Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

labai įdomi tema tik labai ilgai reikėjo ieškoti verysad.gif
Atsakyti
Aš tai mėsą marinuoju apie parą, įtrinu druska, pipirais (juodais, raudonais aitriais), prapjaunu mėsoj daug nedideliu skylučių (tiesiog subadau peiliu), į tas skylutes įkišu po pusę skiltelės česnako. Įvynioju į foliją, kepu 180-190 laipsnių orkaitėje (laikas priklauso nuo mėsos dydžio), ant galo foliją atsargiai išvynioju, mėsytė apskrusta gražiai.
Mėsa gaunasi minkšta ir skani. thumbup.gif
Atsakyti
Dar vienas receptėlis: marinuoti mėsa su garstyčiom ir sojos padažu.
Labai įdomus skonis, mums patiko essen.gif:
Atsakyti
Daug įvairių mėsos paruošimo būdų perskaičiau ir...pasimečiau. Vistik nėra vieningos nuomonės, kada mėsa minkštesnė...kiek laiko marinuoti...
Matyt teks išbandyti visaip, nes aš pati tai visąlaik galvojau (ir dariau), kad geriau kelias dienas marinuoti...o pasirodo užtenka ir valandos...
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2005 12 30, 12:47)
Daug įvairių mėsos paruošimo būdų perskaičiau ir...pasimečiau. Vistik nėra vieningos nuomonės, kada mėsa minkštesnė...kiek laiko marinuoti...
Matyt teks išbandyti visaip, nes aš pati tai visąlaik galvojau (ir dariau), kad geriau kelias dienas marinuoti...o pasirodo užtenka ir valandos...


Aš irgi taip maniau. ax.gif Nusipirkau gabalą kiaulienos kumpio, bandysiu kept su druska, nemarinuojant. Parašysiu, kas gausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2005 12 31, 19:02)
Aš irgi taip maniau.  ax.gif Nusipirkau gabalą kiaulienos kumpio, bandysiu kept su druska, nemarinuojant. Parašysiu, kas gausis  blush2.gif


Nu ką... biggrin.gif Kol įtryniau pipirais ir druska, priėjo maniškis, pažiūrėjo ir pareiškė, kad "mes šiandien neturėsim ko valgyt" lotuliukas.gif
Kepiau įvyniojus į foliją, tai išėjo iš tiesų per sūriai sad.gif
Atsakyti
Nugis ir aš Naujamečiui kepiau kumpį...pagalvojau, jeigu nepasiseks...gi rasiu ką padėt ant stalo ir be jo ax.gif Padariau makaliūzę iš garstyčių, daug druskos, pipirų, sojos padažo, mėsos prieskonių ir palikau gal valandai... na gal dviem, net nepastebėjau per kitus darbus, kiek tai užtruko blush2.gif Marinatas gavosi tooooooooookio sūrumo ir aštrumo doh.gif Dėjau į kepimo maišą ir valandą kepiau, po to dar palaikiau orkaitėj. O jau kaip skaniai gavosi... wub.gif nei per sūriai, nei per aštriai, mėsytė minkšta, apskrudusi... Tiesiog apsivalgymas.
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Tai kiek tas "daug" druskos yra? g.gif Nes aš net nemarinavau, tiesiog įtryniau prieskoniais, druska, įvyniojau į foliją - ir į orkaitę g.gif Bet druskos dėjau DAUG.
Aišku, valgyt turėjom ką per Naujuosius, ir ta pati mėsa iš viršaus, kur nebuvo pribėgę sulčių gavosi gerai, o va apatinė pusė, kur sultys buvo nubėgusios, kol mėsa kepė - per suri.
Gal šis receptas tinka tik kepimui ant grotelių, a?
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 01 02, 14:12)
Tai kiek tas "daug" druskos yra? ...

Mano "daug" tai buvo tiek, kad palaižius tikrai trošku pasidarė, o maždaug gal 2-3 kupini šaukštai 2 kg mėsos...juk paprastai kepant tiek nedėčiau...
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2006 01 03, 15:30)
Mano "daug" tai buvo tiek, kad palaižius tikrai trošku pasidarė, o maždaug gal 2-3 kupini šaukštai 2 kg mėsos...juk paprastai kepant tiek nedėčiau...

Tai gal tikrai persistengei? Istirpink ta druskos kieki, kur dejai, tiek litru vandens, kiek kg mesos buvo, ir paragauk - taip butu, jei tolygiai po audini pasiskirstytu... Tarp kitko, as is cia pasimokiusi dabar tik majonezu ir garstyciom ismakaluoju ir per nakti palaikau, na dar cesnako pridedu, pipiro, kiek druskytes. Dariau jauti, kiaule, vista, kalakuta, viskas super gavosi, tai kitaip ne nebedarau. Protingi zmones sako, jei druskoje ilgai palaikai, ji istraukia sultis is mesos, tai as ta makaluze susizavejau.Aciu, kuri tai pasiule 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 01 03, 17:27)
Tai gal tikrai persistengei?
... ir  per nakti palaikau,........... jei druskoje ilgai palaikai, ji  istraukia sultis is mesos, tai as ta makaluze susizavejau.Aciu, kuri tai  pasiule

Tai kad man labai skaniai gavosi ax.gif ( Frosted rašė, kad sūru buvo... mirksiukas.gif ). Aš juk irgi pasinaudojau čia rašiusių patarimais, kad reikia stipriai pasūdyt ir trumpai marinuot thumbup.gif ,o seniau laikydavau mažiausiai parą blush2.gif
Atsakyti
Jo, jo, čia man sūriai gavosi... blush2.gif Nors aš visai nelaikiau, pribarsčiau druskos, įvyniojau į foliją - ir kept. Iš viršaus gavosi pats tas essen.gif: , o apačia, kur sulčių pribėgo - per sūriai. Tai ir sakau, gal čia tinka ant grotelių kept? g.gif Nu bet o kaip tada, kaip vištą kepa arba žuvį, įdėję į druską, taigi irgi turėtų sūriai gautis.
Matyt kažką ne taip padariau, tik kad nieks nesako - ką būtent doh.gif biggrin.gif
Atsakyti