Įkraunama...
Įkraunama...

Uždaro būdo vyras/draugas

Mano vyras uzdaras ir tylenis blink.gif . dar maniau kad as ji bent kazkiek pakeisiu (pati esu bendraujanti ir patinka naujos pazintys) bet to padaryti nepavyko. Sunkiausia kai naujoj kompanijoj jis neprakalba nei zodzio, sedi kaip kelmas ir tyli verysad.gif o man atgaiva sirdziai kad galiu susipazinti su naujais veidais. esam dvi priesingybes. Su manim jis bendrauja, bet pasipasakoti nemoka, vis reikia klausineti ir laukti atsakymo. Dabar turim vaikeli ir matau kad jis privengia nauju zmoniu, bijo duoti ranka kitam vaikui, yra nedrasus- ir pamastau kad cia jau turbut vyro genai doh.gif
Atsakyti
bet kokiu atveju, man dabar jau keistai skamba taskito zmogaus keitimo. turim keisti save, o ne kita... manau,kad tas kito zmogaus tylejimas - jo natura... bet kokiu atveju turime priimti, nors yra sudetinga... unsure.gif
Atsakyti
Gal kas turit ideju kaip ekstravertei spresti konfilktus ir kitas iskilusias bedas su intravertu?
Esu linkusi ekstravertus, bet buna kad ir noriu buti viena, tad siaip man draugo budas nera svetimas, pati noriu daug ko ismokti. tai yra ne lengva.
dar tik pati pradzia, vos keli menesiai, bet ta zmoguti pazystu nuo vaikystes, tai noreciau su juo tureti ilgalaikius grazius santykius..
deja esu degtukas, greit uzsiplieskiu.. po to praeina. dbr stengiosi valdytis bet va pratruksta kartais. paskutinisyk buvo kad sumazejo demesys is jo puses.
tai ka pykstu jis tyli, nepykstu irgi tyli, kalbinu tyl, nieko nesakau ir tas pats.. suprantu, kad jis pergyvena, bet as tai galiu tik speti.. bijau prisikurt iliuziju.
gal kas patarstit apskritai kaip barnius sprest su intravertu?
Atsakyti
Gal neturi ką pasakyt tai ir tyli arba nepermąstęs dar visko ką norėtų pasakyt..Dar variantas pasiūlyk jam rašyt. Kartais intravertam geriau sekasi rašant išsakyt viską ką nori negu kalbant.. O jeigu tu kai supyksti pradedi rėkt ar kaip nors labai piktai kalbėt, tai irgi gali būt, kad numuši jam norą ką nors ir sakyt..
Atsakyti
QUOTE(hayatim @ 2011 04 26, 23:05)
gal kas patarstit apskritai kaip barnius sprest su intravertu?

niekaip...reikia viską išsispręsti su savimi ir bus puiku.
ta prasme reikia suprasti, kad ekstraverto iš jo nepadarysit schmoll.gif

MB kažkada paaiškino, kad kai būna sunku-išsikalbėjimas jam nepadeda..
tai negi versi žmogų save prievartauti,, vien tam , kad pačiam būtų lengviau? nu nehumaniška schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vifsla: 31 gegužės 2011 - 13:43
QUOTE(Linxma @ 2006 01 27, 12:07)
Būtų labai įdomu išgirsti nuomonę tų, kurios jau ilgiau bendrauja, gyvena su tokiais vyrais, kuriems nėra poreikio dalintis viskuo, apie ką galvoja, kas vyksta. Ar ilgainiui tai labai ima varginti? Viena vertus, vyrams lyg ir nepriklauso tiek į save gilintis, kiek mums  smile.gif , bet man kartais norėtųsi, kad maniškis daugiau pasakotų apie save, galiausiai apie tokius dalykus, kaip jo vaikystė, kas negero įvyko per dieną, etc.

Kad žmogus nieko nepasakoja, tai dar nereiškia, kad jis yra paviršutiniškas ir nelinkęs mąstyti. Kaip tik gal atvirkščiai, uždaresni žmonės labiau linkę į savianalizę, apmąstymus visokius. Tik vieni yra tokie, nes kažkada buvo atviri ir įskaudinti, o kiti iš prigimties - intravertai.
Aš irgi iš tų uždarų. Apie "vaikystę, kas įvyko per dieną", ypač blogus dalykus, nepasakoju kiekvienam, kad žmogus taptų artimas ir savas, kad priprasčiau, reikia labai daug laiko. Galiu būt draugiška ir kitiems atrodys, kad mane gerai pažįsta, bet visą laiką išlaikysiu emocinį atstumą. Ir jau nustojau bandyti save keisti ir galvoti, kad esu nenormali (kaip ten kažkas rašė "sėdi kaip kelmas ir tyli" biggrin.gif ). Jeigu žmogus nori mane pakeisti, vadinasi, mums ne pakeliui... Aš juk nebandau kitų įtikinti, kad gyventų mano gyvenimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 09 birželio 2011 - 14:41
maniskis uzdaras verysad.gif neturiu ka pasakyti, tik pasiskusti noriu. vakar tiek ruosiau jam vakariene (susitare buvom, kad lazanija kepsiu). jis buvo su draugais susitikt, dar parase, kada man grizt? kaip tik buvau ikisus i orkaite - tai 1-1.5val., bet sakau, nelek dabar, atsipalaiduok ( o grizt tai 10 min). sugebejo paveluot 1.5 val ir net nesumurmejo atsiprasau ar pan. as tyliu, jis irgi tyli - tipo pati pyksti, pati ir atsiprasyk sad.gif labai pykstu is tikruju. o ir su tais draugais matosi kasdien... niekada nieko nesakau... fui, jauciuosi slyksciai. o jis toks uzdaras, nieko nepasakys ka jis galvoja ir kas kaip....
Atsakyti
QUOTE(nice1 @ 2011 06 10, 15:57)
maniskis uzdaras  verysad.gif  neturiu ka pasakyti, tik pasiskusti noriu. vakar tiek ruosiau jam vakariene (susitare buvom, kad lazanija kepsiu). jis buvo su draugais susitikt, dar parase, kada man grizt? kaip tik buvau ikisus i orkaite - tai 1-1.5val., bet sakau, nelek dabar, atsipalaiduok ( o grizt tai 10 min). sugebejo paveluot 1.5 val ir net nesumurmejo atsiprasau ar pan. as tyliu, jis irgi tyli - tipo pati pyksti, pati ir atsiprasyk  sad.gif  labai pykstu is tikruju. o ir su tais draugais matosi kasdien... niekada nieko nesakau... fui, jauciuosi slyksciai. o jis toks uzdaras, nieko nepasakys ka jis galvoja ir kas kaip....

