalėjau ilgai sėdėti, tačiau namie darydavau mankštą, stengiausi daugiau judėti ir mąstyti pozityviai.

Šiuo metu laukiuosi vaikelio nestuke.gif . Buvo baugu, kaip seksis jį nešioti, tačiau kol kas viskas gerai. Priaugau 15 kg (kaip žinia, per didelis svoris irgi nepadeda stuburui, kai turi išvaržą), bet tokių baisių skausmų, kaip tada nejaučiu. Tiesa pasakius, šiuo metu nugarą retai skauda. smile.gif
Apie tai, kad po komp. tomografijos tyrimo negalima tris metus turėti vaikų - niekas neįspėjo. verysad.gif

Taigi, padeda plaukimas, mankšta, pozityvus mąstymas, poilsis. Nors - kiekvienai tai individualu.

Tačiau... yra dar vienas "bet" - artėja gimdymas, tiksliau - planinė Cezario operacija, narkozę greičiausiai taikys ne pilną, o tą spinalinę arba epidūrinę (jei teisingai supratau, tai jos šiek skiriasi). Šiek tiek baugu - kaip reaguos į tai mano stuburas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2006 09 29, 23:24)
Prieš tris metus (kaip tik buvo 2003 spalis) pradėjo skaudėti dešinę koją, sėdmenį, ilgai nesupratau, kas man yra, šeimos gydytoja du mėnesius gydė nuo radikulito, tik gruodžio mėnesį pasiuntė pas neurologą, sausio mėnesį man padarė kompiuterinę tomografiją ir rado tarpslankstelinio disko išvaržą.

Gruodį-sausį pragulėjau lovoje, nes buvo taip užspaustas nervas, jog prasidėjo nervų šaknelių uždegimas.
Nuo kelis mėnesius trunkančio skausmo buvau išsękusi. Neurologė liepė važiuoti į Klaipėdą ir operuotis pas neurochirurgus. Gydytojas pažiūrėjo mano komp. tomogr. nuotrauką ir pasakė, kad galiu ir nesidaryti operacijos, nes dar pavaikštau, koja netirpsta, nėra paralyžiuota, raumenis neatrofuojasi. Grįžau atgal pas savo neurologę, tačiau ji jau labai nenoriai tęsė biuletenį.

Nuėjau pas kitą neurologą, jis paguldė mane į ligoninę vienai savaitei, skyrė procedūras. Skausmo nebejaučiau (turbūt nuo vaistų), atsigavau ir atgavau viltį.
Vasario mėnesį grįžau į darbą. Sunkiai vaikščiojau, negalėjau ilgai sėdėti, tačiau namie darydavau mankštą, stengiausi daugiau judėti ir mąstyti pozityviai.

Šiuo metu laukiuosi vaikelio nestuke.gif . Buvo baugu, kaip seksis jį nešioti, tačiau kol kas viskas gerai. Priaugau 15 kg (kaip žinia, per didelis svoris irgi nepadeda stuburui, kai turi išvaržą), bet tokių baisių skausmų, kaip tada nejaučiu. Tiesa pasakius, šiuo metu nugarą retai skauda. smile.gif
Apie tai, kad po komp. tomografijos tyrimo negalima tris metus turėti vaikų - niekas neįspėjo. verysad.gif

Taigi, padeda plaukimas, mankšta, pozityvus mąstymas, poilsis. Nors - kiekvienai tai individualu.

Tačiau... yra dar vienas "bet" - artėja gimdymas, tiksliau - planinė Cezario operacija, narkozę greičiausiai taikys ne pilną, o tą spinalinę arba epidūrinę (jei teisingai supratau, tai jos šiek skiriasi). Šiek tiek baugu - kaip reaguos į tai mano stuburas? g.gif

