Tortas be pavadinimo.
Nezinau ar ji galima tortu vadinti, bet...papasakosiu kaip viska dariau.
Turejau kelis parduotuvinius lakstus. Apipjausciau, padariau mazesnius.
Tada emiausi kremo gamybos. Naudojau:
400g grietines
4 valgomi saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis vanilinio cukraus
Viska sudejau i inda ir isplakiau mikseriu.
Lakstus pertepiau siuo kremu, virsu papuosiau grietinele ir migdolais. Dar neragavau, nezinau koks skonis. Lauksiu vakaro, tada bandysiu.
QUOTE(nesusipratele @ 2010 11 17, 11:13)
as dariau taip: kai pasidarai tesla, ji gana tokia skystoka, i rankas nepaimsi, tai paemiau su saukstu pakabinau, tada dejau i kita lekste su tais dribsniais, isvoliojau (aplipo gausiai tais dribsniais) ir dejau i skarda, iskepe labai gerai, ir graziai atrode
sekmes
kitakart tikrai pavyks 

sekmes



QUOTE(saldūška @ 2010 11 17, 11:13)
aciu, o mano tesla buvo, nei tirsta nei kieta, ne blynine nei kazkokia, zodziu tarpine, bet rankose nepaminkysi.. bandysiu daryti kietesnius..
tesla ir turetu buti i rankas imti netvirta,o saukstu kabinti per tvirta


viskas turbut gerai tiesiog reikia gausiai tu kukuruzu priliint ir juos kai jau tesla jais aplima imt i rankasir paspaust gerai,kad tvirciau prikibtu

nuotraukoj isiziurejus matosi,kad tesla pakankamai skysta..
Trapukai su karamelės ir pieniško šokolado plutele

Reikės:
* 150 g sausų pusryčių ( pačių paprasčiausių , kukurūzinių)
* 60 gr sviesto + 20 gr,
* 120 g amerikietiškų zefyrų ( vadinamieji chamallows ) ,
* 100 g kietos karamelės (gali dėti ir liet. irisinius saldainius)
* 150 g juodo šokolado ( naudojau pienišką)
* 40 g. tarkuoto juodo šokolado arba kapotų šokoladinių lašelių
Eiga:
Inde supilu kukurūzinius dribsnius . Tada kaitinimo inde sudedu chamallows 'us ir supjaustytą sviestą gabaliukais - ant silpnos ugnies kaitinu, vis pamaišydama, kad neprisviltų, iki viskas ištirps, išsilydys iki vientisos masės.
Paruoštą masę suverčių ant kukurūzinių dribsnių ir gerai išmaišau/apvolioju.
Išverčiu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir masę tolygiai paskirstau - storis turėtų būti kažkur 1-1,5 cm
Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o tuo metu kaitinimo inde išlydau sulaužytą karamelę ( arba irisinius saldainius) su 20 g sviesto iki vientisos masės.
Supilu karamelės masę ant kukurūzų masės ir tolygiai paskirstau, palieku atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkeliu į šaldytuvą.
Kol karamelė stingsta, ištirpinu 100 g pieniško šokolado mikrobangų krosnelėje (~ 2 min) (arba tai galima atlikti inde , įstatytame į indą su vandeniu) , suberiu kapotus juodojo šokolado gabaliukus.
Išimu sustingusią kukurūzinių dribsnių ir karamelės masę ir jos paviršių kuo greičiau padengiu ištirpintu pienišku šokoladu su juodojo šokolado gabaliukais. Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau perkeliu į šaldytuvą.
Dabar jau galima supjaustyti paruoštą saldėsį (prieš tai apipjausčius jo kraštus- aplyginus šonus ) kvadračiukais, stačiakampėmis siauresnemis ar platesnėmis juostelėmis.

Reikės:
* 150 g sausų pusryčių ( pačių paprasčiausių , kukurūzinių)
* 60 gr sviesto + 20 gr,
* 120 g amerikietiškų zefyrų ( vadinamieji chamallows ) ,
* 100 g kietos karamelės (gali dėti ir liet. irisinius saldainius)
* 150 g juodo šokolado ( naudojau pienišką)
* 40 g. tarkuoto juodo šokolado arba kapotų šokoladinių lašelių
Eiga:
Inde supilu kukurūzinius dribsnius . Tada kaitinimo inde sudedu chamallows 'us ir supjaustytą sviestą gabaliukais - ant silpnos ugnies kaitinu, vis pamaišydama, kad neprisviltų, iki viskas ištirps, išsilydys iki vientisos masės.
Paruoštą masę suverčių ant kukurūzinių dribsnių ir gerai išmaišau/apvolioju.
Išverčiu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir masę tolygiai paskirstau - storis turėtų būti kažkur 1-1,5 cm
Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o tuo metu kaitinimo inde išlydau sulaužytą karamelę ( arba irisinius saldainius) su 20 g sviesto iki vientisos masės.
Supilu karamelės masę ant kukurūzų masės ir tolygiai paskirstau, palieku atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkeliu į šaldytuvą.
Kol karamelė stingsta, ištirpinu 100 g pieniško šokolado mikrobangų krosnelėje (~ 2 min) (arba tai galima atlikti inde , įstatytame į indą su vandeniu) , suberiu kapotus juodojo šokolado gabaliukus.
Išimu sustingusią kukurūzinių dribsnių ir karamelės masę ir jos paviršių kuo greičiau padengiu ištirpintu pienišku šokoladu su juodojo šokolado gabaliukais. Palieku atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau perkeliu į šaldytuvą.
Dabar jau galima supjaustyti paruoštą saldėsį (prieš tai apipjausčius jo kraštus- aplyginus šonus ) kvadračiukais, stačiakampėmis siauresnemis ar platesnėmis juostelėmis.
QUOTE(Nova @ 2010 11 18, 09:13)
ehhhe, su pienu ryte - skanumėlis


