Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

na taip,nesisaugom.. kolkas zinau tiek,kad isimtinai zindant iki 6men (kai prasideda primaitinimas) tikimybe pastot 1-2 proc smile.gif o tolia visa kita turesiu pasistudijuot,cia matau daug nuorodeliu turit..
Atsakyti
Nors man dar toli iki pogimdyvinio periodo, bet jau ir dabar pradedu po truputį iš anksto domėtis. Visur apie LAM rašo, kad labai patikima... g.gif Su dukra, tai šitaip nerizikavom, nors maitinau pilnu tempu iki 5 mėn. Bet visgi buvo baisu papulti į tuos 2 proc.
Dabar irgi turbūt bus baisu... g.gif
Smalsute, tai kaip supratau, jūs su vyru nesinaudojot LAM? Ar dėl baimės papult į tuos 2 proc., ar tiesiog nepilnas maitinimas buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 16 spalio 2010 - 19:42
QUOTE(drugelis. @ 2010 10 16, 20:41)
Smalsute, tai kaip supratau, jūs su vyru nesinaudojot LAM? Ar dėl baimės papult į tuos 2 proc., ar tiesiog nepilnas maitinimas buvo?

Oi, čia man sunki tema. biggrin.gif Nežinau kodėl, bet nei po pirmo, nei po antro gimdymo amenorėjos man išvis galima sakyti nebuvo. Žindžiau tai išimtinai po 6 mėn., dažnai, be perdidelių pertraukų, jokių papildomų vandenukų, čiulptukų, migdžiau šalia savęs, bet matyt vienoms moterims to pakanka, kitoms - reikia, kad būtų tenkinamos visos ekologinio maitinimo (bent jau Kipliai vartoja tokį terminą) sąlygos, tai pvz. dieną su vaiku tikrai ne kasdien pamiegodavau - gal to ir užteko. Nors tikrai tenka susidurti su tokiais atvejais, kai atrodo moteris nieko iš tų taisyklių nesilaiko, o žiūrėk nėra tų O net kai jau ir apie dar vieną vaikiuką pasvajoja. Trumpai tariant, grynajį LAM vertinu labai atsargiai, nes MAN jis kažkodėl neveikia. Bet su LAM susijęs ir pereinamasis laikotarpis iki atsistato reguliarūs ciklai, tai jame buvau užstrigusi ilgokai ir esu ganėtinai "vadovėlinis" atvejis (užsitęsę ciklai, sutrumpėjusi liuteininė fazė, pailgėjęs laikas, kai požymiai vaisingi). Bet gal jau su tuo nedėkingu periodu po truputį atsisveikinu:
user posted image
Su Fertiličiu, kaip ir reikėtų iš manęs tikėtis, nesutinku. schmoll.gif Manau, kad pirmoji BT pakilimo diena - 35 CD arba net 36 CD (nes 35 CD nepakyla per 0,1 C virš žemų temperatūrų linijos, tik tiek, kad 32 CD BT buvo galima ir suapvalinti - tądien neapsisprendžiau į kurią pusę). Piko diena irgi povėliai. g.gif Dar bėda, kad buvau gan smarkiai ir labai ne laiku persišaldžiusi, tai lyg ir nelabai patikimos tos temperatūros, bet pagal savijautą abejoju tik 36 CD, tuo labiau, kad net ir vakarais temperatūra nebuvo pakilusi.
Atsakyti
Nenoriu pasirodyti žiopla, bet kaip suprast amenorėjos nebuvo? Kaip tu žinojai, kad jos nėra? Kaip man reiks tą žinoti, yra ar nėra... g.gif Oi... tikrai labai sudėtinga, jaučiu, kad aš irgi būsiu iš tų, kuri labai atsargiai vertina LAM.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 10 16, 22:09)
Nenoriu pasirodyti žiopla, bet kaip suprast amenorėjos nebuvo? Kaip tu žinojai, kad jos nėra? Kaip man reiks tą žinoti, yra ar nėra...  g.gif  Oi... tikrai labai sudėtinga, jaučiu, kad aš irgi būsiu iš tų, kuri labai atsargiai vertina LAM.