Gera girdėt, kad sėkmingai sekasi nešiot vaikelį nestuke.gif . Prieš 7 metus laukiausi, bet išvaržos "dėka" turėjau persileidimą mad.gif Stuburą operavo praėjus 2 metams, kai jau vaikščiot mažai galėjau. Dabar vėl jau savaitė, kaip skausmas surakinęs, žinau, kad grėsmingai artėja diena, kai vėl reikės operuotis, tai net ašaros byra apie tai pagalvojus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2006 09 30, 11:35)
Gera girdėt, kad sėkmingai sekasi nešiot vaikelį nestuke.gif . Prieš 7 metus laukiausi, bet išvaržos "dėka" turėjau persileidimą mad.gif Stuburą operavo praėjus 2 metams, kai jau vaikščiot mažai galėjau. Dabar vėl jau savaitė, kaip skausmas surakinęs, žinau, kad grėsmingai artėja diena, kai vėl reikės operuotis, tai net ašaros byra apie tai pagalvojus verysad.gif

elfė, užjaučiu labai dėl persileidimo ir dėl to, kad vėl stuburą teks operuoti. console.gif
Svarbiausia - laikykis ir nepasiduok. 4u.gif wub.gif

Kiekvienam savo. Universalaus recepto nėra. Reikia atsižvelgti į savo savijautą ir pasirinkti -ar operuotis, ar ne, jei ne - tada ieškot kitokių būdų (masažas, arba net pas taip vadinamus "kaulų laužytojus" apsilankyti - nors man asmeniškai to mano neurologas nepatarė, sakė, kad toks "kietas masažas", tempimas ir "kaulų laužymas"gali taip mane sugadinti, kad likčiau paralyžiuota, akupunktūra, joga, mankšta, plaukiojimas ir t.t.).

Taip pat pravartu peržvelgti savo psichologines problemas - ką mes užsikrauname sau, ką taip tempiame, velkame, kad tai net pereina į fizinį lygmenį ir slegia mūsų nugaras, stuburus.
Kai kurie materialistai gali pasijuokti iš tokių mano pasisakymų, tačiau gal esate girdėję ne kartą tokį pasakymą, kad "mūsų mintys yra materialios", ir kad išsipildo tai, kuo tu tiki. Arba tai, ko tu bijai. Arba tai, apie ką svajoji ir ko nori.
Kaip mes galvojame apie save, tokie ir esame. Taip ir gyvename.
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2006 09 29, 22:24)

Džaiugiuosi kartu su jumis. Svarbiausia tikėkite, kad viskas bus gerai. Nes žmogaus tikėjimas labai daug padeda. Aš mankštą darau kiekvieną dieną, ir pati pajutai, kad tai tikrai padeda.
O jūs tikriausiai kiekvieną dieną darote mankštą?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 09 30, 20:52)
Džaiugiuosi kartu su jumis. Svarbiausia tikėkite, kad viskas bus gerai. Nes žmogaus tikėjimas labai daug padeda. Aš mankštą darau kiekvieną dieną, ir pati pajutau, kad tai tikrai padeda.
O jūs tikriausiai kiekvieną dieną darote mankštą?

Pritariu, stasele, kad žmogaus tikėjimas labai daug padeda.
Kai nebeskaudėdavo, tai kažkaip ir pamiršdavau mankštą. Paskui vėl darydavau kasdien. Stengiausi mesti svorį (mažiau valgyti ir daugiau judėti), kad stuburui būtų lengviau - pernai vasarą-rudenį buvau buvau numetusi 5 kg.
Kai nuo šių metų pradžios pradėjau lauktis, tai mankštą vėl dariau po trijų mėnesių nėštumo, nes labai norėjosi judėti.
Dabar nebedarau - sunku man, pilvukas didelis, skauda gimdos raiščius.
Atsakyti
Biufkai-
drinks_cheers.gif
pirmiausia - sveikinu ir linkiu viokeriopos stiprybes ir sekmes... 4u.gif
o del stuburo reakcijos i spinaline narkoze - vienas dievas zino. man gydytojai sako, kad ji ir tam nugaros skausmui negalejo tureti jokios itakos. Gal jie ir teisus.
As tai siulyciau pasikonsultuoti su savo gydytoju, papasakoti, kad neramina. Pasakyk, kad tau buvo darytas kompiuterinis tyrimas. gal rizka minimali, ir nera ko jaudintis... o gal tu ta tyrima painioji su magnetinio rezonanso tyrimu. Kiek zinau, jis nekenksmingas sveikatai (girdejau per grozio fabriko laida). o sakys, kad gali pakenkti, raikia buti budriems, galbut pasidaryti dar papildomu tyrimu ir nusiraminti, jei viskas normaliai.
manau, kad jis turetu viska tau paaiskinti ir priimti pati geriausia sprendima jums abiems su leliuku. nestuke.gif
o siaip tai daryk mankstele, stiprink raumenukus nugaros.
Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2006 09 30, 22:37)
pirmiausia - sveikinu ir linkiu viokeriopos stiprybes ir sekmes...  4u.gif

