Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Dekui, Jorja! Yra, yra pas mus clap.gif Tik recepte rase, kad jie labai brangus, tai net nepagalvojau apie tuos...
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 17, 06:22)
Nelabai as megstu tu melyniu, bet kitakart paziuresiu po odele laugh.gif O kas del maisto, tai zinokit, paskutini karta Lietuvoje labai mazai radau ka valgyti - taip atpratau nuo skonio, kad net baisu doh.gif Atrodo, ilgiesi to ir ano, o is tiesu viskas kitaip ragaujasi doh.gif

Ko noreciau tai keptos duonos, cia niekaip nepavyksta issikepti sad.gif

Galiu pasakyti, kad ir as atpratau nuo lietuvisku, riebiu, patiekalu, nors niekada ir nebuvau ju fane. Riebaus ir rukyto, nesvarbu kokios salies, maisto vengiu del savo skrandzio. Bet grizusi i Lietuva vistik neatsisakysiu ir paragausiu ir cepelinu ir balandeliu ir kt. Cia budama nedauk ka pasigaminu lietuvisko, nes seimyna nevalgo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 09 17, 21:46)
Aciu, Ode! Pabandysiu ir as ju ieskot skardinese, nereikes virt! Nors man kazkaip vaidenasi, kad as ju svieziu kazkurioj parduotuvej maciau. Tik tas buvo seniai ir neprisimenu kurioj. sad.gif

Yra shviezhiu, bet zhinok isheis ir brangiau, ir daugiau terliones.
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 09 17, 21:46)
Kas neranda pomidoru - as perku tik ant "vine", tie man labai skanus essen.gif O gal zinote, kas tai per vytinti pomidorai, kaip angliskai ir kur ju rasti? (Radau recepta LT zurnale!)

Aga, mes irgi ant shakeles perkam. Ash dar ne tokia ishranki - pirkdavau pigiausius, bet vyras uzhprotestavo, kad be kvapo. Tuomet visus pauoste, ir nusprende, kad ant shakeles tikriausi wink.gif
O sun dried tomatoes tai yra pasaka, tik kad brangi pasaka wink.gif Ash turiu omeny tuos, kur aliejuje (yra ir shiaip dzhiovintu, kurie pigesni). Karta pas drauge toks uzhkandis buvo: ant krekerio uzhtepta cream cheese'o ir uzhdetas vienas tas pomidoriukas ish aliejaus... MMMMMM... smile.gif))
Papildyta @ [mergetime]1095469058[/mergetime]
O del visu tu cepelinu ash nekliedzhiu. Ir LT ju nemegau. Man geriau kugelis, o dar geriau - balandeliai, kuriuos pati kartais gaminuosi. Bet Chikagoj visada valgau - vien del idomumo, nesgi mums teksasiechiams Chikaga kaip Lietuva wink.gif
Karta bandem cepelinus namie daryt - nieko ish tu bulviu nesigavo. Tai dabar parsivezhem Malsenos mishini - oi bus... wink.gif
Atsakyti
man labai skanu geltoni pomidorai tongue.gif bet jei raudonus, tai tik ant sakeles perku smile.gif burokelius perku ir sviezius ir skardinese. jei sviezius, tai butinai verdu buroku lapu sriubyte, o is paciu buroku isvirus vyras daro salotytes essen.gif
Atsakyti
QUOTE (Jorja @ 2004 09 17, 17:48)
tie vytinti pomidorai, tai [i]sun dried tomatoes[/i] smile.gif.

niam niam i visokius receptukus essen.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 09 18, 05:13)
niam niam i visokius receptukus essen.gif

o as tai net nezinau kas tai yra g.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 09 17, 20:16)
o as tai net nezinau kas tai yra g.gif

As tai zinau, bet man jie visai nieko gero. Surus kazkokie labai dry.gif. Arba ant blogu pataikau vis g.gif.
Atsakyti
QUOTE (Ruta_H @ 2004 09 17, 20:19)
O kur tu burokelius saltibarsciams perki? As vietinej parduotuvej lyg ir maciau karta, bet dabar kai labai uzsinorejau neberandu. Gal i neteisinga krautuve einu? sad.gif

Ode jau atsake i tavo klausima. Tiesiog nusipirk bet kokioje parduotuveje skardine (nebent pati labai noretum juos virti) jau supjaustytu ar sutarkuotu. Buna ir virtu ir marinuotu (pickled). Skanaus!
Papildyta @ [mergetime]1095539383[/mergetime]
Vasara kas savaitgali vaisius ir darzoves perku farmers market. Tai lyg lietuviskas darzoviu turgus. Viskas daug greiciau genda, nes be jokiu koncervantu, bet skonis nepalyginamas.
Atsakyti
dzovintu pomidoru aliejuje bent jau Vokietijoje galima labai daug kur nusipirkti. Pas italus kaip antipasti, pas turkus arba graikus. Be galo skanu... Mes kartais vakarienei prisiperkame pormidoru, artosoku, baklazanu (viskas is tos acios operos - aliejuje) ir su duonyte. niam, niam
Atsakyti
QUOTE (Schnecke @ 2004 09 18, 22:52)
Mes kartais vakarienei prisiperkame pormidoru, artosoku, baklazanu (viskas is tos acios operos - aliejuje) ir su duonyte. niam, niam

As su jais darau pastos salotas. Dar dedu zaliu darzoviu, surio ir alyvuogiu. Mano vyras mane dar labiau myliu kai pagaminu sias salotas.
Atsakyti
QUOTE (Emily @ 2004 09 18, 22:56)
As su jais darau pastos salotas. Dar dedu zaliu darzoviu, surio ir alyvuogiu. Mano vyras mane dar labiau myliu kai pagaminu sias salotas.

Mmmm... Niekad nepagalvojau, bet reikes pabandyt. Ash irgi shiuo metu labai pasineshusi ant tu salotu. Karta drauge svechiavosi, tai mes kasdiena po pora kartu valgem, dadarinejom wink.gif
Atsakyti