Amenorėja - mėnesinių nebuvimas, tai dėl to gali būti rami, kad tikrai žinosi. smile.gif Net ir minimalus kraujavimas vėliau kaip 56 dieną po gimdymo reiškia, kad LAM nebėra toks patikimas ir būtina pradėti matuoti BT (nors lygiagrečiai galima (ir net patartina) pasikliauti ir pagrindiniu nevaisingumo požymiu, nes visgi džniausiai pirmieji keli ciklai būna anovuliaciniai, bet tam labai reikalinga patirtis - jei moteris iki nėštumo nėra bandžiusi NŠP, sakyčiau tikrai rizikinga).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 17, 09:54)
Amenorėja - mėnesinių nebuvimas, tai dėl to gali būti rami, kad tikrai žinosi. smile.gif Net ir minimalus kraujavimas vėliau kaip 56 dieną po gimdymo reiškia, kad LAM nebėra toks patikimas ir būtina pradėti matuoti BT (nors lygiagrečiai galima (ir net patartina) pasikliauti ir pagrindiniu nevaisingumo požymiu, nes visgi džniausiai pirmieji keli ciklai būna anovuliaciniai, bet tam labai reikalinga patirtis - jei moteris iki nėštumo nėra bandžiusi NŠP, sakyčiau tikrai rizikinga).


Nu tikrai aš žiopla doh.gif doh.gif
Bet iš tikro niekada negali žinot, kada atsiras tos mm g.gif Na, bus matyt, kai bus.
Atsakyti
Smalsute, pamačiau Tavo grafiką ir blink.gif kodėl Tu per mmm matuoji BT? Bijai sumaišyti su ovuliacijos metu kartais pasirodančiu kraujavimu?
Man šiandien prasidėjo naujas ciklas. Paskutiniu metu BT vaisingumo pažinime nevaidino pagrindinės rolės, daug ryškesnis požymis, kad vis dėlto įvyko ovuliacija, buvo gleivių ir gimdos kaklelio pokyčiai ir pasikeitimai krūtinėje, jau šito su niekuo nesumaišysiu. Nes vis dėlto mano nuomonė tokia, kad menkas malonumas, ten su tuo termometru blush2.gif ir jo reikia kuo mažiau. Tai galvoju šį ciklą BT pradėsiu matuoti tik pamačius gleivių pokyčius, na, manau, man pakaks susiprasti, kad O tikrai įvyko, pasikeitusias gleives po piko, gimdos kaklelio pasikeitimus ir mano (.)(.) reakcijos į visą šitą reikalą, na ir dar jei pamatysiu BT šuolį, ai iš vis ramu ir aišku, kas ten buvo. Ar dar kas nors iš jūsų matuoja BT tik, tiek kad padėtų susigaudyti situacijoje? (Čia klausiu tų moterų, kurios ilgą laiką naudoja šį metodą). Ar griežtai laikotės visų taisyklių? Gal yra iš vis nebematuojančių? Nes pav. mano mama nematuoja ir jei užtenka kalendorinio metodo + Bilingsų. Ir taip jau daugiau nei 20 metų 4u.gif Nes kai aš peržvelgiau savo ciklus, pamačiau kiek daug taisyklių esu apėjusi, bet nesakau, kad tai blogai, svarbu žinoti, ką darai. Aišku, šiek tiek daugiau nervų, kai kuriais ciklais buvo, kad galiu pastoti, bet dabar ramybė grįžus į mano kiemą 4u.gif
Pasidalinsiu savo "patobulintu" metodu (tačiau tai labai individualu ir kitoms tikrai nesiūlau sekti mano pėdomis):
1. Ankstyvųjų dienų taisyklė besinaudojant metodu pavirto į laisvą meilę iki 10 ciklo dienos, jei nėra jokių vaisingas nors kiek primenančių gleivių, ar gimdos kaklelio pokyčių. Pas mane nebūna sausų dienų. Anksčiausia mano kada nors buvusi O 16 CD.
2. Nuo 10 ciklo dienos naudojam prezervatyvus iki tol, kol įsitikinu, jog įvyko O. O ji vyksta 16-27 CD. Taigi, mano mmm ciklas absoliučiai nereguliarus.
3. Paskutiniu metu pradėjau nelaukti tų trijų dienų po O. Nes po piko dienos įvyksta kardinalūs gleivių ir gimdos kaklelio pokyčiai + pradeda mausti (.)(.) iš karto po ovuliacijos, kadangi mano mamai vaisingumo specialistė aiškino, kad tokia kai kurių moterų organizmo reakcija į po ovuliacijos padėjusį progesterono kiekį. Taigi, aš po to, kai pajuntu (.)(.) maudimą, luktelnu iki kitos dienos vakaro, jei tarkim, įvyktų dvi ovuliacijos, kuo nelabai tikiu, bet vistiek geriau jau apsidrausti 4u.gif
4. Pamačius garantuotą pakilimą nebematuoju BT, nebent man kyla kokių įtarimų.
O dabar man labai įdomu, ką Jūs darot truputį kitaip?
Atsakyti
Horo, aš tik nebematuoju BKT po to, kai jau užfiksuoju ovuliaciją. Na, esu matavus gal kokius tris kartus iki galo - pirmą, kai dukryte pastojau, po to kai pasitaikė anovuliacinis ciklas ir dabar prieš pora mėnesių, tiesiog iš smalsumo.
Atsakyti
ka galit pasakyt apie toki daikta:
http://www.supermama...howtopic=634530