irmulia - 10 balų!
po kiek laiko susistovėjimo jie skaniausia?
po kiek laiko susistovėjimo jie skaniausia?
Irmulia bravoooo
kepsiu
as keksiuku atvelku
Keksiukai su vyšniomis

8 dideliem
keksiukam reikės:
400 gr. miltų
200 gr. cukraus
150 ml. vandens
150 gr. sviesto
3 kiaušiniai
stiklinė šaldytu vyšnių ar trešnių
pakelis vanilinio cukraus
šaukštas bulvių krakmolo
šaukštas cukraus pudros
č šaukšteliai kepimo miltelių
Vandenį ir margariną dėti į puodą ant vandens ir užvirinti, vėliau atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vyšnias atitirpinti ir sumaišyti su krakmolu ir cukraus pudra. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į kiaušinio plakinį maišyti dalį miltų, dalį sviesto, ir vėl miltus ir sviestą,nesustoti maišyti, kol masė liks vientisa.
Į formeles dėti 2 šaukštus masės, šaukštą uogų ir ant viršaus šaukštą masės.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35 min. vėliau sumažinti iki 150 laipsnių ir dar 35 min.
Leisti atvėsti ir tik tuomet ištraukti iš orkaitės.
Skanaus!!
http://skanusgyvenim...-vysniomis.html


kepsiu


as keksiuku atvelku

Keksiukai su vyšniomis
8 dideliem
keksiukam reikės:
400 gr. miltų
200 gr. cukraus
150 ml. vandens
150 gr. sviesto
3 kiaušiniai
stiklinė šaldytu vyšnių ar trešnių
pakelis vanilinio cukraus
šaukštas bulvių krakmolo
šaukštas cukraus pudros
č šaukšteliai kepimo miltelių
Vandenį ir margariną dėti į puodą ant vandens ir užvirinti, vėliau atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vyšnias atitirpinti ir sumaišyti su krakmolu ir cukraus pudra. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į kiaušinio plakinį maišyti dalį miltų, dalį sviesto, ir vėl miltus ir sviestą,nesustoti maišyti, kol masė liks vientisa.
Į formeles dėti 2 šaukštus masės, šaukštą uogų ir ant viršaus šaukštą masės.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35 min. vėliau sumažinti iki 150 laipsnių ir dar 35 min.
Leisti atvėsti ir tik tuomet ištraukti iš orkaitės.
Skanaus!!
http://skanusgyvenim...-vysniomis.html
gal galetumete pasakyti kaip atrodo amerikietiski zefyrai?

QUOTE(vaimis @ 2010 11 18, 17:24)

Marshmallows

Ule, o iš kur tokios formelės?
irmulia, ačiū už receptuką
niu laaaaaaaabai faini tavo trapukai
įdomu ar jie ir išlieka trapūs kuomet sumaišoma su tais saldainiais
niu reiks išbandyt, nes darbo tai nedaugiau negu tinginį padaryt
Ule, jetus kaip gražiai iškilę keksiukai SUPER






Ule, jetus kaip gražiai iškilę keksiukai SUPER

QUOTE(RiMami @ 2010 11 19, 01:17)
irmulia, ačiū už receptuką
niu laaaaaaaabai faini tavo trapukai
įdomu ar jie ir išlieka trapūs kuomet sumaišoma su tais saldainiais
niu reiks išbandyt, nes darbo tai nedaugiau negu tinginį padaryt






taip, jie išlieka trapūs



skoniu - kažkas panašaus į kukurūzus, sulipintus irisų mase - tik daug daug kartų trapesni ( t.y. nereikia laužyti dantų kandant

Ule, man tiesiog mirtinai reikia tokių krepšelių keksiukams



Papildyta:
QUOTE(Renatina @ 2010 11 18, 15:39)
ačiū

na labai skonis kaip nesiskiria ar valgyti po kelių valandų palaikymo šaldytuve (iki pilno sustingimo) , ar po poros dienų - žožu, skanu


labiau sskonį gali įtakoti pasirinkta šokoladas - juodasis ar pieniškas, ar pvz.: papildomi priedai kaip griliažas ir pan.
