As saviskiui kiekviena diena valau nosyte. Ilasinu juros vandens ir su ausu krapstukais atsargiai isvalau jei buna sudziuvusiu snargliuku. Jis visai nesipriesina,tik procedura neturi ilgai uztrukti. Pasisodinu ji ant keliu sonu, pasakau,kad darysim nosytei puk puk ir kai lasinu vandenuka taip pasakau. Jis priprato ir kol kas jokiu problemu.
na, mūsų berniukas tikrai nedievina nosytės valymo procedūros
, bet jei reikia, tai reikia.....lašinu jam po prą lašiukų jūros vandens, palaukiu biškutį ir traukiu su rhinomer aspiratoriumi...(žymiai patogiau negu su tom senovinėm kriausytėm
) o kartais tik pavalau su ausų krapštuku.

QUOTE(besilaukiantis angelas @ 2008 02 13, 15:43)
na, mūsų berniukas tikrai nedievina nosytės valymo procedūros
, bet jei reikia, tai reikia.....lašinu jam po prą lašiukų jūros vandens, palaukiu biškutį ir traukiu su rhinomer aspiratoriumi...(žymiai patogiau negu su tom senovinėm kriausytėm
) o kartais tik pavalau su ausų krapštuku. 

Kai nesloguojam- nosytė būna švari ir nevalau. O kai slogytė buvo- tai naudojant tą snargliatraukį-kaljaną- rėkimas ir priešinimasis begalinis. Per rankas man trenkia, spiria..

kolkas slogutes neturejom tai tik po maudyniu su kriausyte istraukiam keleta baubu
bet kol slogos nera pediatrai nepataria naudoti tu ivairiu vandenu nes gali atsirasti chroniska sloga veliau

Manau jei vaikui viskas gerai, zinoma nereikia duoti nieko. As lasinu todel kai nesloguoja, kad bute labai sausa, drekinu naminiais budais, bet vistiek tokiu sausu snargliuku - pluteliu nosyteje atsiranda. Tik del to ir kai matau, kad atsiradineja ar jau matosi.

Pas mus tai nosies valymas - skaudi tema... Valau su tuo aspiratorium - pyksta baisiausiai. O nuo Hummer vandens tai net springdamas klykia..

Valome nosytę primityviai, bet veiksmingai - susisukame vatos žiuželių, sutepam vazelino tepalu ir pirmyn
Išbandėm ir Rhinomer jūros vandenį su aspiratoriumi, bet žiuželiai pasiteisino labiau...

As tai savo lelytei su Humeriu plaunu nosyte, kai matau kad to reikia. Dazniausiai nepriestauja kai purskiu, tik nelabai patinka kai su Rhinomeriu slogyte reik issiurbti. Tada garsiai dainuoti Du gaideliai....... reikia

Aš irgi iki šiol su vatos žiuželiu valau, nusipirkau tą aspiratorių, nes kartais nepatinka man kai vaikutis kvėpuoja, tai toks jausmas, kad kažkur giliai jam tie baubai trukdo, bet dar nenaudoju, pirma su gydytoja pasitarsiu
O šiaip tai ir su vatyte mums gan neblogai sekasi, ir nebūna didelių scenų, na pastebėjau čia nuo mažylio nuotaikos priklauso

O šiaip tai ir su vatyte mums gan neblogai sekasi, ir nebūna didelių scenų, na pastebėjau čia nuo mažylio nuotaikos priklauso

Mano sunui nosies geriau visai neliesti...bet jei jau ten apsigyveno siaubas baubas...tai jau laukia daug verkimo. Bet pastebejau kita dalyka. Pradedam ji linksminti, nukreipiame demesi, o tada ir nosies valymas ne tokia jau ir baisi procedura