Įkraunama...
Įkraunama...

Iš kelinto karto išlaikėte egzaminus regitroj?

ir teorija ir praktika - is pirmo smile.gif
Atsakyti
Aš nei mamytė,nei tėvelis,as tiesiog jaunuolis norintis turėti teises,kaip daugelis iš jūsų kurie jų dar neturi,taigi noriu prisidėt prie temos ir užjaust kitus,tuo pačiu ir užjaust save patį,ar paragint kitus,kas ruošis laikyt smile.gif Na mano situacija ne auksu klota,nes pakolkas pravažiavimo atlikes galutinio nesu net iki šiol. Tiesa,jų nebuvo daug,ir nebuvo mažai pakolkas tik antras buvo šiandien,kaip būtų gaila nesėkmingas... Na kaip ir daugelis pradėsiu nuo teorijos. Teorija sekėsi įvardinčiau gerai,nepasaint to,kad buvo einama jos laikyt kaip loterija,išlaikysiu arba ne,nes teko po mokyklos baigimo greit išvykt į užsienį mėnesiukui,tad daug kas užsimiršo,nes nebuvo galimybės spręst KET. Taigi grįžęs lietuvon,truputį pasprendęs KET puoliau jį laikyt,ir pavyko išlaikiau 87-86proc. Mano manymu vis šis bei tas. Taigi praėjo pusmetis ir pirmas pravažiavimas įvyko po mano 18 gimtadieniu už poros dienų... Visi buvo prigazdine egzaminuotojai tave bandys prigaut" visur",to ir tikėjaus,tad buvau šaltas ir abėjingas,tai man kojos nepakišo,bet pakišo,tiesiog neapdairumas kuris man kainavo neišlaikymą.... O tas neapdairumas pasukimas iš neleistinos juostos.... NU ŽIOPLIŠKA klaida,net dabar save už tai ,,smaugiu" Bėje apie instruktorio prigavimus,ale papuolė sakyčiau gan geras,pasidžiaugė mane,kad ir važiuot moku ir patikino tokį dalyką,kad męs tikrai nesam suinterisuoti,kad neišlaikysim,tipo kad nežiūrim į visas smulkias klaidas ir t.t Na tuo metu pasijaučiau gan ramiai,viskas tvarkoj vienas kartas neišlaikytas tai niekis.... Na ir kitas pravažiavimas šiandien,buvau nusiteikes 90proc. išlaikyt,nes aikštelė prieš tai buvo viskas čiki piki,tad nemaniau,kad čia ir paslysiu... Taip,gal nutiko dėl to,nes gavau HIUNDAY kurio labai nenorėjau,nes prieš tai teko važiuot su golfu jis lyg ir mažesnis,o ne kaip šis.Ilipes į mašina,net šviesų ijungt nemokejau,nes nežinojau kur,apie atbulinę pavara patyliu,reikėjo į viršų kelt,priešinai pas golfą i apačią... Taigi prasidėjo pravažimas aikštelėje,pirma buvo KET klausimai. Bandė mane prigaut prie klausimo dėl tepalo kaip pamatuot,ar jo yra,na iš dalies prigavo... Bet apie tai vėliau,žodžiu esu labai jau isiplėtes stengsiuosi,kuo trumpiau. Susimoviau, T formos sankryžoje paaiškinimas,tai neaskaičiavau gabaritų mašinos,maniau,kad kaip su golfu,ir dėja,užvažiavau ant linijos,ir viskas tuom pasibaigė... Apmaudu,nes egzaminas tik kitos savaitės gale... Instruktorius tikrai nevykes pasirodė,nepasant to,kad bandė dėl klausimo prigaut,kaip poto pareiškė,kad reikėjo ta ivardinkim matuoklę ikiš atgal i vietą,ko aš nepasakiau,nes tai savaime suprantama,ko jis pareikė,kad jam tai nesuprantama biggrin.gif Sukontaktuot su juo išėjo tik truputį,pasirodė labai griežtas,burbėjo man dar kažką ten nieko nesupratau,matos nusivyles kažkuom.... Nors ir kameros,ir irašytuvai yra,vistiek nuo instruktoriaus nuotaikos priklauso,ar išlaikysi ar ne. Taigi 3pravažiavimo teigiamo tikiuosi gal iš dalies,gal ir ne,sėkmes visiems noriu palinkėt,nes jos tikrai prireiks. Dar svarbus dalykas,kad jei nepatinka mašina ar instruktorius jūs turite teisę pasirinkti kitą. Jei man papuls hiundajus ir tas instruktorius tikrai rinksiuos kita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziopliukas @ 2013 05 08, 18:02)
*Visi buvo prigazdine egzaminuotojai tave bandys prigaut" visur"

**Taip,gal nutiko dėl to,nes gavau HIUNDAY kurio labai nenorėjau,nes prieš tai teko važiuot su golfu jis lyg ir mažesnis,o ne kaip šis.

