Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 24 tema

QUOTE(pienia @ 2010 11 19, 21:55)

labai nuoširdžiai dėkoju.oooo kiek įdomių receptukų, pagal mano norus 4u.gif
Atsakyti
mergaites gal kur matet pirkti phyllo tešlos ? Niekur Kaune nerandu verysad.gif
Atsakyti
Vilniuje tai mačiau „Prismoje”
Atsakyti
kadangi klausiau čia, ir iš čia būtent pamačiau Novos receptą, tai dedu savo variantą:

copy>paste iš medučio temos 4u.gif

Aš dariau pagal šį receptą: http://aj-receptai.b...aus-tortas.html

nes paskaičius kitur tai nenorėjau dėt grietinėlės, nepatinka, ir nenorėjau žaist su biskvitų pjaustymu, man lengviau kai taip atskirai kepti.

Rezultatas gavos toks:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dabar mano komentarai:
Jei kas būtų davęs paragaut, užmerktom akim, tai būčiau sakius čia kažkas su varške doh.gif nežinau kame reikalas, bet arba ašpamiršus medučio skonį, arba "biški" nesigavęs...
Šiaip, kaip tortas visumoj tai skanus, ir labai esu patenkinta, bet, kai žinau ko norėjau ir ko tikėjaus, tai nžn kažkaip įdomiai gavos. Šiaip, jis labai toks drėgnas, šlapias, tas man patiko, kad ne sausas,nes nemėgstu sausų, bet ko aš norėjau kitaip, tai gal to biskvito pačio puresnio nu kaip čia pasakyt, nu kažkaip kitaip įsivaizdavau, kad bus.čia kur mačiau pirmam psl foto kur su tamsiai lakštais mažiukas gabaliukas, va toks mano galvoje ir buvo.

aišku, buvo ir keletas klaidų - visų pirma turbūt per daug iškočiojau lakštus, nes vis bijojau, kad neliks trupiniams, tai pasiliko taip nemažai nupjaut, ko rezultate man atliko nemažai trupinių. tai jei būčiau tiek nekočiojus, lakštai galbūt būtų pakilę daugiau ir būtų tokie storesni šiek tiek ir puresni, nors per daug storų ir nenorėjau.
kitas dalykas, pabijojau pilt daugiau citrinos sulčių, kai ragavau pertepimą vieną atrodė gerai, bet kai susigėrė, lakštuose medus visgi, tai to rūgštumo ne tiek ir liko, gavos toks malonus, nu grynai sakau kaip varškės skonio tortas, kai daromas su sausainiais kai pertepi. tai kitą kart dėčiau daugiau citrinos sulčių.
Ir dar kas, kad trupiniukus patingėjau sutraiškyt iki galo, tai ant viršaus gavos tokie didesni, na bet tas skonio nesugadino.

O šiaip, pertepimas nebuvo skystas, nedėjau į šaldytuvą prieš beriant trupinius, niekas nebėgo. gal jei nebūtų želatinos būtų kitaip.

Visumoj, patiko, ir b patiko, be to, viskas absoliučiai daryta pačios, ir "papuošimai", kuriems neturiu kantrybės (ir čia matos, kad ranka drebėjo), tai liko įvertintas neblogai blush2.gif

Kitą kart bandysiu pagal kitą receptą galbūt, bet irgi be grietinėlės, pažiūrėsim skirtumą.
Atsakyti
[quote=grange,2010 11 21, 19:00]
kadangi klausiau čia, ir iš čia būtent pamačiau Novos receptą, tai dedu savo variantą:

copy>paste iš medučio temos 4u.gif

Nu grazuolis nerealus thumbup.gif O trupinius tai su mikseriu arba kavamale galima sumalt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 11 21, 19:00)

copy>paste iš medučio temos  4u.gif
Aš dariau pagal šį receptą: http://aj-receptai.b...aus-tortas.html

Grange, labai fainas tortas nuotraukoj atrodo thumbup.gif

Atsakyti
4u.gif
Merginos, ką kepsite Kūčioms, Kalėdoms??? Na, kokius pyragus? g.gif
Aš kažkaip neišsirenku..... biggrin.gif
Papildyta:
Ir dar: gal kas turite isbandyta recepta, kaip issikepti skanu biskvita? g.gif Gal galite pasidalinti? rolleyes.gif

