Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 35 namučiai

QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 22, 23:15)
Kazuo Ishiguro "Dienos likučiai" irgi žiauriai erzino savo papročiais ir rėmais,bet tai viena geriausių knygų apie Angliją.O kadangi parašyta japono,tai tiesiog galvoj nesutelpa...
Mergučės,aštuntą kartą prašau:perskaitykit Vernerio Diuko "Jonos tikėjimas"

drinks_cheers.gif
Turiu, traukiu arčiau į artimesnius planus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskute5 @ 2010 10 22, 22:25)
Tai va butent- jei ta knyga butu visi isgyre- gal as buciau prisivertus ir perskaicius ja. Ir gal kazka ir izvelgciau. Bet toli grazu dauguma nieko joje nemate.. todel ir numeciau, nes manes netrauke ji jau nuo kokio 5 psl..

Kodėl dauguma nieko joje nematė? Prisimenu, kai visos vardinom savo mylimiausių knygų dešimtukus, "Puikybe ir prietarai" buvo viena iš dažniausiai minimų.
Viskas, daugiau į šią diskusiją nebesikišiu. Geriau lendu į knygą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 10 22, 21:31)
Kodėl dauguma nieko joje nematė?  Prisimenu, kai visos vardinom savo mylimiausių knygų dešimtukus, "Puikybe ir prietarai" buvo viena iš dažniausiai minimų.
Viskas, daugiau į šią diskusiją nebesikišiu. Geriau lendu į knygą.  smile.gif

clap_1.gif thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(kuke @ 2010 10 22, 21:03)
Mano asmenine nuomone Geliu kraujas, Dar bent viena diena, Stikline pieno ir t.t turi didesne prasme nei Puikybe ir prietarai

"Gėlių kraujo" dar neskaičiau, "Dar bent viena diena" - tokios net nesu girdėjusi.
O va "Stiklinė pieno" tai aš tikrai nei labai rimta, nei prasminga knyga nelaikau. Wassmo parašė kur kas geresnių knygų.

QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 22, 21:15)
Kazuo Ishiguro "Dienos likučiai" irgi žiauriai erzino savo papročiais ir rėmais,bet tai viena geriausių knygų apie Angliją.O kadangi parašyta japono,tai tiesiog galvoj nesutelpa...

Va šitą norėčiau paskaityti. O ji sunkiai skaitosi?

QUOTE(Meskute5 @ 2010 10 22, 21:19)
Taigi as ir parasiau - kiekvienas turi savo nuomone  blush2.gif
O Pajauta cia bande papasakot mum kad mes neizvelgiam anglisko humoro ir kad dar reikia moket skaityt tokias knygas.. nu atsiprasau. Net nenoriu izvelgt nieko. Ir atsiet nemoku skaityt TOKIOS knygos.. na man nieko nera toje knygoje.  4u.gif

Pyktis dėl knygų jokiu būdu negalima drinks_cheers.gif , tik padiskutuoti.
Matai, jeigu aš nesuprantu kažkokios kritikų ir žinovų visuotinai pripažintos knygos, aš mąstau, kad čia pirmiausia galbūt mano pačios skonio, suvokimo, išprusimo bėda g.gif Arba pripažįstu, kad knyga matyt gera, bet ji tiesiog ne mano skonio. Bet tai toli gražu nereiškia, kad ji yra š... Man nepatinka, o atsiras milijonai žmonių, kurie ją dievina, ir jie bus visiškai teisūs. Pigiam popsui tai negalioja.
Š... apie knygą galima pasakyti tuomet, kai ji banali, literatūrinis šlamštas.
O dar iš savo pačios patirties galiu pasakyti, kad skonis nebūtinai yra įgimtas. Jis lavėja. Kaip ir knygoms, taip pat ir muzikai, tapybai, galų gale tokiems žemiškiems dalykams, kaip parfumerija (aš į ją žiūriu irgi kaip į meną).

Labai tikiuosi, kad mano nuomonė nieko nepapiktins ir neįžeis 4u.gif Labai gali būti, kad aš visiškai neteisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 22, 21:15)
Mergučės,aštuntą kartą prašau:perskaitykit Vernerio Diuko "Jonos tikėjimas"

Abi skaitosi lengvai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 10 22, 21:31)
Kodėl dauguma nieko joje nematė?  Prisimenu, kai visos vardinom savo mylimiausių knygų dešimtukus, "Puikybe ir prietarai" buvo viena iš dažniausiai minimų.

Būtent drinks_cheers.gif Vienu metu merginos kaip tik čia apie ją diskutavo, ir didžiajai daugumai ji patiko. Galbūt taip sutapo, kad jūs vienu metu trys skaitėt, ir visos trys nepagavot kampo.
Aš pvz. suklupau skaitydama "Skrydis virš gegutės lizdo". Bet man liežuvis neapsiverstų pasakyti, kad ji šioka anokia. Gera knyga, tikrai gera. Tik ne mano skonio, ar bent ne šiuo momentu. Gal po 5-to metų pasirodys kitaip.
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 22, 21:41)
Abi skaitosi lengvai 4u.gif