***Ilipes į mašina,net šviesų ijungt nemokejau,nes nežinojau kur,apie atbulinę pavara patyliu,reikėjo į viršų kelt,priešinai pas golfą i apačią...

****Nors ir kameros,ir irašytuvai yra,vistiek nuo instruktoriaus nuotaikos priklauso,ar išlaikysi ar ne.

*Egzaminuotojai irgi žmonės,niekad nieko neprigauna,labai stipriai abejoju,kad jie specialiai nori sukirst mokinius,nes neva jiem ten milijonai nubyra po kiekvieno neišlaikyto egzamino (viena iš n versijų dėl ko tiek daug žmonių neišlaiko iš pirmo karto)

**Su tuo sutinku,pačiai Hiunday vos nepakišo kojos aikštelėj,bet visgi,einant į egzaminą reikia mokėt mintyse "apskaičiuot" mašinos gabaritus,kad žinot kaip parkuotis

***Abejoju ar kas nors moka visų markių automobilių atbulinius kaip jungt,nebent labai patyręs vairuotojas,kitaip sakant - visi mes,žali,nemokam perjungt atbulinio,pati asmeniškai irgi nemokėjau - parodė egzaminuotojas mašinoj,užteko,išmokau.

****dar vienas bullshit,nepykit tik 4u.gif nuo jūsų priklauso egzaminas,išlaikysit ar ne.
Atsakyti
bullshitu nepavadinciau del to,kad as ir nesakiau sviesiai tiesiai vat jis mane sukirto ir neislaikiau,beabejo priklauso nuo manes didzioji dalis,ka didzioji visa,nu tas pats klausimas,nu as iji atsakiau,nu bet kuriu galais,ji taip isvedziot,lyg nuo to kas pasikeistu? Zinok,mano draugas laike pas ji situacija del klausimo beveik ta pati,bet va as netikejau,taip tikrai but negali,nes as daugiau optimistas nei pesimistas,netikiu tokiais dalykais ir manau,kad taip nebus,nu bet va,ir atsitiko,kaip neturejo but biggrin.gif bet ir vel kas tas klausimas,kas tie pora klausimu,ne del ju as neislaikiau,na bet kaip sakoma reik mastyt i prieki,kas padaryta,to nebeisimsi reikia mokytis is savo klaidu smile.gif,bet kad rasei,kad jie tikrai nenori taves sukirst,nu bukim biedni bet teisingi,is ko jie kazi gyventu,is kur algas gautu, masinas,patalpas jei visi is pirmo karto islaikytu,beabejo milijonai nenubyra,bet pagalvok,o bendrai paemus kiek regitrai pelno ateina per diena,jei paskaiciuotum nustebtum. Mano manymu turi vaziuot ,,Pedantiskai" norint tilpt i tus kriterijus,kad egzaminas butu islaikytas,neuztenka vien moket vaziuot,tikrai taip nera. Aisku tikrai nesu tokia nuomone,kad visi instruktoriai tokie yra,kurie nenori taves praleist,tikrai ne,bet pripazinkim tokiu tikrai yra ir ne vienas toks smile.gif Del masinos gabaritu,nepaimsi ir uzkart juos nustatysi,jei i masina isedai pirma karta,ir net nesitikejai,kad ji bus,cia reikia but pravaziavus ne su viena masina didesne ar mazesne kad jaustum tuos gabaritus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziopliukas @ 2013 05 08, 22:09)
*nu bet kuriu galais,ji taip isvedziot,lyg nuo to kas pasikeistu?

**Mano manymu turi vaziuot ,,Pedantiskai" norint tilpt i tus kriterijus,kad egzaminas butu islaikytas

***neuztenka vien moket vaziuot,tikrai taip nera.

**** Del masinos gabaritu,nepaimsi ir uzkart juos nustatysi,jei i masina isedai pirma karta,ir net nesitikejai,kad ji bus,cia reikia but pravaziavus ne su viena masina didesne ar mazesne kad jaustum tuos gabaritus smile.gif

*manęs klausė apie padangas,kaip patikrint bendrą padangų būklę,kalbėjau daug,atvedžiau kalbą iki manometro,tad atsakiau plačiai,ko manęs ir prašė,tad pateikiau daug variantų kaip patikrint tą būklę. Manau nereikia stebėtis,kad egzaminuotojai išvedžioja klausimus,spėju patys gauna tokius nurodymus.