o ko pyksti? kad lazanija atsalo?smile.gif ir jam teks salta valgyti? jo problemos...smile.gif negadink sau del to nuotaikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nice1 @ 2011 06 10, 14:57)
maniskis uzdaras  verysad.gif  neturiu ka pasakyti, tik pasiskusti noriu. vakar tiek ruosiau jam vakariene (susitare buvom, kad lazanija kepsiu). jis buvo su draugais susitikt, dar parase, kada man grizt? kaip tik buvau ikisus i orkaite - tai 1-1.5val., bet sakau, nelek dabar, atsipalaiduok ( o grizt tai 10 min). sugebejo paveluot 1.5 val ir net nesumurmejo atsiprasau ar pan. as tyliu, jis irgi tyli - tipo pati pyksti, pati ir atsiprasyk  sad.gif  labai pykstu is tikruju. o ir su tais draugais matosi kasdien... niekada nieko nesakau... fui, jauciuosi slyksciai. o jis toks uzdaras, nieko nepasakys ka jis galvoja ir kas kaip....

Na man sunkoka įsivaizduoti žmogų, kuris yra tikras intravertas, bet kasdien susitinka su draugais... Dar kad tai būtų vienas draugas, tai gal g.gif Ši situacija man šiaip "tylos karo" pavyzdys, o taip daro ir neintravertiški žmonės.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 06 09, 15:37)
Kad žmogus nieko nepasakoja, tai dar nereiškia, kad jis yra paviršutiniškas ir nelinkęs mąstyti. Kaip tik gal atvirkščiai, uždaresni žmonės labiau linkę į savianalizę, apmąstymus visokius.
Jeigu žmogus nori mane pakeisti, vadinasi, mums ne pakeliui... Aš juk nebandau kitų įtikinti, kad gyventų mano gyvenimą.

Butent...bet kai kam atrodo,kad jei zmogus nesiguodzia,neverkslena....iskilusias problemas bando spresti pats......tai jau blogai...reiskia jis nepasitiki savo zmogumi...ir t.t.KIekvienas mes skirtingi ir nereikia primesti ar bandyti "peraukleti"...sukure seima,vyras su moterim vis vien yra atskiros asmenybes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 10 birželio 2011 - 20:53
QUOTE(nice1 @ 2011 06 10, 15:57)

Jūs labai keista. Juk klausė, kada grįžti. Vyrai nesupranta sąvokų "greit", "neskubėk". Reikia sakyti tiksliai valandomis ir minutėmis, tuomet nebus nesusipratimų. Juk jis nekaltas, kad jūs jam leidot atsipalaiduoti, ir neskaito jūsų minčių, kad tas atsipalaidavimas turėjo trukti valandą ar pusantros.

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 06 10, 21:51)
Butent...bet kai kam atrodo,kad jei zmogus nesiguodzia,neverkslena....iskilusias problemas bando spresti pats......tai jau blogai...reiskia jis nepasitiki savo zmogumi...ir t.t.KIekvienas mes skirtingi ir nereikia primesti ar bandyti "peraukleti"...sukure seima,vyras su moterim vis vien yra atskiros asmenybes...

Šiaip gal ir yra vienas minusas... Kai kiti pripranta prie tokio žmogaus, susitaiko su tuo uždarumu ir dažnai nepastebi, kada jam iš tikrųjų pasidaro blogai. Pagalbos prašytis drįsta ne kiekvienas, ne kiekvienas moka ar nori, o kitas įprato nepadėti ir nesiknaisioti, neįkyrėti.
Atsakyti
Mano vyras normaliai bendrauja, tiesiog yra ramesnis, uzdaresnis. Bet kad pasipasakotu nesulauksi schmoll.gif, jei ta tema sneket nenori - i klausima neatsakys doh.gif
Is pradziu tai nervino, o dabar ismokau prisitaikyti, tiesiog pasiulau pasikalbet veliau.
Yra ir pliusu - ji labai sunku isvesti is kantrybes, o as kantrybe prarandu greit, taigi jei jis butu tokio pat charakterio kaip mano - susipjautumem turbut biggrin.gif Dar as viska megstu daryt staigiai ir kartais skubotai, o vyras pagalvoja, pasveria visus uz ir pries, kartais pasikalbejusi su juo dziaugiuosi kad nepadariau to ar ano. Stengiuos net pasimokyti is savo vyro.
Manau geriausia ismokti prisitaikyti vienas prie kito.

Beje, manasis kai isgeria tai toks snekutis pasidaro lotuliukas.gif
Atsakyti