Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža

QUOTE(elfė @ 2006 10 20, 09:00)
po operacijos pusei metų gavau 2 grupę, o po to jau 4,5 metų turiu 3 (50% darbingumas). Sausio mėn. vėl bus komisija, tai vėl spręs ar pratęst, nes skausmo priepuoliai vis kartojasi, o mažesnis skausmas jau tapo nuolatiniu mano palydovu verysad.gif

Labai uzjauciu del to skausmo,pati zinau ka tai reiskia unsure.gif .Bet kodel jums nepraeina skausmas po operacijos? gal ka nors blogai padare ar nepilnai atlaisvino ta nerva? g.gif .Mano mamos brolienei pirma operacija buvo nesekminga, blogai padare,tad teko daryt antra,o po antros viskas gerai thumbup.gif .Tai gal ir jums blogai padare unsure.gif
Aciu Dievui man po operacijos viskas neblogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristin @ 2006 10 20, 16:30)
Labai uzjauciu del to skausmo,pati zinau ka tai reiskia unsure.gif .Bet kodel jums nepraeina skausmas po operacijos? gal ka nors blogai padare ar nepilnai atlaisvino ta nerva? g.gif .Mano mamos brolienei pirma operacija buvo nesekminga, blogai padare,tad teko daryt antra,o po antros viskas gerai thumbup.gif .Tai gal ir jums blogai padare unsure.gif

Iš tikrųjų sunku atsakyti dėl ko yra taip kaip yra. Praėjo jau daug laiko po operacijos, iš pradžių buvo viltis kad vis dėlto tas skausmas su laiku praeis. O dabar jau vėlu ieškot kaltų, dėl to lengviau nebus. Tiesiog bandau "draugaut" su skausmu ir laukiu gal vis dėlto vieną dieną jis tiesiog dings ir neatsiras. Stengiuosi būt optimistė, nor nevisada pavyksta bigsmile.gif
Atsakyti
Mano vyrui irgi operavo isvarza, sia vasara. Jis net gi ilgai ir nelauke, nes jam ziauriai skaudejo, tirpo koja.. susiveike siuntima ir i Kauna.. aisq bijojom abu, bet jis sake, kas nerizikuoja negeria sampano lotuliukas.gif
mano teciui jau daug metu yra isvarza, viena koja yra pusiau paralyziuota, db gal jau butu ir per velu operuotis, bet jis nieku gyvu nenorejo to daryti, tdl db raisuoja, taciau skausmu nekencia.. mes bent tuo dziaugiames 4u.gif
tdl ir mano ir mano vyro nuomone, jeigu yra skausmai ir tirpimo pozymiai - operuokites, siais laikais juk viskas modernizuota, daug lengviau ir patikimiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano vyrui jau 7m yra stuburo išvarža. 2m daro gydomąsias mankštas pas gyd. Jasiūnienę kaune. pradžioj gal ir padėjo dabar sako , kad blogiau jaučiasi. tai jau 3 kartą važiuosim į Ežerėlį. Kas bus toliau ... nebežinau kur dar apsilankyti.
Atsakyti
gal kas galir atsiųsti į AŽ nuotraukėlių su mankštos pratimėliais. smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi. Turiu ir as si "dziaugsmeli".... Jau koki 10 metu isvarza. Anksciau budavo uzeina, pakenciu ir praeina. O paskutini karta dave taip, kad teko greituske kviestis, o desines kojos blauzdos priekis uztirpes.... Sausio antroje puseje darysiuosi magnetini rezonansa, o po to bus matyt. Labi noris pradzioje be operacijos pameginti. Todel gal kas galite Vilniuje padeti susirasti tirai gera reabilitologa (turiu omenyje kinezeterapeuta mankstom), masazista/e rimta? Dabar gavau siuntima i santariskiu reabilitacijos centra, ten tokia jaunute mergina dirba net nezinau kaip jai ten seksis. Todel buciau dekingas uz pagalba:)
Dekui
Atsakyti
Žurnale "sveikas žmogus" perskaičiau apie stuburo tempimo stalą, gal kas este girdėjęs apie tai, gal žinote kainą?
Atsakyti
Sveiki likimo draugai hi.gif As isvarza turiu apie 18 m. Jau kelis kartus gulejau ligonineje ir buvo ruosiami tyrimai operacijai bet as vis atsisakydavau. Nemanau, kad reikia skubet. Kadangi pati esu kineziterapeute ir esu dirbusi su neurochirurginiais pacientais tai daug maciau po isvarzos operaciju. Dabar bunu namuose su savo maziumi ir esu pamirsusi stuburo skausmus. Galiu padaryti isvada kad darbas man labia kenke nes dirbau su sunkiais ligoniais kuriuos reikedavo kilnot ir visaip lankstytis. Taigi, stubura susivarom patys neteisingai sededami, stovedami ir pan. Isvarzos atsiranda tuomet kai ilga laika nekreipiame demesio i taisyklinga laikysena arba vienoda padeti (pvz. sedimas, stovimas darbas ir pan.). Pirmas dalykas ka reiketu daryti esant nugaros skausmui tai pilvo preso pratimai ( tegul kineziterapeutas parodo kaip teisingai daryt). Kitas dalykas-nugaros raumenu tempimas ir stiprinimas. Treniruokliu salese yra treniruoklis nugaros raumenims (kur fiksuojamos kojos o virsutine kuno dalis laisvai kabo). Jei kalbam apie stuburo tempimo stala tai as geriau isigyciau toki treniruokli. Su juo galima ir nugaros skausmus sumazint ir raumenis pastiprint. Tik velgi reikia kad kas nors parodytu kaip teisingai su juo elgtis. Na ir prirasiau umn.gif karsta.gif Tikiuosi kad turejot kantrybes perskaityt book.gif Gal kas ir nelabai aiskiai parasyta tai klauskit.
Atsakyti
[quote=Kristin,2006 10 20, 15:30]Labai uzjauciu del to skausmo,pati zinau ka tai reiskia unsure.gif .Bet kodel jums nepraeina skausmas po operacijos? gal ka nors blogai padare ar nepilnai atlaisvino ta nerva? g.gif .Mano mamos brolienei pirma operacija buvo nesekminga, blogai padare,tad teko daryt antra,o po antros viskas gerai thumbup.gif .Tai gal ir jums blogai padare unsure.gif
quote]