man cia viskas sudetinga baisiai atrodo verysad.gif gal isigijus koki aparata butu galima taikyti NSP nesukant sau taip stipriai galvos?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 10 17, 21:25)
ka galit pasakyt apie toki daikta:
http://www.supermama...howtopic=634530

man cia viskas sudetinga baisiai atrodo verysad.gif  gal isigijus koki aparata butu galima taikyti NSP nesukant sau taip stipriai galvos?

Kad žinok, galva vistiek pagrindinis prietaisas biggrin.gif Nemanau, kad reikalingas toks daiktas naudojant NŠP ar šiaip stengiantis pažinti vaisingumą. Va aš pati vis galvojau nusipirkti ovuliacinių testų, bet kad man jų nereikia ir taip viskas suprantama ir aišku. Kol tik pradedi, svarbiausia gerai žinoti taisykles ir jų laikytis, jos sukurtos taip, kad apsaugotų net jei kaip reikiant pasižioplintum ir t.t. Dažniausiai neplanuotai pastoja tos moterys, kurios nežino taisyklių, arba kažkodėl jų nesilaiko (pav. diena vaisinga o užsiima seksu be jokių apsisaugojimo priemonių). Vėlaiu, kai gerai įgusi kai kurias taisykles galima laisviau sau taikyti, bet tam reikės laiko ir gerai pažinti savo kūną 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 17 spalio 2010 - 22:19
aš tai turiu Bioselfą, sėkmingai 3metus guli stalčiuje, juk neįmanoma matuotis BT turint pyplius..ypač kai vos ne kas val. arčiau ryto keldavausi ir keliuosi..
Vis dar bijau.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 10 17, 23:16)
Dažniausiai neplanuotai pastoja tos moterys, kurios nežino taisyklių, arba kažkodėl jų nesilaiko (pav. diena vaisinga o užsiima seksu be jokių apsisaugojimo priemonių).

Arba pasitaiko brokuotas prezervatyvas vaisingomis dienomis (nevaisingomis ir brokuotas jokios esminės įtakos neturi) biggrin.gif .
Atsakyti