** išlaikiau iš pirmo karto,nežinau ar vairavau pedantiškai ar ne,gavau viena nekritinę klaidą. Manau iki pedantiškumo man buvo tolokai,bet parodžiau,kad nepasimetu eismo situacijose,nematytam maršrute (per egzamina gavau naują tik ką pakeistą maršrutą)

***tęsiant atsakymą i antrą klausimą,dėl vairavimo pedantiškai. Manau per egzaminą reikia parodyt ne tik vairavimo įgūdžius,bet ir kaip elgiesi situacijose,kaip reaguoji į nenumatytas,"nesurepetuotas" aplinkybes ir neišmoktą mintinai maršrutą rolleyes.gif tad tik mokėt vairuot (valdyt mašiną) niekad neužteks rolleyes.gif

**** na aš per visą mokymosi laiką mokiausi vairuot ant VW Polo 2008 metų ir labai mažai aikštelėj su Peugeot 206,per egzaminą vairavau Hiunday. Manau dydis gerokai skiriasi,aikštelėj vienam pratime privažiavau per arti,tad sunkiai "įsipaišiau" bet tilpau,nes jaučiau gabaritus,kad galiu dar pavažiuot,galų gale,dairiausi daug,judėjau lėtai,tad ir tai padėjo.
Atsakyti
Kas dėl mašinos tai tikrai nesąmonė. Mokiausi su Astra, Golfu, nėr skirtumo su kuo parkuotis, pradžiai tam ir yra pasibandymas, kad pabandytum atbulinį įjungt ir tt. Kad žinai Golfo gabaritus, tai ok, bet kas tau garantuoja, kad neteks kada ekstra atveju ne golfo vairuot, net jei pats kėtini golfą sau įsigyti? Ką tada, UPS, apdaužiau visas mašinas, nes šita didesnė negu mano mašina???? Taigi matai kokio ji dydžio ir pagal veidrodėlius seki gabaritus... Nuo egzaminuotojo nuotaikos DABAR jau nebepriklauso,kai yra kameros. Anksčiau laikant, tikrai piktų buvo ir iškart pasako,kad nepraleis. Šian maniškis buvo geroookai piktas, užsiraukęs, bandžiau pakalbint- nesėkmingai. Žodžiu. Laikiau tiesa Hyundai šiandien ir išlaikiau, kad ir kitokie gabaritai ir tt. Tiesa, nemeluosiu, iš 6 karto, bet tik vieną kartą galiu apkaltint mašinos kitokį išplanavimą, kai nepasiparkavau su Hyundai lygegrečiai, nes kai gairelė turi WV ir Opely matytis per skyrimą, tai Hyundai turi būti didelio lango gale. Tai aš pamiršus buvau tiesiog ir nepavyko pasiparkuot, nors instruktoriaus savo vairavimo buvau išsiklausus kur turi būt gairelė, bet ten mano žioplumas.
Atsakyti
QUOTE(Ziopliukas @ 2013 05 08, 21:09)
...