Na ir ačiū Dievui biggrin.gif Tada kada nors skaitysiu pirmąją. Kažkada mačiau ją bibliotekoje, vos nepasiėmiau.
O apie ką ta "Jonos tikėjimas", kad ją būtinai reikia skaityti? Kažkoks įtartinas man jos pavadinimas tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 10 22, 22:44)
Būtent drinks_cheers.gif Vienu metu merginos kaip tik čia apie ją diskutavo, ir didžiajai daugumai ji patiko. Galbūt taip sutapo, kad jūs vienu metu trys skaitėt, ir visos trys nepagavot kampo.
Aš pvz. suklupau skaitydama "Skrydis virš gegutės lizdo". Bet man liežuvis neapsiverstų pasakyti, kad ji šioka anokia. Gera knyga, tikrai gera. Tik ne  mano skonio, ar bent ne šiuo momentu. Gal po 5-to metų pasirodys kitaip.
Papildyta:
Na ir ačiū Dievui biggrin.gif  Tada kada nors skaitysiu pirmąją. Kažkada mačiau ją bibliotekoje, vos nepasiėmiau.
O apie ką ta "Jonos tikėjimas", kad ją būtinai reikia skaityti? Kažkoks įtartinas man jos pavadinimas tongue.gif  blush2.gif

apie tai kaip berniukas raso laiskus Dievui
Atsakyti
Ir man buvo įtartinas biggrin.gif
Pz iš biblės parnešė.Labai supykau
Bet tai viena iš geriausių mano gyvenime skaitytų knygų
Tik nenumesk pradėjus
Priverčiau vyrą perskaityt,nuomonės sutapo
Draugai skaitė su savo paaugliais vaikais
Prašau,perskaitykit ir jūs
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 22 spalio 2010 - 21:51
QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 22, 21:48)
Ir man buvo įtartinas biggrin.gif
Pz iš biblės parnešė.Labai supykau
Bet tai viena iš geriausių mano gyvenime skaitytų knygų
Tik nenumesk pradėjus
Priverčiau vyrą  perskaityt,nuomonės sutapo
Draugai skaitė su savo paaugliais vaikais
Prašau,perskaitykit ir jūs

Nežinau, ką turit pasakyti, kad ji man patiktų lotuliukas.gif Kol kas niekaip neįtikinot tongue.gif
Savo MB su tokiu pavadinumu knygos ir su kočėlu šalia stovėdama matyt nepriversčiau lotuliukas.gif
Šiaip, aišku, juokauju, ne pavadinime esmė. Bet man kažkaip apie Dievą knygas skaityti nelabai traukia, skaitau žemiškesnes blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 22 spalio 2010 - 21:54
tai aš irgi neskaitau šventųjų gyvenimų biggrin.gif
mane sukrėtė,sukratė,apvertė viduj viską
o PZ tai iškėliau ultimatumą.pirmą per n metų
iš pradžių sunkiai jam sekėsi,o paskui negalėjau atplėšt
o perskaitęs viršelį paglostė ax.gif
ir aptarinėjom gal mėnesį
tris kart pirkau,nei viena negrįžo paskolinta
bet negaila
Atsakyti

QUOTE(Papugele @ 2010 10 22, 19:55)
As ne naujo leidimo nusipirkau, 4lt blush2.gif
O aš net nežinojau, kad yra ir seno leidimo ši knyga blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(katilina @ 2010 10 22, 20:03)
Bet baigėsi tuo, kad ji iš po stalo ištraukė kitą kuponą ir pardavė man knygą.  smile.gif  Nu myliu tokias pardavėjas.  thumbup.gif
Labai smagu už tave 4u.gif Tikrai superinė pardavėja bigsmile.gif

QUOTE(kuke @ 2010 10 22, 21:31)
as aplenkiau tongue.gif
beee.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 10 22, 22:36)
Matai, jeigu aš nesuprantu kažkokios kritikų ir žinovų visuotinai pripažintos knygos, aš mąstau, kad čia pirmiausia galbūt mano pačios skonio, suvokimo, išprusimo bėda g.gif  Arba pripažįstu, kad knyga matyt gera, bet ji tiesiog ne mano skonio. Bet tai toli gražu nereiškia, kad ji yra š... Man nepatinka, o atsiras milijonai  žmonių, kurie ją dievina, ir jie bus visiškai  teisūs. Pigiam popsui tai negalioja.
Š... apie knygą galima pasakyti tuomet, kai ji banali, literatūrinis šlamštas.
O dar iš savo pačios patirties galiu pasakyti, kad skonis nebūtinai yra įgimtas. Jis lavėja. Kaip ir knygoms, taip pat ir muzikai, tapybai.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pasirašau po kiekvienu žodžiu ir pritariu kiekvienai išsakytai minčiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, žiūriu vyksta aršios diskusijos dėl "Puikybės ir prietarų". biggrin.gif Pati jos gaila neskaičiau, bet labai noriu, kad pati suprasčiau visgi verta ji ar ne vadintis klasika. blush2.gif Tada ir aš pasisakysiu. biggrin.gif

Neseniai pribaigiau "Simonas ir ąžuolai" http://www.suknyga.l...ir-azuolai/6022
Tiesą sakant su šia knyga susidraugaut man buvo sunku, skaitant vis pagaudavau savo mintis klajojant kažkur kitur. doh.gif Na niekaip neįsijaučiau nors tu ką, ir nežinau kodėl. Istorija pakankamai įdomi, o dar tas faktas, kad veiksmas vyksta II Pasaulinio karo metu (aš istorijos mylėtoja blush2.gif ). Bet visgi...

Dabar skaitau R. Bradbury "Pienių vynas". Tikiuos labiau susikaupsiu. doh.gif
Atsakyti