Ačiū, pinciuke smile.gif
Pažiūrėjau į tavo public.fotki tinklapėlį, atsiminiau, kad kaip tik iš ten vakar ir pasiėmiau mankštos nugarai nuotraukytes - gal parvers. Iš neurologės (tos, kuri mane siuntė operuotis) buvau gavus tą lapą, tačiau atidaviau draugei, kuriai labiau reikėjo, o pati dariau mankštą, kurią ligoninėj išmokau.
Dėl narkozės pasiteirausiu ligoninėje. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.

(O dėl kompiuterinės tomografijos ar magnetinio rezonanso - kas gi man buvo atlikta - dabar nepsakysiu tiksliai. Paieškosiu rytoj informacijos internete.)
Atsakyti
Tas mankstas gavusi is gydytojos as tuoj atsvieciau ir padalinau visoms pazistamoms, kurios turi didesniu ar mazesniu stuburo skausmu. Siulau ir jums taip pat pasielgti - gal taip kam nors padesime gyventi be skausmo...
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2006 09 30, 21:54)
Ačiū, pinciuke smile.gif
Pažiūrėjau į tavo public.fotki tinklapėlį, atsiminiau, kad kaip tik iš ten vakar ir pasiėmiau mankštos nugarai nuotraukytes - gal parvers. Iš neurologės (tos, kuri mane siuntė operuotis) buvau gavus tą lapą, tačiau atidaviau draugei, kuriai labiau reikėjo, o pati dariau mankštą, kurią ligoninėj išmokau.
Dėl narkozės pasiteirausiu ligoninėje. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.

(O dėl kompiuterinės tomografijos ar magnetinio rezonanso - kas gi man buvo atlikta - dabar nepsakysiu tiksliai. Paieškosiu rytoj informacijos internete.)

Man dare kompiuterine tomografija, tai daktaras sake,kad nera gerai organizmui.
BIUFka matau jau turi leliuka,SVEIKINU!!!! 4u.gif
Kaip tavo nugara?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristin: 18 spalio 2006 - 15:05
QUOTE(Kristin @ 2006 10 18, 15:47)
Man  dare kompiuterine tomografija, tai daktaras sake,kad nera gerai organizmui.
BIUFka matau jau turi leliuka,SVEIKINU!!!! 4u.gif
Kaip tavo nugara?

Taip, jau turiu Mažylį, ačiū už sveikinimus, Kristin! smile.gif biggrin.gif 4u.gif

Žinok, kas įdomiausia, - visą nėštumą nugara neskaudėjo, nors aš iš tikro buvau susirūpusi, kaip reaguos mano stuburas į padidėjusį kūno svorį, buvau priaugusi 15 kg. Iš jų dar liko 8 kg, netgi daugiau derėtų numesti, kad sverčiau normaliai ir kuo mažiau apkraučiau stuburą. Taip, kad dar laukia manęs darbelis. g.gif

Dar nerimavau dėl to, kaip reikės vaiką pervystyti, jei, tarkim, pervystysiu ant savo lovos (kaip vyresniuosius vaikus pervystydavau), kuri yra gana žema, ir tikrai nepatogi mano nugarai - tenka žemai pasilenkti.
Ir tas dalykas išsisprendė - dar prieš gimstant vaikučiui gavau dovanu pervystymo lentą, kurią reikia dėti ant vaikiškos lovelės, ir tikrai vaiko pervystymas nesigauna kažkur žemai ir visai nevargina nugaros. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2006 10 19, 13:39)
Taip, jau turiu Mažylį, ačiū už sveikinimus, Kristin!