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistutėlė: 22 lapkričio 2010 - 09:51
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 22, 10:59)
4u.gif
Merginos, ką kepsite Kūčioms, Kalėdoms??? Na, kokius pyragus?  g.gif
Aš kažkaip neišsirenku..... biggrin.gif
Papildyta:
Ir dar: gal kas turite isbandyta recepta, kaip issikepti skanu biskvita?  g.gif Gal galite pasidalinti?  rolleyes.gif

Aciu labai  4u.gif

del biskvito, kuri kepu jau 15 metu..

kiausiniu trynius isplakt su cukrumi iki tol kol mase tampa baveik balta ir jos padideja 3 kokius kartus
baltymus plakt pradzioje be cukraus iki standziu putu o paskui dar kiek su cukrumi
miltus sumaisau su krakmolu santykiu 2 prie 1 (miltai.krakmolas)
i isplaktus trynius dedu dali miltu sumaisytu ir persijotu su krakmolu, dali baltymu (jei at dugno liks neisplaktu, to skysio nedekite) ir maisau jau saukstu letai i viena puse, kai mase issimaiso tolgiai vel dedu miltu ir baltymu ir t.t. maisant galima itarkuoti zieveles ar ideti kvapu ar kakavos. Maisant pamatysit kaip sprogineja burbulai smile.gif Kepu ikaitintje iki 175 orkaiteje, dugna istiesus popieriumi. Gal apie 30 minciu bet tai priklauso nuo kiausiniu kiekio.
Mazai torto formai naudoju 7-8 kausinius. Miltu nedaug reikia, tesla turi gautis labai puri ir lengai beganti. Kol as supratau kiek ko deti kiek isplakt iskepiau gal 10 biskvitu. Taciau dabar kitokiu nekepu.
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 11 22, 09:59)
Ir dar: gal kas turite isbandyta recepta, kaip issikepti skanu biskvita?  g.gif Gal galite pasidalinti?  rolleyes.gif

is visu isbandytu, man pats paciausias sitas:
1 kiausinis
1 v.s. cukraus
1 v.s. miltu
tai cia toks santykis, jei pvz desi 10 kiausiniu, tai ir cukraus ir miltu reiks det 10 v.s.
kiausinius (ir trynius ir baltymus kartu) isplakti su cukrumi kol mase pabals ir padides kelis kartus. tada atsargiai imaisyti saukstu (jokiu budu ne mikseriu) miltus ir sauti i orkaite kepti 180 l temp. apie 30-40 min (priklausomai nuo orkaites, ziureti pagal save)
ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nesusipratele: 22 lapkričio 2010 - 10:59
ACIU 4u.gif
Atsakyti
Apelsininis pudingas su obuoliais

Nežinau...pavadinau šį kepinį pudingu.Nors receptą užsirašiau po vienos televizijos laidos,ten jis buvo pristatytas kaip apelsininis obuolių pyragas.
Pyrago skonio aš čia nepajutau...man labai panašu buvo į pudingą...Nesvarbu aišku tas pavadinimas...svarbu kad buvo skanu smile.gif

Produktai:

4 vidutinio dydžio obuoliai
sviestas 200 gr.
3 kiaušiniai
cukrus 200 gr.
apelsinų sultys 200 gr.
miltai 4 valg.šaukštai
kepimo milteliai 1 arbat.šaukšt.

Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Sviestą ištirpiname,įmušame kiaušinus,cukrų,sultys,miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišome,pilame ant obuolių. Kepame orkaitėje 30/40 min, temp. 180 laispsnių.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Vakar iš vakaro pasigaminau SNIEGO PYRAGĄ. Foto nedėsiu, nes jau buvo. Nesu didelė saldumynų gerbėja, valgau juos tada kai nėr ko valgyt biggrin.gif . Vakar dar galvojau, kad reiks ryte kišt atgal į orkaitę ir dakept, nes labai jau ten skysta buvo, bet po nakties praleistos šaldytuve pyragas atrodė puikiai. Pjaustosi lengvai, nebyra, viskas čiki thumbup.gif , tik jau taaaaip saldu ir man gal per riebu. Jaučiu to gabalo kur suvalgiau pusryčiams užteks visai dienai ax.gif
O vyras paragavęs, liepė nieko pietums negamint, sakė grįžęs visą suvalgys vietoj pietų. O tai gerai bigsmile.gif Geras pyragas, darbo nedaug, o rezultatas thumbup.gif
Atsakyti