Tešlai
5 kiauš. tryniai
250 g margarino
1 stiklinė cukraus
3 arb. škt. kepimo miltelių (1 pakelis) (geriausia pikrti Iki prancūziški po 5 pakelius supakuoti).
3 stk. miltų
Įdaras
800 g varškės
2 kiaušiniai
1/2 stikl. cukraus
100 g margarino
1 pak. pudingo miltelių (vaninilinių)
1 šaukštas . krakmolo
indelis kons. persikų puseliu (didelis indelis)
1. 5 trynius išplakti su cukrum.Gabaliukais dėti minkštą margariną, vis plakant. (geriau margarina sutarkuoti su tarką burokine). Po to - kepimo miltelius ir miltus. Baigti minkyti rankomis. 1/4 tešlos įdėti į šaldiklį, 3/4 pakočioti ir iškloti skardos dugną, skardą iškloti kepimo popieriumi ir patempti trupučiu aliejumi.
2. Kiaušinius išplakti su 1/2 st. cukraus. Sudėti margariną (tarkuotą), tada pudingo miltelius, krakmolą, galiausiai varškę (varškė turi būti labai gerai pertrinta) ir išplakti iki vientisos masės.
3. Įdarą dėti ant tešlos į skardą.
4. Ant varškės įdaro sudėti persikus (supjaustytus puselėm).
5. 5 baltymus (likusius nuo tešlos) išplakti su 1 stikline cukraus iki standžių putų, įdėti 1 šaukštą krakmolo ir dar paplakti iki vientisos masės. Šią masę pilti ant persikų sluoksnio.
6. Iš šaldiklio išimti tešlą ir užtarkuoti (per burokinę tarką) ant baltymų masės.
7. Kepti 200 laips.C apie 1 valandą.
8. Pridengti folija, kad nedegtų viršus. Likus apie 20 min. iki kepimo pabaigos nuimti folija ir apkepti viršų, kad lengvai parustu.
9. Iškepus pyraga iškarto netraukti, laukti kol atvės. Geriausia kepti vakare, o valgyti kitą dieną, nes ką tik iškepto skystokas varškės sluoksnis, jis turi "subręsti".
10. Atvesusį pyraga apibarstyti cukraus pudra.
skanaus
