Įkraunama...
Įkraunama...

Sisteminė raudonoji vilkligė

QUOTE(sirdu-te @ 2010 12 29, 00:03)
Man siule 3 grupe, bet neemiau, nes nei darbo neturiu, galvoju gal po to nenores priimt ir pan.
Rasau del kitu problemu, matot rado pas mane slapime  2 g. baltymo ir sake nusiteikt po nauju gultis i ligonine, gal darys inkstu biopsija, tai gal kas jau zino kaip kas cia bus ir koks gydymas nusimato?

sveikute, bandysiu atsakyt i tavo klausima del inkstu biopsijos, pas mane is pat praziu buvo net 7gr baltymo poto laikesi 5 nusprende daryt biopsija padare ir nefrologai pasake kad 80% pazeisti inkstai reikia gydymo, puse metu vazynejau is siauliu i vilniu kas dvi savaites kad sulasintu vaistus sake iki rugsejo menesio reikes tiktais, baltymas laikesi 3gr po rugsejo menesio pasake kad dabar reikes vazyneti kas menesi nes vis nepavyksta numusti to baltymo, tai dabar nuvaziuosiu po nauju jau tikriausiai paskutiniam kartui, tai vat o ka jie tau paskirs koki gydyma jie vieni tezino, laikykis wink.gif linksmu nauju paneles! wink.gif newyear.gif 000054.gif 000059.gif santa2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monika1524: 31 gruodžio 2010 - 19:35
Inkstu biopsija skausminga procedura? Labai bijau sad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Dziaugiuos cia papuolus. Jus turit pilnas galvas savu bedu, bet as nebezinau ka bedaryt. Man 17. Pries metus atsirado zaizdos plaukuotoje galvos dalyje, iskrito plaukai ir neuzgyjo. Kreipemes i gydytojus. Dare biopsija ir kraujo tyrimus. ANA 3+. Tada gulde i skyriu, tyre del sistemines raudonosios vilkliges. Nieko nerado, daktarai sako jog esu sveika. Sanariu neskauda, plastakes ant veido nera, atrodo viskas gerai, jei ne tos zaizdos kurios plecias ir vis negyja. Pries sventes dare pakartotina biopsija. Rezultatu dar nera. Daktarai pasilieka prie Raudonosios odos vilkliges.
Bukit geros papasakokit kas cia per liga? ar man reikes gerti kokius vaistus? Ar ji pagydoma ir jei taip tai kiek laiko turesiu gydytis?
Siuo metu esu jau pervargus nuo tu daktaru ir zinoma, nuo nezinomybes. Asaros upeliais rieda. Bukit geros, merginos, papasakokit man viska. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas žinote kaip suprasti kraujo tyrimus del vilkligės??? Man gal 20 metu buvo mažai leukocitu iki 2,5 tukst., o limfocitu daugiau siek tiek negu norma. Šeimos gydytoja nieko nesakydavo, ka toliau daryti. Tyrinejausi pas hematologę Santariškėse, bet niekuo negalejo paaiškinti. Dabar pradėjo skaudėti dešinįjį klubo sąnarį, chirurgas lyg tai vandens įtarė esant, padarė reumato tyrimus, vieną iš jų rado padidėjusį, bet specifinio reumato tyrimo rodiklis buvo žemas. Vis tiek šiaip ne taip patekau pas rematologę už pinigus, nes niekas siuntimo nedavė. Ji pažiūrėjusi į kraujo tyrimus, pasakė gal jums vilkligė taisosi-ateikit po pusės metų. Aš neištvėriau tų pusės metų ir susiradusi internete specifinius tyrimus pasidariau: antistreptolizino O kiekybinis nustatymas - 146, normos viršutinė riba 200; anti ds DNR IU 16,9, viršutinė riba 25. Atrodytų tik vieno trečdalio betrūksta iki nenormos. Gal kas žinot interpretacijas, gal čia jau kokios tendencijos, nes pas reumatologą net už pinigus sunku patekti, kadangi buvau užsiregistravusi internetu, tai šiap ne taip priėmė, nors ir neturėjau siuntimo.Man ir raumenis kairės kojos šlaunies skauda gal 4 metai, dabar va sąnarys dešinio klubo. Akių baltymai kartais raudonuoja, gal ir nuo kompjuterio, nors okulistė irgi kažkaip užsiminė - gal jums sisteminė liga taisosi? Gal dar yra kokie nors specifiniai tyrimai. Pati seku tuos leukocitus, tai laborantė visą laiką mane skatina ieškoti priežasčių, o kaip jų ieškoti nebežinau. Gal jūs kas nors galit pasidalinti informacija. Žinau tik dar kad turiu Epštein_baro virusą neaktyvioj formoje, o jis beje siejamas su SRV.
Aciu iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(sirdu-te @ 2011 01 01, 22:31)
Inkstu biopsija skausminga procedura? Labai bijau sad.gif

