Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Jeigu perku parduotuveje, tai melyniu skura melyna, o vidus baltas unsure.gif O jeigu is farmers market, tai tada vidus melsvas, bet dar ne melynas laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 09 16, 23:23)
Tai kad tos "baltos" melynes visai nebaltos laugh.gif Tik kai perkandi, pamatai, kad viduje baltos rolleyes.gif As tikru melyniu cia nemaciau... Nors kai valgydavau tas "baltas", galvodavau, kad tai normalios melynes huh.gif Kol kazkas nepasake...Paskui pasiziurejau...nugi tikrai, ne melynos viduje, o baltos unsure.gif Baltic girl , gal tu irgi niekada netikrinai, kas ten per melynes pas jus laugh.gif Nes skoniu, tai lyg nesiskiria g.gif

as pastebejau, kad jos baltos tada kai pradejau lupti ju skuryte, kad galeciau Gretai duoti laugh.gif reikejo matyti mano veido israiska pastebejus, kad jos baltos blink.gif
Atsakyti
niu mes melynes perkame Michigano valstijoje tiesiai is Orchard, uhmmm skanumelis, zinoma ne tokios kaip lietuvoje, bet nepastebejau nei baltu, nei pusiau melynu.
Atsakyti
Nelabai as megstu tu melyniu, bet kitakart paziuresiu po odele laugh.gif O kas del maisto, tai zinokit, paskutini karta Lietuvoje labai mazai radau ka valgyti - taip atpratau nuo skonio, kad net baisu doh.gif Atrodo, ilgiesi to ir ano, o is tiesu viskas kitaip ragaujasi doh.gif

Ko noreciau tai keptos duonos, cia niekaip nepavyksta issikepti sad.gif
Atsakyti
As irgi jauciu daug nuo ko atpratau, pvz. anksciau cepelinus galejau kapoti ir kugelius.. tik duok... o dabar .. puse cepeliono suvalgau ir nelenda man jau.. labai sunkus maistas.. o kugelio tuol lab nevalgau sad.gif ..bet Vilniuje Vopkieciu gatveje buvo "Zemaiciu" kabakales (tikuos ir dabar yra).. ten buvo ZIAURIAI skanus Pasildyti cepelinai, perpjauti isilgai ir ant keptuves pakepinti... skanu labai
Atsakyti
Nu kaip jus taip atpratot nuo "gimtojo" maisto biggrin.gif
As tai ne. Net elektrine bulviu tarkavimo tarka nusipirkau, kad kai su kitom lietuvem draugem susibegam, galima butu kruvas cepelinu ar kugelio pasidaryt. O del maisto sunkumo, nebeda - labai gerai taukai su alum nusiplauna ir padeda virskinumui laugh.gif Musu visu antros puses amerikonai, ir tuos ismokem valgyt cepelinus ir dar jais gardziuotis! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 09 17, 16:08)
Musu visu antros puses amerikonai, ir tuos ismokem valgyt cepelinus ir dar jais gardziuotis! thumbup.gif

Tau gerai. Mano vyras labai mandagiai pasako "ne aciu". As jam tu bulviu ir nekisu. Kai nuvaziuoju i Lietuva ar pas sese i Cikaga atsivalgau cepelinu ir kugelio kuriam laikui. Nors ir mano skrandis sunkokai juos virskina. I siaip namuose tik sau vienai gaminti nieko nenoriu. Kelis kartus gaminau saltibarscius...

Tarp kitko Ruta aciu uz patarima apie Wild Oats. Kaip tik pries keleta savaiciu viena atdare prie pat mano namu. Vis neprisiruosiau apsilankyti.
Atsakyti
Zinai, Emily, kai 3 kart i metus isverdi tuos cepelinus, tai ir valgo. Maniskiui tai visai skanu, bet jis ju nepraso kasdien pagamint, bet drauges vyras tai juos labai megsta. Nors dabar kai ant visokiu kefyru su bulvem su spirguciais patrauke, tai jis jau i ta kefyra ziuri krevai.
O kur tu burokelius saltibarsciams perki? As vietinej parduotuvej lyg ir maciau karta, bet dabar kai labai uzsinorejau neberandu. Gal i neteisinga krautuve einu? sad.gif
Atsakyti
Ash tai shaltibarshchiams perku burokelius skardinese. Tiesiog 'Beets'. Jie ten virti turbut... Gal su marinuotais butu skaniau, bet man ir taip gerai smile.gif
Atsakyti
Kas neranda pomidoru - as perku tik ant "vine", tie man labai skanus essen.gif O gal zinote, kas tai per vytinti pomidorai, kaip angliskai ir kur ju rasti? (Radau recepta LT zurnale!)
Atsakyti
Aciu, Ode! Pabandysiu ir as ju ieskot skardinese, nereikes virt! Nors man kazkaip vaidenasi, kad as ju svieziu kazkurioj parduotuvej maciau. Tik tas buvo seniai ir neprisimenu kurioj. sad.gif
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 17, 21:46)
Kas neranda pomidoru - as perku tik ant "vine", tie man labai skanus essen.gif O gal zinote, kas tai per vytinti pomidorai, kaip angliskai ir kur ju rasti? (Radau rece pta LT zurnale!)

Baltic*girl, esu isitikinusi, kad tie vytinti pomidorai, tai [i]sun dried tomatoes[/i] smile.gif. Pas mus jie labai populiarus, buna indelyje su aliejumi arba plastikiniame konteineryje be aliejaus(tam kas svori prisiziuri) wink.gif. Kai gaminsi daug ju nepridek, nes jie labai stipraus skonio.
Nezinau, kaip pas jus, bet pas mus ju yra supermarkete, gali paieskoti prie italisko maisto, bei deli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorja: 17 rugsėjo 2004 - 23:49