QUOTE(jurgutele @ 2006 05 29, 20:38)
Sveiki, ir aš turiu disko išvaržą, bet niekada nemaniau, kad čia taip baisu
Dabar planuoju pastoti, o tai ką, gal bus sunkiau išnešioti? Gal kuri buvote
ir kaip sekėsi nešioti mažių?Gimdyti?

Dabar planuoju pastoti, o tai ką, gal bus sunkiau išnešioti? Gal kuri buvote

QUOTE(pinciuke @ 2006 08 04, 21:02)
(...) Dabar darausi tyrimus, itaria diskoze, siuncia darytis kompiuterine tomograma. Gal kas zinote, ar nugaros skausma gali sukelti pries 7 metus spinaline (i nugra) leista narkoze?
Bet gydytoja ispejo, kad po tyrimo negalima tris metus tureti vaikuciu... Zinokit visi.
Bet gydytoja ispejo, kad po tyrimo negalima tris metus tureti vaikuciu... Zinokit visi.
QUOTE(staselė @ 2006 08 05, 18:55)
Man irgi darė kompiuterinę tomografiją, bet niekas neįspėjo, kad tris metus negalima vaikų turėti. Bet juk tokį dalyką kiekvienai moteriai būtinai turi pasakyti!
Esu girdėjusi, kad spinalinė narkozė nelabai gerai, gali būti, kad jei nelebai į gerą vietą pataikė, tai po to gali nugara skaudėti, bet konkrečiai tuo nesidomėjau.
Esu girdėjusi, kad spinalinė narkozė nelabai gerai, gali būti, kad jei nelebai į gerą vietą pataikė, tai po to gali nugara skaudėti, bet konkrečiai tuo nesidomėjau.
Prieš tris metus (kaip tik buvo 2003 spalis) pradėjo skaudėti dešinę koją, sėdmenį, ilgai nesupratau, kas man yra, šeimos gydytoja du mėnesius gydė nuo radikulito, tik gruodžio mėnesį pasiuntė pas neurologą, sausio mėnesį man padarė kompiuterinę tomografiją ir rado tarpslankstelinio disko išvaržą.
Gruodį-sausį pragulėjau lovoje, nes buvo taip užspaustas nervas, jog prasidėjo nervų šaknelių uždegimas.
Nuo kelis mėnesius trunkančio skausmo buvau išsękusi. Neurologė liepė važiuoti į Klaipėdą ir operuotis pas neurochirurgus. Gydytojas pažiūrėjo mano komp. tomogr. nuotrauką ir pasakė, kad galiu ir nesidaryti operacijos, nes dar pavaikštau, koja netirpsta, nėra paralyžiuota, raumenis neatrofuojasi. Grįžau atgal pas savo neurologę, tačiau ji jau labai nenoriai tęsė biuletenį.
Nuėjau pas kitą neurologą, jis paguldė mane į ligoninę vienai savaitei, skyrė procedūras. Skausmo nebejaučiau (turbūt nuo vaistų), atsigavau ir atgavau viltį.
Vasario mėnesį grįžau į darbą. Sunkiai vaikščiojau, negalėjau ilgai sėdėti, tačiau namie darydavau mankštą, stengiausi daugiau judėti ir mąstyti pozityviai.
Šiuo metu laukiuosi vaikelio

Apie tai, kad po komp. tomografijos tyrimo negalima tris metus turėti vaikų - niekas neįspėjo.

Taigi, padeda plaukimas, mankšta, pozityvus mąstymas, poilsis. Nors - kiekvienai tai individualu.
Tačiau... yra dar vienas "bet" - artėja gimdymas, tiksliau - planinė Cezario operacija, narkozę greičiausiai taikys ne pilną, o tą spinalinę arba epidūrinę (jei teisingai supratau, tai jos šiek skiriasi). Šiek tiek baugu - kaip reaguos į tai mano stuburas?