Labas, skausminga procedura, bet as asmeniskai siai procedurai nesutikciau schmoll.gif , kadangi buna daug kraujo uzkretimu, nuo kuriu mus isgelbeti labai sunku...
Atsakyti
QUOTE(Jurgute_2 @ 2010 12 30, 15:31)
Labas, norejau paklausti kodel negalima sampano?

Labas, todel, kad visi gazuoti gerimai (limonadai, sidrai, gazuotas mineralinis, alus...) kenkia inkstu funkcijai.
Atsakyti
QUOTE(Jurgute_2 @ 2010 12 30, 15:31)
Labas, norejau paklausti kodel negalima sampano?

todėl, kad šampane yra kažkokių medžiagų kurios gali negerai sureguoti su mūsų vaistais.Aišku nuo fužero nieko neatsitiks,bet nerekomenduojama tų burbuliukų
Atsakyti
sveikutes, na ziuriu kuo toliau tuo baisiau pas mus forume verysad.gif nieko istversim kaip nors, atsakydama i paneles klausima ar skausminga biopsija tai is savo patirties galiu pasakyt nors esu toks zmogus kuris visokioms adatoms o ypac biopsijoms niekada nera maloniai nusiteikes, bet bijoti labai nereiktu delko, as net kai laukiau prie kab kad padarytu ja, jauciau kaip man saltas prakaitas pro visur bega, ir juokas ir asaros buvo bet kazkaip tas daktaras kuris dare buvo labai malonus gan jaunas viska svelniai dare tai skausmo didelio nebuvo tikrai tik nemalonu kai jautik kai adata eina per kazkokias kremzles ten biggrin.gif o del kraujo uzkretimo pirma karta girdziu todel nieko apie tai negaliu pasakyti, bet be biopsijos jie nenustatys ant kiek tau inkstukai pazeisti jeigu sako kad reikia daryti tai reikia. Na o as jau sausio pradzioje atkentejau paskutine terapija ciklofosfomido ir israse vaistukus gerti panasius kaip lasinamas vaistas, dziaugiuosi kad jau truputi galiu atsikvepti, o del neigalumo labai nusivyliau buciau zinojus kad gausiu tik 90lt buciau net neemus nustate darbinguma 50% ir dave tik tiek pinigeliu na sake priklauso nuo darbo stazo o kadangi as niekur nedirbus tik 3 vasaras tai delto turbut tiek ir tegavau smile.gif
Atsakyti
Kaip keista, man irgi praeita savaite nustate 50% darbinguma ir sake,kad gausiu 270 lt, taip pat esu niekur nedirbus g.gif
Atsakyti
geras, o is kokio tu miesto? tai gal bent jau kazkoki darbo staza turi, o as isvis jokio, tik 3 vasaras po menesiuka dirbus
Atsakyti
Pradzioje pirmus metus visada duoda 50 % darbinguma t.y. III gr., tik veliau priklausomai nuo vidaus organu pazeidimu mazina darbingumo procenta. Inavlidumo pensija skaiciuoja nuo darbo stazo 4u.gif
Atsakyti
na taip visi sako kad nuo darbo stazo, taciau mamos drauge isvis niekur nedirbusi t.y neregistruota bet 50% darbinguma gavo 277lt. keista man kazkaip smile.gif gal dar nuo konors priklauso
Atsakyti