Kai islaikysi egzamina ir isvaziuosi vienas i gatves, tamstos poziuris pasikeis dar 180 laipsniu. Kas del gabaritu, tai matomai busi ismokes orientuotis pagal kuoliukus langelius skaiciuot ar dar kokia kita nesamone. Kad ir kokia auto bevairuotum, T formoj principas visur vienodas - ziuri i veidrodeli iki kol matai jog galiniam ratui nebera galimybes kliudyti soninio kuoliuko, pilnai susuki vaira ir kai jau auto stovi lygiagreciai su kuoliukais greit istiesini vaira ir davaziuoji gilyn kiek ten reikia. Ir jokiu cia gabaritu ar pajautimu nereikia. Is tos baimes neislaikyti prisigalvojat visokiu mistiniu kliuciu, o veliau dar faktas, kad zioplinesit keliuose kokius pirmus 4 menesius. O egzaminuotojui sedint salia iskarto matosi, kad stresnej situacijoj greit pasimeti ir darai nesamones, todel ir nenori praleisti.
Atsakyti
Aš irgi šiaip jaunuolis, kuris išlaikė teises iš trečio karto. Teorija iš pirmo karto - 80proc. Tačiau važiuojant pirmą kartą, gavau hyundai'ų, irgi labai jo nenorėjau, tačiau teko tokia laimė. Ant T formos susimoviau ir egzaminui ate, ate. Tada iškarto užsiregistravau antram kartui kitą dieną, opa, susiknisau parkuodamas mašiną 90 laipsnių, nes ~30cm per daug atgal pavažiavau.. biggrin.gif Viskas. Egzui šakės, o intstruktorius labai fainas ir malonus pasirodė. Na, ir po penkių mėnesių šikimo į kelnes ir baimių, ir nevažinėjimo, nusprendžiau, jog jau reiktų bandyt. Na ir ką.. Atėjau. Instruktorius pasirodė taktiškas, per daug draugiškas nebuvo, bet ir ne super griežtas. Eidami link kiemo, pasakė, kad važiuosim su golfu. Super laimingas pasidariau, nes atvažinėjau pamokas su golfu. Tačiau su penktu, o teko laimė važiuot su šeštu regitroj. Pasiūlė pasibandyt, na ir ką. Sugebėjau maždaug 5-6 kartus užgest, bandydamas važiuot su golfu. Instruktorius pasiūlė atsisakyt egzamino, nes pinigus gražins. Pradėjo kirbėt mintis, kad gal reikia atsisakyt, bet pasiryžau laikyt ir po penkių mėnesių nevažinėjimo, aikštelę apvažiavau be klaidų. Mieste porą kartų užgesau, bet labai buvo faina, kad pasitaikė draugiški vairuotojai ir kur tik galėjo, mane praleidinėjo. Maršrutą žinojau, todėl nebuvo labai sunku. Bent jau moku važinėt aplink "Gariūnus" dabar. smile.gif
Išvada tokia, kad Golf'o vairuotojai labai neapsidžiaukit gavę Vilniaus regitroj Golfą, nes sankaba yra super jautri ir reikia važiuoti kaip su benzinine mašina. smile.gif Dar vienas dalykas - apsukos ir bėgių perjunginėjimas labai keistas dalykas toj mašinoj. Esu girdėjęs, kad kartais prisiknisinėja egzaminuotojai, jog įjungi per aukštą bėgį, tiesiog važiuojant 50km/h, jo nereikia.. BET. Tam golfe, apsukos stovi ties 1,8 tūkst, indikatorius rodo, jog reikia įjungti ketvirtą bėgį, bet bėgį reik keisti, mašinai pasiekus 2 tūkst. apsukų ribą kaip minimum, todėl labai keistai junginėjau jas. Sakė egzaminuotojas, jog visiškai ne ekonomiškai ir ne ekologiškai vairuoju mašiną. Smagu, kad dar prasmukau; nuo kitų metų žada atsižvelgt ir į tai, kaip ekonomiškai vairuoji automobilį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheburaska1 @ 2013 05 09, 00:24)
*Bent jau moku važinėt aplink "Gariūnus" dabar. smile.gif 
**Smagu, kad dar prasmukau;

*Sveikinu,nedaug liko išmokt važinėtis po likusį Vilnių bigsmile.gif hihihi.gif

** thumbup.gif čia irgi neblogai. Egzaminus laikyt reikia,o ne prasmukt 4u.gif

O dėl apsukų,perjungti pasiekus 2 ? Kažkaip manęs to nemokė,ir pati dabar vairuodama jungiu jau prie 1,8 g.gif prie 2 jau spėju variklis gerai "užsikaukia" g.gif o geriausiai jungti,kai jau nieko nežiūrint jauti,kad reikia perjungti biggrin.gif be jokių žiūrinėjimų kiek apsukos rodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aglėja: 08 gegužės 2013 - 23:53
Juokauju. smile.gif Visai neblogai važinėju, man atrodo. Nemėgstu greičio, su mašina atsargiai važiuoju. Ai, svarbu išlaikytos teisės, vistiek jau nereiks gyvenime gaišt laiko tom pamokom.
Na, čia toks standartas kiek žinau. biggrin.gif Žinoma ir nuo mašinos priklauso, visose skirtingai.
Atsakyti
Aš greitai eisiu irgi jau nebe pirmą ir ne antrą kartą laikyt, tai ima panika ir paralyžuojanti baimė. Siaubingai nesusitvarkau su stresu, nors dar buvau pasiėmusi keletą pamokų prieš laikymą, tai aikštelėj gerai susitvarkau su pratimais, bet mieste, tai kartais toookių žioplų klaidų padarau, kad iškeikiu save baisiausiais žodžiais verysad.gif Bijau vėl tos regitrinės aplinkos, tos nemalonios procedūros, egzaminuotojo ir susikirtimo momento. Nežinau kaip save nuteikt ir suimt į rankas, nes vien per tokią stresinę nuotaiką neišsilaikysiu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Regitroj teorija is 2karto, vaziavima is 1 karto mirksiukas.gif

Kaip kazkas ir sake, egzaminatoriai tikrai nesuinteresuoti, kad tu neislaikytum. Atsisedau i masina ir susimeciau kaip atbulini reikia ijungti, tai pasake, kad reikia pakelti ziedeli, aikstelej be klaidu pravaziavau, mieste padariau 2 klaidas smile.gif
Atsakyti