Žinok, kas įdomiausia, - visą nėštumą nugara neskaudėjo, nors aš iš tikro buvau susirūpusi, kaip reaguos mano stuburas į padidėjusį kūno svorį, buvau priaugusi 15 kg. Iš jų dar liko 8 kg, netgi daugiau derėtų numesti, kad sverčiau normaliai ir kuo mažiau apkraučiau stuburą. Taip, kad dar laukia manęs darbelis. g.gif

Dar nerimavau dėl to, kaip reikės vaiką pervystyti, jei, tarkim, pervystysiu ant savo lovos (kaip vyresniuosius vaikus pervystydavau), kuri yra gana žema, ir tikrai nepatogi mano nugarai - tenka žemai pasilenkti.
Ir tas dalykas išsisprendė - dar prieš gimstant vaikučiui gavau dovanu pervystymo lentą, kurią reikia dėti ant vaikiškos lovelės, ir tikrai vaiko pervystymas nesigauna kažkur žemai ir visai nevargina nugaros.

Na svarbu,kad viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(Romans @ 2006 05 22, 17:36)
Sveikutes 4u.gif

Man 27m. jau keturi metai kaip isoperuota stuburo isvarza  , po operacijos vaikuti susilaukti rekomendavo tik po 2 m. , sportas tik plaukimas ir vaziavimas dviraciu verysad.gif , teko atsisakyti daug ko ...nugaros skausmai tai atsiranda tai vel isnyksta , desine koja pusiau nejautri... dabar kai pradejom planuoti vaikuti atsirado skausmas tarp menciu , tirpti desine ranka... nemanau , kad lauksiu ilgiau del  nestuke.gif , gal yra mamyciu,  kurios po nugaros isvarzos operacijos laukesi, gal galetu papasakoti, kaip tam ruosesi ko labiausiai saugotis reikejo nestumo metu  ax.gif aciu 4u.gif

as buvau nestuke.gif ir tikrai jokiu problemu neturejau ir net nesisaugojau del nugaros.Viskas bus gerai 4u.gif
QUOTE(elfė @ 2006 08 19, 13:06)
Prieš 4,5 m. operavo stuburo išvaržą, nes jau visiškai nevaikščiojau, tai nebuvo kur dėtis-skausmas nežmoniškas, koja nutirpus nuo klubo iki pirštų galiukų.Dabar aišku vaikštau, bandžiau net dirbt, bet be skausmą malšinančių- praktiškai nei dienos verysad.gif  o kojos nutirpimas iki galo ir nepraeina. Nuo operacijos dienos turiu invalidumą, jokių perspektyvų, kad kada nors bus geriau. Kai pakartotinai buvau Kaune pas operavusį gydytoją, sakė "kentėk kiek gali, o kai jau kentėt negalėsi, operuosim vėl". Tai ir gyvenu kaip narkomanė- kartais užtenka tablečių, o  būna, kad leidžiami nepadeda, ypač kai pervertinus savo galimybes ir iš poreikio užsidirbt, susirandu kokį kad ir nesunkų darbą. O darbą rast problema- darbingumas 50% verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Sako,kad po sitos operacijos galima gaut invaliduma g.gif ,gal kuri nors bandet? g.gif Dabar isiskaiciau ir jei gerai supratau tai jus gavot invaliduma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristin: 19 spalio 2006 - 15:40
QUOTE(Kristin @ 2006 10 19, 17:37)
Na svarbu,kad viskas gerai thumbup.gif  thumbup.gif .
Papildyta:

as buvau nestuke.gif  ir tikrai jokiu problemu neturejau ir net nesisaugojau del nugaros.Viskas bus gerai 4u.gif

Sako,kad po sitos operacijos galima gaut invaliduma g.gif ,gal kuri nors bandet? g.gif Dabar isiskaiciau ir jei gerai supratau tai jus gavot invaliduma?

po operacijos pusei metų gavau 2 grupę, o po to jau 4,5 metų turiu 3 (50% darbingumas). Sausio mėn. vėl bus komisija, tai vėl spręs ar pratęst, nes skausmo priepuoliai vis kartojasi, o mažesnis skausmas jau tapo nuolatiniu mano palydovu verysad.gif
Atsakyti