Papildyta:
QUOTE(elfė @ 2006 10 20, 10:00)
po operacijos pusei metų gavau 2 grupę, o po to jau 4,5 metų turiu 3 (50% darbingumas). Sausio mėn. vėl bus komisija, tai vėl spręs ar pratęst, nes skausmo priepuoliai vis kartojasi, o mažesnis skausmas jau tapo nuolatiniu mano palydovu verysad.gif

Aš jau 2m. po operacijos ir skausmai nesiliauja. Gal kažkiek po operacijos buvo lengviau, bet po kiek laiko skausmai ir vėl atsinaujino. Tai gal tau osteochondrozė jeigu taip tai visa laika jie tave ir lydės didesni ar mažesni, bet jie bus. Osteochondrozė- tai degeneraciniai pakitimai stubure. Ta džiaugsmą man po operacijos daktarai iškarto pripažino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santal: 14 sausio 2007 - 15:31
dar vienas receptukas palengviti skausmui: plaukiojimas ir kt. vandens proceduros (kur po stipria srove reikia stoveti atsilaikant pries ja) sustiprina nugaros raumenis.
dar vienas pastebejimas - kai pasikeiteme sena duobeta sofa i nauja miegama kampa (jame miegoti gana kieta) - miegu labai gerai ir be skausmo. tai jau net ir nebezinau, kas cia man taip stebuklingai ir padejo....
bet bandykit viska - operacija daryciausi tik paskutineje eileje...sekmes visoms!

Atsakyti
Aš sanatorijoje neblogai pasijaučiau po vertikalių vonių. O miegamajeme matrasus į kietesnius pasikeičiau iškarto po operacijos, bet deje nepadeda. Yra dar viena problemėlė gyvenu mažame mieste todėl pas mūsų nėra jokių vandens procedūrų o pirktis sanatorija labai brangu.
Atsakyti
Atrodo, aš irgi įsitaisiau išvaržą... verysad.gif Gal kas šiuo ar kitu su stuburo negalavimais susijusiu klausimu lankėsi Jono Girskio stuburo gydymo centre Vilniuje? Būtų labai įdomu išgirsti atsiliepimus. 4u.gif

To centro puslapis www.stuburas.lt.
Atsakyti